1. Pele je bio najveci ikada bez konkurencije. Na drugom mestu Maradona onda Krojf, Puskas pa tek ove danasnje razmazene zvezdice Mesi i Ronaldo.
    Ovi zutokljunci, milenijalci koji ne pamte ni kako je igrao Maradona, misle da je fudbal poceo da se igra tek od onda, kad su oni poceli da ga prate.
    (Leksa, 2. decembar 2020 15:53)

    # Link komentara

  2. Zbog svojih stavova o modernom imperijalizmu Maradona mi je jako drag. Kada govorimo o najboljima svih vremena, on i Pele su nešto posebno (o starijima od Pelea ne mogu govoriti, nisam ih gledao). Bili su čudo od igrača koji su često rješavali najbitnije utakmice (bili su najbolji kada je bilo najvažnije). Ono po čemu bih stavi Pelea kao broj 1 su njegovi uspjesi. Brazil je jednostavno harao i ispunio nam srca i to na 4 Svjetska prvenstva. Maradonu pamtimo prije svega po 1986. i donekle 1990. Mnogo manje nego Pele. Poslije njih, ima nekoliko igrača koji su bili zaista vanzemaljci. Ali molio bih generacije koje prate fudbal 10 godina da ne pričaju o najboljima svih vremena. Trebali ste gledati Krojfa, Bekenbauera, Ronalda (Brazilca), Rensenbringa, Zidana, Platinija i niz drugih. Ti igrači su bili u svim takmičenjima šampioni, bili su pojedinačno najbolji ali su bili i timski igrači. I u klupskom takmičenju ali i u reprezentacijama i tu su posebno blistali. To ne krasi Mesija i Ronalda. Nedostaju im vrhunske utakmice u reprezentaciji što ima posebnu težinu.
    (nbc, 2. decembar 2020 13:05)

    # Link komentara

  3. Najharizmaticniji i najkontroverzniji je sigurno ali ere ne vredi porediti ni u jednom sportu.maradona najbolji igrac svog vremena,pele svog,messi najbolji danas.ali ronaldo verovatno najkompletniji igrac koji moze pomoci u odbrambenim zadacima..
     (bricktop, 2. decembar 2020 12:52)

    # Link komentara

  4. (Zorica, 01. decembar 2020 15:30)

    Nije fudbal za zene...
    (Aleksandar I, 1. decembar 2020 21:10)

    # Link komentara

  5. Cuj Mesi trenira Maradona nije trenirao... Kada govore o Ronaldu onda on trenira a Mesi ne. Daj smislite se.
     (ludeng, 1. decembar 2020 21:01)

    # Link komentara

  6. Nije igrao zbog para. Uzivao u zivotu. Nije bio utrenirani robot kao Ronaldo.
    (Bgd, 1. decembar 2020 20:12)

    # Link komentara

  7. Teško je uspoređivati, ali nemojmo zaboraviti da je Messi u Barceloni imao 2 graditelja igre ; Xavija i Iniestu - ne znaš koji je bio bolji. Maradona je u Napoliju bio i graditelj igre i egzekutor ; njegovi vezisti su bili prosječni. Isto u tadašnjoj argentinskoj reprezentaciji - vrlo tanko ! Unatoč svemu, Messi je najbolji igrač koji se pojavio nakon Maradone ; u toj priči za Cristiana Ronalda nema mjesta jer je on "samo" odličan golgeter _ za njega su Messi, Zidane i Ronaldinho profesori.
    (djedmedjed, 1. decembar 2020 19:09)

    # Link komentara

  8. Koliko je Mesiju stalo da rekorda u LŠ i da bude najbolji strelac u istoriji LŠ govori i cinjenica da nece igrati u LŠ sutra ni protiv Fenercvarosa. Nije ni pozvan za utakmicu. Isto kao ni protiv Dinamo Kijeva. S druge strane Ronaldo preskace utakmice u ligi da bi igrao u LŠ gde je Juventus vec osigurao prolaz dalje jer ne daj boze da mu Mesi ugrozi rekord po broju golova hahah Ronaldu je bitnija statistika u LŠ od trofeja Serije A hahah
    (El Clasico, 1. decembar 2020 17:20

    Bas sam to hteo da napisem. Koliko mu je bitno da nabija statistiku u LS samo da ga ne bi Mesi ugrozio . Mesi nije igrao protiv Dinama, evo ni protiv ferenca, jer nema potrebe. Ne rizikuje se povreda, stedi se tamo gde ne treba da igra. Trenutno je potrebniji u prvenstvu. Upravo je takva situacija i kod Ronalda, ali on vidimo ne zeli igrati u prvenstvu gde je potreban Juventusu,a u LS gde Juve vec obezbedio plasman dalje zeli da nabija statistiku protiv onih nejakih. Tipican primer koliko je jadan i iskmpleksiran Mesijem i koliko misli iskljucivo na sebe. Ali dzaba mu sve. Mesi je sa Maradonom i Peleom u krugu najvecih, mnogi ga stavljaju u taj kos,a CR to nikad nece biti i to njegove fanove najvise boli. Vidimo da se jadni ne skidaju sa vesti o Mesiju. Totalna opsesija, ludilo mozga.
    (Trombon, 1. decembar 2020 18:28)

    # Link komentara

  9. -Mesi,Ronaldo vrhunski fudbaleri,
    Maradona bio vrhunski fudbaler ali njegov zivot je knjiga.
    -Maradona iz argentinske sirotinje i talenta, do vrhunskog igrača najboljeg na svetu punog novca...
    - Vreme netrpeljivosti argentine i engleske i gol rukom englezima.
    Maradona sa tom argentinom prvak sveta. - Bio je nizak ali veoma jakog tezista, brz eksplozivan, a dribler a kontrola lopte beverovatna.
    -boravak u Napulju i titule sa Napolijem kada se u Kalču igrao najbolji fudbal... Potom skretanje Maradone u svet droge i doping afere.... Druzenje sa Kastrom, prkos americi. Sta reći jedan je Maradona
     (zoran, 1. decembar 2020 18:16)

    # Link komentara

  10. @...Napoli sa Maradonom, imao je napadaca kalibra najvecih, nekoliko reprezentativaca Italije, par vrhunskih fudbalera ali je bio slab, jel tako!?
    (Zorica, 01. decembar 2020 15:30)

    Veću glupost u životu nisam procitao
    Nasmeja me alal ti vera :)
    (tiberije, 01. decembar 2020 15:41)
    Hvala vam na glasu.

