1. Nije Ajverson ništa loše mislio, govorio je o stilu igre, to se vidi ako pogledate ceo podkast.

    (Jeste da živimo u neka čudna "woke" vremena i da bi belca verovatno sad već otpustili da je rekao istu tj. obrnutu stvar , ali to sad nije tema). Ne treba režirati polemike tamo gde ih zaista nema.

    Štaviše, videlo se da mu je bilo neprijatno da to kaže, i rekao je da ni ne želi da kaže da ne bude pogrešno svaćen. A posle se Šek umešao i rekao je da Luka ima "swag" (američki žargon za stil, fazon, ono što je neka meševaina ulične drčnosti, šmeka, i samopouzdanja), sa čime se Ajverson složio; on je pritom i rekao da misli mu je Luka sličnije pre nego Dža Morant.

    Ajverson je ranije tokom emisije takođe ishvalio Stiva Neša i Džona Stoktona kao svoje idole i neke od najboljih plejmejkera ikad. I, ako generalizujemo, njihov stil igre, ako bez malicioznosti dozvolimo da to stereotipno nazovemo "belački" se uklapa u tu generalizaciju, belci su (češće) igrali manje atraktivno, ali su često plejmejkeri manjak atletskih sposobnosti nadoknađivali pragmatičnošću, preciznim pasovima, itd.
    (stf, 23. februar 2024 10:01)

    # Link komentara

  2. @Vladimire

    Nema MVP 3 puta za redom , to je tako , nema razloga za nervozu oko toga , ni MJ nije dobio triput za redom a znamo da je bio najbolji igrač godinama , nije James dobio tri puta za redom a bio je najbolji godinama , D.Rosu su dali nagradu u sezoni gdje nije bio ni blizu Jamesu da ne bi bila prevelika dominacija istog igrača , i ništa , život ide dalje , takva je praksa očito , ako vrijedi i za najveće domaće zvijezde poput Jordana onda sigurno vrijedi i za ostale .
    (Don, 23. februar 2024 09:49)

    # Link komentara

  3. Objasnio čovek zbog čega Jokić nije bio MVP tri puta uzastopno.
    Sada je sve jasno, CRNO na BELO.
    (Vladimir, 23. februar 2024 07:17)

    # Link komentara

  4. "Izgubio sam titulu za najboljeg poentera kada je Kobi imao 35 u proseku. Da igram u ovoj eri, podići ću na 43. Znam da je to 10 poena više, ali mora da bi bilo tako", zaključio je Ajverson. Jedino bitno !!
    (leteći bik, 22. februar 2024 23:35)

    # Link komentara

  5. Grešiš.

    Luka je već bio zvezda EL, klinac MVP, i osvajač zlata na EP, sa već nekoliko godina jakog profi iskustva.
    U Dalasu je bilo predviđeno da gotovo odmah preuzme tim i nasledi Novickog .

    Luki niko nije mogao ponuditi ni približnu perspektivu kao Dalas, tako da je to bila "gotova" stvar i jedan zicer za obe strane.
    Na draftu ekipe uzimaju ono što im treba, i što najbrže mogu da počnu da koriste.

    (samo primećujem, 22. februar 2024 18:48)

    Nisi ti u krivu da je Luka dolazio u Dallas u situaciji koja je bila idealna za njega , ali šta to zapravo znači , da su im ga Kingsi dužini prepustiti , iz kojeg raloga bi to morali napraviti ?? To što imaš Foxa ne znači ništa , uzmeš najboljeg igrača generacje , kažeš da bi Luka tamo u Kingsima više sjedio na klupi što je nezamislvo , nakon 3 treninga bi shvatili što imaju , ili nakon 10 utakmica , svejedno , Luka bi svugdje bio Luka , a ti završiš sa poluigračem kojeg ubrzo trejdaš . Dončić je MVP Europe ali ako ga Kingsi izaberu ići će tamo , ili će čekati , a odlučio je da će izići na draft . 4 godine su dug period , uvjek ga možeš i trejdati ako hoćeš , ili ćeš trejdati Foxa , nakon te 4 možeš izjednačiti najjaču ponudu i opet ga potpisati , ma možeš s njim raditi što god hoćeš . Dončić je malo dječije mušičav , ali čak i da je htio u Dallas i da se malo i ljutio , prije ili kasnije bi krenuo igrati košarku , jer se djeca vole igrati , i Kingsi bi profitirali samo tako .
    (Luka80, 22. februar 2024 22:45)

