Predsednik Cibone: Igraćemo EL

Predsednik Cibone Ivica Lovrić istakao je da će Zagrepčani sledeće sezone igrati Evroligu, uprkos brojnim finansijskim problemima.

JT Izvor: B92, Jutarnji.hr
Pošaljite komentar
  1. mali radojica@ bravo brate, sve si dobro i fer napisao! cibona je evroligu zaslužila boreći se pa makar imali 10 poraza u njoj
     (cako, 29. april 2014 23:17)

    # Link komentara

  2. vcrs je na trgu gradonacelnik reko hrvatska ima 2 euroligasa sto znaci automatski da da ce cibona igrta i reko je moj je posoa da sredim place igracima koje nisu dobili itd tako da bandic ce rjesit da cibona igra el
    (cibos, 29. april 2014 22:24)

    # Link komentara

  3. Ja sam zvezdas ali cibosi su klub za koji cu najvise navijati u EL
    (Sve sve..ali nista, 29. april 2014 17:17)

    # Link komentara

  4. Iako ih ne volim, od sveg srca zelim Ciboni da igra EL jer su igrama na f4 to zasluzili. Ostaje nada da ce Zvezda uspeti kroz kvalifikacije, ali ce biti jako tesko.
     (Ilija, 29. april 2014 16:32)

    # Link komentara

  5. PARTIZAN
    (mine, 29. april 2014 15:50)

    # Link komentara

  6. Zaboravljate da u slucaju odustajanja nekog tima, mesto dobija ABA, sto znaci da nije bitno ko je 3, 9, ili 12. Ko garantuje da to mesto nece dobiti MZT ili Olimpija, hipoteticki naravno. Sve u svemu, o tom mestu odlucuje Djordi licno, mada posteno da igra Cibona, a ako ne, onda Partizan.
     (rax gravedigger, 29. april 2014 14:09)

    # Link komentara

  7. @ mali radojica, svaka čast
    (rio, 29. april 2014 14:03)

    # Link komentara

  8. naravno da bih volio gledati cibonu u euroligi ali ona ce nas upropastiti.sve je to doslo prerano i klub se na nacin da se upumpa gradski novac preko neke firme ne moze podici na zdrave noge.pa i jednoj cedeviti koja ima love koliko treba nije bio cilj igrati euroligu ove sezone.navijaci su druga prica,za cibonu se ne bojim ona ce puniti dvoranu ali cedevita ce morati igrati u areni i to ce biti kao u finalu u beogradu.zato bi mozda bilo bolje prepustit mjesto zvezdi a mi pokrit dugove,igrati ABA ligu i pustiti Rimca i Golemca da rade posao.imamo talentirane Arapovica,Marvu,tu je Rozic,Bless pa nek igraju.Gradske i drzavne pare nikako u klub i gotovo.
     (purger, 29. april 2014 14:00)

    # Link komentara

  9. Kako smo do prije dva dana bili sretni sad ovo otrežnjenje nije nimalo lijepo.Ode li Šarić (a vjerojatno hoće),ne bude li love a nema je, sve ovo nema smisla.Šta ćemo u Eurligi pa i Eurocupu ako nemamo nikakvih ambicija.Upast ćemo još u veče dubioze i šta imamo od toga...
    (mark, 29. april 2014 13:11)

    # Link komentara

  10. Bandić više ne smije financirati klubove na način kao ranije i u količini kao ranije. Pravila EU su jasna. Ako ode Šarić bit će to ekipa za popravljanje skora.
    (..., 29. april 2014 13:10)

    # Link komentara

  11. @mare - ne znam stvarno sto je brukanje, pobjeda i prolaz ili ti sa svojim komentarom?!
    (Zec, 29. april 2014 12:57)

    # Link komentara

  12. (Novosadjanin., 29. april 2014 09:40)

    Распад српске кошарке је евидентан од тренутка када је ђилас постао председник кошаркашког савеза.

    (Srboljub Govedarica, 29. april 2014 10:54)

    А је л' нормално да постављаш коментаре а да не знаш граматику?
     (nemam ime, 29. april 2014 12:51)

    # Link komentara

  13. Cibona je zasluzila da igra EL isto kao i Cedevita. Zelim im uspesnu sezonu u EL. A novinari samo loze narod kao ako ovi odustanu ili ako se desi ovo-ono... Ja kao Partizanovac ne bih voleo da moj klub dobije WC ili dobije mogucnost da igra kvalifikacije za EL zato sto je neko odustao.