    I mene nasmeja Zirica, zaista vrhunski glup komentar! Maradona je najveći ikada, kraj priče! Svaka čast drugim velikanima... Pele, Krojf, Zidan, Mesi, Ronaldo... al' Maradona je obeležio jednu posebnu epohu gdje je isključivo svojom sposobnošću njegov tim uzimao titule. Pele, Mesi, Ronalno... uvek igrali u timovima punih igrača svetskog kalibra za razliku od Maradone.
    (Red Z, 1. decembar 2020 18:01)

    # Link komentara

  11. Koji je to strucnjak Zezus kao da njegovo misljenje ima neku vaznost u svetu fudbala medju tolikim fudbalskim ekspertima.
     (Tema, 1. decembar 2020 17:57)

    # Link komentara

  12. Messi bolji od Zidana i Brazilskog Ronaldo? Sta sve necu cuti.
    (gazda, 1. decembar 2020 17:20)

    # Link komentara

  13. (gazda, 1. decembar 2020 16:25)

    Govorim o ucinaku u reprezentaciji gde Mesi ima najvise asistencija u istoriji Kopa Amerike i gde je Mesi jedini igrac u istoriji fudbala koji je ucestovao kod 35 golova (15 golova i 20 asistencija) za reprezentaciju na velikim takmicenjima (Kopa Amerika + SP).

    A Kristiano je vecinu svojih golova za reprezentaciju postigao u prijateljskim i kvalifikacijskim utakmicama. Ronaldo je od 102 gola koja je postigao za reprezentaciju ima 86 u prijateljskim i kvalifikacijskim utakmicama, a samo 16 na velikim takmicenjima EURO i SP.

    Pricao sam o Mesijevom ucinku u LŠ gde Mesi ima najbolji prosek golova po utakmici u istoriji takmicenja. A Ronaldo u LŠ drzi vecinu rekorda samo zato jer je stariji od Mesija 2 i po godine.

    Koliko je Mesiju stalo da rekorda u LŠ i da bude najbolji strelac u istoriji LŠ govori i cinjenica da nece igrati u LŠ sutra ni protiv Fenercvarosa. Nije ni pozvan za utakmicu. Isto kao ni protiv Dinamo Kijeva. S druge strane Ronaldo preskace utakmice u ligi da bi igrao u LŠ gde je Juventus vec osigurao prolaz dalje jer ne daj boze da mu Mesi ugrozi rekord po broju golova hahah Ronaldu je bitnija statistika u LŠ od trofeja Serije A hahah
    (El Clasico, 1. decembar 2020 17:20)

    # Link komentara

  14. Maradona = Magija!
    Za 2. gol Englezima '86. bukvalno kao da ga je sam Bog uzeo pod svoje i upravljao njime do engleske mreže. Bukvalno se ušetao. Maestralno. I posle toga je totalno nebitno ko je najbolji igrač u istoriji. Statistika ne može da se poredi sa božijim delom. To su babe i žabe.
     (Homo Shumadicus, 1. decembar 2020 17:11)

    # Link komentara

  15. Miki, a gde ti je Pele, Platini, Zidan, Puškaša i ostale da ne nabrajam.
    Ove luzere koje si nabrojao poput Totija, Del Pjera, Lamparda i Džeralda, mislim stvarno nemam komentar...
    (Dumko, 1. decembar 2020 17:08)

    # Link komentara

  16. 100% u pravu. Takvu strast su, po meni imali, jos samo Pele i Ronaldinjo.
    (ON, zti, 1. decembar 2020 17:00)

    # Link komentara

  17. @Zorica

    Kakve budalastine u jednom postu, 10+ za glupost, bravo!
    Da li znas sta je zajednicko Dzordanu i Maradoni, i jedino njima?
    Cikago pre Dzordana 0 titula, za vreme Dzordana 6, posle Dzordana 0, u zlatno doba NBA lige!
    Napoli pre Maradone 0 titula, za vreme Maradone 2, posle Maradone 0, u zlatno doba Serie A!
    E sad ako Napoli u Dijegovo vreme nije bio toliko slab, i ako je to mit, kako se dogodilo da je bas u vreme njegovog boravka tamo postao 2x sampion Italije i pobednik Kupa UEFA koji je po ukupnom kvalitetu bio jaci od KESA tada, jer je vise velikih ekipa tada igralo u tom takmicenju?
    Mesi celu karijeru igra u Barsi i to dobrim delom u periodu kada je imala mozda i najjace igrace u svojoj istoriji! Barsa je bila sampion pre, a bice i posle njega.
    Kikica je igrao za MU, Real i sad Juventus, sta je zajednicko za ta tri kluba u periodima kada je on dolazio tamo? Znas li? Svi su enormno bogati i svi su bili visestruki sampioni pre, a bice sampioni i posle njega jer imaju najbolje sto novac moze da kupi.
    Napoli nije bio sampion nakon Dijega, a pitanje je da li ce ponovo to ikada biti!
    Mesi je igrao u reprezentaciji koja je po imenima bila medju favoritima, Maradona u Argentini koju su svi otpisivali prethodno.
    Maradona je sa takvom reprezentacijom bio sampion sveta, Mesi je sa onakvom Argentinom ponizen i razmontiran.
    Maradona je uvek igrao za slabije ili za aucajdere i dovodio ih na sam vrh, Mesi i Kikica igraju za gigante citave karijere!
    (Lesa, 1. decembar 2020 16:51)

    # Link komentara

  18. Poslednji Pozdrav ?. Kudravom Gaučosu !

    Najveći! Jedan jedini i nikada ponovljivi Diego Armando Maradona! !!! Zašto je najveći ???

    -Zato što je 1986 na Svetskom Prvenstvu, sa timom Argentina uzeo Svetsku Titulu, a bez Maradone, taj tim Argentina ne bi mogao da prođe ni grupu!

    - Zato što je FC Napoli, jedini klub u Italiji, Južno od Rima koji je osvojio Skudeto, takva situacija stoji i danas.... naravno Da Maradonom i prosečnim igračima!

    -Nikada se više neće dogoditi da jedan igrač Diego Arnando Maradona osvoji Svetsko Prvenstvo!

    -Zato što je mogao da ide u Milan, Juventus, Inter i uzme sve!!! Otišao je u Napoli ostali je Istorija!!!

    -Zato što Maradona nije samo teren, lopta, fudbal, Maradona je više od toga!!!

