1. Sta je sa Peterom Prevcom? Pre nekoliko godina je izdominirao sa rekordnih 14 pobeda u sezoni. Kako to da ga od tada nema na postoljima?
    (kekec, 1. januar 2021 08:39)
    Peter Prevc je u lošoj formi nego pre 5 sezona kada je imao 15 pobeda u jednoj sezoni i od tad samo dve pobede je ostvario u Svetskom kupu. Prevc je mogao da ima veći uspeh da nije pao u Ruki i Engelbergu jer na sve to se odrazilo forma i samim tim više nije bio vrhunski skakač kao pre. Juče u Garmišu bio solidan i ništa više od toga.
    (miodrag, 1. januar 2021 13:33)

    # Link komentara

  2. Sale-Sve mi možeš reći sem da ne pratim skokove jer ih pratim još od 1989 godine.I ova pravila su jedna velika glupost sa kojima se unazađuje ovaj prelepi sport.Samim time što se zovu skokovi ili letovi treba da pobedi onaj koji ima najduži skok a ne onaj koji skoči 5 metara manje sa stelemarkom i kojem kompjuter kaže da mu je vetar odmogo a ovome što je skočio duže je pomogo.To niko ne vidi samo oni što prate smer vetra a koga briga što mu je vetar pomogao a ovome odmogao bitno je da se skače što duže jer je to i poenta ovoga sporta.U slalomu,veleslalomu,spustu i superG nema iste uslove 1 i 101 pa koga to briga bitno da je atraktivno za gledaoce a ne kome su uslovi bolji a kome lošiji.I ta preterana sigurnost to takmičara mi ide na živce čim jedan skoči daleko oni odma skraćuju zaletište.Ovo je ekstreman sport i ko nije spreman neka ni ne dođe na zaletište,onaj Morgenštern je pao 2 puta za kratko vreme i kada je video da to više nije za njega on je odustao.Publika dolazi da gleda ovaj sport zbog velikih daljina a ne zbog prosečnih i malih daljina.
    (Ljubo, 1. januar 2021 11:56)

    # Link komentara

  3. Sale-Sve mi možeš reći sem da ne pratim skokove jer ih pratim još od 1989 godine.I ova pravila su jedna velika glupost sa kojima se unazađuje ovaj prelepi sport.Samim time što se zovu skokovi ili letovi treba da pobedi onaj koji ima najduži skok a ne onaj koji skoči 5 metara manje sa stelemarkom i kojem kompjuter kaže da mu je vetar odmogo a ovome što je skočio duže je pomogo.To niko ne vidi samo oni što prate smer vetra a koga briga što mu je vetar pomogao a ovome odmogao bitno je da se skače što duže jer je to i poenta ovoga sporta.U slalomu,veleslalomu,spustu i superG nema iste uslove 1 i 101 pa koga to briga bitno da je atraktivno za gledaoce a ne kome su uslovi bolji a kome lošiji.I ta preterana sigurnost to takmičara mi ide na živce čim jedan skoči daleko oni odma skraćuju zaletište.Ovo je ekstreman sport i ko nije spreman neka ni ne dođe na zaletište,onaj Morgenštern je pao 2 puta za kratko vreme i kada je video da to više nije za njega on je odustao.Publika dolazi da gleda ovaj sport zbog velikih daljina a ne zbog prosečnih i malih daljina.
    (Ljubo, 1. januar 2021 11:56)

    # Link komentara

  4. Sta je sa Peterom Prevcom? Pre nekoliko godina je izdominirao sa rekordnih 14 pobeda u sezoni. Kako to da ga od tada nema na postoljima?
    (kekec, 1. januar 2021 08:39)

    # Link komentara

  5. Sto kaze Nele, sad sam u fazi gledanja Garmisa 1. januara.
     (pp, 1. januar 2021 07:15)

    # Link komentara

  6. Granerund ladno skoči 5 metara duže i nije prvi,koja glupa pravila.Samo u tom sportu se gleda neko nevidljivo za oko gledaocima pomaganje odnosno odmaganje takmičarima tako da svi gledaju kakav je vetar bio da li u prsa ili u leđa a niko više ne gleda kolika je dužina skoka.
    (Ljubo, 31. decembar 2020 19:36)
    Granerud je skočio bez telemarka i izgubio na stil oko 7-8 poena od Lanišeka iako je skočio 4m duže od Slovenca. Tako da ocene za stil su manje-više važne zbog plasmana na tabeli. Što se tiče vetra i dužine skoka tu se slažem.
    (miodrag, 31. decembar 2020 20:33)

    # Link komentara

  7. Ljubo, utepaj Slovenci, i oni su krivi.. Zvezda.
     (djoka, 31. decembar 2020 20:26)

    # Link komentara

  8. Granerund ladno skoči 5 metara duže i nije prvi,koja glupa pravila.Samo u tom sportu se gleda neko nevidljivo za oko gledaocima pomaganje odnosno odmaganje takmičarima tako da svi gledaju kakav je vetar bio da li u prsa ili u leđa a niko više ne gleda kolika je dužina skoka.
    (Ljubo, 31. decembar 2020 19:36) # Link komentara

    Vidim ne pratiš skokove. Dužina zaletišta i vetar su bitn kod svakog skoka. Svakom takmičaru se čak više sviđa ako mu smanje broj bodova zbog dobrog vetra ili dugog zaletišta, nego da doskoči na vrhu skakaonice zbog loših uslova. Ovaj sistem nije idealan za navijače ali je najpošteniji za takmičare.
    (Sale, 31. decembar 2020 20:17)

    # Link komentara

  9. Granerund ladno skoči 5 metara duže i nije prvi,koja glupa pravila.Samo u tom sportu se gleda neko nevidljivo za oko gledaocima pomaganje odnosno odmaganje takmičarima tako da svi gledaju kakav je vetar bio da li u prsa ili u leđa a niko više ne gleda kolika je dužina skoka.
    (Ljubo, 31. decembar 2020 19:36)

    # Link komentara