NBA će udariti Hardena po džepu

NBA će kazniti Džejmsa Hardena zbog komentara na račun predsednika košarkaških operacija Filadelfije.

Z.K. Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Драго ми је да имамо коментаторе са јаким везама у Филаделфији па знамо ко је шта коме обећао без трунке сумње!?
    (Филипинац, 23. avgust 2023 12:30)

    # Link komentara

  2. a da ga zamene za zajona?
    (Eto, 23. avgust 2023 08:00)

    # Link komentara

  3. kažnjavaju ga zato što je rekao istinu?
    prošle sezone je pristao na manji ugovor da bi fila potpisala još nekog, uz obećanje da će mu dati maksimalni ili blizu maksimale ugovor ove godine
    u međuvremenu se izgleda fila predomislila, harden rekao istinu za morija i na kraju liga kažnjava hardena, bukvalno niđe veze...
    (Kole, 22. avgust 2023 21:22)

    # Link komentara

  4. I sta sad?
    (mikelle, 22. avgust 2023 19:19)

    # Link komentara

  5. Иако дјелује банално, ствар је озбиљнија јер може одредити будућност ен-би-еја. Харден је претходмне сезоне пристао на мањи уговор како би Фила оптерећена огромним уговорима Ембида и Тобајаса Хериса могла да потпише Пи-Џеј Такера, одличног дефанзивца, са којим су вјеровали да ће направити искорак. За узврат су обећали Хардену нови вишегодиишњи уговор од ове сезоне у складу са његовом репутацијом, максималац или близу максималца.

    У међувремену Фила се ресетовала и изиграла обећање. Харден је активирао +1 "играч опцију" за 35,64 мил.$, на јасно је да ће даљња сарадња тешко ићи.
    Покушало се и пшокушаће се са размјеном, но тешко ће то ићи, нови тим мора преузети и "брадин" уговор и дати нешто, а клубови су већ формирали састзаве и тешко ће се одрећи играча на којем граде игру тима.

    Уговор у ен-би-еју је светиња, играо играч или не, био повређен или га ослободили обавеза, добиће сваки долар из уговора. Под условом да испуњава своје обавезе. Које подразумијевају долазак на тренинге и бити на располагању шефу струке.
    Брада се заинатио, ризикује пуно зарад својих принципа, ризикује да изгуби свих 35,64 мил.$, и да му се забрани да икад више заигра у ен-би-еју.

    Фила наизглед не ризикује ништа. Но у питању је репутација ен-би-еја, јер НБА у којем постоји франшиза склона циганисању (попут рецимо Барсе са Миротићем) више неће бити што је био, а то себи не смију допустити.

    Зато ће се до неког расплета који ће задовољити и браду морати доћи. Превише тога је у игри.
    (Khal Drogo, 22. avgust 2023 19:18)

    # Link komentara