    Diego Armando Maradona ?? Forever!
     (Miksi, 1. decembar 2020 16:51)

    # Link komentara

  19. Mesi na velikim takmicenjima za reprezentaciju ima 3 golova vise od Maradone i cak 14 asistencija vise od njega.

    Na velikim takmičenjima (SP, EURO i Copa America):

    Ronaldo9 - 32 utakmice, 25 golova, 7 asistencija - (1 po meču)
    Messi - 46 utakmica, 15 golova, 22 asistencija - (0,80 po meču)
    Ronaldo7 - 38 utakmica, 16 golova, 10 asistencija - (0,68 po meču)
    Maradona - 33 utakmice, 12 golova, 8 asistencija - (0,60 po meču)
    (El Clasico, 01. decembar 2020 16:32)

    I dalje nece biti najveci ikad. Zapamti to
     (vaxilar, 1. decembar 2020 16:51)

    # Link komentara

  20. E ali stvarno je muka gledati ove statistike i nemoguca poredjenja. Maradona je igrao u jedno 3x defanzivnijem fudbalu nego Messi i logicno je da bi igracu njegovih karakteristika mnogo vise legao ofanzivni fudbal gde ce on konstantno biti u fazi ofanzive. Napoli je bio 11ti na tabeli kada je Maradona dosao,ne znam kako su oni to konstantno bili u vrhu. Onda ovo poredjenje Zidanovih i Mesijevih asistencija,pa i Xavi i Iniesta su vezni igraci al su sve jedno jednako dominirali i osvajali iako su imali manje asistencija od mesija koji igra na najpovoljnijoj poziciji za Asistencije. Zidan izbaci tri protivnicka igraca,dobaci do Figa ili Karlosa koji asistiraju Raulu i njima se pise asistencija. Jel shvatate koliko su vase statistike i brojevi bezvredni kada velicinu nikada necete moci da osporite jer 80% ljudi brojevi uopste ne interesuju. Maradona je bio sampion sa slabijim saigracima u odnosu na protivnike u oba slucaja,tu se prica zavrsava!
    (Beks, 1. decembar 2020 16:48)

    # Link komentara

  21. A ja nisam ni rekao da je Mesi bolji igrac od Maradone niti cu to ikada reci. Od Zidana i pravog Ronalda jeste bolji. Mesi ima vise asistencija od Zidana iako je Zidan bio vezni igrac. O golovima da i ne govorim.
    (kiki, 1. decembar 2020 16:29)

    Znaci Maradonina karijera u reprezentaciji je po tebi smesna a Messi je bolji od Zube i Zidana? Samo cu se nasmejati na to.
    (gazda, 1. decembar 2020 16:43)

    # Link komentara

  22. Igrači sa najviše golova + asistencija po sezonama od 2006 godine:

    2006-2007 - Toti = 47
    2007-2008 - Ronaldo = 49
    2008/2009 - Mesi = 55
    2009/2010 - Mesi = 58
    2010/2011 - Mesi = 77
    2011/2012 - Mesi = 104
    2012/2013 - Mesi = 76
    2013/2014 - C.Ronaldo = 68
    2014/2015 - Mesi = 88
    2015/2016 - Suarez = 81
    2016/2017 - Mesi = 72
    2017/2018 - Mesi = 63
    2018/2019 - Mesi = 71
    2019-2020 - Levandovski = 65

    Kakva dominacija samo jednog igraca haha
    (samo jako, 1. decembar 2020 16:18) # Link komentara
    Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

    Uzalud ti jeste trud, Maradona je najveci, idolopokloniku jedan, barsadiot....
    (Sasa, 1. decembar 2020 16:41)

    # Link komentara

  23. Najveće 10ke fudbala svih vremena:
    Maradona
    Mesi
    Ronaldinjo
    Del Pjero
    Toti
    Džerard
    Lampard
    (Miki, 1. decembar 2020 16:33)

    # Link komentara

  24. Mesi na velikim takmicenjima za reprezentaciju ima 3 golova vise od Maradone i cak 14 asistencija vise od njega.

    Na velikim takmičenjima (SP, EURO i Copa America):

    Ronaldo9 - 32 utakmice, 25 golova, 7 asistencija - (1 po meču)
    Messi - 46 utakmica, 15 golova, 22 asistencija - (0,80 po meču)
    Ronaldo7 - 38 utakmica, 16 golova, 10 asistencija - (0,68 po meču)
    Maradona - 33 utakmice, 12 golova, 8 asistencija - (0,60 po meču)
    (El Clasico, 1. decembar 2020 16:32)

    # Link komentara

  25. Po meni najveca velicina Maradone i pokazatelj da je najbolji na svetu je ta da je u svoje vreme od tolikih klubova izabrao Napoli koji je te godine bio na bod od ispadanja i koji nije imao neke velike uspehe,a onda dodje kralj i uradi sve sto je uradio. Moze li neko da zamisli Ronalda ili Mesija u nekom klubu koji nije toliko veliki. E to je za svaki respekt prema velikom Diegu.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NBGD, 1. decembar 2020 13:58)

    Eto prvi komentar gomila lazi i gluposti, sumira sve fanove Maradona koji samo izmisljaju neke mitove i legende. Napoli ne da je bio slab klub nego je konstantno bio jedan od najjacih klubova u Italiji 80-ih, vise puta na par bodova od titule. Cak i sa Maradonom im je trebalo 3 godine da osvoje Skudeto, a pre njih je to uradila jedna Helas Verona bez ikakvih superstarova i sa mnogo gorom i jeftinijom ekipom od Napolija. I sta cemo sad ?
    (qwer, 1. decembar 2020 16:31)

    # Link komentara

  26. (gazda, 1. decembar 2020 16:00)

    Ja nisam ni rekao da mu je bio smesan ucinak na SP 1986. Cak sto vise, mislim da je Maradonin ucinak na tom SP najbolji ucinak u istoriji svetskih prvenstava po broju golova i asistencija.

    Ja sam pricao o njegovoj celoj karijeri u reprezentaciji gde je dao tek 35 golova u 98 utakmica. Zar to nije smesan ucinak? Sta je Maradona napravio na svim ostalim svetskim prvenstvima ili na Kopa Americi?

    A Mesi jeste u finalu Kopa Amerike namestio gol protiv Cilea nakon slaloma i to u 92oj minuti samo sto je Iguain promasio sansu za trofej u zadnjim sekundama.

    A ja nisam ni rekao da je Mesi bolji igrac od Maradone niti cu to ikada reci. Od Zidana i pravog Ronalda jeste bolji. Mesi ima vise asistencija od Zidana iako je Zidan bio vezni igrac. O golovima da i ne govorim.
    (kiki, 1. decembar 2020 16:29)

    # Link komentara

  27. (kiki, 1. decembar 2020 16:14)

    Kakav ucinak u reprezentaciji kad je Messi polovinu svojih golova dao u prijateljskim mecevima? I kakav ucinak u LS kad Ronaldo drzi 90% svih rekorda u Ligi Sampiona?
    (gazda, 1. decembar 2020 16:25)

    # Link komentara

  28. Mesi u LS - najbolji prosek golova po utakmici
    najvise golova u grupnoj fazi
    najbolji prosek golova po utakmici u grupnoj fazi
    najbolji prosek golova po utakmici u finalu LŠ
    najbolji prosek golova po utakmici u osminamafinala
    najbolji strelac Primere ikada
    najbolji asistent Primere ikada
    najbolji strelac El Klasika ikada
    najbolji asistent El Klasika ikada
    najvise golova u jednoj sezoni La Lige - 50
    najvise golova u svim takmicenjima u jednoj sezoni - 73
    najvise golova u kalendarskoj godini - 91
    najvise golova van 16-erca u istoriji fudbala
    najvise asistencija u istoriji fudbala
    najvise zlatnih lopti u istoriji fudbala
    najvise zlatnih kopacki u istoriji fudbala
    najvise asistentcija u istoriji Kopa Amerike
    jedini igrac u istoriji fudbala koji je ucestovao kod 35 golova (15 golova i 20 asistencija) za reprezentaciju na velikim takmicenjima (Kopa Amerika + SP).