    Ne da bi voleo, nego bi platio za tu mogućnost, da tvoj Partizan može na taj način u Evroligu. To što si ljubomoran jer je u toj mogućnosti Zvezda, to nema veze sa Evroligom, košarkom i sportom uopšte.
    (Lala iz Banata, 29. april 2014 12:51)

    # Link komentara

  14. Svaka cast realnima cibona taman da s djecom igra zasluzila je el i sramota bi bila da partizan ili zvezda udu u el umjesto cibone koja je srcem zasluzila tu euroligu
    (Hm, 29. april 2014 12:45)

    # Link komentara

  15. Ovo sad već postaje bolesno. Sad mi treba da čučimo u uglu i tresemo se dali će ili ne Cibona imati pare da igra EL. Da se razumemo: Cibona I Cedevita su sportski I fer dobili I Zvezdu I partisan. Sve je lepo rečeno na parketu I to je sport.Samo mi mali Balkanski narodi sve to shvatamo kao veliku tragediju I sramotu. Pa pogledeajte kako su Real I CSK izgazili Grčke velikane u košarci I nikom ništa. Pogledajte šta je jedan Čelzi uradio Liverpulu u nedelju pa nešto ne videh da su ih navijači izviždali na kraju utakmice. Narod treba da shvati da je sport promenljiva kategorija I da ne može uvek jedna strana da pobedjuje već je važno da i drugi uzmu nekad pehar. Komšijama želim uspeh u EL I da im ne pada na pamet da odustaju jer bi to tek bilo glupo. Biće vama para od turističke sezone pa malko prelijte tamo gde treba jer značaj igranja EL je izuzetan. Uostalom i vi i mi smo doživeli da u fudbalu klubovi padnu na nivo Andore,Malte i Gruzije i da nema više onog žara i borbenosti jer nam timovi iz istočne Evrope i male Azije uzimaju meru. Daklem dosta jadikovke i cmizdrenja,neće biti nikakvih wild ili newild karata a Zvezda će možda kroz kvalifikacija da dodje do EL jer eto zamislite pobedio je bolji i oba tima iz Hr su zaslužili da igraju u EL pred prepunim tribinama.
    (mali radojica, 29. april 2014 12:43)

    # Link komentara

  16. @(Shone, 29. april 2014 11:44)

    Da ti cika stariji Grobar kaze nesto: Danilovica je u Partizan doveo Kicanovic, kao i celu tu generaciju, a ne Dule. Dule je tada bio deckic od 27-28 godina koji nije znao nos da obrise, i zbog koga nam je izmakla titula u Gentu na f4. Ako izuzmemo nekoliko cudnih poteza, da uvek u timu mora da ima miljenika i ophodjenje prema igracima koje nema veze sa mozgom, solidan je on trener danas, ali nemojmo mu pripisivati natprirodne sposobnosti.
     (Milan, 29. april 2014 12:37)

    # Link komentara

  17. govedarice- a drzava ne finansira Partizan?
    Zvezda je prva u aba ligi zato i jesmo domacini.
    sta kukas covece
     (rafa!!!, 29. april 2014 12:35)

    # Link komentara

  18. Zašto mislite da Cibona neće biti konkurentna u EL ? Zbog budžeta? Prošle godine je Partizan sa timom prosečne starosti 21,7 godina igrao sa CSK i Barsom na jednu loptu a od Bamberga dva puta tesno izgubio.Ostvario je 4 pobede i nije se plasirao u sledeći krug ali nije se obrukao (za svakog ko realno gleda).
    Cibona ima trenera koji je očigledno dobar motivator i postoji mogućnost da neko od mladih,talentovanih igrača zagrize i ode u Cibonu za male pare kako bi igrao jake utakmice.Takodje može da natrči neki iskusan igrač koji želi da vrati karijeru (Partizan to radi godinama)- sve zavisi od skauta i menadžera.
    Prihod od godišnjih ne treba zanemariti.Kupovna moć u Srbiji je skoro duplo manja a Partizan proda 5-6000 svake godine po ceni od 120€. Izvodljivo je ako bi im Zagreb očistio taj milion.
    Što se tiče "nakaradnog sistema" završnice ABA,da li mislite da šampion evrope osvaja EL nakaradno?
    Znali smo pravila pre početka sezone.Pukli smo (i jedni i drugi),ne zaboravimo da je ovo sport i da pobednicima čestitamo jer smo to očekivali i za sebe kad smo pobedjivali.
    Sećam se prvog plej ofa u SFRJ.Partizan je bio prvak u regularnom delu a treću utakmicu finala je izgubio na produžetke.Bio sam klinac,ne seçam se svih detalja- sećam se da je Praja promašio bacanje i da se lopta dugo nećkala na obruču (jegulja) i pukli smo.To je sport.I Praja je mogao da promaši.
    Kao ostrašćeni Partizanovac ne želim da udjemo u kvlifikacije zahvaljujući tudjem maleru.Teren i lopta samo.
    (Komša, 29. april 2014 12:30)