    # Link komentara

  6. U danasnjoj eri, Ajverson bi imao 45 poena u proseku. Setimo se da su se utakmice pre dvadesetak godina neretko zavrsavale 90-80, 77-70… tu je prednjacio Detroit koji je protivnike nekada spustao ispod 70. Ovo je danas negledljivo.
    (Straight Outta München, 22. februar 2024 20:51)

    # Link komentara

  7. The Answer 😀
    (Nba true fan, 22. februar 2024 20:51)

    # Link komentara

  8. @Luka80

    Grešiš.
    To za Luku i Kingse je poznata stvar, ali ljudi mnogo vole da i za to pljunu po Divcu. Prvo, Luka nije bio tek tamo neki standarni klinac ruki, ili neki "matori" ruki iz Evrope, pa makar bio i MVP usput, koji bi proveo značajan period na klupi "dok se ne privikne i uklopi".
    Luka je već bio zvezda EL, klinac MVP, i osvajač zlata na EP, sa već nekoliko godina jakog profi iskustva.
    U Dalasu je bilo predviđeno da gotovo odmah preuzme tim i nasledi Novickog, dok je u to vreme u Sakramentu bio već dokazani Foks, za koga se znalo da je njihov frašizni igrač.
    Luki niko nije mogao ponuditi ni približnu perspektivu kao Dalas, tako da je to bila "gotova" stvar i jedan zicer za obe strane.
    Na draftu ekipe uzimaju ono što im treba, i što najbrže mogu da počnu da koriste.
    Naravno, ima izuzetaka, ali obično se ne uzimaju rukiji da bi se trejdovali. To se sve najčešće odradi pre drafta.
    (samo primećujem, 22. februar 2024 18:48)

    # Link komentara

  9. Luka Dončić ne igra kao crnac a za promenu ni kao belac. Luka igra kao vanzemaljac, kao da nije sa ovoga sveta. Ko zna, možda i nije.
    (Goks, 22. februar 2024 18:01)

    # Link komentara

  10. Vecinu stvari si pogodio ali Luka nije hteo u Kingse, to nije bila opcija i zato ga Divac nije ni uzeo...
    (Milos-Nis, 22. februar 2024

    Neću puno duljiti ali to što si napisao da Luka nije htio u Kingse jednostavno nije istina . Šta u tom trenutku golobradi 18godišnji Luka puno zna tko su Kingsi a tko Mavsi , ideš tamo gdje te odaberu , dobiješ ugovor na 4 godine , šutiš , slušaš i igraš , tko je ikad čuo da se rookie buni na nešto , još bi mu u Kaliforniji možda bilo i bolje , pogotovo da je imao Divca na svojoj strani , a igrač kao Luka bi svugdje dobro igrao i svugdje bi ga navijači prigrlili .
    (Luka80, 22. februar 2024 17:51)

    # Link komentara

  11. Iverson je bio jedinstven igrač a takav je na svoj način i Dončić , kad se samo sjetim što su mu ti takozvani poznati analitičari predviđali , govorili da će ako se bude trudio možda biti nešto kao Turkoglu shvatiš da većina njih samo priča kako bi nešto pričalo , znanja vrlo malo . Dončić nije igrač koji je nakon nekog vremena proigrao , on se natjecao sa odraslim ljudima od svoje 16-te godine , bio MVP ACB lige i Eurolige do svoje 18-te godine i čim je stigao u NBA odmah je pokazao kakav će biti igrač , već u drugoj godini je imao 29/9/9 prosjek na kraju sezone a stručnjaci mu prognozirali da će biti kao Turkoglu . Jaki stručnjaci nema šta , kako Divac to nije shvatio nikome nije jasno , ok imaš tog Foxa ali nema ništa loše u tome što bi imao dva dobra beka , a on uzeo Bagleya koji uskoro neće ni biti u NBA , jedino Mavsima svaka čast , oni su uradili sve što je trebalo kako bi ga doveli .
    (Luka80, 22. februar 2024 16:19)