    Ovo je samo neki od najbitnijih rekorda u istoriji fudbala. Da ne nabrajam dalje jer mi ne moze stati sve u jedan komentar :)
    (El Clasico, 01. decembar 2020 15:33)

    Ma možeš prijatelju pisati komentar o Mesiju i celu noć ništa ne može da promeni mišljenje jedne nacije kao što je Argentina.
    A Argentina=Maradona.
     (Neposteni građanin Vule, 1. decembar 2020 16:24)

    # Link komentara

  29. Razlika je u tome sto Messi, je na ovom nivou vec bezmalo 20 godina...A to se desilo samo na nekoliko njih...On je produkt svog talenta, ali i profesionalnom radu u La Mesii, kao produkt kluba gde je rukovodstvo rizikovalo snjim i pogodilo ... Jednostavno projekat Messi je Barsi uspeo...I zato su promenili istoriju...A kod maradone imas suvi talenat bez drilovanje u ozbiljnoj omladinskoj skoli...Bez zdravog braka...Slava, Ludilo...i sve se to poklopilo sa osvajanjem svetskog...Ali Maradona nemoze biti primer, a Messi moze i te kako...
    (Branko, 1. decembar 2020 16:23)

    # Link komentara

  30. Razlika je u tome sto Messi, je na ovom nivou vec bezmalo 20 godina...A to se desilo samo na nekoliko njih...On je produkt svog talenta, ali i profesionalnom radu u La Mesii, kao produkt kluba gde je rukovodstvo rizikovalo snjim i pogodilo ... Jednostavno projekat Messi je Barsi uspeo...I zato su promenili istoriju...A kod maradone imas suvi talenat bez drilovanje u ozbiljnoj omladinskoj skoli...Bez zdravog braka...Slava, Ludilo...i sve se to poklopilo sa osvajanjem svetskog...Ali Maradona nemoze biti primer, a Messi moze i te kako...
    (Branko, 1. decembar 2020 16:23)

    # Link komentara

  31. @Beoman Zahvaljujuci time sto 4 kluba mogu igrati u LS iz najboljih liga,Messi je mogao da ucestvuje svake sezone a Maradona je morao da bude sampion svake godine da bi ucestvovao i to ne sa supertimom. @Zorica Pominjes Argentinsku ligu,pa u to vreme juznoanericki timovi su tukli Evropljane,Liverpul dominirao Evropom al ih Zikov Flamengo tukao 3:0,nisu ti to ova vremena gde Evropljani pokupuju sve njihovo,ocito ti treba malo edukacije. Sa druge strane pominjes Napoli u istom kontekstu recimo sa timom koji je bio najjaci na svetu Milanom,pa je opet uzimao titule. Da ne pominjem da je Inter bio dosta jaci. U Uefa kupu su tada igrala vise velikih timova iz najjacih liga jer samo jedan je isao u kup sampiona.
    (Beks, 1. decembar 2020 16:21)

    # Link komentara

  32. Ovde se misljenja formiraju na osnovu tipa licnosti koja gledaju. Onaj ko voli efikasnost, pobedu, intelekt i umece ce uvek tvrditi - Messi. Onaj ko voli strast, suze, ludilo, tango, spremnost da se gine za sirotinju koja te gleda - Maradona. Mozda je istina da je Messi najbolji, ali je takodje mozda istina da je Maradona najveci?
     (pause II, 1. decembar 2020 16:21)

    # Link komentara

  33. Igrači sa najviše golova + asistencija po sezonama od 2006 godine:

    2006-2007 - Toti = 47
    2007-2008 - Ronaldo = 49
    2008/2009 - Mesi = 55
    2009/2010 - Mesi = 58
    2010/2011 - Mesi = 77
    2011/2012 - Mesi = 104
    2012/2013 - Mesi = 76
    2013/2014 - C.Ronaldo = 68
    2014/2015 - Mesi = 88
    2015/2016 - Suarez = 81
    2016/2017 - Mesi = 72
    2017/2018 - Mesi = 63
    2018/2019 - Mesi = 71
    2019-2020 - Levandovski = 65

    Kakva dominacija samo jednog igraca haha
    (samo jako, 1. decembar 2020 16:18)

    # Link komentara

  34. (gazda, 1. decembar 2020 15:47)

    Rekordi koje sam nabrojao svode se na ligu, LŠ, reprezentaciju i u istoriji fudbala, a rekordi koje si ti nabrojao svode se vecinom samo na LŠ gde Ronaldo drzi vecinu rekorda samo zato jer je stariji od Mesija 2 i po godine.

    Mesi je u finalima LŠ bolji od Ronalda. Mesi u 3 finala ima 2 gola dok Ronaldo u 6 finala LŠ ima 4 gola ali jedan je beznacajan iz penala u 120 minuti protiv Atletika. Ronaldo je bio nevidljiv gotov u svakom finalu LŠ. Jos je izgubio finale od Mesija 2009 godine.

    Mesi u periodu od 2010 do 2019 godine tj. za vreme Ronaldovog boravka u Realu je u Primeri postigao vise golova od Ronalda, ima vise asistencija, i ima bolji procenat golova po utakmici. To sto Ronaldo ima bolji procenat golova od Mesija sve ukupno u Primeri je iskljucivo iz razloga jer je Mesi od najmladjih dana u Barsi i pisu mu se utakmice kada je igrao i po 30, 45 minuta... Ako se gleda samo period od 2010 do 2019 Mesi ima bolji procenat golova po utakmici od Ronalda.
    (kiki, 1. decembar 2020 16:14)

    # Link komentara

  35. Zabraniti ovoj decici do 25 godina da komentarisu. Za njih su Katai i Sasa Ilic bolji igraci od Maradone, kamoli Mesi ili Ronaldo.
    (Fan klub Zorana Pajkića i Lava Kesića, 1. decembar 2020 16:06)

    # Link komentara

  36. Ja pamtim daleko više utakmica gde se Maradona nije video, nego onih "Mesi gde si". Nek se slegne malo Mesijeva karijera, da posmatramo malo sa vremenske distance njega i Ronalda. Pamtim ja i Platinja i Maradonu, Van Bastena, ali mislim da imamo neviđenu privilegiju danas da gledamo 2 najbolja ikada.
    (Kosjerina, 1. decembar 2020 16:01)

    # Link komentara

  37. (kiki, 1. decembar 2020 15:48)

    Pa ako je Maradonin ucinak smesan zasto Messi nije sa 2 gola resio cetvrtfinale,potom sa 2 maestralna gola resio polufinale i asistirao za pobedonosni gol u finalu? Ili zasto na nekom takmicenju nije posle slaloma namestio gol za eliminaciju najveceg rivala Brazila?

