1. Ne bi rekao da se Makedonci nisu spremali za takmicenje, ipak su bili prvi na listi za zamenu u jednom ovakvom periodu kada je bilo iznesno da ce neko od ucesnika otkazati zbog kovida.

    Sa druge strane doslo je do smene generacije, Lazarov je vec mator ali je i pored toga glavni igrac ekipe... Nesto tu ne stima i bojim se da ce jos vise propadati bez tako velikog igraca kada on ode u penziju.

    Sto se tice prepucavanja, Srbija je imala slabe rezultate i pored mnogo dobrih igraca koji su uvek igrali u jakim evropskim ekipama i tamo bili nosioci, ali nije imala trenera da sve to poslozi. Sada se uzdamo u Djeronu, i pocetak obecava... Makedonci su isto imali dobru igru dok je selektor bio onaj Spanac iz Vardara, ali nedostatak kvalitetnih igraca ih je sprecio da ostvare veci uspeh.

    Vardar je bio evropski prvak i harao Evropom nekoliko sezona, ali i Vardaru je uvek bilo vise srpskih igraca od makedonskih.
    (chupavi, 17. januar 2021 10:11)

    # Link komentara

  2. Proslo je 30 godina, a Hrvati jos nisu spremni da uzmu zlato u globalnim sportovima. Recimo zlato u odbojci, pokraj masina kao:
    USA. BRAZIL. KINA ITALIJA. RUSIJE. TURSKE. JAPANA...
    ZA TO treba nesto vise od znanja i mozga
    SRCE.
    (ZORAN, 17. januar 2021 09:27)

    # Link komentara

  3. Egipat i Tunis su vrhunske ekipe koje mogu dobiti svakoga, nije sramota izgubiti od njih.
    Egipat je odvalio Srbiju sa C sastavom 10 razlike, naši susjedi to ne prate pa ne znaju.
    Egipat bi Srbiju od 100 utakmica dobio 95(ovih 5 ako bi im se neko ozlijedio)
    (IvanLivnoCRO, 17. januar 2021 00:28)

    Nije sramota izgubiti od Egipta i Tunisa, svojevremeno su bili 4. na planeti , obe ekipe. Sramota je izvuci bod uz pomoć sudija protiv Japana koji je jedan od najslabijih ekipa na šampionatu, e to je sramota susedu. Pravite se kao glavni favoriti za zlato, a onda vas rastavi neki autsajder. Ako ne pamtimo poraz Egipta od jedan gol razlike prosle godine, a ne 10 kako ti tvrdis, onda zato pamtimo poraze Hrvata od Brazila i Katara od 10 golova razlike na OI, to si ti zaboravio, ili nisi samo neces da otkrijes svoju bruku. Toliko šovinisto!!!
    (Penetrator državne mezimice, 17. januar 2021 08:07)

    # Link komentara

  4. ...Makedonija po rezultate u zadnjih 10-15 godina je bila bolja Srbije...

    I da ovakva igra Makedonije je sramota...
    (Petko, 16. januar 2021 20:50)

    Nije ni da mi imamo neke epske rezultate u zadnjih 10-15 gidina, al ne bih rekao da Mak.ima bolje. Srbija ima srebro sa EP 2012.god. Mislim da Mak.nikad nije igrala finale velikog takmičenja.

    E, sad što mi svi u Srbiji znamo da rezultati mogu da budu mnog9 bolji u rukometu ili što to očekujemo, a toga nema to je druga tema.
    (NarodPrica, 17. januar 2021 07:27)

    # Link komentara

  5. Bolje sto nismo otisli na SP, posle verbe u medalji da nas Brazil, Egipet ili Japan rastave na delove.
    Pustimo selektora da nas nauci na ulaz na 6 metara i igru sa krila. Inace sut sa 9m,igra preko pivota, kontra i odbrana dobro nam idu.
    Nemamo jos ulaz na 6 i igru preko krila.
    (ZORAN, 17. januar 2021 07:20)

    # Link komentara

  6. Nisu mogli Grčku da pobede !!!
    (VUK, 17. januar 2021 07:18)

    # Link komentara

  7. Ala su ih opravili, svaka im čast!
    (SAŠA FRANKFURT, 17. januar 2021 02:02)

    # Link komentara

  8. Egipat i Tunis su vrhunske ekipe koje mogu dobiti svakoga, nije sramota izgubiti od njih.
    Egipat je odvalio Srbiju sa C sastavom 10 razlike, naši susjedi to ne prate pa ne znaju.
    Egipat bi Srbiju od 100 utakmica dobio 95(ovih 5 ako bi im se neko ozlijedio)
    (IvanLivnoCRO, 17. januar 2021 00:28)

    # Link komentara

  9. Ubedljiv poraz ali nije sramota izgubiti od Egipta. Dobra je to škola rukometa, imaju tradiciju i verovatno su najbolja van evro ekipa. Braći Makedoncima samo najbolje.

