1. I onda mi raspravljano o najboljem evropljaninu ikada.
    Neki se drznu da ga ubace u polemiku oko najboljeg SFRJ igraca ikada.
    Toliko daleko idu da u istu ubacuju igrace koje nikada, ali pazite, NIKADA nisu napravili dabl-dabl...
    (Lord, 28. februar 2024 13:32)NBA 90ih i danas su dve različite galaksije. Pre svega dva najbolja igrača Evrope, Dražen i Kukoč su postavljeni na klupu i morali da dokazuju da Evropljani tamo pripadaju. Danas? Pa ima gomilu likova iz Evrope tamo koji nisu pojačanje za Evrokup.
    (leteći bik, 28. februar 2024 23:40)

    # Link komentara

  2. KD se obrukao nekim postupcima i izjavama, ali, takvu dominaciju na SP i OI ja lično nisam video kod nikoga. Kratka je svima pamet, čovek je spakovao 30 poena za poluvreme Srbiji u finalu, taj nivo na OI i SP ni Kari ni Jokić nemogu da imaju.
    (leteći bik, 28. februar 2024 23:35)

    # Link komentara

  3. Haha Dražen ispred Jokica. Koji vic. Draže nije ni najbolji hrvatski igrač ( mada je samo polhrvat). Bodiroga je bolji igrač od Drazena, a ima ih jos boljih od njega iz Evrope. Luka je još uvek ispod Jokica takodje
    (Deki, 28. februar 2024 18:25)

    # Link komentara

  4. @vc

    Znaci jokica su napravili treneri u azdaju, a gordon je sam napredovao.

    Aplauz za logiku, a pogotovo objektivnost.
    (Mandril, 28. februar 2024 17:40)

    # Link komentara

  5. I ja, ako osvojim 5 dodatnih titula i jos 3-4 MVP priznanja, automatski upadam medju 5-6 top igraca u istoriji NBA ('ajde, dobro... neka bude i 7-8)
    (X=iks, 28. februar 2024 17:29)

    # Link komentara

  6.  E to je priča i poenta. Ti i tebi slični naravno da možete da ga ne volite i da koristite svaku priliku da omalovažite bilo njega bilo recimo na primer Novaka ali u suštini ste sitne duše kojima je grožđe kiselo.
    (ja bato, 28. februar 2024 13:15)

    Ko ne voli Jokića I u kom pasusu sam uopšte pisao o njemu mandrilu jedan?
    Pisao sam o Kariju 2014-2016, gde je spomenut Jokić? Pročitaj komentar ponovo balvane pre nego što kreneš baljezgati.
    (Betonka, 28. februar 2024 17:00)

    # Link komentara

  7. Kari PIE 14 , Durent PIE 15,7..Jokic PIE 21. Toliko .
    (321, 28. februar 2024 16:23)

    # Link komentara

  8. (besmisleno, 28. februar 2024 14:27)

    Verovao ti ili ne, Jordan je prvu titulu osvojio 1991., tada je imao 28 godina, Lebron je prvu titulu osvojio 2012., tada je imao 28 godina, Sek jr ptvu titlu osvojio 2000., tada je imao 28 godina, Wilt je prvu titulu osvojio sa 31 godinom. Ovo su sve top 10 u istoriji, a Jokic je bukvalno u njihovom sablonu, uzeo je titulu sa 28. Bilo je velikana koji su uzimali titule sa manje godina, ali nisu bili lideri svojih ekipa ili su imali brutalno jake ekipe. Lcno ne mislim da Jokic moze da uzme jos 4, ali jos 1 ili 2, mislim da da, mada opet, niko nije mislio da ce Djokovic uzeti 24 slema, pa sta cemo sad? Jokiceva karijera ima preslikanu putanju svih velikana. Mozda je to neki znak. Licno mislim da su mu naredne 3 godine kljucne, ako uzme 2 titule u naredne 3 godine, ode on u top 10 u istoriji, gde su Jordan, LeBron, Kobe, Shaq, Duncan, Kareem, Wilt, Bird, Magic.
    (beogradski, 28. februar 2024 15:58)