    Maradona je najbolji igrac svih vremena i Messi u isti kos sa njim,Zubom i Zidanom ne moze.
    (gazda, 1. decembar 2020 16:00)

    # Link komentara

  38. Messi je najbolji igrac univerzuma ako pitate njegove navijace,samo nije imao Burruchagu maestralnog igraca Nanta ili Edera super zvezdu Moskovske Lokomotive inace bi osvojio 3 uzastopna svetska prvenstva.
    (gazda, 1. decembar 2020 15:50)

    # Link komentara

  39. (gazda, 1. decembar 2020 13:50)

    Ne sramoti se. Mesi u reprezentaciji ima duplo vise golova od Maradone. Kada pogledas Maradoninu statistiku golova i broja odigranih utakmica za reprezentaciju videces da je smesna. Mislim da ima 35 golova u 98 utakmica. To je u proseku tek 0,35 golova po utakmici. Nikad nije osvojio ni Kopa Ameriku, jedino sto je odigrao SP 1986 na neverovatnom nivou. Ali opet bez obzira na to nikad necu reci da je Mesi veci igrac od njega.

    To sto ja smatram Mesija boljim igracem od Ronalda ne znaci da ga automatski smatram i za najboljeg igraca svih vremena.
    (kiki, 1. decembar 2020 15:48)

    # Link komentara

  40. Maradona je Argentini vratio ponos i veru.Posle Malvina Argentina je bila duhovno unistena.Narodu je trebala ta titula i ta pobeda protiv Engleza.Niko ne moci da Argentince toliko usreci kao Maradona i ta 1986-a.Kao sto je za nas najveca titula iz 1995-e u kosarci.Argentina je zemlja divna,ali unistena diktaturama i ekonsmkim krahovima.Mesi je fantazija,igracina,ali Maradona je vaksro Argentinu i niko nece moci da ga premasi,bez obzira na titule i golove.
    (PAOK, 1. decembar 2020 15:48)

    # Link komentara

  41. (El Clasico, 1. decembar 2020 15:33)

    Messi nema najbolji procenat golova u finalima,sve ostalo sto si nabrojao se svodi na Spansku ligu.kad vec hoces o procentima da pricas Ronaldo ima bolji goal ratio u La Ligi.

    Ronaldo drzi 90% rekorda u LS koje je najvece klupsko takmicenje. I po svim parametrima CR je najuspesniji igrac u istoriji LS.
    (gazda, 1. decembar 2020 15:47)

    # Link komentara

  42. Mesi je najbolji fudbaler i to ubedljivo. Maradona mu nije ni za cistiti kopacke. Maradona igranuci za Boku gotovo da nista nije osvojio, ej u Argentinskoj ligi! Ali sta to otkriva? Otkriva da je ta liga bila mnogo jaka, sigurno u prvih 5-6 liga i sta mozemo iz toga izvuci, u kontekstu price da mu je reprezentacija bila slaba, da je sam vukao reprezentaciju na mondijalu 86. godine, presudite sami!? Sto se tice Napolija, da je bila slabasna ekipa je obicna mitomanija...Taj sampionski Napoli sa Maradonom, imao je napadaca kalibra najvecih, nekoliko reprezentativaca Italije, par vrhunskih fudbalera ali je bio slab, jel tako!?
    (Zorica, 01. decembar 2020 15:30)

    Veću glupost u životu nisam procitao
    Nasmeja me alal ti vera :)
    (tiberije, 1. decembar 2020 15:41)

    # Link komentara

  43. (gazda, 1. decembar 2020 14:47)

    Ronaldo ima samo neke rekorde u LŠ dok Mesi ima u svim mogucim takmicenjima. A i u LŠ Ronaldo drzi vecinu rekorda samo zato jer je stariji od Mesija 2 i po godine.

    Mesi u LS - najbolji prosek golova po utakmici
    najvise golova u grupnoj fazi
    najbolji prosek golova po utakmici u grupnoj fazi
    najbolji prosek golova po utakmici u finalu LŠ
    najbolji prosek golova po utakmici u osminamafinala
    najbolji strelac Primere ikada
    najbolji asistent Primere ikada
    najbolji strelac El Klasika ikada
    najbolji asistent El Klasika ikada
    najvise golova u jednoj sezoni La Lige - 50
    najvise golova u svim takmicenjima u jednoj sezoni - 73
    najvise golova u kalendarskoj godini - 91
    najvise golova van 16-erca u istoriji fudbala
    najvise asistencija u istoriji fudbala
    najvise zlatnih lopti u istoriji fudbala
    najvise zlatnih kopacki u istoriji fudbala
    najvise asistentcija u istoriji Kopa Amerike
    jedini igrac u istoriji fudbala koji je ucestovao kod 35 golova (15 golova i 20 asistencija) za reprezentaciju na velikim takmicenjima (Kopa Amerika + SP).

    Ovo je samo neki od najbitnijih rekorda u istoriji fudbala. Da ne nabrajam dalje jer mi ne moze stati sve u jedan komentar :)
    (El Clasico, 1. decembar 2020 15:33)

    # Link komentara

  44. Mesi je najbolji fudbaler i to ubedljivo. Maradona mu nije ni za cistiti kopacke. Maradona igranuci za Boku gotovo da nista nije osvojio, ej u Argentinskoj ligi! Ali sta to otkriva? Otkriva da je ta liga bila mnogo jaka, sigurno u prvih 5-6 liga i sta mozemo iz toga izvuci, u kontekstu price da mu je reprezentacija bila slaba, da je sam vukao reprezentaciju na mondijalu 86. godine, presudite sami!? Sto se tice Napolija, da je bila slabasna ekipa je obicna mitomanija...Taj sampionski Napoli sa Maradonom, imao je napadaca kalibra najvecih, nekoliko reprezentativaca Italije, par vrhunskih fudbalera ali je bio slab, jel tako!?
    (Zorica, 1. decembar 2020 15:30)