    # Link komentara

  19. Nas ovde ubedjuju da je u EU zabranjeno finansirati klubove iz drzavnih budzeta i javnih preduzeca pa ne znam kako onda grad Zagreb da finansira Cibonu. Jedino da Bandic da lovu iz svog dzepa? Ili za Hrvate vaze posebna pravila, ili nasi politicari lazu?
    (Boki, 29. april 2014 12:22)

    # Link komentara

  20. pojasnjenje: Ivica Lovric je predstojnik (sekretar) gradskog ureda za šport (itd...). tako da kad "predsjednik" Cibone Ivica Lovric tako nesto kaze, onda to znaci da to kaze Milan Bandic (gradonačelnik). Tako da je, ocito, da ce opet Zagreb izdvojiti basnoslovna sredstva kako bi gledali igre bez granica. Čak se, u kuloarima, po Zagrebu govori da je odluceno da Cibona promijeni ime u Dinamo i da ce ga financirati Mamic (naravno, s novcima grada Zagreba koji ce mu dati Bandic).
    eto, ova smijesna danasnja kosarka na razini nekadasnje zenske kosarke je skup sport. Cedevita ima proračun od 2 m eura. I nece ga povecavati.
    (Hrvoje, 29. april 2014 12:16)

    # Link komentara

  21. Ciboni odlazi Šarić koji je 50% tima, ako se Bandić ''otvori'' za budžet od 4-6 miliona evra biće nešto od njih. Ako ne dovedu još 4 proverena igrača imaće sve poraze u Evroligi. To vam je brukanje u najavi.
     (mare., 29. april 2014 12:11)

    # Link komentara

  22. Od kada je u nasoj kosarci imamo jednu medalju, pre njega za osam godina samo je bilo 5 zlata, dva svetska, 3 evropska... Ne.moze ni jedna nacija izdrzati Vujosevica 12 god.. To je nemoguce.
    (Novosadjanin., 29. april 2014 09:40)
    Биће да си нешто гадно побркао јер ем не "издржавате" Дулета 12 година (човек је у српској кошарци од половине осамдесетих), ем су већина тих играча који су освајали тих 5 златних медаља први трофеј освојили са Партизаном 1987. године. Од битнијих једино Даниловић није био део те екипе али и њега је Дуле нешто касније довео у ККП. Да ли би сви они постали велики играчи и да је неко други био тренер у то време свакако се може дискутовати, али стоји чињеница да не би освојили ту титулу (а самим тим ни пласман у Куп Шампиона) да није било Дулета на клупи тих година. Који други тренер би пустио у то време голобрадог Ђорђевића да организује последњи напад у финалу плеј офа против Звезде? А и Сале му је то вратио на прави начин, кренуо на улаз и сачекао да га удвоје а онда лагано спустио лопту на Грбовића који погађа тројку и то је било то. :)

    Ако Ђорђевић, Паспаљ, Дивац, Даниловић, па и Жељко Обрадовић (из тренерске перспективе), кажу да је Дуле био можда и кључна фигура у развоју њихових каријера онда ту више нема шта да се полемише. Само заслепљен човек, или неко ко прати кошарку од 2011. може на тај начин да критикује Дулета.
    (Shone, 29. april 2014 11:44)

    # Link komentara

  23. Nećete ako se Čović pita.
    (Gile, 29. april 2014 11:39)

    # Link komentara

  24. sva sreća pa Zvezda ne duguje ni dinar :D
    (chubby checker, 29. april 2014 10:33)

