1. NFL je ove sezone već jednom ispisao istoriju, kada je po prvi put viđena kompletna postava sudija od tamnoputih Amerikanaca

    Samo vodjenje ovakve evidencije je znak rasizma, a ne obratno.
    (MisterNo, 20. januar 2021 07:45)

    # Link komentara

  2. Apsolutno nemam nista protiv zena kao sudije u bilo kom muskom sportu ALI, jako je tesko iz zenskog ugla razumeti intenzitet igre kojim igraju muskarci (govorim iskljucivo o sportovima sa fizickim kontaktom). Zene nikada u zivotu taj intenzitet kontakta nisu dozivele i samim tim ne mogu razumeti npr da li je u kosarci nesto faul ili ne. Primer je gospodja koja sudi Evroligu vec par sezona gde su malo intelektualniji igraci naucili da kad ona sudi samo na osnovu gestikulacije da se kontakt dogodio dobijaju faul. Slicna stvar je i sa fudbalom, vaterpolom, rukometom, itd. Sto se Amercikog fudbala tice to je generalno grub sport ali nema tu preteranog tumacenja kontakta vec uglavnom dozvoljenih i nedozvoljenih kontakata, tako da ne ocekujem da bude razlike u kvalitetu sudjenja ukoliko se bude dobro kretala, sto je takodje jos jedan parametar zbog kojeg zene prosto ne mogu biti vrhunske sudije.
    P.S Šon Mejsi je najbolji linijski sudija u fudbalu pa verovatno ikada. Žena ima oko neverovatno, ofsajde koje dosudjuje su bukvalno milimetarski precizni.
    (nBgd, 19. januar 2021 23:39)

    # Link komentara

  3. Gospodji svaka čast ali zašto je ovo vest ako se toliko bore za ravnopravnost, što onda i ne bude vest da je Pera iz Cikaga prvi put sudija u SB??
    (Marko, 19. januar 2021 23:36)

    # Link komentara