    # Link komentara

  45. @veliki strumf

    Cuj ovog genija!? Kazes uzeo samo dva Skudeta??? Da li je moguce da neko ovo izjavi nakon svega sto se prikazivalo poslednjih dana? A to sto iza Mesija stoji masinerija od milijardu+ evra svo to vreme koje on traje, to nista, to se ne racuna? A Maradona je upravo igrao protiv njih i srusio takve gigante tog vremena, a mozda i vece, nije igrao za njih. Sto ove sezone Barsa ne igra tako ubedljivo, da nije mozda zato sto sad nisu igracki najjaci i toliko dominantni kao tim? To je ista glupost kao i ona prica kako su sad igraci tehnicki potkovaniji, pa gde su svi oni u utakmicama, lopta se odbija od gomile njih, kao od panj i drvo? Tako su iste nebuloze i za zamenu mesta igraca u vremenu, kazes da Maradona igra danas, ne bi bio to sto je bio? Pa i ne bi, bio bi isti genije kao sto je bio i pre, samo sa boljim suplementima, i dalje najsavrseniji tehnicki, koji je ikada pipnuo loptu! A da Dijego igra sa igracima sa kakvima Leo igra 90% svoje karijere, bio bi barem 30% uspesniji od njega, posto je toliko bolji i genijalniji igrac od njega. O ovom vremenu kakvo je fudbalski, sve govori to kada je druga zvezda u svetu fudbala starleta od igraca. Kazes tada nije bilo velikih majstora kao danas, i kao primer za tu tvrdnju navedes Kristijana u toj grupi, majko mila ko sve danas komentarise? Ma da ti bolje znas od Maldinija koji je samo u tri odbranbena svih vremena i koji je igrao protiv svih njih, sta on zna, imamo mi Velikog Strumfa da nam to bolje objasni.
    (Lesa, 1. decembar 2020 15:28)

    # Link komentara

  46. Potpuna besmislica. Mesi traje u kontinuitetu 16-17 godina već! To sto u poslednjih godinu dana igra sa manje strasti, problem je druge prirode i tiče se situacije u klubu. Mesi je kao i Maradona prirodni talenat, za razliku od Kristijana, samo nije takav ekscentrik, već je miran i povučen, ne uzima narkotike, ne pravi skandale, ne seje decu svuda po svetu (izgleda da ih Maradona ima 11 ili 12). Ljudi su zaboravili da je Maradona suštinski trajao svega 7-8 godina, nikada nije bio klupski prvak Evrope niti je osvojio Kopa Amerika sa Argentinom. Samo 2 puta sampion Italije i naravno prvak sveta sa Argentinom. On je bio ogromna zvezda svog vremena, kada bas i nije bilo nekih velikih majstora, nikog ni blizu Ronaldinja, Zube, Kristijana i ostalih koji su igrali u Mesijevo vreme. Zamislite samo da je Mesi igrao tih 80ih, a da je Maradona danas tu, sa svim njegovim manama, “vezanosti” za narkotike... Danas kada bi Maradona dao onaj gol rukom (plus iz cistog ofsajda), on bi bio poništen a Maradona bi bio na stubu srama, a te 1986. je bio Bog. Danas
    bi bio rastrgnut na drustvenim mrežama, a tada novinari nisu smeli da napisu ništa loše. Osim toga, sada fudbaleri igraju 50-60% više utakmica svake sezone u odnosu na osamdesete. Svako vreme je drugačije i ima drugačije heroje. Zato nije pošteno prema Mesiju davati ovakve izjave niti o Maradoni govoriti kao o najboljem jer je teško uporedjivati razlicita vremena i doba.
    (veliki strumf, 01. decembar 2020 14:11)

    Ne slažem se baš sa tvojim mišljenjem. Kažeš Maradona je trajao 7-8 godina (nije baš tako, trajao je bar 10), a da Mesi i Ronaldo traju 16-17. Potpuno je drugačije vreme u sportu, Federer traje i sa 39-40, a Borg je pre 30-te završio, ostali velikani tenisa isto nijedan nije više od 33-34g, u fudbalu pogotovo, da ih ne nabrajam. Maradona nema toliko titula jer nije igrao u super timovima kao što su Barsa zadnjih 20 godina, ili Mančester, Real ili Juventus. Barsa 1983-4 nije bila ekstra tim, plus je tamo doživeo najgoru povredu u karijeri, tek šta reći za Napoli, koji je imao u konkurenciji najjače timove tog doba. Zamisli da su ova dvojica na vrhuncu karijere otišli u osrednji klub, šta bi osvojili ? Mesi sa reprezentacijom ništa nije osvojio ako se ne varam, Ronaldo jeste evropsko (malo na sreću) a Maradona jeste sa ne baš tako jakom reprezentacijom. E sad ono što si rekao da je dao onaj gol rukom iz OFSAJDA tek govori da govoriš napamet (pogledaj kako je stigla lopta do njega). To što je on odigrao na mundijalu 1986 je nešto najbolje što se videlo u fudbalu, a gol rukom je nazvan "Božija ruka" i nije razvlačen po medijima zato što su smatrali da je Bog na taj način vratio englezima za to što su radili argentincima u ratu četiri godine ranije.
    Mesi i Ronaldo su fantastični, ali kad uporedjuješ moraš sagledati više aspekata. Pozdrav
     (itd, 1. decembar 2020 15:27)

    # Link komentara

  47. Čim vidim da se na temu najboljeg fudbalera započne rasprava oko Mesija i Ronalda (CR7) znam da su komentatori klinci. Isto kao i kad krenu da je Hamilton najbolji vozač F1 ikada.
    (Jo, 1. decembar 2020 15:24)

    # Link komentara

  48. @Veliki strumfe,gol Maradone rukom nije bio iz cistog ofsajda,jer je loptu fudbaler Engleske vratio prema golmanu. A i tada bi bio na stubu srama da ga je dao nekom drugom,osim Englezima iz dobro poznatih razloga. Kako Mesijev gol rukom za pobedu nije ponisten? Da li si video Mesijev Hand goal? Ne bi rekao da su to "samo" sva skudeta sa Napolijem. To nije skudeto kao danasnji skudeto kada je konkurencija prosecna. To su bila dva skudeta sa prosecnim timom a protiv velikih timova. Italijani su dugo godina vise vrednovali titulu u svojoj zemlji nego u kupu sampiona. A Italijanski timovi su dugo dominirali u sva tri evropska takmicenja.
    (Beks, 1. decembar 2020 14:33)
    a spanci nisu vrednovali sa spanskim finalima i polufinalima LS i osvajanjem i igranjem oba finala LS i LE=> spanska finala i to u toj konkurenciji je bio mesi i ronaldo, zamisli inijesta nije bio ni blizu zlatne lopte radi jake konkurencije a inijesta je posteno bio prvak sveta i evrope sa spanijom i bolji je od maradone.
    (Beoman, 1. decembar 2020 15:23)

    # Link komentara

  49. (4ever, 1. decembar 2020 15:04)

    Da se naucim ponasanju? Pa ja ovde nikog nijednom recju nisam uvredio a ti si me u samo jednom komentaru nekoliko puta uvredio.
    (gazda, 1. decembar 2020 15:15)

