Kingsi ne računaju na Petruševa

Srpski košarkaš Filip Petrušev je zvanično prosleđen u razvojnu Dži ligu, gde će nastupati za Stokton Kingse.

A.S. Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Malo strpljena , valjda ce dobiti priliku u ovoj sezoni za Sacramento !Ako nista nebude neka se vrati u CZ.
    (pedra, 9. novembar 2023 09:47)

    # Link komentara

  2. Petrusev je napravio najvecu gresku sto nije dosao u Partizan.
    Njegova karijera od tada srlja.
    Mada, ja bih uvek pre u timu imao Petruseva nego Zubca.
    Clippersi misle da sa Zubcem mogu nesto da urade u playoffu.
    Tim sa najnizim iq-om.
    (Vrati se u Zvezdu najbolje, 8. novembar 2023 22:38)

    # Link komentara

  3. @khal Drogo Na pola druge recenice sam prestao da citam dalje. Tako da moj komentar na tvoje misljenje je Ne! G liga najgora liga nije nagora za njega. On je upravo sada dobio šansu. Neka je iskoristi ako zeli u NBA. Sada je do njega.
    (Iskreno, 8. novembar 2023 19:28)

    # Link komentara

  4. krajnje je vreme da se angazuje ministarstvo unutrasnjih poslova!
    (stf, 8. novembar 2023 15:02)

    # Link komentara

  5. pametan potez, pametnog momka. Kroz Džej ligu do NBA, da si skautima i menadžerima na oku i kad treba da uskočiš, da si odmah tu.
    (z’brda, 8. novembar 2023 14:49)

    # Link komentara

  6. @Donny Brasco
    Dok na primer Pokusevski u istoj toj ekipi vec 3g dobija prilicno veliki broj minuta za pokazano. Kako treneri procenjuju neki potencijal nije bas jsano definisano (mozda nikada nije ni bilo), ali kandidata uvek ima.
    (shone, 8. novembar 2023 13:37)

    # Link komentara

  7. "Otisao probao je, nije uspeo. Nema sta da trazi u razvojnoj ligi. Odmah nazad u Zvezdu.
    (Ivan, 8. novembar 2023 11:51)"

    Problem je što nije ni probao. Da je dobio pravu šansu, pa da je ne iskoristi i da ga otpišu, razumio bih. Ali otpisati nekoga a da mu nisi ni pružio priliku, to mi nije jasno.
    Iskreno, žao mi je momka, nije to dobro za mladog čovjeka, nadao sam se da će dobiti minutažu i u najmanju ruku bidi dio stalne rotacije u nekom timu. Zar je Gogo Bitadze bolji od njega? Ili Moritz Wagner? Ne bih rekao. Uvijek bih Petruševa uzeo u ekipu prije ove dvojice.
    (WillyWonka, 8. novembar 2023 13:23)

    # Link komentara

  8. Naslov nije tacan. Da ne racunaju na njega, bio bi odpusten. Ako on svati da G liga nije kraj, vac pocetak, onda ima sanse.
    (Niko Kao Ja, 8. novembar 2023 13:08)

    # Link komentara

  9. Повредио се Пламли. Хоће ли добити шансу?
    (Иван, 8. novembar 2023 13:07)

    # Link komentara

  10. Пред Филипом је тежак период, џи лига је нагора могућа лига, ту играчи играју искључиво за личну статистику, ту је тешко наћи мотив за рад, требаће пуно посвећенопсти како би би унапређовао игра, требаће и стрпљења,

    Повратак у Европу како неки наивно вјерују није опција, Филип је под уговором до 2025.године, то вријеме мора поштовати одлуке клуба. Заправо јесте опција ако би га клуб "ослободио" обавеза (као што је својевремено урадио Мемфис са Загорцем и касније Гудурићем), но док се то не деси, Филип је обавезан испоштовати одлуке франшизе. А то је тренутно џи лига.

    Шта је ту је, пред Филипом је трновит пут, требаће стрпљења, доћи ће то на своје, увијек дође, Филип је на СП доказао вриједност, показаће и у наредним временима колико вриједи.

