Red Bull Stratos predstavlja sistem kamera

Red Bull Stratos misija nam pruža prvi pogled na specijalno napravljen sistem kamera koje će zabeležiti i emitovati stratosfersku misiju Feliksa Baumgartnera u visokoj rezoluciji.

Detalji koji su objavljeni u postrojenju Sage Cheshire Aerospace, otkrivaju da će dokumentovanje potencijalno supersoničnog slobodnog pada s ivice svemira biti jedan od najsloženijih elemenata Red Bull Stratos misije, o kojoj će vas B92 ekskluzivno obaveštavati.

JT
Pošaljite komentar
  1. Kittinger je zvanično leteo 0,96 brzine zvuka mada neki proračuni kažu da je probio zvučni zid. Naime prilikom njegovog leta pojavila se razlika u očitavanju instrumenata sa zemlje i onih u balonu od pa je usvojena niža vrednost (očitavanje sa zemlje) obzirom da je plan da Baumgartner skače sa 40 km ( oko 7 km veća visina nego Kittingerova) on bi u slobodnom padu morao probiti zvučni zid jer je atmosfera još ređa a kao što znamo brzina zvuka nije konstanta već se menja u zavisnosti od uslova u kojima je postignuta (pre svega visina). Ovo će biti nešto fantastično, jedinstveno i teško ponovljivo! Jer evo 50 godina niko da nadmaši Kittingera čiji je skok za još veće poštovanje i divljenje obzirom na to kakvu primitivnu tehniku i kakav balon i gondola su korišteni prilikom njegovog skoka! Poželimo im svu sreću i uspeh!
    (Dejan, 27. oktobar 2010 14:23)

    # Link komentara

  2. Da ce biti fantasticno,bice..
    Da je ideja i zamisao vanserijska takodje..
    Da je ljudski duh jedinstven i neunistiv isto...
    Da momak ima herza samo ide u prilog tome..
    Padace brzinom preko 900 km/h,ludoooo.Divim se takvim ljudima..Srecno
    (sparadonna, 6. septembar 2010 08:34)

    # Link komentara

  3. Ovo izgleda skroz neverovatno! Svaka im cast, fotke i snimci ce biti sigurno fantasticni kada se projekat realizuje!
    (RB, 31. avgust 2010 00:47)

    # Link komentara