    Svakako stoji da je šteta što nekako nismo dobili tu prokletu pozivnicu ili što nije odigran planirani baraž pa šta bude. Uželeli smo se svi dobrog rukometa. Lični utisak je da bi smo bili osveženje na turniru, dosta je čudan i bez nekih ogromnih favorita. Ne bi uzeli medalju naravno. Neki pristojan rezultat i borba za 1/4 finale bi sigurno jako prijalo našim momcima. No šta da se radi. Raduje što narod gleda ovaj lepi sport. Živ je.
    (detektiv kokni kol, 16. januar 2021 23:51)

    # Link komentara

  10. Farsa od sporta.... 350 miliona će gledati SP... isto koliko i jednu srednju utakmicu Premier lige! Jednu !!!
    (SrbinMusliman, 16. januar 2021 23:17)

    A košarkaško EP na koje se vi ložite 350 tisuća.
    (qw, 16. januar 2021 23:38)

    # Link komentara

  11. Farsa od sporta.... 350 miliona će gledati SP... isto koliko i jednu srednju utakmicu Premier lige! Jednu !!!
    (SrbinMusliman, 16. januar 2021 23:17)

    # Link komentara

  12. Katastrofa jeste, ali nisu mi jasni ovi koji ismejavaju Egipat? Pa Egipat je redovan ucesnik svih OI i SP, sedam puta sampion Afrike (poslednji put 2020. godine). 1996. u Atlanti zavrsili 5., 2000. u Sidneju 7., na SP 2001. godine zavrsili 4. (od SR Jugoslavije izgubili u borbi za 3. mesto). Na poslednju SP 2019. godine zavrsili 8., ispred Madjarske, Islanda, Rusije, Makedonije, Srbije... Blamaza je ovaj rezultat Makedonaca (mislim na gol razliku) ali Egipat je svakako tradicionalno mnogo jaca reprezentacija od Makedonije.
    (baggio, 16. januar 2021 23:03)

    # Link komentara

  13. Sa Srbija RS i Srpska Crna Gora!
    (anti ex YU, 16. januar 2021 22:56)

    # Link komentara

  14. @Deki Priština načelno se slažem i komentar jeste lep, svaka Vama čast na stavu, ali poraz od 19(devetnaest!!!) razlike od Egipta jeste katastrofa. Smena generacija i nepripremljenost nije sporna, ali ovo je baš surovo.

    Egipat doduše zaista nije loš. Pogotovo kada se uzme u obzir koliko deluje čudno ovo prvenstvo, možda i iznenade. Ipak mislim da je 32 ekipe previše i to mi je glavni utisak za sada.
    (Turbo, 16. januar 2021 22:55)

    # Link komentara

  15. @o

    Slabo pratis i znas rukomet.Niko sem Hrvata iz EX YU nije sila za Srbiju,sto mozes proveriti po medaljama i uspesima.Uvek je Srbija imala vrhunkse igrace u napadu kao i golmane,ali nije igrala dobru odbranu,tacnije sem 2012 odbrana je bila teski krs.Da sad ne idem u detelje,sa onakvom igrom protiv Francuske iz oba meca,niko protiv Srbije sem Hrvatske ne bi bio favorit iz bivse Juge.Ajde sa Slovencima bi bilo 50-50.No totalno nebitno,IHF je rekao svoje pa to necemo videti.
    (parminjo, 16. januar 2021 21:53)

