Pinturo ponovo pobednik

Francuski skijaš Aleksi Pinturo pobednik je veleslaloma koji se vozio u Svetskom kupu u švajcarskom Adelbodenu.

SN Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
  1. Prvi put čujem da Hrvatska ima vrhunskog skijaša posle Janice koja je bila najbolja na svetu. Imala je 4 olimpijska zlata i 5 svetska zlata i nekoliko svetskih globusa. I njen brat je osvajao zlatne medalje i uzeo svetski globus. Imaju jednu pravu planinu i jednu žičaru i ponovo će imati svetskog i olimpijskog prvaka.
    (Igor NS, 9. januar 2021 21:59)

    # Link komentara

  2. Kakva zver je Panturo (ne Pinturo). Pokidao ih je sve juce i danas u Adelbodenu (ne Adelobdenu).
    (Bili boj, 9. januar 2021 19:48)

    # Link komentara

  3. Mislio sam da posle Smučarske legende: Janica Kostelić i Ivice da su Hrvati završili sa skijanjem. A i ovaj Zubčić je dobar.
    Ali legenda alpskog skijanja ipak je Janica Kostelić, četverostruka olimpijska i petostruka svetska šampionka, još uvek je vlasnica brojnih rekorda.
    Ona nije samo jedina žena koja ima četri zlatne medalje osvojene na Zimskim Olimpijskim Igrama, već je i jedina žena sa tri zlatne medalje osvojene na istim Zimskim OI-ma.
    Postal je treća žena koja je u istoriji Svetskog kupa nakon Šveđanke Pernile Viberg i Austrijanke Petre Kronberger koja je pobedila u svih pet alpskih disciplina. Šteta za prerano završenu karijeru.
    (pupi, 9. januar 2021 19:47)

    # Link komentara

  4. Kakva dva dana za njega. Od 4 vožnje, tri je završio kao najbolji (dve ubedljivo), a u četvrtoj bio drugi. Prosto neverovatno.
    Ja navijam za Kildea da uzme veliki globus, ali uz ovakvog PAnturoa biće jako teško. A Kilde juče i danas 4. i 5. Najbolji plasmani u karijeri u veleslalomu. Al džaba kad ovaj uze 200 bodova.
    (Randy Marsh, 9. januar 2021 19:34)

    # Link komentara

  5. Nakon petog mjesta u prvoj i odličnom vožnjom u drugoj Zubčić se popeo do drugog mjesta. Prvu utrku je obilježio težak pad Tommyja Smitha, koji je startao jedno mjesto prije Zubčića, uslijedila je pauza od pola sata što je Zubčiću sigurno malo poremetilo koncentraciju. Uz jednu pobjedu ima dva druga i jedno treće mjesto ove sezone u veleslalomu. Bravo Filipe. Pinturault je bio dobar u prvoj, a fantastičan u drugoj, bio je maksimalno brz, gotovo bez ijedne pogreške.
    (qw, 9. januar 2021 19:07)

    # Link komentara

  6. neberovatan pad u veleslalomu, ako sam dobro video to koleno je trajno stradalo.
    (strucnost ispred politike, 9. januar 2021 18:51)

    # Link komentara

  7. vozio fors indiju pa bio najbrži...
    (Petar Savić, 9. januar 2021 18:45)

    # Link komentara