    # Link komentara

  9. Jokica bi jos samo jedna titula digla u neslucene visine, na stranu sva njegova svemirska statistika ali jedna titula je premalo da bi usao medju one bas najvece, kao sto u muzici postoji izraz "one hit wonder" ili u tenisu "one slam wonder" tako i u kosarci, super je ta jedna titula ali dvije ili tri e to je vec druga prica...Sa dvije titule ulazi u top 20 sigurno, sa tri eto ga u top ten...Sto je apsolutno moguce i nije nerealno, samo je pitanje hoce li svi biti zdravi kada dodje PO, ove godine ako se samo jedan iz prve petorke povrijedi u ogromnom su problemu jer nemaju pouzdanog igraca sa klupe ali ako su svi zdravi nema tog tima u NBA koji ce ih dobiti u PO seriji na cetiri dobijene utakmice, prva petorka im je najbolja u NBA, imaju iskustvo i uigrani su, milina ih je gledati kada "upale sve motore" a cini se da su nakon All Stara ubacili u visu brzinu, pogotovo NIkola koji djeluje kao drugi igrac u odnosu na pocetak sezone.
    (manuginobili, 28. februar 2024 15:27)

    # Link komentara

  10. @Filip Na tome su radili treneri u Denveru,pa vidis da su i oni njega ucinili boljim! @Boja placeni bote Gordon je imao 13ppg u Orlandu a 14,6 u Denveru,imao je isti procenat za 3 i bolji sa linije bacanja u Orlandu,ukupno ima bolji procenat suta u Denveru zato sto ima lagana zakucavanja i od Jokica i ostalih saigraca a on je pre svega napredovao u defanzivi za sta je zasluzan on sam,covek je od svoje kuce u Denveru napravio kosarkaski hram i non stop trenira sa ostalim igracima Denvera.
    (vc, 28. februar 2024 15:19)

    # Link komentara

  11. Slažem se
    (WillyWonka, 28. februar 2024 15:06)

    # Link komentara

  12. Hahha jos 4 dodatne titule, ma da da ih ima kao Jordan skoro, ma nemoj, Jokic ima 29 godina, igrace jos 5 do 6 godina, kako moze u narednih 5 gldina da osvoji jos 4 dodatns titule? Denver nije osvojio titulu 50 godina, pa onda jeste sa Jokicem, a onda od toliko timova u NBA sa jako losim saigracima sem Mareja, da osvoji jos 4 titule, ovo ne stvarno besmislena recenica. Jokic realno do kraja karijere moze da osvoji jos ovaj mvp sto mu valjda ide i bice treci, a sto se titula tice preko 99% ce ostati na toj jednoj, ali ajde hipoteticki da kazemo da mozda u nekom trejdu pei kraju karijere ga zadesi da ni kriv ni duzan presje u tim koji osvoji titulu primer Garneta ili Stojakovica pa da bude 2 titule. Ali dodatnih 4 je besmisleno.
    (besmisleno, 28. februar 2024 14:27)

    # Link komentara

  13. Liga u kojoj Sabonis na poziciji 5 deluje kao Sabonis senior, a upola je slabiji igrac je za veliku sumnju. Slaba je konkurencija na centarskoj poziciji. Inace nisu se nesto pokazali na fiba prvenstvima pocevsi od Adebaja, Tarnera, Vucevica pa do Jokica...
    (Munja, 28. februar 2024 14:13)

    # Link komentara

  14. @sadafatu

    Dzordan bez pipena ne bi uzeo 2 titule. Je l ga to cini losijim igracem?

    Sta sve ljudi ne pisu ovde...

    Pa niko ne moze da uzme titulu sam, aman ljudi. A zapamtite da je jokic uzeo bez olstar igraca u timu. (Da, tim, je napravljen oko njega. Da, to su dobri igracu. I da, u bilo kom drugom timu slicne jacine a bez jokica, ti igraci je bi lrimirisali finalu).

    Npr. Gde je geri heris, barton, gde je proslogidinji megagiga bitni moris koji uze 80 mil i biva trejdovam na polusezoni?

    Gde je bio ta je radiotaj gordon pre hokica i koji su mu uspesi?
    (filip kovacevic, 28. februar 2024 14:06)

    # Link komentara

  15. Pre bi imao Jokica nego Karija i Durenta zajedno pa Gordon je duplo bolji od Durenta ova trojka Jokic/Marej/Gordon je kao nekad Jordan/Pipen/ Kukoc tako da nist nebi menjao.Kari neka samoi nastavi da solira i tako ce u doigravanju olaksati posao ostalim ekipama boze sacuvaj dvojica koji misle samo na sebe a ostatak igraca su tu za svaki slucaj ako zafali da se slikaju.
    (slavisa, 28. februar 2024 13:58)