    Ovaj O je jedna budaletina. No (ne Ne) to ne znaci da treba podrzavam lozane u rukometu, sto se tice Novaka npr. jer uvek kriticki argumentujem. Ma rukomet je prezvakana tema - pa seti od doba kada su nam dozvolili da igramo za vreme sankcija ... (aj drzim da znas ko je tada igrao ...) tukli smo tada Francuze, Hrvate. A fora je u tome da nesto malo kasnije zbog sujete ili cega kako vec ... No prijatelju moj NASIROKA TEMA ... bilo i tada i posle medalja sa Tutom i Pokrajcem ali da se ne zanosimo, prika, rekoh NASIROKA TEMA ...
    (pa vidi ovako, 16. januar 2021 22:28)

    # Link komentara

  16. Rukomet i vaterpolo su sportovi bez globalne konkurencije i zbog toga je lakse osvojiti medalju na natjecanjima prvenstveno svetskim za razliku od nogometa kosarke i odbojke koji se o zbiljno igraju na svim kontinentima pa shodno tome osvajanje medalje u tim sportovimma ima veci znacaj..na zalost to je tako.....rukometne repke SAD...Brazil..Argentina..Engleska i company..Australija..Kina itd..itd..zar mislite da se rukomet tamo uopce igra
    (Hrek, 16. januar 2021 22:23)

    # Link komentara

  17. Katastrofa je ne učestvovati.
    (crna guja, 16. januar 2021 22:21)

    # Link komentara

  18. Narode srpski ne sitite se i ne radujte tudjoj nesreci! Makedonci su evidentno otisli nespremni na SP.Mi nismo i ponesimo se dostojanstveno prema komsijama.
    Dokle bre ono nekulturno uvazeno kod nas"da komsiji umre krava..."
    Ali kad kukolj ovog naroda uzima da nas predstavlja u svetu i kvari imidz,kad hoce i kako hoce.Ono Makedonija je Grcka je toliko degute da mi se povraca,jos dobije covek silne pluseve.A ljutimo se kad kazue neko Kosovo je Albanija!?
    Zato nas niko ne voli u okruzenju i pobegli su glavoim bez obzira od nas,sto svoje "zmije" nismo odmah odstranili iz nasrg soja na vreme! Zar je tesko biti uctiv,samo se pitam!? Nemozemo sa ovih prostora nigde a nemozemo naci pomirenje sa komsijom sta nam onda valja i tako vekovima pisamo uz vetar i u vetar.Zanoravljamo daleku 83 kad je jedino kroz granicu sa Makedonijo, stizala pomoc zbog nametnutih nam sankcija.Ma vazno je da idemo u Grcku na letovanje(onaj ko moze i ima para) i dozivljavamo tamo ponizenja ali zato siljimo onu stvar na slabijeg po populaciji bivsih sunarodnika.Sramota kuda nas vode takve divlje svinje.Dobro je sto su u manjini,kazem muka mi je sto nas brukaju svakog dana!
    (bradina, 16. januar 2021 22:11)

    # Link komentara

  19. Ma, zašto se raspravljate da li su oni Makedonci ili Severni Makedonci i kakav im je rukomet. Treba da gledamo sebe. Nekih nedelju dana pre početka SP, sam napisao komentar da imam neki širi izbor reprezentacija za koje ću navijati, a to su Poljska, Čile, Urugvaj, Belorusija, Angola itd. Mene ovi Severni Makedonci ne zanimaju, kao ni Hrvati i Slovenci. Nemam taj osećaj "povezanosti" sa njima, kao većina ovde. Što se mene tiče mogu sve utakmice da pobede ili izgube, svejedno mi je.
    Evo, neka osvoje prvenstvo Zelonrtska Ostrva.
    (marko, 16. januar 2021 22:10)

    # Link komentara

  20. Tako je bilo i posle Norveške, pa su nas suknjice vratile na fabricko.
    (cxy, 16. januar 2021 21:37

    Tad smo pobedili Norvesku koja je po jacini slabija od nas, a u rukometu smo pobedili i odigrali nerešeno sa selekcijom koja ima najvise svetskih titula, koja je 20 godina u samom vrhu i jedna od najjačih selekcija. Tu je razlika, Norveska ima Halanda samo, Francuska dva Karabatica, Abaloa, Ričardsona...
    (Penetrator državne mezimice, 16. januar 2021 22:10)