    Vecinu stvari si pogodio ali Luka nije hteo u Kingse, to nije bila opcija i zato ga Divac nije ni uzeo...
    (Milos-Nis, 22. februar 2024 17:00)

    # Link komentara

  12. Uh kakav je igrač bio Ajverson! Luka je isto vrhunski igrač, pa šta i ako sporiji, i Bodiroga je bio sporiji, a sve mu polazilo za rukom.
    (Arh., 22. februar 2024 16:51)

    # Link komentara

  13. Мени је он више као Бодирога. Спор али убитачан.
    (Стојан, 22. februar 2024 16:34)

    # Link komentara

  14. Kako to igraju crnci? Vise po kosevima?
    (Jedan je Nikola Jokic - kosarkas s mozgom, 22. februar 2024 16:17)

    Што се одмах мора с увредама. Црнци су генерално гледано бржи и скочнији, самим тим ако су плејеви и бекови значи да ће имати брзе покрете, добро руковање лоптом, као и убитачне кросовере.
    Ако су центри имаће атрактивна закуцавања.
    Наравно, то не значи да није било белаца који су играли као црнци (нпр. Џејсон Вилијамс) али генерално гледано зна се како ко игра.
    (Коловрат, 22. februar 2024 16:34)

    # Link komentara

  15. Kako to igraju crnci? Vise po kosevima?
    (Jedan je Nikola Jokic - kosarkas s mozgom,

    Kako to igraju belci? Dobaciju se loptom izmedju sebe do besomučnosti?
    (zvezdaš, 22. februar 2024 16:28)

    # Link komentara

  16. Zamisli da je neki beli covek rekao za Kevina Durenta ili Stefa Karija da igraju kao belci. Ijuuu...
    (Lynx, 22. februar 2024 16:20)

    # Link komentara

  17. Iverson je bio jedinstven igrač a takav je na svoj način i Dončić , kad se samo sjetim što su mu ti takozvani poznati analitičari predviđali , govorili da će ako se bude trudio možda biti nešto kao Turkoglu shvatiš da većina njih samo priča kako bi nešto pričalo , znanja vrlo malo . Dončić nije igrač koji je nakon nekog vremena proigrao , on se natjecao sa odraslim ljudima od svoje 16-te godine , bio MVP ACB lige i Eurolige do svoje 18-te godine i čim je stigao u NBA odmah je pokazao kakav će biti igrač , već u drugoj godini je imao 29/9/9 prosjek na kraju sezone a stručnjaci mu prognozirali da će biti kao Turkoglu . Jaki stručnjaci nema šta , kako Divac to nije shvatio nikome nije jasno , ok imaš tog Foxa ali nema ništa loše u tome što bi imao dva dobra beka , a on uzeo Bagleya koji uskoro neće ni biti u NBA , jedino Mavsima svaka čast , oni su uradili sve što je trebalo kako bi ga doveli .
    (Luka80, 22. februar 2024 16:19)

    # Link komentara

  18. Kako to igraju crnci? Vise po kosevima?
    (Jedan je Nikola Jokic - kosarkas s mozgom, 22. februar 2024 16:17)

    # Link komentara

  19. Potpisujem.Ajverson basketball genie
    (Aleksandar, 22. februar 2024 16:13)

    # Link komentara

  20. Bukvalno nije mogao bolje da ga opiše.
    (Fj, 22. februar 2024 15:06)

    # Link komentara