Gregor Šlirencauer za B92: “Nikenen mi je motivacija”

Austrijanac Gregor Šlirencauer iza sebe ima sjajnu sezonu iako na kraju nije uspeo da se domogne drugog velikog Kristalnog globusa u karijeri. Posle dve sezone tokom kojih je imao velikih problema konačno se vratio na vrh, a usput je pretekao Adama Mališa na drugom mestu pobednika u Svetskom kupu u istoriji i sada ispred njega stoji samo Mati Nikenen. U ekskluzivnom razgovoru za B92 Šlirencauer je pričao o tome, ali i još mnogim temama...

Jelena Trajković
Pošaljite komentar
  1. Kod njega mi se svidja to sto je uvek raspolozen.. Mada navijam za njega jos dok je imao 17 god.. tako daa.. :)
    (layla, 14. april 2012 18:09)

    # Link komentara

  2. Kao prvo, drago mi je da imam uopste priliku da procitam intervju sa Gregorom. Kod nas zimski sportovi i nisu narocito atraktivni, a ovo je prava poslastica i nadam se mnogim drugim intervjuima sa zimskim sportasima :)

    Kao drugo, Gregor je verovatno jedan od najboljih skakaca sadasnjice, ako ne i ikada. Mlad je, cini mi se da ima vremena da ispise citavu novu stranicu ovog interesantnog sporta. Sve cestitke za mladog Austrijanca!!!
    (Ana, 12. april 2012 10:42)

    # Link komentara

  3. Sliri je sjajan skakac i iako je vec sest godina u Svetskom kupu njegovo vreme tek dolazi. Verujem da ce biti sve bolji i bolji, samo da ga povrede zaobidju, a mi cemo tako uzivati u skokovima najboljeg ikada.
    (Kitz, 11. april 2012 21:07)

    # Link komentara

  4. @samel

    Po srpskom nikako ne moze da bude matti nykänen, njegovo ime je Mati Nikenen po nasem jeziku i tako ga ovde ljudi znaju. Bolje se ostavi pametovanja, nesto ti ne ide.
    (VR, 11. april 2012 09:35)

    # Link komentara

  5. nije mati nikenen nego matti nykänen.to je njegovo pravo ime
    (samel avdic, 11. april 2012 09:05)

    # Link komentara

  6. Bez obzira sto su ne navijam za Austrijance u ovom sportu, vec su mi drazi Japanci i Finci, priznajem da je neverovatno da Gregor sa 22 godine vec ima 40 pobeda u svetskom kupu. Verovatno ce uci u istoriju kao najuspesniji skakac svih vremena.
    (Srdjan, 3. april 2012 11:31)

    # Link komentara

  7. Mlad je, ali iskusan. Sa godinama ce se jos vise opustiti i konstruktivno prihvatati poraze. Vec ove godine znatno je bolji u tom smislu. Bio sam ove godine u Planici i sve su to fini momci, pazljivi prema navijacima. Jedva cekam sledecu sezonu
    (Joksa, 2. april 2012 10:43)

    # Link komentara