    # Link komentara

  21. Najgore SP u rukometu do sada što se tiče kvaliteta! Ekipe nekompletne i nespremne zbog pandemije, Makedonci bolje da nisu išli umesto da se brukaju! Primili 70 golova na 2 utakmice, ipak navijam za njih da prođu dalje! Neću valjda za Čile, srećno komšije!
    (Komentator, 16. januar 2021 22:09)

    # Link komentara

  22. Stvarno mislim da nase komsije ne zasluzuju ovakve naslove i komentare na iste. Bavimo se sobom i svojim dvoristem, svojim manama i problemima, kako bi smo napredovali na svim poljima. Dosta zluradosti i gledanja u tudje dvoriste. Nasi momci ovo prvenstvo gledaju na TV-u.
    (deki pristina, 16. januar 2021 21:10)

    Danas kada se u eri interneta i drugih tehnologija brzinom munje sire vesti iz celog sveta a kamoli iz najblizeg susedstva,ne postoji zemlja u kojoj se na bave na ovaj ili onaj nacin i tudjim dvoristem.Prvo ti isti Makedonci dolaze ovde i provociraju umesto da gledaju svoja posla u svoje dvoriste.A ti umesto sto pricas o zluradim komentarima,prvi sam ne treba da budes zlurad prema nasim momcima.Nasi momci prvenstvo gledaju na tv zasto sto im je nepravedno oduzeta sanse da se za njega posteno na terenu izbore,a nisu imali takvu srecu da ih neko pozove na lepe oci kao sto su pozvali Makedonce.Pa kad si takav dobronamernik prema tudjima,nemoj da budes zlurad ni prema svojima.Ako je uopste to nase i tvoje.
    (agron beograd, 16. januar 2021 22:08)

    # Link komentara

  23. Tako je bilo i posle Norveške, pa su nas suknjice vratile na fabricko.
    (cxy, 16. januar 2021 21:37)

    Suknjice i jesu za vas Hrvate adekvatan odevni predmet.A na fabricko vas vraca sve i svako.Japan je samo jedan od njih.
    (xwz, 16. januar 2021 22:05)

    # Link komentara

  24. Isti osjecaj je bio i za nas prosle godine, kad smo izgubili od Crnogoraca, koji su igrali na Europoskom sa dvojice bacaca kladiva, jednog vaterpolista, troje srednoprugasha i jednog ski-skakaca.
    (Ovako smo se lani mi osecali kad su Crnogorci..., 16. januar 2021 22:03)

    # Link komentara

  25. @o

    Slabo pratis i znas rukomet.Niko sem Hrvata iz EX YU nije sila za Srbiju,sto mozes proveriti po medaljama i uspesima.Uvek je Srbija imala vrhunkse igrace u napadu kao i golmane,ali nije igrala dobru odbranu,tacnije sem 2012 odbrana je bila teski krs.Da sad ne idem u detelje,sa onakvom igrom protiv Francuske iz oba meca,niko protiv Srbije sem Hrvatske ne bi bio favorit iz bivse Juge.Ajde sa Slovencima bi bilo 50-50.No totalno nebitno,IHF je rekao svoje pa to necemo videti.
    (parminjo, 16. januar 2021 21:53)

    # Link komentara

  26. Portugal favorit iz senke
    (Liu kang, 16. januar 2021 21:51)

    # Link komentara

  27. @o

    Odgovorio bih nešto šire, ali posle ovakve bujice frustracija i etiketiranja nemam šta. Sve si promašio plitkom generalizacijom. Govorio sam samo o lakoći ponižavanja naših mogućnosti. Ništa više. Znam mnogo bolje od tebe šta je sve bilo sa rukometnom reprezentacijom. Nisam neko ko lupeta bez osnova. Uvek na zemlji, nikad krajnost. Ti su u ovoj drugoj, sam si se prepoznao. Pozdrav.
    (prijatelj nekih prijatelja, 16. januar 2021 21:41)

    # Link komentara

  28. Trener mkd je 10dana pre pocetka sp rekao da se njegova reprezentacija priprema kao da ce igrati na sp jer je siguran da ce vise ekipa otkazati ucesce. Ovo su samo izgovori za los rezultat!!! Svedskoj fali 5 od 6 igraca iz prve postave i tukli su vas 15razlike!! Izgubiti od egipta 19razlike, to ni grenlandu ne bi uspelo. Bruka i sramota
    (Stefan levgren, 16. januar 2021 21:37)

