1. Nba nije ono sto je bila nekada...Jokic nije neki defanzivac ako ga uporedimo za Bil Raselom, Hakimom, Sekom...Ali je vrhunski all around centar i jedini visoki igrac koji diktira igru na parketu. On menja igru a to je mogao samo Medzik Jonson i velika je steta sto svi pominju Karima, Lebrona, Jordana, Kobija, Wilta a niko ne pominje vise Medzika u toj Goat trci.
    (Nenad, 11. mart 2024 14:20)

    # Link komentara

  2. Ne da su favorit, nego ce biti I narednih 5 sezona, jer su jedna od retkih ekipa u ligi gde su stvari postavljene po košarkaškim postulatima, zna se ko je glavni, ko šta radi, šta je uloga igrača sa klupe. Ovaj tim je zajedno vec dugo, trener vec 10 godina, prošle godine su se praktično prošetali do titule sa samo 4 poraza u PO sto ni slavni Voriorsi nisu radili svojevremeno. A zašto će biti šampioni, zato što svaki igrač tog tima igra za 20% bolje u plej ofu za razliku od 90% igrača u ligi.
    (Betonka, 11. mart 2024 12:56)

    # Link komentara

  3. Jokic je dobar defanzivac, a mislim da se cak i manje trudi zbog faulova. Secam se pre par godina, faulovi su mu bas bili problem. Sad ih ne pravi. Mislim ne brani bekove, iz prostog razloga kad je jedan na jedan s nekim brzim bekom na poludistanci nema sanse da odbrani a da ga ne faulira. Sto se centara tice njemu jedino Embid uvali gomilu koseva bar sto se tice ovih nekoliko utakmica sto su igrali. Al na dosta tih utakmica oni ni ne cuvaju jedan drugog - i mislim da je to izbor trenera. Ostali centri se i nisu bas nesto naigrali protiv njega.
    Denver igra sjajnu timsku odbranu i to se vidi pogotovo u tim zavrsnim minutima - jer racunam da je poprilicno naporno biti defanzivno na tom nivou.

    E sad svako ima svoje favorite. A ovi ameri vole da prave dramu. I izgleda da su majstori u tome jer i pored toga sto se ameri pale na to, i ovi nasi se isto zapale ko vatromet.
    (nba, 11. mart 2024 12:30)

    # Link komentara

  4. Čovek je najbolje objasnio da Jokić nije vrhunski defanzivac 1 na 1 mada se i u tom segmentu dosta popravio ali zato timska defanziva mu je vrhunska. Ne možeš biti šampion a da imaš slabu kariku u reketu, nemoguće je jer čim imaš na tom mestu slabu kariku protivnik samo treba maksimalno da eksploatiše tu slabu kariku i treneru ne preostaje ništa drugo osim da zameni tu slabu kariku ili da prihvati poraz. Čak i kada su ratnici dominirali imali su vrhunsku igru u reketu na obe strane terena bez obzira što im se igra zasnivala na dalekometnoj paljbi. Čak je i primetno da Jokića sada više izbegavaju protivnici kada igraju pik i više biraju Mareja ili Portera. Jokić sve nadoknađuje pravovremenim postavljanjem i čitanjem protivničke igre pa je bezbroj puta čak i oduzeo loptu protivničkim bekovima ili ih naterao na grešku. Verovatno bi on voleo da ima odbranu Dejvisa npr. ali on nema atleticizam poput Dejvisa pa mora da igra odbranu na drugačiji, pametniji način što mu sada zaista ide od ruke. Za odbranu bih uvek birao Dejvisa pre Jokića ali sveukupno uvek Jokića. Na kraju krajeva ipak je on šampion i bio je najbolji igrač na tom putu.
    (Malo smeha nije na odmet, 11. mart 2024 12:26)

    # Link komentara

  5. Sta mislite koliko bi mu trebalo da skupi 6 licnih da se vise trosi u odbrani? To mu je bio najveci problem na pocetku karijere, licne.
    (Goran, 11. mart 2024 12:12)

    # Link komentara

  6. Jokic je vrhunski defanzivac, kombinacija snage Bena Volasa i pameti Timi Dankana.

    Obratite paznju, niko ne moze da ga ugura u reket a brzince brani anticipacijom i savrsenim lateralnim kretnjama.
    (Boja, 11. mart 2024 11:58)

    # Link komentara

  7. Jokićeva mana što se tiče većine kritičara je izgleda što ima pogrešnu boju kože
    (X, 11. mart 2024 11:18)

    # Link komentara

  8. Svi se sada nešto uvrede kada neko nešto kaže za Jokica i Denver a recimo za prošlu sezonu niko nije dao Denveru ni 2 posto šanse da ce da osvoje.

