Velika nagrada Francuske: pastorala u Burgundiji

A ove godine navršio se vek otkako je 26. juna 1906. u Francuskoj održana prva automobilska trka koja je nazvana velikom nagradom. Bio je to dvodnevni događaj upriličen na putevima oko Le Mana, na kojem su startovala 32 automobila, i izvezla po šest krugova svakog takmičarskog dana. Posle tako pređenih 1.238 kilometara i više od dvanaest sati vožnje, pobednik je bio Mađar Ferenc Sis, vozač Renoa. Gume su – bez iznenađenja – bile Mišlenove.

Pošaljite komentar
  1. Sinisa,

    Bolje prati druge sportove, nije F1 za tebe... kad ti "ides" na trku da navijas za Reno i Alonsa (!?!?), u paketu sa "plavo - zutim kacketom" (!?!?!?!?)... smehotresno...
    (Aljosa, 29. jun 2007 03:12)

    # Link komentara

  2. Zasto Francuska organizuje GP "usred nicega"? Verovatno da bi pruzila sansu da se i to "nista" kako ga vi nazivate razvije...to je naravno nezamislivo kod nas gde se sve sto je ozbiljnije od voznje biciklica u kategoriji ispod 7 godina organizuje u BG-u!!!!!!!!!!
    (monika, 24. jul 2006 10:16)

    # Link komentara

  3. Zahvaljujem se autoru za ovako iscrpan tekst. Sutra rano ujutro polazim iz Pariza za Nevers i prisustvovacu trci. Vec sam bio na Magny Cours-u, ali za neke druge kategorije trka, ne za F1.
    Veliki sam navijac Renault-a i voleo bih da vidim Alonsa da prvi prodje kroz cilj. Priznajem da ce sutra to biti tesko. Sumi je ponovo aktuelan, najvise zahvaljujuci pneumaticima. Uzdam se u tradiciju da je Michelin uvek bio dobar na vrucini, a za sutra se predvidja 32°. Ako Fernando u startu predje Massu, mozda...
    Plavo-zuti kacket je spreman.
    (Sinisa, 15. jul 2006 17:09)

    # Link komentara