1. Sve zavisi od Jokiceve/timske motivacije i zdravlja/povreda, naravno...

    Kod njega se nikada ne zna, mada ima on sportske fanaticnosti u sebi koje uglavnom uspesno skriva. Ne mozes biti najbolji u bilo cemu a da to ne volis (ipak) i ne dajes 300% sebe. Timski verujem da je motivacija tu jer je sada psiholoski lakse/rasterecenije - Istorijski uspeh je vec napravljen pa na krilima istog (uz poboljsanja i godinu dana+ ogromnog iskustva i to sampionskog) ka potencijalnoj "dinastiji"...

    Najvise se nadam vecoj eksploataciji mladih, neverovatno talentovanih, snaga (Vatson, vise minuta za Brauna i bar neki minuti za Hantera koji me je bas odusevio + najvise iscekujem njegove nastupe/napredak/doprinos. Tu su i ostali potencijalno uspesni pikovi...

    Baksi, hmm... Imao je Lilard godine i sa odlicnim timom oko sebe pa nista. Fali mu tog timskog liderstva (kosarkaskog, ne u svlacionici) ma koliko god fan(t)a(s)tican borac i takmicar bio. On i Janis na papiru veoma opasni ali praksa, bez zverske odbrane Holideja, videcemo. Nekako mi taj narativ vuce ka bombama (ali ne velike detonacije, ispostavlja se) Durent/Buker, Doncic/Irving, Embiid/Harden itd... Nedokazano.

    ALI kao "sidekick" hmm.. Primer Dejvisa u Pelikansima nije uspeo kao "prva violina", lider na parketu sto se moze reci i za Lilarda u Portlandu (Hardena u Hjustonu npr) .. KLJUCNO je pitanje kako izgleda kada je "druga opcija" tj kada igra uz nekog lidera (preciznije receno), sto Janis u Baksima svakako jeste. Za Dejvisa UZ Lebrona se ispostavilo kao prava formula...

    Uzbudljiva sezona ispred nas, svakako :)
    (Pera Ždera, 29. septembar 2023 10:43)

    # Link komentara

  2. Kakve veze ima Majami?
    (PRSKAJ POLIVAJ !!!, 28. septembar 2023 12:12)

    # Link komentara

  3. Dosta je negativnih komentara i minusa...
    Čovek je dao Portlandu sve...
    Zaslužio je barem da zaviri u veliko finale i sad možda ima šansu.
    Premalo je jedno konf.finale za ovakog igraca.
    Dame je igračina !
    (Nba true fan, 28. septembar 2023 08:02)

    # Link komentara

  4. Phoenix ☀ to će biti mašina sa Kevin Durant,Davin Booker,Nurk kupujem kartu za cjelu sezonu. go, Phoenix ☀Suns.
    (Miho, 28. septembar 2023 04:20)

    # Link komentara

  5. Ivan

    Koga briga o čemu razmišlja Denver? Svaka ekipa i na Zapadu i na Istoku gleda da oformi što konkurentniji tim. U ovom trejdu su sve 3 strane nešto i dobile i izgubile, pre svega rešile goruće probleme.
    Portland - Od drafta je bilo očigledno da će Dame zatražiti trade, s obzirom na to da je već ranije najavio upravi da će do toga doći ako iskoriste #3 pik. Kad je odabran Henderson sve je bilo jasno; samo je bilo pitanje kada će do trejda doći. Insistirao je na Heatu ali realno nisu imali šta da ponude. Herro nije tip igrača koji nama treba, a izgleda se nije našao 3. tim za taj trade, dok su ostalo igrači sa klupe. Ovo je ipak bolji paket, usput smo se ratosiljali Nurka koji je očajan već duže vreme i dobili boljeg, mlađeg igrača na poziciji 5. Jrue je isto odlično akvizicija i nadam se da će ostati kao mentor mladima, a ne biti utopljen za pikove.
    Bucks - Posle promene trenera, ovo je drugi potez koji služi tome da se Janis zadrži. Nakon havarije u R1 PO treba im drugi superstar i njih dvojica su jako kompatibilna - sve što jedan ne radi dobro drugi radi dobro i obrnuto. Uz Dejmov šut Janisu i ostalima će se otvoriti više prostora.
    Suns - Takođe se rešili nezadovoljnog igrača, Ayton im je u poslednje vreme kriv za sve iako mislim da nije bio toliki problem u ekipi. Uz to su dobili i nekoliko korisnih igrača za rotaciju, što im je bio problem u prošlom PO.
    (Aleks, 28. septembar 2023 02:32)