    Zato je tu Partizan jer porez mora da se placa, sve na ugledu na najvece tajkune u ovoj zemlji jer i oni revnosno placaju porez na svoje bogate firme, kuce na Dedinju... Neki drugi, desetinski milioni, oni ne moraju da se vracaju. Izmislis zakon i ne moras da vracas milione.
    (069..nikada telekom.., 29. april 2014 11:34)

    # Link komentara

  25. i treba ljudi iskreno zasluzili ste... dobili ste nas u nasem gradu pred nasom publikom na cistu kosarku i fer plej iako imate slabiji tim.. puno srece u EL
    ZVEZDAS
     (dane993, 29. april 2014 11:33)

    # Link komentara

  26. Bez obzira koliko su tragično izgubili naši klubovi mislim da ima nečeg dobrog u tome. Kad dva Evroligaša ne mogu da izbore plasman u Evroligu onda treba razmisliti o povećanju učesnika iz ABA lige. Takođe, Partizan i Zvezda su zajedno u Evropi ove sezone imali veću posetu od svih klubova u Evrokupu zajedno. Cifra je oko pola miliona gledalaca na 46 utakmica.
     (hoyle, 29. april 2014 11:28)

    # Link komentara

  27. Ljudi po stoti put: Pare od prodaje igrača u košarci su mizerne!!! Cibona čak i nije vlasnik Šarićevog ugovora, nema ništa od njegove prodaje, ni dinara, ni kune!
     (stecky, 29. april 2014 11:13)

    # Link komentara

  28. Jedina nada Cibone je da Mamic ulozi masne pare u Cibonu. Drzava i grad Zagreb ne mogu da pomognu zbog propisa EU, od Sarica ce dobiti 0 evra obestecenja, a trebace im minimum 4-5 miliona evra, ali to je sve kratkorocno resenje i ostaje pitanje sta posle? Voleo bih da Cibona Evroligu, jesu zasluzili, ali Evroliga je biznis i stvarno ne vidim nacin na koji ce se Cibona snaci...uostalom, i Djordi bi vise voleo da vidi neki beogradski klub koji ce sigurno imati bolje rezultate i posetu. Videcemo, zanimljivo leto ce biti...
     (Stefan, 29. april 2014 11:01)

    # Link komentara

  29. naravno da ce Cibona igrat euroligu, prodajom Sarica cibona ce rijesit blokadu i sama euroliga ce bit mamac da dode jak sponzor koji ce uz grad pomoc da se slozi konkurenta momcad, a u onoj jos boljoj opciji ostajanja Sarica u Ciboni takoder ce se nac sponzora koji ce bit zainteresirani a u tom slucaju se strvara euforija koja ce znaci i puniju dvoranu pa se sigurno nece dogodit napucavanje barem u zagrebu
    (saric dario, 29. april 2014 11:00)

    # Link komentara

  30. Nije pravedan F4? Al je pravedno sto Zvezdu financira Država Srbija? Jel je to pravedno? Jel pravedno da se po x-ti put F4 održava u BGu ,čak kada su dve od 4 ekipe iz ZGa?
    Jel pravedno da mi odmah iza kulisa lobiramo da dobijemo Wild Card posto se nismo uspeli kvalifikovati za EL?
    Jel pravedno da nam je F4 sistem 10 godina bio ok dok su Srbi osvajali.a čim onda jednom Hrvati osvoje F4 u BGu onda od jednom više nije pravedno?
    (Srboljub Govedarica, 29. april 2014 10:54)

    # Link komentara

  31. Ne mogu da uzmu pare za Sarica jer je njega platio i doveo u Cibonu jedan privatnik koji ce uzeti kompletan novac od obestecenja.
     (Partizan sampion,izraziti favorit, 29. april 2014 10:51)

    # Link komentara

  32. lupo je sto su se neki nadali. Najjace da bi Hrvatski klub odustao zbog Srpskog.
    (nn, 29. april 2014 09:35).....al ti lupas...e uzbilji se malo...ako Hrvatski klub odustane...i to nije zbog nekog Srpskog kluba,ne budali mali...oni bi odustali zbog sebe...a druga je stvar sto je zvezda izborila u ligaskom delu..ovo sto ima sad..mada su mogli da budu i slovenci,makedonci,madjari...ti definitivno treba da tri puta razmislis pre nego sto nesto napises...
     (seljak, 29. april 2014 10:51)