    # Link komentara

  29. Mnogo toga će se polizati dogodine kad nas naši momci i ujka Toni vrate na scenu. Kašikom i kutlačom će se jesti nejestivo.
    (prijatelj nekih prijatelja, 16. januar 2021 20:35)

    Tako je bilo i posle Norveške, pa su nas suknjice vratile na fabricko.
    (cxy, 16. januar 2021 21:37)

    # Link komentara

  30. Da li je iko išta očekivao od reprezentacije koja je bez ozbiljnih priprema došla na ovo SP, i to samo pukom srećom? Pa ljude su iz kuća bukvalno pokupili i odveli na takmičenje. Zašto li su uopšte i prihvatili poziv to samo oni znaju.
    (Smeh, 16. januar 2021 21:37)

    # Link komentara

  31. @Petko

    Ih bre, pa malo vam je 15 godina. Napisi ti lepo da ste 30 godina bolji od nas.:)

    @o

    Svi su bolji od nas, samo eto - neko pobedjuje Francuze, a nekog gaze ko plitak potok. Zamisli da su nase odbojkasice tamo 2006. rekle sebi kako nikad nisu uzele medalju i da im je vazno samo ucestvovati...ili kosarkasice 2015....ili kosarkasi kad je dosao Djordjevic da su rekli sebi kako su luzeri i da su svi bolji od njih posle susnih godina...
    (crno-beli svit, 16. januar 2021 21:27)

    # Link komentara

  32. Makedonija je Grčka,Severna Makedonija je ispravno.
    (Dušan, 16. januar 2021 21:20)

    # Link komentara

  33. Svim Makedoncima nudim džaba svij DVD sa barke. Okrepljuje dušu i izmamljuje osmijeh na lice u tim teškim trenucima.
    (Sjeberina, 16. januar 2021 21:15)

    # Link komentara

  34. Smena na generacija, pola reprezentacija ne igra poradi Covid, bez podgotovki, rezultat je ova igra. Momci su otisli na evropsko kako zamena za Chesi u zadni cas. Tako da ne serite.
    (Lazar, 16. januar 2021 21:10)

    # Link komentara

  35. Stvarno mislim da nase komsije ne zasluzuju ovakve naslove i komentare na iste. Bavimo se sobom i svojim dvoristem, svojim manama i problemima, kako bi smo napredovali na svim poljima. Dosta zluradosti i gledanja u tudje dvoriste. Nasi momci ovo prvenstvo gledaju na TV-u.
    (deki pristina, 16. januar 2021 21:10)

    # Link komentara

  36. Igraju razni, ali znamo i ko ne igra. Srbija
    (Bosko, 16. januar 2021 20:57)

    Znamo i zasto. Zato sto joj je oduzeto pravo da se legalno kvalifikuje. Casnije je izostati nego na nelegalan nacin doci i blamirati se.
    (Boskomajmune, 16. januar 2021 21:10)

    # Link komentara

  37. Makedonija na SP je dosla sa pozivom dan pred pocetka SP...

    Makedonija nije se spremala za SP...

    Makedonija na ovom SP igra sa potpuno nov tim...samo Lazarov i Stoilov su tu od starijih igraca...

    Makedonija po rezultate u zadnjih 10-15 godina je bila bolja Srbije...

    I da ovakva igra Makedonije je sramota...
    (Petko, 16. januar 2021 20:50)

    Makedonci su lazna nacija koju je stvorio bravar. To je sramota.
    (ej bre, 16. januar 2021 21:08)

    # Link komentara

  38. Severomakedonaca.
    (Sotirovski - Sotirović, 16. januar 2021 21:03)

    # Link komentara

  39. Naši u ovakvoj formi bi razbili dosta timova na SP.
    (Dušan, 16. januar 2021 21:01)

    # Link komentara

  40. Наслов је мало збуњујући. Мислили сте "Северномакедонци"?
    (Владимир, 16. januar 2021 21:01)