    # Link komentara

  50. to samo budala moze sporediti mesia i maradonu, mesi ima cetiri lige sampiona a maradona nijednu i to u kup sistemu nie uspio sto jedna cz ima, mesi ima tri klubska svetska prvenstva a maradona jedno sa argentinom al u rukometu, mesi ima 10 nacionalnih liga a maradona 3, mesi ima 6 nacionalnih kupova a maradona 2, mesi ima 8 nacionih super kupova a maradona 3 sa liga kupom, mesi ima 3 uefa super kupa a maradona nijedno, mesi je bio olimpiski sampion a maradona i nezna sta je olimpiada, mesi ima 6 zlatnih lopti a maradona nema nijednu, mesi ima 6 fifa zlatnih kopacki a maradona nijednu, mesi se nikad nije drogiro i dopingovo a maradoni je to bilo normalno, mesi ima jednu zenu i dobar zivot a o maradoni mozes napisati knjigu o badalastinjama. Isto tako Ronaldo je bolji od maradone. Pele je samo bolji od mesia i ronalda u broju svetskih titula na reprezentativnom nivou i njegovoj Djingi, inace mesi i ronaldo su najbolji igraci sveta svih vremena.
    (Beoman, 1. decembar 2020 15:15)

    # Link komentara

  51. Mesi: 885 ut. - 712 gol + 329 asist = 1041 !

    Ronaldo: 1025 ut. - 749 gol + 264 asist = 1013 ! (140 utakmica vise ali 28 manje gol/asist)

    Zlatne kopacke: 6-4
    Zlatne lopte : 6-5
    Titule u zajednickoj ligi gde su igrali : 6-2

    Sve kristalno jasno kao dan!
    Aj vozdra sad!
    (kopernik, 1. decembar 2020 13:48)

    Objasnio! Sve jasno da jasnije ne moze biti!
    (gtr3, 1. decembar 2020 15:13)

    # Link komentara

  52. Objasnite penaldo botovima, da kad bi l
    penaldu izbacili golove on ne bi mogao za Novi Pazar da igra, jer je mnogo prazan igrac koji osim njuha za gol nista nema da ponudi fudbalu, ne kapiram samo cemu se oni kod penalda dive...
     (Tomas, 1. decembar 2020 15:13)

    # Link komentara

  53. Maradona je bio igrac ispred svog vremena .Znaci u tom trenutku bez konkurencije .,cudo od igraca .Harizmatican je bio , klasa sa suvim talentom ,i jednostavno tesko da ga neko nije mogao voleti .Mesi ima slican stil igre,perfeektno koristi prostor na terenu .Ima sve prodor sut ,pas ..Al ipak Maradona je bio nesto posebno ..Neko rece ovde vise se moze praviti poredjenje Ronaldinja i Maradone po stilu i strasti na terenu..moze biti .Al po kvalitetu tu su oni negde.ova pomenuta dva Argentinca..
     (no name, 1. decembar 2020 15:10)

    # Link komentara

  54. Maradona je veci zbog svetskog prvenstva, Mesi je bolji, tacka kraj
     (Rosi, 1. decembar 2020 15:10)

    # Link komentara

  55. Kad Kusturica snimi film o Mesiju ili Ronaldu tada ću razmišljati dal
    je neko možda veći od Dijega....s obzirom da se to NIKADA neće desiti
    jasno je kao dan VEĆI I BOLJI OD MARADONE se neće roditi....nije to samo fudbal i kako teraš loptu,cela ličnost,karakter,ponašanje tog čoveka su ga napravili najvećim od svih,sa svim svojim manama koje svako od nas prepoznaje u sebi,zato je simbol siromašnih,potlačenih,malih naroda....pogledajte ko ga najviše žali,Sloveni,Južnoamerikanci,Indijci,jug Italije ,zemlje trećeg sveta...narodi sa dušom....u Skandinaviji , Engleskoj ,Nemačkoj,SAD je on narkoman,prevarant,propalitet zato što su njihova društva trula i emotivno osakaćena i ne mogu oni to da razumeju ....Setite se kako se Ameri oprostiše od Kobija,hladno,na silu,bez emocija,po protokolu...ma neću takav svet,hoću svet sa srcem,hoću da budemo svi kao Argentinci,da plačemo ako nam se plače,da pevamo ako nam se peva,da se i radujemo i tugujemo do daske,hoću da budem čovek a ne robot...baš me briga ako je neko dao i hiljadu golova više ili uzeo pedeset trofeja više ako mi nije izazvao nikakvu emociju dok sam ga gledao,džaba mu...
    Dijego je pokret,institucija,,simbol...odoh još jednom da odgledam film i pustim pesmu koju peva Maradona i da se isplačem ko čovek....pozdrav
    (Buljko, 1. decembar 2020 15:04)

    # Link komentara

  56. (gazda, 1. decembar 2020 14:51

    Na ovom sajtu sam bar 10 godina decko moj sa identicnim nickom 4ever ! Koji crni bavarac ? Na cemu li si ti? Ko imalo poznaje istoriju fudbala i Intera, zna u ciju je cast boj 4 ! Prema tome, ajde razguli onako najprostije da ti kazem ! Nisi bio ni u pelenama kad sam ja piskarao po forumima ,samo sto je to sada puno redje, izmedju ostalog i zbog takvih botova poput tebe. I ti ces da mi se obracas na takav nacin !?? Nauci se ponasanju jer ovo sto se moze videti, nisu ti sve na broju !
    (4ever, 1. decembar 2020 15:04)

    # Link komentara

  57. Maradona je suigrače činio boljima, to je njegova najveća kvaliteta.
    (Topnik, 1. decembar 2020 15:04)

    # Link komentara

  58. Kako god i sta god ova prica ce uvek trajati, jedan ce izjaviti ovako drugi onako...za mene dva najbolja ikad Maradona i Messi.
    (Ycom, 1. decembar 2020 15:03)

    # Link komentara

  59. Mesi ima 6 zlatnih lopti, 6 zlatnih kopacki, 4 lige sampiona i ja mislim 10 la liga a ukupno 34 trofeja...
    Ucestvovao je u vise od 1000 golova svoje ekipe...
    Mesiju fali samo svetsko i kopa Ameriku gde je u oba stigao do finala i izgubio.
    Maradona ima Svetsko prvenstvo sto je najvažnije(i jos jedno finale) ali ima pored toga samo 2 titule sa Napolijem i Ligu evrope i 3 kupa sa Barsom u Spaniji.
    Tesko je porediti razlicite epohe fudbala obojica su bili najbolji u svojim erama. Ali po meni je Mesi bolji igrac i moguce najbolji u istoriji,najkompletniji , vise je postigao od Maradone i duze je trajao.
    Maradona je tu takodje u vrhu ali ispod Pelea, Cristiana i Fenomena(R9).
     (Milos, 1. decembar 2020 15:00)