    Српском репрезентативцу све најбоље и више среће у наставку сезоне и каријере.
    (Khal Drogo, 8. novembar 2023 12:34)

    # Link komentara

  11. Više vremena proveo u Mup-u nego u NBA.
    (Mrtva Grobarčina, 8. novembar 2023 12:21)

    # Link komentara

  12. шта да кажу Мицић и Покушевски?
    (Aleksandar, 8. novembar 2023 12:08)

    # Link komentara

  13. Vrati se u Zvezdu pa da uzmemo Euroligu!
    (hajduk, 8. novembar 2023 08:22)


    Ahahahahahahaha...šaljivi čoveče.
    (Zoki, 8. novembar 2023 12:06)

    # Link komentara

  14. Otisao probao je, nije uspeo. Nema sta da trazi u razvojnoj ligi. Odmah nazad u Zvezdu.
    (Ivan, 8. novembar 2023 11:51)

    # Link komentara

  15. A Misko je radio sve da ne dodje do ovoga, vise bi mu koristila Evroliga nego Dzi liga.
    (LFC91, 8. novembar 2023 08:13)

    Ja baš mislim da je u Mišku problem jer ga gura u klubove gde ne dobija šansu. Prvo izgubljena godina u Efesu pa mali povratak u Zvezdi i samo što je došao sebi odmah guranje u NBA gde realno nema šansu. Nije ni prvi ni poslednji Miškov igrač koji stagnira u bitnim godinama za razvoj zarad dobre zarade...
    (kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare, 8. novembar 2023 11:36)

    # Link komentara

  16. Да би у ен-би-еју успјели, морате посједовати квалитет, али мора и доста тога да се посложи. Околности знају одредити у ком ће смјеру отићи каријера, ту често ни играч ни менаџер не могу превише утицати на избор много чега.

    Зараде су добре, мада је Филип могао те паре добити и у Европи, но ен-би-еј је превелики изазов, немогуће је одолити, зато франшиза која полаже право на играча одлучује о свему, и о статусу играча. А код Филипа се потрефио најгори пут, запао је у Филаделфији која је на његовој позицији имала Ембида и Пола Рида, па у Кклиперсима који имају Зубца и Пламлија, па још грђе у Сакраменту гдје имају Сабониса, МекГија и Лена, ту хљеба нема за играча који се пробија.

    Да се рецимо докопао Бруклина који има ту тек Клекстона који је и повријеђен, Филип би добио шансу да покаже вриједност, али како написах, у ен-би-еју играч не одлучује о тим стварима. Пред Филипом је тежак пут, мора бити стрпљив, доћи ће то на своје, увијек дође, показаће Филип колико вриједи.

    Српском репрезентативцу све најбоље и више среће у наставку сезоне и каријере.
    (Khal Drogo, 8. novembar 2023 11:30)

    # Link komentara

  17. Pazi ove mlade generacije al' su surove, samo interes.
    (Koma NBG, 8. novembar 2023 11:22)

    # Link komentara

  18. Da li ovi uopšte daju neku šansu novim igračima? Ne računaju na njega a nije odigrao ni sekundu da se pokaže. A realno ima igrača koji su i slabiji od njega pa igraju 7-8 minuta.
    (Cccccc, 08. novembar 2023 09:34)

    Petrusev je ofanzivno jedino bolji od Mcgee-ja od svih visokih igraca u Sakramentu, ali Mcgee donosi iakustvo i zastitu obruca, koja je Kingsima potrebna, jer skoro da nemaju dobrih defanzivaca u ekipi. Tako da apsolutno nema logike da ga zadrzavaju u svojoj ekipi, jer ne donosi ono sto je potrebno, ofanzivno je gori od Sabonisa, Murray-a, Vezenkova, tako da tu ne oravi razliku, a nema defanzivnih prednosti u odnosu na tu trojicu, pa da donosi nesto drugacije. Odlican potez da ga posalju u razvojnu ligu, dje ce igrati utakmice, sto je najbitnije, razvijati se, pa ce moci da konkurise za mjesto ako pokaze napredak.
    (shhhhhhh, 8. novembar 2023 11:11)

    # Link komentara

  19. @Ccccccc

    Realno ti ne možeš nikako znati od koga je on tamo u Kingsima bolji ili nije bolji , tako da je to pričanje napamet.Druga stvar je da oni daju šansu mladim igračima, i dapače svi žele imati igrača koji je spreman za igru a malo ih košta , to je praktički premija , i znaju oni o svakom igraču manje više sve , od privatnog života pa na dalje , ali su sigurno vidjeli na treninzima da momak još nije spreman za upasti na roster , međutim igranje u razvojnoj ligi nije nužno loša opcija , tu im je na oku , njihovi treneri prate i treninge i utakmice i ako bude dovoljno dobar uzeti će ga sigurno. Postoji veliki broj primjera gdje su igrači iz razvojne lige na kraju završili u NBA , samo moraš biti spreman jer je konkurencija vrlo jaka. Jedan Kelly Oubre koji je lani imao 20 koševa u prosjeku cijelo ljeto nije imao momčad i potpisao je tek na kraju ljeta za minimum . Kad pogledaš da jedan MVP Eurolige Micić ne može dobiti ni minute u osrednjoj momčadi onda nikakvo čudo nije da ne može ni Filip.
    (Donny Brasco, 8. novembar 2023 10:59)