    # Link komentara

  33. Cibona je zasluzila da igra EL isto kao i Cedevita. Zelim im uspesnu sezonu u EL. A novinari samo loze narod kao ako ovi odustanu ili ako se desi ovo-ono... Ja kao Partizanovac ne bih voleo da moj klub dobije WC ili dobije mogucnost da igra kvalifikacije za EL zato sto je neko odustao.
     (DaSa, 29. april 2014 10:49)

    # Link komentara

  34. Meni je i drago sto su osvojili turnir donekle,jer je pobedila prava sportska prica i dosta sam ih pratio,jer su igrali srcem 2.deo sezone i pobrali simpatije mnogih. Sto se tice EL,mislim da ce stati grad Zagreb i drzava iza njih,jer reprezentuju drzavu posle dugo godina,a i cisto sumnjam da ce odustati na ustrb srpskih ili slovenackih klubova koji bi njihovim povlacenjenjem eventualno dobili priliku (citaj CZT,KKP i Olimpija),ali Bartomeu je jasno stavio do znanja kakva su pravila,zato ne nadajmo se grobari,sta je tu je,treba izvuci pouke iz svega,a mozda i nama treba ovako nesto,da se pre svega finansijski saberemo i da se spuste tenzije. Najvise bi voleo da budemo u EL i da niko ne ode(sem pojedinih centara),ali radije bih nas Partizan stane na zdrave noge,nego da igra jos par sezona,pa da se seljacimo kao FMP.
    (niki, 29. april 2014 10:44)

    # Link komentara

  35. A cemu onda sluzi Jadranska liga? Srbija, Madjarska i Makedonija ne izlaze ni na jedno more, Bugarska izlazi na Crno more.
    Hrvati i Slovenci su izlobirali da samo njihova Jadranska liga predstavlja kvalifikacionu ligu za Evroligu, dok za ostale evropske drzave vaze nacionalne lige. I sada pobednik te vestacke lige ne moze ili ne zeli da igra Evroligu.
    Srbija ima kakvu takvu bazu i dominira Jadranskom ligom od prvog dana. Slovenija ima 2 normalna kluba, ostalo je poluamatersko. Crna Gora moze da odrzava 2-3 normalna kluba maksimalno, ne moze ni ligu da ima. Makedonija nema ozbiljne klubove.
    Bosna i Hercegovina, kao vestacka tvorevina, je prica za sebe. Srbi su okrenuti ka Beogradu, Hrvati ka Zagrebu, a Muslimani zive u svom svetu.
    Hrvatska ima dugu tradiciju i znacajne rezultate u istoriji, ali poslednjih 20 godina nisu osvojili nista znacajno. Sada se raduju pobedi Cibone kao da su prvaci sveta. Imaju potencijale, ali osnovnu bazu im cine primorski i dalmatinski momci. Sve severno (Zagorci) i istocno (Slavonci) od Zagreba nikada nije ni gledalo kosarku, a ne da ju je igralo.
    Srbija jedina, ali i sa najvecim brojem stanovnika, moze da organizuje malu ali relativno kvalitetnu ligu od 8-10 klubova.
    A ako bas mora da se organizuje neka regionalna liga, onda neka u Jadranskoj igraju: Slovenija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Kosovo, Albanija i Makedonija. A Srbija treba da se udruzi sa Madjarskom, Slovackom i Ceskom.
    (Posmatrac, 29. april 2014 10:43)

    # Link komentara

  36. Igraćete ako budete imali para, koje nemate.
    (Ivan NS, 29. april 2014 10:38)

    # Link komentara

  37. Samo ako su ludi nece igrati.Svasta...
    A mi lepo da se preispitamo sta nam je ciniti.Mislim i na Part. i Zvezdu...
    (nex, 29. april 2014 10:33)

    # Link komentara

  38. sva sreća pa Zvezda ne duguje ni dinar :D
    (chubby checker, 29. april 2014 10:33)