    # Link komentara

  41. Rast Vardara se povezao sa njihovom posljednjom dobrom generacijom iz 2012. Klubovi su sve gori, jer nema finansija. A evo u Srbiji se vraćaju Radnički iz KG, Šabac, Vojvodina, a Borac iz Banjaluke sa Vujovićem pravi interesantan projekat, vidjećamo šta će od toga biti. Nekadašnja SRJ I SCG je imala strašnu ligu. Lovćen SA Cetinja je recimo igrajući 2001. u Ligi Šampiona pobijedio Portland San Antonio koji je godinu dana kasnije bio prvak Evrope, i završio prvi u grupi. Fale ti timovi, i dueli. SEHA liga sa Tatran Prešovima i Meškov Brestima, Vespremima, itd. Davno je to prestalo da bude isključivo regionalno takmičenje. A pomenuti Lovćen se kod nas u CG jedva održava u životu, što je sramota, ali ajde.
    (Konformista, 16. januar 2021 21:00)

    # Link komentara

  42. Boze ko sve igra na ovom prvenstvu, daleko bilo...
    (Jkl, 16. januar 2021 20:42)

    Igraju razni, ali znamo i ko ne igra. Srbija
    (Bosko, 16. januar 2021 20:57)

    # Link komentara

  43. Zasto se igraju svetska prvenstva u bilo čemu u sred svetske pandemije? Zar je to neophodno?
    (Opus, 16. januar 2021 20:55)

    # Link komentara

  44. Nista cudno promenili pola sastava ostalo 3 igraca iskusna koji su ubaceni radi iskustva ali su pred penzijom.
    (Seki, 16. januar 2021 20:52)

    # Link komentara

  45. Najjace od svega su oni Makedonci koji su se smejali Srbiji sa "neko je na SP a neko kuci",iako su na isto dosli uz pozivnicu a ne zato sto su kvalitetom izborili i jos slag na tortu se sada epski blamiraju.Pazi Egipat! Hahahaha
    (Toni MKD, 16. januar 2021 20:51)

    # Link komentara

  46. Makedonija na SP je dosla sa pozivom dan pred pocetka SP...

    Makedonija nije se spremala za SP...

    Makedonija na ovom SP igra sa potpuno nov tim...samo Lazarov i Stoilov su tu od starijih igraca...

    Makedonija po rezultate u zadnjih 10-15 godina je bila bolja Srbije...

    I da ovakva igra Makedonije je sramota...
    (Petko, 16. januar 2021 20:50)

    # Link komentara

  47. Nisu se ni Slovenci nesto dobro danas proveli. Mnogo neocekivanih rezultata kao da im nije uopste do prvenstva.
    (hm, 16. januar 2021 20:49)

    # Link komentara

  48. @prijatelj nekih prijatelja
    Ne samo Makedonci, nego i SVE reprezentacije bivse Jugoslavije, osim BiH, su za nas sila! Sto i dokazuju u svim medjusobnim susretima.
    To sto se ti palis, poput klinaca ili zatucanih starijih imbecila, pa mislis da su dve utakmice protiv reprezentacije koju zabole za neke tamo kvalifikacije, zato sto formu tempira za SP, na koje mi nismo u stanju ni da se kvalifikujemo, je jedan od problema naseg rukometa. Koliko god da imamo jadne rezultate, uvek imamo dovoljno glupaka medju nama, koji ce da se loze na jednu ili dve utakmice i odmah pricaju bajke o medaljama, osvetama itd.
    A onda dodje neko takmicenje, pa jedu lopatama ono sto se ne jede i uopste im to ne sluzi kao lekcija, jer glup covek ostaje glup zauvek.
    (o, 16. januar 2021 20:48)

    # Link komentara

  49. Држава се зове Северна Македонија .Добро не баш држава више државни провизоријум .Каква земља такав и рукомет...
    (Ринсвинд, 16. januar 2021 20:46)

    # Link komentara

  50. Boze ko sve igra na ovom prvenstvu, daleko bilo...
    (Jkl, 16. januar 2021 20:42)

    # Link komentara

  51. Neki su ovde pričali kako su Mkdonci sila za nas i da zaslužuju SP više nego mi. 7 kvota na pobedu protiv Egipta, evropska selekcija.
    Blam da veći ne može.

    Mnogo toga će se polizati dogodine kad nas naši momci i ujka Toni vrate na scenu. Kašikom i kutlačom će se jesti nejestivo.
    (prijatelj nekih prijatelja, 16. januar 2021 20:35)

    # Link komentara

  52. Ovo je realno stenje, oni su u rukometu daleko iza nas.
    (legolas, 16. januar 2021 20:25)

    # Link komentara