    # Link komentara

  16. Preterivanje od strane ovog novinara. Kari i KD su žive legende i kada su igrali svoju najbolju košarku bili su najbolji na svetu u tom trenutku. Zato će i završiti sigurno među 10/15 najboljih igrača ikada. Sa druge strane Jokić je takođe na dobrom putu da to uradi jer iz sezone u sezonu igra bolje i konstantno unapređuje svoju igru. Pre samo 4 godine bilo je zaista iluzorno pričati o nekoj dobroj odbrani od njegove strane dok sada se može primetiti da protivnici sve više izbegavaju Jokića u piku već više vrše pritisak na Mareja ili Portera. A i primetno je da sada igra mnogo opuštenije i lakše nego pre 4 godine. Što se kaže ušao je u štos i sada nema stajanja. Vreme je za drugu titulu Denvera.
    (Malo smeha nije na odmet, 28. februar 2024 13:56)

    # Link komentara

  17. KD je nebitan lik, ali je Kari ipak stepenica više za Jokaru..
    (Obrad, 28. februar 2024 13:47)

    # Link komentara

  18. Curry je bio jednoglasni MVP , toliko o tome da nije smatran najboljim . V.C. dobija ovde puno minusa ali je u pravu da je bekovska konkurencija mnogo jača od centarske gdje uz Jokića imamo možda 3-4 centra koji su top 50 igrači danas , dok bekova ima barem polovica od tih 50 . Valenciunas , Zubac , Nurkić , Porzingis su samo neki od startnih centara koji igraju u ponajboljim ekipama u ligi , igrače tog kalibra Jokić jede za doručak i realno u 90% utakmica nema konkurenciju pod košem .
    (Berisa, 28. februar 2024 13:47)

    # Link komentara

  19. Vidi se to odmah po ovoj eleganciji sa slike.
    (Top komentari sa sličnih vesti, 28. februar 2024 13:47)

    # Link komentara

  20. Nikola je jedan od najboljih evropskih igraca, iza Drazena i Luke, a u ravni sa Sabonisom, Divcem, Kukocem, Novickim, Gasolom...
    (Doctor Gachet, 28. februar 2024 13:34)

    # Link komentara

  21. I onda mi raspravljano o najboljem evropljaninu ikada.
    Neki se drznu da ga ubace u polemiku oko najboljeg SFRJ igraca ikada.
    Toliko daleko idu da u istu ubacuju igrace koje nikada, ali pazite, NIKADA nisu napravili dabl-dabl...
    (Lord, 28. februar 2024 13:32)

    # Link komentara

  22. @betonka

    Uredu tačno je to što kažeš. Čovek ima strašan šut za tri poena i dobar uticaj na procenat šuta za dva poena pa samim tim i igru svog tima, no mimo toga koja beše njegova izuzetna vrednost de podsetime molim te. Čovek koji je predmet članka se može pogledati i saslušati sa razumevanjem pa razmisliti i onda napraviti komentar. Jer. poenta je da nikada nijedan igrač u najprofesionalnijoj ligi na svetu nije imao toliki uticaj na sve aspekte igre šampionskog tima koliko ih ima Nikoja Jokić a uticaj mu svakom sezonom raste... Istovremeno u svojoj 29. godini je već i kroz statistiku dosegao do ogromnih visina i pomera ih dalje. E to je priča i poenta. Ti i tebi slični naravno da možete da ga ne volite i da koristite svaku priliku da omalovažite bilo njega bilo recimo na primer Novaka ali u suštini ste sitne duše kojima je grožđe kiselo.
    (ja bato, 28. februar 2024 13:15)

    # Link komentara

  23. Uvek su 3 i 4 igrac ekipe donosili titule ..prva dvojca prste ali ako nema 3 i 4 ako ova dvojica zabaguju ...nema nista ..Majkl Dzordan i Pipen ali mora da bude tu i neki Kukoc i Rodman ..
    (nenad, 28. februar 2024 13:09)

    # Link komentara

  24. @sadfatazm

    Denver bez Gordona?

    Gordon je fizikalac, izvodjac radova od koga je Jokara napravio igraca.

    Gde je igrao taj Gordon pre Denvera, koliki mu je bio prosek poena?
    Treba pola plate svaki mesec da daje Jokari i on i Mari i ostala po kvalitetu evroligaska bulumenta.
    (Boja, 28. februar 2024 13:02)

    # Link komentara

  25. @vc

    Da li ti bar nesto govori o jokicu kao igracu, to sto je na nogama lak kao holmgren ili porzingis, a ustvati je gradjen kao "trupac zubac"?

