1. Slazem se sa tobom Prle. Odlicno trkanje je bilo ove godine. I jedva cekam sledeci Le Man. Mislim da je Tojoti ovih 5 Le Mana i previse.
    (NR, 11. jun 2023 23:40)

    # Link komentara

  2. Jedino što su pogrešili u vezi ove trke i što treba da isprave je situacija kada treba da se povuče sigurnosno vozilo i kada se poređaju po klasama vozila. To veštačko pravljenje neizvesnosti nikome ne treba i to bi morali da izbace. U redu je da se spoje svi u jednu kolonu kako neko nebi izgubio pola minuta ili više jer je uhvatio pogrešno sigurnosno vozilo ali poredak mora ostati nepromenjen i nikakvo slaganje po klasama. Inače Pežo i Kadilak su izgledali prelepo. Šteta što Pežo nije završio na podijumu. Dok Ferariju svaka čast! Treba sledeće godine očekivati odgovor ostalih, pogotovo Poršea. Možda da nije bilo nekih pehova bi bila mnogo neizvesnija borba za vrh ali ovo obećava da vrati trke izdržljivosti u vrh takmičenja. Još ako se zaista u hiper vozila uključe i Lambordžini, BMW, Nisan i ostali veliki proizvođači kao što su ovi pričali to može biti fenomenalno takmičenje.
    (smeh, 11. jun 2023 22:19)

    # Link komentara

  3. NR@ BOP je nešto što je sastavni deo ovog takmičenja. Ne slažem se sa tobom jer je sve urađeno da se "dignu" performanse LMdH vozila. Toyota je dobila dosta kilograma (30+) ali je i Ferrari dobio dosta (20+). Pre neku godinu su Ford i Porche tako "nasamarili" sudije u GTpro klasi i Ferrariju dodali toliko kilograma neposredno pre trke da se odmah znalo da su izgubili trku. Toyota da je bila mudrija i nije toliko nadmoćno pobeđivala u ovogodišnjim trkama u World Endurance Championship-u, ne bi im bio određen rakav BOP (Balance of performance). Ferrari nije krio tempo u jednom krugu jer su osvajali pol pozicije, ali je očigledno da je 499P pravljen da je brz na pravcima čega u Le Mans-u ima u izobilju. Čak mislim da je BOP bio isti da bi performanse Toyote i Ferrari-ja bile egal ili bi Toyota tek za nijansu bila brža, što za 24h trku ne znači ništa, kao onomad kada je Peugeot bio brži od Audi-ja, ali je izgubio trku.
    (Prle, 11. jun 2023 21:15)

    # Link komentara

  4. Divno, divno! Eto, Ferari ipak može :)
    Da, i BoP, i sve, ali ovome sigurno ni sami nisu smeli da se nadaju.
    Enco odozgo gleda i zadovoljan je.
    Forza Ferrari, forza mito!
    (Al, 11. jun 2023 19:24)

    # Link komentara

  5. Godinama se tojota takmicila sama sa sobom,vozilo 1 i 2, nisu imali jakog protivnika i evo u prvom svom le man izdanju ih je pobedio fabricki tim koji se prvi put pojavio,,tojota nije pobedjivala kad je tu bio audi! Dovidjenja tojota
    (Djidji, 11. jun 2023 17:32)
    Tojota je 2016. bila na putu da odere Audi i Porse ali je neko u pit stopu u toku noci dao pogresan znak vozacu da ne moze pa da moze da krene i tako mu upropastio hibridni sistem sto je na samom kraju trke bilo presudno kada je Kobajasiju crkla Tojota u poslednjem krugu. Ispostavilo se da je to bio neko iz protivnickog tima.
    (Mansur Ujah, 11. jun 2023 19:11)

    # Link komentara

  6. Slazem se sa prvim komentarom. 5 titula i borbi sa ne fabrickim ekipama koje nisu bile ni blizu Tojote. Mada tesko bi Ferari pobedio da nije ubacen bop. Tako su usporili Tojotu. Vala i smorila je. Jedva cekam sledecu sezonu i jos novih ekipa. Nadam se da ce Porse da podigne formu jos vise.
    (NR, 11. jun 2023 18:59)

    # Link komentara

  7. Sve sve ali kad nije auto htio da upali nekoliko minuta pred kraj,srce mi je stalo.
    (ivan, 11. jun 2023 18:02)

    # Link komentara

  8. Ford v Ferrari
    (Djoko Éire, 11. jun 2023 17:44)

    # Link komentara

  9. Bravo Ferrari!
    (Prle, 11. jun 2023 17:34)

    # Link komentara

  10. Godinama se tojota takmicila sama sa sobom,vozilo 1 i 2, nisu imali jakog protivnika i evo u prvom svom le man izdanju ih je pobedio fabricki tim koji se prvi put pojavio,,tojota nije pobedjivala kad je tu bio audi! Dovidjenja tojota
    (Djidji, 11. jun 2023 17:32)

    # Link komentara