1. Jedna od najtežih povreda za sportiste!

    Mislim da je preoptimistično očekivati da se vrati na teren za 6-7 meseci, meni je toliko trebalo samo da počnem bez poteškoća da hodam... Znam, neko će reći da nije isto operacija u Srbij i Danskoj, te da ona svakako podleže ozibljnijim fizikalnim terapijama. Sve to stoji, međutim najbolji primer za težinu povrede i odsustvo sa terena, bez obzira na uslove, je Kevin Durant. On je pokidao tetivu u junu 2019. godine i još uvek se nije vratio na teren.

    Svu sreću joj želim i što skoriji povratak na teren, samo smatram da ne treba gajiti lažne nade.

    Inače, odličan i poučan tekst.
    (Asad, 14. decembar 2020 13:53)

    # Link komentara

  2. Gledam zadnji TimeOut vas izbornik govori jednoj igračici "ti se smeješ, tebi ovo smešno" nešto tipa tako joj kaže, zadnji timeout u utakmici i on kaže TO!! Baš ružno, kao da je ismijava umjesto da daje stručni savijet cijeloj ekipi...meni to bilo baš ružno, osobno ne bih našla motivaciju dalje da igram s neki pretjeranim žarom. Inače hvala RTSu na prijenosu, da nema njih ne bi imali gdje gledati utakmicu jer ova guba od HRTa ne prenosi turnir.
    (Pozz iz RH, 10. decembar 2020 17:05)

    # Link komentara

  3. Rukomet . verovatno najgrublji sport. Ima lepote ali i velike težine zbog stalnih životno opasnih kontakata, strašnog guranja, brutalnog udaranja, krvničkog odgurivanja kao ni u jednom drugom sportu je sve to i dozvoljeno.
    (nikol dž. femija, 9. decembar 2020 16:33)

    # Link komentara

  4. Alal vera za clanak,pravo osvezenje...puno srece za oporavak i povratak na teren
    (Petra, 9. decembar 2020 12:48)

    # Link komentara

  5. Tako moćan i talentovan bekovski tandem Lekić-Damjanović, Krpež na krilu, Cvija i Pop Lazić na pivotu i kad se podvuče crta jedno srebro kući i jedne Olimpijske igre. Pretanko.

    Potpuno identičan slučaj sa generacijom Ilić-Nenadić-Vujin. Kiksevi, mrljanje, užasan gubitnički mentalitet a mogućnosti svetske. Baš tužno za sve ljubitelje rukometa.
    (detektiv kokni kol, 9. decembar 2020 12:34)

    # Link komentara

  6. Previše pažnje za sport gde smo odavno pukli u obe konkurencije.Njemu je mesto na marginama interesovanja naše sportske javnosti, zajedno sa plivanjem, gimnastikom, streličarstvom...
    (viva72, 9. decembar 2020 12:11)

    # Link komentara

  7. Ona uvek u reprezentaciji se povredi, dok u klubu dominira, ne spadne joj dlaka sa glave.
    (Penetrator državne mezimice, 9. decembar 2020 11:43)

    # Link komentara

  8. Odlican clanak! Samo da dodam prvi aksiom svakog treninga: istezanje na pocetku treninga, istezanje na kraju treninga. Upravo zbog tetiva i ligamenata. Cuda cini. Jako je zabrinjavajuce kad pogledas npr. nekog kosarkasa, kruti neopisivo.
    (ana, 9. decembar 2020 11:35)

    # Link komentara

  9. Rukometom sam se bavio do 36 i zadnjih 3 sam imao problema sa ahilovom tetivom. Nisam ima rupturu ali mi je tetiva bila upaljena stalno. Jedan trening dobro, sutra ne mogu da potrčim prekosutra bolovi ne smem patiku da obujem. Par dana odmorim opet u krug.Na kraju doktor mi kaže možeš ovako da se mučiš do rupture a onda si obro' zelen bostan. Prekinem da igram i oporavljao sam se od upala tetive dobrih godinu dana. Mogu da zamislim kako je Andreji i želim joj sve najbolje. Oporavak je dug ali kada prestane da boli onda više nema problema može da se trči i skače.
    (sejovolihankuišabana, 9. decembar 2020 11:28)

    # Link komentara

  10. Verovatno najstručniji članak u okviru rubrike Sport, portala B92 u poslednjih par godina. Držao mi je pažnju iako nisam profesionalni sportista i nemam istoriju povreda. Nisam imao pojma koliko je ovo kompleksna tema, a ovaj tekst je samo vrh ledenog brega. Ide u google keep definitivno. Hvala dame!

    PS. Dajte slobodno još sličnih tekstova.
    (Socijalno distanciran, 9. decembar 2020 11:25)

    # Link komentara

  11. Ja sam u roku od 5 godina pokidao obe tetive! Najgora moguća povreda,težak oporavak...godinu dana života sam sam izgubio.Operisao me na Banjici dr. Crnobarić,odličan doktor i čovek!
    (Ahil, 9. decembar 2020 10:50)

    # Link komentara

  12. meni je pukla ahilova na basketu,teska ali bas teska povreda,trebalo mi je 6. meseci da stanem na tu nogu,godini dana da prohodam...terapije,gips,stake..bolje da sam nogu slomio,Andreja zelim ti da se oporavis u potpunosti...i nemoj da zuris
    (mandrak, 9. decembar 2020 10:42)

    # Link komentara

  13. Katastrofa od povrede . meni se dogodilo u Maju ove godine, kompletna ruptura ahilove tetive.
    31 godinu imam ,celog zivota se bavio sportom, pre ove povrede imao par preloma ali ovo.. Katastrofa.
    Operaciju odradio ( I oporavak zapoceo ) u privatnoj klinici u Spaniji.
    Nakon operacije proveo sam 12 nedelja u gipsu pa potom 5 nedelja sa koriscenjem vazdusne cizme I evo Decembar je I pored fizioterapija jos uvek nemogu da potrcim I dosta problema imam sada sa skocnim zglobom te iste noge.
    6/7 meseci za oporavak same tetive verujem da je moguce iako u mom slucaju to nije, ali da povrati formu I vrati se u ritam po mojoj proceni to je bar godinu dana sigurno.
    (SantaMonica, 9. decembar 2020 10:27)

    # Link komentara

  14. Andrea, drzi se, oporavi se sto pre. Ljubi te brat!
    (Filip Pomper, 9. decembar 2020 10:20)

    # Link komentara

  15. Pohvale za članak,treba čitaoce i obrazovati a ne samo gurati vesti na koje će da klikće gomila!
    (Srpski Milano, 9. decembar 2020 10:16)

    # Link komentara

  16. Izvanredan tekst! Svaka čast! Brz oporavak Andrea!
    (tadža, 9. decembar 2020 09:59)

    # Link komentara

  17. Mogle bi malo da smrsaju pola igračica su ko tenkovi
    (iggy, 9. decembar 2020 09:54)

    # Link komentara

  18. Vrlo dobro, odlicno.

    Odlican, vise nego odlican clanak.
    (srba_the_penzionisani_amaterski_sportista, 9. decembar 2020 09:48)

    # Link komentara

  19. Katastrofalno vođena ekipa. Glavni razlog.
    (Pera, 9. decembar 2020 09:48)

    # Link komentara