    # Link komentara

  39. Iskren da budem uopste nisam kivan i ljut na momke,trenere i upravu Partizana ! Stvarno su svi momci izginuli ove sezone bez obzira na to sta su sve preziveli ! Vreme je da se krene iz pocetka i da u timu zadrzimo samo mlade momke,a da njima pridodamo 2,3 iskusna kosarkasa ! Westerman,Bogdanovic,Andric,Milosavljevic,Bertans,Milutinov,Salic + mladi Dangubic i Krstic iz Mege + Rakovic i jos jedan iskusniji plejmejker uz Westermana ! Ne mislim da je sve tako crno kao sto televizije namecu,cak sta vise,mozemo kroz ABA ligu i Eurokup praviti novu sampionsku generaciju ! Samo se nadam da su ljudi iz uprave svesni toga i da nema potrebe da panice ! 15 godina igramo Euroligu,vala mozemo da je ne odigramo jedne sezone ! Samo nastavite sa sistemom i nema nama zime ! Gubili smo i ranije polufinala i finala,pa smo iz toga izlazili jos jaci i sa jos vecim inatom ! Samo forsirajte mladost i nema problema !
     (J.D.Aleksandar, 29. april 2014 10:23)

    # Link komentara

  40. Pa Hrvati ce igrati sa juniorima ako treba i gubiti svaku po 30 razlike ali Srbima mesto nece prepustiti, a i ne treba da ga prepuste jer ga i nismo zasluzili!
     (Mare, 29. april 2014 10:22)

    # Link komentara

  41. Zasto u inat srbima? Ja kao navijac Partizana iskreno mislim da je sportska pravda da igraju EL. Oni su je posteno izborili i red je da idu, a i ako imaju skor od 0:10 opet ce steci iskustvo igranja EL, a taj skor nije u inat nama vec njihov prema zaslugama. Treba stisnuti zube iskreno cestitati i gledati da se situacija ne ponovi vec da i Partizan na parketu osvoji ucesce u EL jer to je jedini posten put. Pa i ako se to ne dogodi u sledecih par godina nije ni to najstrasnije...
    (Pavle, 29. april 2014 10:21)

    # Link komentara

  42. svako ko je realan zna da bi za cibonu bilo samoubistvo da igra evroligu čak i da skupi tih 2-3 miliona...šteta je sto je tako veliki klub došao u takvu situaciju,ali bolje je žrtvovati sezonu-dve nego otići u još goru dubiozu...igraće se košarka još dugo nije ovo zadnja prilika za evroligu...
     (miki, 29. april 2014 10:20)

    # Link komentara

  43. Iskreno, nisam imao priliku do sada da slusam Rimca, i moram da kazem da me je odusevio korektnoscu i izjavama posle pobede nad Zvezdom.A ispostavilo se da je i odlican trener...voleo bi da ga vidim na klupi Zvezde.
     (Dejan, 29. april 2014 10:17)

    # Link komentara

  44. Pa naravno da ce igrati,nece grad Zagreb dopustiti da ne igra. Ovo im je jedinstvena prilika,sad i ko zna kad ponovo.
    (efess, 29. april 2014 10:14)

    # Link komentara

  45. Vi jedva čekate jel da?E pa samo čekajte.
     (Zdravko Mamić, 29. april 2014 10:11)

    # Link komentara

  46. Nece bandic dozvolit da cibona ne igra el..inace gradonacelnik cibone
    (Hm, 29. april 2014 10:08)

    # Link komentara

  47. i treba zasluzili ste!
     (delija, 29. april 2014 10:07)

    # Link komentara

  48. pa prodaje Šarića i time pokriće dugove a dobiće i neku pomoć i to je to. Nadati se da neće igratiu evro ligi je suludo.
     (tom kruiz, 29. april 2014 10:06)

    # Link komentara

  49. Partizane ćao !!!
     (Bodibond, 29. april 2014 10:05)

    # Link komentara

  50. Steta, a bas sam se ponadao da cemo opet imati dva predstavnika u Evroligi. Izgleda samo KKCZ.
     (Borko, 29. april 2014 10:04)

    # Link komentara

  51. Pa Zvezda ima 20 mil.pa nikom nista.Sve smo zamrzli.A Cibona 4 mil.steta da neigra ovakav tim!
    (Srdjan, 29. april 2014 10:01)

    # Link komentara

  52. Nećete, nećete ako mislite na budućnost kluba.
    Ako igrate, igraćete 10 utakmica a onda ide raspad sistema kod pokrivanja svih troškova.
    I s kojim igračima? S onim koji su zaredjali niz poraza u EK i imali 1-9?
     (Carter, 29. april 2014 09:57)