    # Link komentara

  6. Feniks ovim priznaje ono što su svi znali - da su se jako zeznuli što su prvim pikom uzeli Ejtona ispred Dončića.
    (Aleksandar iz Osla, 27. septembar 2023 21:36)

    Nije bas tako, da misle da su se zeznuli ne bi mu dali max ugovor prosle godine. Glavni razlog je sto ga je Jokic u plejofu potpuno oducio od kosarke. Tu je postalo i njima jasno da je Ejton promasen projekat za Sanse.
    (Vlado, 28. septembar 2023 01:32)

    # Link komentara

  7. Ovaj trejd još nije zvanican. Biće ovde i cetvrti tim. Šta trebaju Portland i Holiday jedni drugom za $35m?
    Jrue je još uvek jako dobar igrač i nema šanse da ostaje u Portlandu
    (IT4, 27. septembar 2023 21:46)

    Ne razumes se u NBA i trejdove. Jrue nije tu da pomogne u igri i nije im potreban, vec je samo igrac koji ce im doneti jos jedan pik prve runde na nekom buducem draftu. Trejdovace ga sigurno, jer ima vrednost i to verovatno negde na polu sezone kad se pokaze ko su kandidati za titulu. Primera radi, Conley + pik za Holidaya, ili CP3 + pik prve runde (ili mladi igrac Kuminga/Moody).
    (Nikola, 28. septembar 2023 00:49)

    # Link komentara

  8. Ejton je kroz playoff serije zadnje dve godine, pokazao kako skauti poslednjih 10 god nemaju blage veze sa kosarkom.
    Ejton je prosecan centar, za koga je Rasko Katic bio licno Olajuwon.
    Ali bez obzira, on i dalje uprkos svemu ima vrednost na trzistu, i dati ga za drvosecu iz Portlanda moze, opet neko ko se ne razume u kosarku i menadzment.
    Realno, NBA nikada u istoriji nije bio gori na pozicijama PF i C, te tesko da je Phoenix mogao da pazari nesto kvalitetno za Ejtona.
    Phoenix je morao da trejduje nezadovoljnog Ejtona, ali dati ga za kikiriki je smesno.
    I sta ce sada bez centra Phoenix, da igra divlju kosarku sa Durantom, kako je radio u Oklahomi, dok u playoffu ne dodje malo ozbiljniji tim i kraj.
    Stvarno zalosno sta rade uprave klubova.
    (baron, 27. septembar 2023 23:59)

    # Link komentara

  9. Mislim da se niko u Nagetsima nije zabrinuo zbog ovog trejda. Jeste Lilard ono što pristaje uz Janisa, šuter, ali to je i Midlton svih ovih godina, pa je u Milvoki došla samo jedna titula. Struka u Americi na to gleda drugačije, oni znaju da je malo nezamenljivih igrača, a Dejm u takve ne spada. Već je veteran, igrao u plej-of timu svih ovih godina, i dogurao samo do jednog finala Zapada. Ovo je potez kojim Baksi žele da nateraju Janisa da ostane. I dobiju igrača zadnjeg šuta, ali videćemo hoće li tolilard biti u Milvokiju. Može se lako desiti da prođu kao Fila sa Hardenom. Boston, Finiks, Lejkersi, Voriorsi, Siksersi, sada i Milvoki, svi pokušavaju da stvore instant supertim, a opet će finale biti Denver-Majami.
    (Ivan, 27. septembar 2023 23:55)

    # Link komentara

  10. Dobili smo matorog Hollidaya a otarasili se mladog Littlea,u razmeni centara prosli malo bolje a izgubili najboljeg igraca...ukratko ovako izgleda svaki veliki trejd uprave Portlanda kroz celu istoriju,bravo luzeri tako se to radi-sistematsko unistavanje fransize,tesko je biti navijac Blazersa,a meni jos od 1994 i odricanja Drexlera.Uzas!!!
    (R.I.P. Marko 666, 27. septembar 2023 23:17)

    # Link komentara

  11. Da su ovi pustili Ejtona jedino ako oni nešto znaju o njemu što drugi ne znaju. I to ga dali za Nukrića, haos
    (Slobodan, 27. septembar 2023 22:56)

    # Link komentara

  12. Sunse napokon oštećini.
    (ИзНенада, 27. septembar 2023 22:54)

    # Link komentara

  13. Jrue je najgore prosao..
    (Milan Spanac, 27. septembar 2023 22:42)

    # Link komentara

  14. Za one koji kod svakog trejda i razmene igrača spominju Denver,reći ću samo jedno,oni su šampioni.Uzeli su titulu,nema više od toga.Sad svi GM i stručnjaci.
    (Pionir, 27. septembar 2023 22:37)

    # Link komentara

  15. Veoma brzo ce se videti da je u ovom trejdu najbolje prosao Portland. Mozda nisu u poziciji da napadnu prsten ali ovi igraci koje su dobili ce vise doprineti timu nego supermax Lilard.