    # Link komentara

  20. Mnogo igraca je islo u razvojnu ligu, pa se vratilo i dobilo bitne uloge i velike pare. Posljednji kojeg se sjecam je Pul iz Voriorsa, prije 3 godine su ga Voriorsi poslali u G League, pa je sljedece sezone pokazao napredak, uzeo titulu i dobio ogromni ugovor. I dalje je sve na Petrusevu, hoce li pokazati da umije ili ne umije
    (suzuki, 8. novembar 2023 10:58)

    # Link komentara

  21. Pa šta je drugo mogao da očekuje. On ni u evroligi nije mogao da igra za nijedan ozbiljan tim, kako onda može u NBA da igra...
    (VikipedijA, 8. novembar 2023 10:48)

    # Link komentara

  22. Dobra vest za zvezdu, dobrodosao nazad kuci!!!!
    (srdjan zrakic, 8. novembar 2023 10:47)

    # Link komentara

  23. A Misko nas ubedjivao da nije u pitanju two way contract !
    (noonoslav, 8. novembar 2023 10:43)

    # Link komentara

  24. Eto kako Srbi poštuju svoje reprezentativce. Pre par meseci bili oduševljeni kako je igrao, sad ismevaju dečka. Posle kmečimo kad Jokara neće da igra.
    (kfd, 8. novembar 2023 10:22)

    # Link komentara

  25. Da bi dobio potpisanu sumu od 1.1 miliona dolara ne sme da raskine ugovor pre 07.01.2024. Ako raskine dobija zagarantovanih 560.000 dolara.
    Krajni rok klubova Eurolige za potpise je 09.01.2024.
    Da bi se vratio u evropu, pitanje je sta moze da potpise tada, a sta sada i koliko mu se isplati igranje u razvojnoj ligi ili sedenje na klupi u NBA ili dobra minutaza u evropi. Pri cemu je u USA porez 45%, znaci skoro pola od sume ode drzavi.
    Za nekog tako mladog, 23 godine, razlika od 100-200K dolara a da najbolje godine presedis na klupi i izgubis i mesto za Olimpijadu, je cista glupost. Treba da se vrati u evropu.
    (Mile, 8. novembar 2023 10:17)

    # Link komentara

  26. Neka se sada pokaže u toj nižoj ligi pa će možda i računati na njega. Ništa strašno. Sve je na njemu sada ali samo ako bude igrao i zalagao se na treninzima. Nadam se da nije psihički na niskom nivou poput nekih likova ovde što komentarišu kako je to velika sramota ili da treba sada sve to da batali i da će se sada posvetiti maksimalno radu kako bi napredovao na lestvici.
    (smeh, 8. novembar 2023 10:12)

    # Link komentara

  27. Evo ga u Megi za 7 dana... A posle neki Bon, ulm, skajlajners
    (Madaka, 8. novembar 2023 10:06)

    # Link komentara

  28. Nek sad neko zovne Miška u emisiju pa da on objasni o čemu se ovde radi? Obično zalizani pametuje i predstavlja se kao gospod bog košarkaških transfera za naše igrače, pa ne sad kaže nešto za propast Petruševa..
    (Alex, 8. novembar 2023 09:57)

    # Link komentara

  29. Mogao bi da konkuriše za agenta FBI, mislim da konkurs kreće 1. decembra…
    (kk rekreativo, 8. novembar 2023 09:48)

    # Link komentara

  30. Pa crk’o bi da nije otisao u NBA, a realno još nije spreman za to
    (Uticajni X-aš, 8. novembar 2023 09:47)

    # Link komentara

  31. Ameri nemilosrdni. Fila ga htela, ali posle uzeli digitron, shvatili da mogu i bez njega i ode ti karijera u pogrešnom smeru.
    Probaj i tu Razvojnu ligu, ne mora da znači da je kraj, ko zna šta sutra nosi
    (Neumorni ispravljač krive Drine, 8. novembar 2023 09:39)

    # Link komentara

  32. ajd ti kući
    ([], 8. novembar 2023 09:36)

    # Link komentara

  33. Da li ovi uopšte daju neku šansu novim igračima? Ne računaju na njega a nije odigrao ni sekundu da se pokaže. A realno ima igrača koji su i slabiji od njega pa igraju 7-8 minuta.
    (Cccccc, 8. novembar 2023 09:34)

    # Link komentara

  34. Bitni su procenti ali ne košarkaški! Ako me razumete...
    (Zohan, 8. novembar 2023 09:29)

    # Link komentara

  35. Ovaj obisao celu ameriku za mesec dana.
    Igrao covek finale SP i zavrsio u nekoj G ligi.
    Cirkus.
    (koki, 8. novembar 2023 09:23)