    # Link komentara

  53. Nazalost (ili na srecu, zavisi ko cita), malo je verovatno da ce Cibona igrati Evroligu.
    Dugove ce pokriti, u to ne sumnjam, Zagreb ce odvojiti novac da se klub vrati na zdrav pocetak. Medjutim, sa odlaskom tri kljucna igraca, pare za nove tesko ce naci.
    Cak i u sadasnjem sastavu Cibona bi Evroligu igrala sa znacajnim rezultatskim i finansijskim minusom. Posto je gotovo izvesno da ce novi tim biti slabiji od aktuelnog, ne verujem da ce ici u nove gubitke.
    Cibonini navijaci nece doci da gledaju bilo sta u Evroligi - podrzace svoj klub, ipak, oni zele konurentan sastav. U Zagrebu su padali slavni klubovi mnogo, mnogo puta - sigurno nece doci da gledaju Lijetuvos ili Strazbur, koji bi se prosetali Drazenovim domom.

    Sa druge strane, Cedevitai ce praviti tim za Top 16 - imaju dovoljno novca, dovoljno vremena i trenera koji ima vredno iskustvo da sve to slozi.

    Sta ce ovi nasi nesrecnici - to cemo tek da vidimo. Iz Zvezde skoro siurno ide Nelson, Bobija, nazalost, samo ambicija i tvrdoglavost Miska Raznatovica moze da zadrzi, Tadija je vec potpisao predugovor sa Albom...
    To znaci novi prvi plej i novi startni centar - pri cemu ce obojica skoro sigurno biti slabiji od Nelsona i Bobija.

    Sto se Partizana tice - Berta ode u SA 99%, Bogdan mozda ostane (mada je Unikaha vec spremila opasnu ponudu, a tamo bi bio starter), Pavlovic ide u letnji kamp NBA, tesko ce mu izmaci nekakav angazman - mislim da bi fokus trebalo usmeriti na cuvanje Zoa.
    (1-35-27-8, 29. april 2014 09:52)

    # Link komentara

  54. Bartomeu vas ne zeli u EL.
     (Mater, 29. april 2014 09:49)

    # Link komentara

  55. Mislim da je Rimac mnogo realniji od predsednika... Predsednik je izlgleda zinuo mnogo vise nego sto moze da proguta... ali videcemo sta ce biti...
     (mikilandjelo, 29. april 2014 09:49)

    # Link komentara

  56. Cibona sigurno će igrati Euroligu jer ako nitko onda će pomoći gradonačelnik Bandić i grad Zagreb, a tu je i uvijek spreman Mamić da da novac da se ne ugasi Cibona.
    Sve špekulacije o mogućem odustajanju Cibone od Europe su samo za zabavljanje širokih masa i u cilju odvlačenja pozornosti od svakodnevnih životnih nedaća.
    (Božidar, 29. april 2014 09:46)

    # Link komentara

  57. Zasluženo i herojski, kada se sve okolnosti uzmu u obzir. Ničija nije gorela do veka, pa ni srpska i Partizanova. Otvoreno je pitanje zašto uopšte igramo u jugoslovenskoj ligi, ali tako je kako je. Elem, bila bi šteta da Cibona posle svega ne učestvuje u EL.
     (pox, 29. april 2014 09:44)

    # Link komentara

  58. Pitaj Vujosevica kako se sklapa tim za 600 hiljada evra koji igra f4 Evrolige. Vujosevic polako zakucava i poslednje eksere u sanduk srpske kosarke. Cele sezone govorim da nece izdobriti njegovo konstantno podizanje tenzije. Umesto da smo F4 docekali opusteno i bez tenzije, on je ucinio da to bude borba za goli zivot. Od kada je u nasoj kosarci imamo jednu medalju, pre njega za osam godina samo je bilo 5 zlata, dva svetska, 3 evropska... Ne.moze ni jedna nacija izdrzati Vujosevica 12 god.. To je nemoguce.
     (Novosadjanin., 29. april 2014 09:40)

    # Link komentara

  59. „Klub je u komplikovanoj situaciji i moramo dobro da se razmisli u kojem pravcu će se ići. Treba nam zdrava Cibona, a ne klub koji će igrati Evroligu i šest meseci kasnije nestati“, rekao je trener Cibone Slaven Rimac, koji će sigurno ostati na klupi Zagrepčana i sledeće sezone.