    Sto je interesantno, tu nisu na gubitku ni Sansi ni Baksi. Sansi su inako morali da trejduju Aytona zbog poremecenih odnosa, a Nurkic ce im doneti i bolju odbranu za mnogo manje novca. Baksi imaju dobr odbranu tako da Lilard nece puno pokvariti, a sto se tice napada tu je bolji od Holideja. Pitanje je samo da li ce Lilard igrati za tim ili ce i dalje napucavati statistiku. Tu Baksi idu na jos jedno "sve ili nista" jer ce Janis verovatno promeniti klub.
    (bskfan, 27. septembar 2023 22:27)

    # Link komentara

  16. Po meni je Milvoki prošao najgore u trejdu.
    Lilard je ipak u godinama,i ako se povredi,nema adekvatnu zamenu.
    Finiks je ipak uspeo da skocka odličnu ekipu,a Portland može biti veliko iznenađenje.
    (Mondragon, 27. septembar 2023 22:15)

    # Link komentara

  17. Milvoki može da uzme? Strasno. Onda stvarno ne znam šta uprava Denvera radi, kada igračinu kao Lilarda nisu ni razmislili da dovedu.
    (Jaime Lannister, 27. septembar 2023 20:35)

    Majstore, razumeš li ti značenje pojma "Salary cap"? Zbog istog, Denver nije uspeo da zadrži čak ni solidnog Brusa Brauna, a kamoli da bi imao mesta za Lilarda. Morali bi da se reše pola startne petorke za njega, verovatno bi ostali bez Mareja. Nije to fudbal i Mančester Siti pa da sipaš pare u bure bez dna i dovodiš 20 igrača podjednakog, vrhunskog kvaliteta.
    (Šta ja ovde čitam?, 27. septembar 2023 22:14)

    # Link komentara

  18. Svaki tim je sada slabiji nego što je bio, a Portland mnogo.
    (Lale gator, 27. septembar 2023 22:11)

    # Link komentara

  19. Auh, utisak je da su sva tri tima na gubitku. Baksi slabiji defanzivno, jači ofanzivno. Finiks se malo zeznuo jer mislim da je Nurkić sklon povredama. A Portland, šta oni hoće, mislim da ni sami ne znaju.
    (kfd, 27. septembar 2023 21:54)

    # Link komentara

  20. Ovaj trejd još nije zvanican. Biće ovde i cetvrti tim. Šta trebaju Portland i Holiday jedni drugom za $35m?
    Jrue je još uvek jako dobar igrač i nema šanse da ostaje u Portlandu
    (IT4, 27. septembar 2023 21:46)

    # Link komentara

  21. Na kraju krajeva, ma koliko to izgledalo neočekivano, ovo je ipak jedan sasvim logičan trejd, gde se na sva tri mesta koja su umešana u ovu priču gasi "vatra", i smiruju strasti. Ni za jednu ekipu nije dobro da ima nezadovoljne igrače, pogotovo one veoma bitne, tako da je ovo sa te strane pun pogodak za sve. E sad, što se tiče samog trejda, naravno da izgleda kako je ipak u ovoj priči Milvoki najbolje prošao (zbog Lilarda, ali i namirenog Janisa), i videćemo kako će to sve da izgleda kad se razlete u napadu, pošto će u odbrani ipak biti slabiji nego pre.
    (samo primećujem, 27. septembar 2023 21:40)

    # Link komentara

  22. Feniks ovim priznaje ono što su svi znali - da su se jako zeznuli što su prvim pikom uzeli Ejtona ispred Dončića.
    (Aleksandar iz Osla, 27. septembar 2023 21:36)

    # Link komentara

  23. Финикс је добро прошао у размјени.
    Ејтон, својевремено први избор драфта и центар од којег се пуно очекицало припада ипак прошлом времену и не уклапа се у убрзаној игри брзе транзиције. Уз то већ три године стагнира, не напредује.
    Добили су веома корисног играча у ротацији Литла, одличног шутера Алена и Нуркића који је бољи дефанзивац од Ејтона, још раније су урадили одличан посао за мале паре потписавши Ерика Гордона. Биће опасни.

    Милвоки је за Лиларда дао одличног дефанзивца Џруа Холидеја и Алена. Добиће снагу у нападу, но нисам сигуран да су профитирали.