    # Link komentara

  36. Teško da može tamo nešto sa odbranom kakvu on igra.
    (z, 8. novembar 2023 09:12)

    # Link komentara

  37. Талентован али недефинисан, а и није до физикалија, Чета Холмгрена би рецимо носио под руку и трчао, једноставно преценио се мало више или га је неко слагао да му је време за НБА.
    (не знам ни сам, 8. novembar 2023 09:09)

    # Link komentara

  38. A Kingsi ove sezone rasturaju!
    (Staka Zulu, 8. novembar 2023 09:08)

    # Link komentara

  39. To sto je otisao u razvojnu ligu ne znaci nosta. Kingsima je potreban igrac kao sto je Petrusev da menja Sabonisa. Petrusev je sigurno bolja opcija od McGeeija koji ima 35 godina i Aleks Lena koji je poprilicno limitiran igrac. Pre nego sto otpuste nekoga verovatno (Lena) Petrusev je poslan u G-ligu da pokaze sta moze. Sa 23 godine on ima vremena da se prilagodi i postane validan igrac rotacije, a ko zna mozda i nesto vise ako bude imao srece.
    (trn, 8. novembar 2023 09:07)

    # Link komentara

  40. toliko je navaljivao na nba a trebao je jos sezonu u EL i da radi na masi...
    (..., 8. novembar 2023 09:03)

    # Link komentara

  41. Dobar ali ne dovoljno za NbA ...niti dovoljno jak, niti dovoljno hrabar...tehnika je tu, solidan sut , dobar skok ali ne moze da se nosi sa zverima u USA.. jedan jedinstven je Jokara...
    (md, 8. novembar 2023 09:03)

    # Link komentara

  42. ma kakva DžI liga, nije zaslužio, vraćanje u Evroligu, Zvezdu, radi teretana +35% dobija uz Atletske treninge 3x nedeljno,
    Paralelno razbijemo grobare, uzmemo Aba i udjemo u F4 i sledece odvojimo EL pa onda biraj NBA tim, da se guraju za njega...
    (VO., 8. novembar 2023 09:02)

    # Link komentara

  43. Bio je u NBA. Odigrao nekoliko minuta. Sada nazad kuci u ABA ligu gdje pripada!
    (Zoran, 8. novembar 2023 08:52)

    # Link komentara

  44. Jel on sad mora da igra ovu ligu da bi bio isplacen po ugovoru, koji verovatno ima jos od Filadelfije?
    (Milan, 8. novembar 2023 08:52)

    # Link komentara

  45. Samo slusati Miska…
    (Charlie80, 8. novembar 2023 08:52)

    # Link komentara

  46. Nikad mi nece biti jasno, zasto ljudi unistavaju svoje karijere jureci novac iz cirkusa zvani NBA? Petrusev moze da ima sasvim solidnu karijeru u Evropi i nema potrebe da juri tamo neko mesto, a tamo Sabonis igra prvu postavu u Sakramentu, a realno bolji je igrac od njega.
    (air jordan, 8. novembar 2023 08:50)

    # Link komentara

  47. koliko se borio za NBA da udje na slilu i sad nema gde da se vrati.
    (mrgud, 8. novembar 2023 08:43)

    # Link komentara

  48. Vraćaj se u Zvezdu
    (Samo kažem, 8. novembar 2023 08:39)

    # Link komentara

  49. Šteta, gubi vreme tamo, bolje da se vrati u Evropu.
    (shone, 8. novembar 2023 08:34)

    # Link komentara

  50. Bolje evro nego dži, ali šta sad. I to je neki uspeh. Videćemo, ništa nije gotovo tu sad, mlad je.
    (Harry Shaved, 8. novembar 2023 08:34)

    # Link komentara

  51. Kalibar.Za ABA admiral bet.
    (Pedja, 8. novembar 2023 08:31)

    # Link komentara

  52. Auuuu koji pad
    (petar, 8. novembar 2023 08:30)

    # Link komentara

  53. Kakav blam!
    (Bro, 8. novembar 2023 08:28)

    # Link komentara

  54. Vrati se u Zvezdu
    (Andjis, 8. novembar 2023 08:26)

    # Link komentara

  55. Vrati se u Zvezdu pa da uzmemo Euroligu!
    (hajduk, 8. novembar 2023 08:22)

    # Link komentara

  56. Pametan igrač, dobra tehnika, fizički PRESLAB za NBA.
    (Nebitan, 8. novembar 2023 08:20)

    # Link komentara

  57. Super talenat.
    (Bero Rakun, 8. novembar 2023 08:19)

    # Link komentara

  58. Dečko treba im se samo zahvaliti i otići!
    (NikolaS, 8. novembar 2023 08:19)

    # Link komentara

  59. A Misko je radio sve da ne dodje do ovoga, vise bi mu koristila Evroliga nego Dzi liga.
    (LFC91, 8. novembar 2023 08:13)

    # Link komentara