    Otprilike kao kad bih ja reko, lako je zidanu sa svojih da raznosi one patuljke omo sebe, a to sto je okretan kao balerina za tu gradju, je eto slucajnost.
    (filip kovacevic, 28. februar 2024 13:00)

    # Link komentara

  26. Kako Stef nije nikada bio najbolji igrač lige kada je postao jednoglasni MVP 2015. godine? On je jedini igrač u istoriji kojem je to pošlo za rukom
    (NikolaKG80, 28. februar 2024 12:46)

    # Link komentara

  27. Ajde malo da se spustimo na zemlju. Samo se titula šampiona stvarno broji. Nikola igra konstantno već četvrtu godinu na vrhunskom nivo. Dve godine nije uzeo titulu, vrv zbog bolešljivosti saigrača. Sada isto može da omakne, ali mogu i da izgube seriju jer na zapadu ima timova koji im uopšte ne leže. S verom u najbolje...
    (Taras i Mikola, 28. februar 2024 12:33)

    # Link komentara

  28. Denver ima samo jedan problem koji bi trebalo da reši ako planira da pravi dinastiju. To je kvalitetna rezerva Mareju. Jednostavno sklon je povredama a bez njega je jako tesko izgurati do titule. Naravno Jokic je nezamenljiv i bez njega nema govora o tituli ali sem njega i Mareja (a sklon je povredama) Denver moze pokriti izostanak ostalih do titule.
    (EKV, 28. februar 2024 11:51)

    Denver bez Gordona ne bi izašao iz druge runde plej-ofa prošle godine. Svaka čast Jokari, ali...
    (Sadafatazumnžba, 28. februar 2024 12:29)

    # Link komentara

  29. "Nikad se tokom karijere sa sigurnoscu moglo reci da su Durant ili Stef najbolji igraci lige" a mozda je to zato sto su igrali u vremenu njihovog ljubimca prajm Lebrona,sad se ne sete toga osim kad pricaju o samom Lebronu ali kada treba da spuste druge igrace onda se to ne pominje. Lebron od 39 godina ima odlicne brojeve u ovoj ligi gde 95% igraca nema trunke inteligencije pogotovo ovi mladji zato se toliko i izdvajaju. Svaka od 4 utakmice s Lejkersima je bila neizvesna sto govori da bi Lejkersi sa Lebronom iz najboljih dana izbrisali Denver pa ne bi bilo price o Jokicu kao najboljem igracu u ligi a i realno njegovi brojevi u ovakvoj ligi bi bili mnogo veci nego 2013te na primer. Sto se tice poredjenja Jokica sa Karijem..Jokic na svojoj poziciji ima pedeset puta slabiju konkurenciju od Karija i uz to ima fizicke predispozicije u odnosu na skoro sve ili je mnogo tezi i jaci od Alena,Holmgrena,Beglija i mnoge druge ili je okretniji od trupaca kao sto su Nurkic,Zubac,Valanciunas za koje je Mark Gasol recimo Lionel Messi. Sta sve Kari mora da uradi da bi imao slobodan sut,trcanje kroz blokove,kretanje kojim umara protivnicku odbranu i otvara prostor saigracima,covek je i sa 34 godine osvojio titulu u ovoj eri sto samo govori kako bi se prajm Wariorsi setali sada i to bez Duranta,Wariorsi imaju katastrofalan skor bez Karija. A ovog istog lika su na njegovoj stranicu pojeli za ovu izjavu i upravo pisu isto sto i ja.
    (vc, 28. februar 2024 12:18)

    # Link komentara

  30. Ne znam za KD ali Kari je tamo 2014-2016 bio liga za sebe, lik u vecini utakmica tih sezona nije omirisao 4 četvrtinu a bio je najbolji strelac. Neverovatna je bila lakoća s kojom je igrao. Dolazak KD ga je stavio sa strane tj on se tako postavio jer su mu vaznije bile titule.
    (Betonka, 28. februar 2024 12:06)

    # Link komentara

  31. Jason je fantastican! Svima koji zele cuti detaljne analize toplo preporucujem The Volume.

    I saglasan sam sa svim sto je rekao.
    (Alex, 28. februar 2024 12:06)