    Портланд је добио Холидеја и Ејтона, но они ће кренути у реизградњу и градити тим око Скута Хендерсона. Мада немају лош састав, могли би се докопати плеј-офа.
    (Khal Drogo, 27. septembar 2023 21:24)

    # Link komentara

  24. Katastrofa za Portland,zamislite jedan Gober je vredeo 5 pikova prve runde,Jedino da za Holideja dobiju još 3 u daljim trejdovima.Litl suvo zlato i njega se odrekli.Kronin zaista nije normalan!
    (Pionir, 27. septembar 2023 21:22)

    # Link komentara

  25. Ko ce dobiti ovaj Finiks, prejaki su sada, Nurkic je uvek solidno cuvao Jokaru.
    (brrrm brrrm, 27. septembar 2023 21:17)

    # Link komentara

  26. Ne bih baš da kažem da su opljačkali druge, ali je Portland odradio vrhunski posao i sada je jasno zašto toliko dugo nije moglo da se nađe adekvatno rešenje za njih. Ok, Dejm, kapiram... ali si za Dejma i Nurkića dobio Džrua Holideja (isto godina koliko i Dejm), pika prve runde i Ejtona, ej!
    (Višekruna, 27. septembar 2023 21:17)

    # Link komentara

  27. Niko ovde se nije nešto extra pojacao. Milvoki je i pre ovog trejda bio jedan od potecijalnih šampiona. Sigurno im Dame ne garantuje titulu. Finiks se oslabio, a Portland ostao play of team sa Ajtonom i Holidejom. Čak šta Porland je možda defansivno jači, nego pre.
    (ale, 27. septembar 2023 21:15)

    # Link komentara

  28. Е ко је ово очекивао свака му част. Било је и већих трејдова у НБА ал ово је баш шок.
    (Lex, 27. septembar 2023 21:10)

    # Link komentara

  29. Opaaa, lojalnost nista? Pobegao lik po instant prsten! :^)
    (Kozuki Oden, 27. septembar 2023 21:08)

    # Link komentara

  30. Na kraju, dobro se završilo za Nurkića i Lilarda, oba idu u ekipe koje će biti visoko pozicionirane. Gubitnik trejda-Ejton, od Portlanda sad nema ništa, dogo će se oporavljati.
    (WillyWonka, 27. septembar 2023 21:06)

    # Link komentara

  31. Srecno Dame i hvala za sve!!!
    Zauvek T-Blazer 🖤❤🤍
    About that time ⏰
    (Nba true fan, 27. septembar 2023 21:04)

    # Link komentara

  32. Nemke hteo da bude pametan pa ispao tolmen.
    Kris Pol je u GSW.
    (Neverni Kari, 27. septembar 2023 21:02)

    # Link komentara

  33. Бакси се уканалише, муслију ће још узети пртен ни крив ни дужан.
    (Велбужд, 27. septembar 2023 21:01)

    # Link komentara

  34. Tako je! Fear the deer!
    Go Bucks Go!
    (MJ23, 27. septembar 2023 21:01)

    # Link komentara

  35. ovo super za Jokića, u timu jakom kao Finiks Ejton mu je bio mnogo opasniji protivnik aa kojim js znao da ima teškoće, a sada u taj tim dolazi Nurkić sa kojim može kako hoće.

    Sa druge attane Lilard odlazi u suprotnu konferenciju i protiv njega koji kad mi je dan može svakoga da dobije će igrati samo 2 puta.

    Portland ne postaje mnogo jači sa Ejtonom o Holidejom umesto Lilarda i Nurkića.
    (Srle, 27. septembar 2023 21:00)

    # Link komentara

  36. Pol je u Golden Stejtu tajo da mora pik sa drugim.Al je po meni Finiks bez njega jaci ove godine
    (Neko treci, 27. septembar 2023 20:58)

    # Link komentara

  37. Jrue je podcenjen igrač, dobar u odbrani i skoro 20 poena u proseku. On i Ajton umesto Nurkića i Lilarda. Hm. Nije loše ni Portland prošao ako je već morao da pusti Lilarda. Milvoki je brutalan, na papiru i bolji nego 2021, ali tamo na istoku u pley offu Jimi Batler kad poludi, nikakvi papiri ne važe.
    (posmatrac, 27. septembar 2023 20:57)

    # Link komentara

  38. Milvoki dobio Lilarda za nista. Portland ga trejdovao za bust Ejtona. Ne znam kako ce ovo sa platama da ide u Milvokiju.
    (Mladen, 27. septembar 2023 20:57)