    A ne kao ovi nasi megalomani, Crvenu Zvezdu su upropastili a i Partizan je na istom putu. Sada ce da guraju narodne pare u Covicev privatni klub, nikako da shvate da zivimo u zemlji koja je na ivici bankrota.
    (zoom, 29. april 2014 09:40)

    # Link komentara

  60. Надам се да ће бити пронађен неки начин да КК Цибона заигра у Евролиги. Момци су заслужили на паркету и било би тужно да им се сада то онемогући из разлога на које нису могли да утичу.
    (Благојевић, 29. april 2014 09:37)

    # Link komentara

  61. Glupo je sto su se neki nadali. Najjace da bi Hrvatski klub odustao zbog Srpskog.
     (nn, 29. april 2014 09:35)

    # Link komentara

  62. Nema nista od igranja Eurolige. Partizan sa daleko manjim problemima je jedva igrao. Moze on da bude optimista koliki hoce ali danas su pare najvaznije a igranje Eurolige moze da gurne Cibonu u jos vece dugove i rezultatski krah naredne sezone. Surovo ali tako je.
     (Ratko, 29. april 2014 09:34)

    # Link komentara

  63. Ako Mamic nanjusi kombinaciju sa kosarkom...
    (zainteresovan, 29. april 2014 09:33)

    # Link komentara

  64. Neverovatno.Nemogu verovati,opet ti Hrvati.
    (Srboljub Govedarica, 29. april 2014 09:33)

    # Link komentara

  65. a srbi se ponadali...
    (Marko, 29. april 2014 09:31)

    # Link komentara

  66. bilo bi šteta da ne igraju. da zvezda dobije direktan plasman u EL, a partizan u kvalifikacije. nono
    (cantona, 29. april 2014 09:28)

    # Link komentara

  67. Молим вас, не ложите навијаче да се надају тоталном распаду Цибоне (иако су већ у распаду) да ћемо ми или ККП упасти уместо њих у ЕЛ.
    Ми то нисмо заслужили на терену и тачка.
    Имали смо зицер деценије и нисмо успели, ово је поред свих проблема и неуспеха које смо имали у последњих 15 год. највећа бламажа.
    Наш КК није у стању да добије ниједну битну утакмицу, играчи, тренери и управе се мењају али нешто је констнтно, ми смо увек губитници
    Имамо те квалификације које су коцка али треба пробати, јер је прошле године нејаки Остенде направио сензације и победио фаворите Химки и Банвит а онда су изгубили у финалу од најслабијег тима Ритаса.
    (dus dibidus, 29. april 2014 09:24)

    # Link komentara

  68. Svaka cast za veliki klub.Zasluzili ste da igrate!!! Dario ostani u Ciboni !!!
    (cvetko, 29. april 2014 09:24)

    # Link komentara

  69. Jesam Zvezdas ali ljudi su zasluzili ( uz pomoc umobolnog sistema takmicenja u Aba ligi, na koji su svi pristali a nisu trebali ) plasman u EL i ne bi bilo fer da posle Igokee jos jedan tim izvisi za zasluzeno mesti u EL. Neka im je srecno u EL
    (ultrabgd1, 29. april 2014 09:19)

    # Link komentara

  70. Ne vidim nacin da budu iole konkurentni sa ovim problemima igrajuci na 2 fronta. U EL ne bi presli 2 pobede, ako i toliko, a na Jadranu ne bi imali sansu za plasman F4. Kad dugujes toliko, imas zabranu BAT, nemas tim, tesko ces na sve to skrpiti minimalan budzet potreban za EL. I klubovima i ligi se vise isplati da EL igra neko ko zaista moze vise da pruzi (Zvezda direktno, Partizan kroz kvalifikacije), jer ce nam Djordi u suprotnom ukinuti to 2. mesto direktno. Pamet u glavu!
     (Stella, 29. april 2014 09:11)

    # Link komentara

  71. A ja sam ubedjen da nece igrati jer kao sto rece Rimac koja je svrha i da zaigraju tih 10 utakmica (sem inata prema Srbima da mi ne bi igrali) u evroligi ako klub sest meseci posle toga nestane, pametnije je da se bavite ozdravljenjem kluba i okretanju prema mladjim selekcijama sto cvrsto verujem da ce se desiti!
     (uLtrAs, 29. april 2014 09:02)

    # Link komentara