    Znaci pricam za Srbiju i u komentarima i gledao sam bro Srpskih podkasta ma niko nije stavio Denver za favorite.

    Ono bukvalno svaka cast Jokicu ali nemaju oni šanse protiv Golden Stejta ili Finiksa.
    Secam se zato sto sam ludeo zbog takvih izjava.

    Jedini covek koji je javno govorio da ce Denver da osvoji titulu i to na pocetku sezone i tokom cele sezone je Carls Barkli.

    Ovde ste svi živi pisali da Denver nema šanse da osvoji zbog loše odbrane,i da Jokic ako želi prsten mora da predje u neku drugu franšizu,sa Denverom nema šanse.

    I sada ako neko izjavi da mu Denver nije favorit cela Srbija je uvredjena piši novi državni neprijatelj taj i taj.
    (Freak on a Leash, 11. mart 2024 10:49)

    # Link komentara

  9. Jokic zna da igra odbranu sasvim solidno, cak ju je ove sezone i popravio. Ali jedna stvar bode oci a to je da se gomila igraca zalece na njega tolikog, pa cak i vrlo niski bekovi, i to bez pardona. Generalno centri bi u tom slucaju trebali da predstavljaju pojam stene. No, Nikola se samo skloni i pusti da poentiraju. Prosto, covek se ne opterecuje detaljima i ne trudi se u odbrani u svakom napadu. Gleda celu utakmicu u sirinu i na kraju mu je cilj pobediti a svakako svojim napadom, i naravno sa saigracima igra na kos vise jer se tako pobedjuje. Pritom se nesto kao i ne trosi, a i manje su sanse da ce biti na tapeti kada ga neki bek provoza. Ovako ih pusti jer ide novi napad. Meni se to iskreno ne svidja, caki nekada i zazirem od takve odbrane jer su centri 90tih i 00tih bili sinonim cvrstine dok Nikola potpuno rusi to poimanje, ponajvise zato sto svo znaju da moze bolje.
    (Skid, 11. mart 2024 10:18)

    # Link komentara

  10. Ovog Milan Gurovic razbio u direktnom duelu u Indijanapolisu.
    (Guns N Roses, 11. mart 2024 08:27)

    I matori Skola razbio Jokića pa kako je to relevantno za ovakve vesti? Nađite neki smisleniji argument ako se ne slažete s njegovim mišljenjem, a ne ovakva poređenja.
    (Robert, 11. mart 2024 09:36)

    # Link komentara

  11. Jokićeva obrana naravno nije na razini Hakeema ,Shaqa , Mourninga , Mutomba , Admirala , Ben Wallaca , nije ni na razini Embida , Adebaya , Wembya ili Davisa od ovih današnjih centara ali daleko od toga da je loš , inteligentan je i odlično koristi visoki IQ i razumjevanje igre , nije mu lako braniti pick and roll ali to je problem većini centara osim ovih najpokretljivijih , u najgoru ruku je neutralan na tom dijelu ali to debelo nadoknadi igrom u napadu , a Pierce ima svojih problema , i to poprilično , to svi znaju i njegove izjave treba samo ignorirati , nije čisti rasist kao Arenas ali nije ni daleko od toga , samo nije baš toliko glup da to javno govori .
    (lujo, 11. mart 2024 09:34)

    # Link komentara

  12. Evo nijedan komentar Jokinih fanova sa nekim argumentom da opovrgne ovu cinjenicu... samo napadi na coveka sto je rekao istinu. Nurkic 34, Reed 31... mnogi su protiv Jokica imali mec sezone.
    (Booker, 11. mart 2024 09:32)

    # Link komentara

  13. Razumem ga razbio mu boston dobro
    (Milos, 11. mart 2024 09:23)

    # Link komentara

  14. pirs i ekpia poznati kao mrzitelji belaca
    (stf, 11. mart 2024 08:51)

    # Link komentara

  15. Haha, koji lik. Pritom, naravno da zna na čiju vodenicu Pirs ide od starta, zna se koji tim mu je u srcu.
    (Sabre, 11. mart 2024 08:36)

    # Link komentara

  16. Ovog Milan Gurovic razbio u direktnom duelu u Indijanapolisu.
    (Guns N Roses, 11. mart 2024 08:27)

    # Link komentara