    # Link komentara

  39. Ejton je za nurkica jokic, sad mi je jasno da je finiks jedna obicna truba i da nikad nece prici tituli taman ceo olstar da dovedu
    (Madaka, 27. septembar 2023 20:53)

    # Link komentara

  40. Najbolje prošao Portland. Već neko vreme ne igraju plejof, a sledeće godine ponovo neće igrati. Hahahaha
    Ali za dve tri godine hoće, kada im dodaju novi rukiji.
    (Petar_Kralj, 27. septembar 2023 20:53)

    # Link komentara

  41. Za Janisa je bolji saigrač Holidej ali videćemo.
    (Aleksandar, 27. septembar 2023 20:52)

    # Link komentara

  42. Idemo Nuggets....jos uvijek najbolja ekipa dok imamo Jokica!
    Bosanac iz Denvera.
    (Nagets, 27. septembar 2023 20:47)

    # Link komentara

  43. Uh, ode Lilard. Zao mi kao dugogodisnjem navijacu Blejzersa, ali vreme je. Tu su sada Henderson, Sajmons i Sarp. Jedino ne vidim sta ce igracina kao sto je Dzru Holidej tu pored ove trojice. Ejton svakako napredak u odnosu na Nurkica. Ostao je i Grent na 4-ci. Samo ne vidim kod ce biti 3-jka. Jedino Sarp zbog skocnosti, ali nema visinu. E sad, ostaje problem klupe, Portland je tu tanak, a ode i Naser Litl.
    Sto se tice Milvokija, ko ostade? Janis, Lopez, Midlton, Bobi Portis, ali odose zveri u odbrani Holidej i Alen. Ovo je All in da ne ode Janis.
    Finiks je dobio soldnog centra, a otarasio je Ejtona koji je u losim odnosima sa svima. Bice to jako zanimljiva ekipa.
    (Aca86, 27. septembar 2023 20:45)

    # Link komentara

  44. Phoenix je dao Ejtona za Nurkica!? Ok, suskalo se prosle sezone da hoce da ga se rese ali bas da ga daju za Nurkica…
    (Milan, 27. septembar 2023 20:45)

    # Link komentara

  45. Milvoki će biti nepobediv
    (Napo Leon, 27. septembar 2023 20:43)

    # Link komentara

  46. Najbolji trejd ikad, odlično smo prošli a Dame i Janis će igrati zajedno, što mi je bila jedna od najvećih želja...
    (Aleks, 27. septembar 2023 20:43)

    # Link komentara

  47. Finiks najviše izgubio, sad će biti totalno bez odbrane. Ayton je mogao malo da štiti obruč, Nurkić teško, bolji je možda u napadu, ali to im svakako nije potrebno.
    (Srjan, 27. septembar 2023 20:43)

    # Link komentara

  48. Dati Aytona za Nurka, budi bog s nama ? Jeste ovaj upao u kanal već neko vreme, ali plafon u odnosu na Nurkica mu je znatno viši, uz dužno poštovanje prema Jusufu.
    (Dorčol, 27. septembar 2023 20:41)

    # Link komentara

  49. lose za sve..
    (šarlo te gleda, 27. septembar 2023 20:38)

    # Link komentara

  50. Hahah, neće Embid uzeti istočnu konferenciju ni naredne sezone..
    (Соко сиви, 27. septembar 2023 20:35)

    # Link komentara

  51. Milvoki može da uzme? Strasno. Onda stvarno ne znam šta uprava Denvera radi, kada igračinu kao Lilarda nisu ni razmislili da dovedu.
    (Jaime Lannister, 27. septembar 2023 20:35)

    # Link komentara

  52. Prejak Milvolki, ali posto moraju da daju i Dru Holideja i ne bas toliko...
    (2CRAZY, 27. septembar 2023 20:34)

    # Link komentara

  53. Najveći dobitnik: finiksi, dobili su zver na petici. Legitimni kandidati za titulu, vrteće pik kris pol i nurka, biće haos biće žurka
    (IRONemke, 27. septembar 2023 20:32)

    # Link komentara

  54. Ala ce da prstiiiiii!!!
    (vlaDa, 27. septembar 2023 20:31)

    # Link komentara

  55. Janis je od prosecnih šutera alena,konaugtona i di vicenca napravio igrace od 15+ poena zamislite koliko će Lilard pored njega da trpa
    (baskonia, 27. septembar 2023 20:29)

    # Link komentara

  56. Auuu ovo niko nije očekivao
    (Vuk, 27. septembar 2023 20:28)

    # Link komentara