    # Link komentara

  32. "Nikad se tokom karijere sa sigurnoscu moglo reci da su Durant ili Stef najbolji igraci lige" a mozda je to zato sto su igrali u vremenu njihovog ljubimca prajm Lebrona,sad se ne sete toga osim lad pricaju o samom Lebronu ali kada treba da spuste druge igrace onda se to ne pominje". Lebron od 39 godina ima odlicne brojeve u ovoj ligi gde 95% igraca nema trunke inteligencije pogotovo ovi mladji zato se toliko i izdvajaju. Svaka od 4 utakmice s Lejkersima je bila neizvesna sto govori da bi Lejkersi sa Lebronom iz najboljih dana izbrisali Denver pa ne bi bilo price o Jokicu kao najboljem igracu u ligi a i realno njegovi brojevi u ovakvoj ligi bi bili mnogo veci nego 2013te na primer. Sto se tice poredjenja Jokica sa Karijem..Jokic na svojoj poziciji ima pedeset puta slabiju konkurenciju od Karija i u to ima fizicke predispozicije u odnosu na skoro sve ili je mnogo tezi i jaci od Alena,Holmgrena,Beglija i mnoge druge ili je okretniji od trupaca kao sto su Nurkic,Zubac,Valanciunas za koje je Mark Gasol recimo Lionel Messi. Sta sve Kari mora da uradi da bi imao slobodan sut,trcanje kroz blokove,kretanje kojom umara protivnicku odbranu i otvara prostor saigracima,covek je i sa 34 godine osvojio titulu u ovoj eri sto samo govori kako bi se prajm Wariorsi setali sada i to bez Duranta,Wariorsi imaju katastrofalan skor bez Karija.
    (vc, 28. februar 2024 12:01)

    # Link komentara

  33. Iskreno, ne verujem da će da igra još 6-7 sezona.
    (Bocko, 28. februar 2024 12:01)

    # Link komentara

  34. Ono sto je najbolje kod njega jeste to da on ne mora da sprinta, niti da skace ne znam kako i zbog toga on ovaj nivo moze da zadrzi skoro do kraja karijere. Posle ce biti smanjivanje meceva, ali ne i kvaliteta.
    (aca, 28. februar 2024 11:57)

    # Link komentara

  35. Pa posteno je rekao, nema sta.
    (aca, 28. februar 2024 11:53)

    # Link komentara

  36. Mozda zato sto su igrali u isto vreme u svom prajmu, sa plus jos jednim igracem u prajmu, Lebronom. Top 15 igraca svih vremena svo troje u isto vreme igraju. Zamisli, nisu bili zasigurno najbolji. Inace, lako je osvojiti jos 4 prstena. Kad bi, kad bi...
    (Analitičar, 28. februar 2024 11:53)

    # Link komentara

  37. Najbolji igrač sveta košarke, SVETA, Nikola i tenisa NOVAK....
    (Set free, 28. februar 2024 11:52)

    # Link komentara

  38. Denver ima samo jedan problem koji bi trebalo da reši ako planira da pravi dinastiju. To je kvalitetna rezerva Mareju. Jednostavno sklon je povredama a bez njega je jako tesko izgurati do titule. Naravno Jokic je nezamenljiv i bez njega nema govora o tituli ali sem njega i Mareja (a sklon je povredama) Denver moze pokriti izostanak ostalih do titule.
    (EKV, 28. februar 2024 11:51)

    # Link komentara

  39. teško da mogu uzeti toliko titula možda još jednu ili dve
    (mrki, 28. februar 2024 11:40)

    # Link komentara

  40. Inače za one koji ne znaju - ovaj lik baš i ne gotivi Jokića...
    U prošlosti ga je mnogo osporavao i držao se toga čak i u toku prošlogodišnje plej-of serije...
    A na kraju mu je ipak odao priznanje...
    (Dr.Damir, 28. februar 2024 11:37)

    # Link komentara

  41. ovaj nivo jos 3-4 godine i bez tutule ulazinu top 5 najvecih
    (KoleCZ, 28. februar 2024 11:35)

    # Link komentara

  42. Zamisli nisu bili najbolji ni u jednom trenutku jer eto igrali u isto vreme sa, inace ovom istom kao analitacaru najomiljenijim igracem i goatom, Lebronom, kojeg svi ti isti mediji i fanovi stavljaju u istu ravan sa Jordanom. Pa kako su onda ovo dvoje mogli da budu 100% najbolji u ijednom trenutku? Iako jesu u nekim periodima, ali kad igras protiv medijske masine i najveceg broja fanova, tesko da ce tako i reci.
    (Smesno, 28. februar 2024 11:35)

    # Link komentara

  43. Ako osvoji još 3-4 titule upada u top 10 ili top 5 , to je jasno i bez da ti netko objašnjava zašto , ovi koji su za sada u top 10 kao Bird , Magic , Jabbar , Curry , James , Duncan , Jordan , Shaq , Kobe .. svi imaju 3 ili više titula , to je standard za ući u sam vrh , osobne statistike dođu kao šlag na kraju ali važnije je imati prsten na svakom prstu , barem jedne ruke :)
    (lujo, 28. februar 2024 11:32)

    # Link komentara