    # Link komentara

  60. Kao 1. Svi znamo razliku izmedu C.Ronalda i Messija. Messi je produkt talenta, a C. Ronaldo truda. Kao 2. Maradona je igrao u doba kad su igraci stojali ko panjevi, mogao si ig zaobilaziti kako si htio, danas se igra potpuno drukciji nogomet, danas obrana kida napadace. Kao 3. Maradona je isao u Napoli, mali klub napravio je cudo, je skidam kapu! Ali idemo vidjeti kako? Camorra je glavna tamo. Svi znamo da su Inter, Juventus, Milan kupovali utakmice, da li je to radila i Camorra? Svi znamo da je postojalo situacija da su neki igraci igrali pod dopingom, je li igrao i Maradona? Pod 4. Maradona je bio Bog u Napoliju, ali nije u Barceloni,a Messi je Bog u Barceloni! Ima jedna poslovica o provom u selu i gradu... Maradona je bio za svoje vrijeme ono sto je Messi danas. Razlika je u tome sto Maradona ima karizmu, a Messi nema, on je obiteljski covjek. Takva popularnost u malom mjestu je unistila Maradonu, pjevaci, glumci, posezu za narkoticima jer ne se ne mogu nosti sa prevelikim pritiskom koji mosi popularnost, a di nece Maradonu u sredini gdje su mu prijatelji boss-ovi Camorre?! Ostaje jos SP, Maradona je imao bolju ekipu od Messija, a i prevarom je osvojio SP. Pametan se stidi, cime se budala ponosi.Bio bi puno veci da je izjavio da se ne ponosi tim golom. Pod 5. Messi je bez volje, jer je situacija u klubu kaoticna, a u Juventusu uredena. Tu je razlika! Pratio sam Maradonu skoro svaku utakmicu. Danas pratim Messija, tesko ce se ponoviti netko toliko dobar.
    (Realan, 1. decembar 2020 14:58)

    # Link komentara

  61. Po meni najveca velicina Maradone i pokazatelj da je najbolji na svetu je ta da je u svoje vreme od tolikih klubova izabrao Napoli koji je te godine bio na bod od ispadanja i koji nije imao neke velike uspehe,a onda dodje kralj i uradi sve sto je uradio. Moze li neko da zamisli Ronalda ili Mesija u nekom klubu koji nije toliko veliki. E to je za svaki respekt prema velikom Diegu.
    ..
    Oborio je rekord u transferu i odlazi na jug Italije, a svi znamo cega ima na jugu i na Siciliji najvise. Sad zamisli Ronaldo odlazi u Crotone za 250mil... nije sve crno i belo kao sto ljudi zamisljaju
    (Pole, 1. decembar 2020 14:54)

    # Link komentara

  62. (4ever, 1. decembar 2020 14:44)

    Dobar pokusaj da sa novim nickom stvoris nekakvu objekativnost i nepristrasnost. Sinoc si istu stvar napisao pod drugim nickom, ako se ne varam nick je bio Bavarac.

    Ko je bolji nek kaze istorija za 20 godina.

    A Messi nece otici iz Barse jer je sve ovo bio samo trik da se smeni uprava.
    (gazda, 1. decembar 2020 14:51)

    # Link komentara

  63. Teska glupost. Pogledajte Maradonine golove. Svako bi dodao loptu slobodnom saigracu, ali on ne. On mora da bude zvezda i da mu se svi klanjaju. Nikada nisam voleo sebicne (sa)igrace. Da bi on bio zvezda, ostali moraju biti statisti. Mesi nije takav.
    (Trovach, 1. decembar 2020 14:50)

    # Link komentara

  64. najbitnija ili podjednako bitna stavka je da je Mesi mnogo uspesniji bio u takmicenju gde su obojica zajedno proveli deceniju. Hteli su statistiku ,dao si im statistiku koja pokazuje sve. Ali Mesi je mnogo vise od te statistike. Svi to znamo.
    (riSbo, 1. decembar 2020 14:06)

    Ronaldo u LS -Najviše golova - 131
    Najviše golova u 1/4 finalu - 25
    Najviše golova na domaćem terenu - 67
    Najviše golova na gostujućim terenima - 58
    Najviše golova iz slobodnih udaraca - 12
    Najviše golova glavom - 24
    Najviše golova u polufinalima - 13
    Najviše golova u jednoj sezoni LŠ (2013/14) - 17
    Najviše golova u grupnoj fazi jedne sezone (2015/16) - 11
    Najviše golova u jednoj sezoni u nokaut fazi(2016-17)-10
    Najviše golova u finalima-4
    Najbolji procenat golova i u četvrtfinalima i u polufinalima
    Najviše asistencija u takmičenju
    Najviše trofeja od kada se igra u ovom formatu-5
    A najbolji je i strelac i asistent Evropskih prvenstava.
    (gazda, 1. decembar 2020 14:47)

    # Link komentara

  65. Tako i jeste Mesu je talenat ali je ravnodusan i nije lider
    (Salajica, 1. decembar 2020 14:44)

    # Link komentara

  66. Nije me ceo portal zapazio vec samo LM10 fanovi kojima sam postao podjednaka opsesija kao i Ronaldo.
    (gazda, 1. decembar 2020 14:20)

    Zapazio te itekako citav portal. Na vestima o kalcu ili lige sampiona vise ne moze covek da dise od tebe i onog kikija, ali ti prednjacis. Mogu misliti sta je na vestima o Barseloni ili Mesiju posto tamo ne zalazim toliko. Ne bih ja rekao da si opsesija, vec da si postao dvorska luda sajta. Ne moze covek da prodiskutuje normalno sa ostalim forumasima o svakodnevnim fudbalskim temama. Ti si tu prvi sa svojim debilnim komentarima. Kao sto sam ti vec neki dan rekao, prihvati da je Mesi bolji od Ronalda i svima ce biti lakse. Neverovatno je kakve ce sve covek gluposti procitati od tebe.Doduse ni onaj tvoj kompanjon nije puno bolji. Kako god, necu vise trositi vreme i tastere na vas. Mesi nadam se dolazi u Inter sledece sezone gde ce pronaci novu motivaciju i zelju za dokazivanjem. Mesi, Ibra i Ronaldo u kalcu u tri najveca kluba! Navijam za to punim srcem. Bilo bi spektakularno !
    (4ever, 1. decembar 2020 14:44)

    # Link komentara

  67. Veliki strumfe,gol Maradone rukom nije bio iz cistog ofsajda,jer je loptu fudbaler Engleske vratio prema golmanu. A i tada bi bio na stubu srama da ga je dao nekom drugom,osim Englezima iz dobro poznatih razloga. Kako Mesijev gol rukom za pobedu nije ponisten? Da li si video Mesijev Hand goal? Ne bi rekao da su to "samo" sva skudeta sa Napolijem. To nije skudeto kao danasnji skudeto kada je konkurencija prosecna. To su bila dva skudeta sa prosecnim timom a protiv velikih timova. Italijani su dugo godina vise vrednovali titulu u svojoj zemlji nego u kupu sampiona. A Italijanski timovi su dugo dominirali u sva tri evropska takmicenja.
    (Beks, 1. decembar 2020 14:33)

    # Link komentara

  68. Ovde svi pišu neke cifre,statistiku dao toliko golova,asistencija kao NBA, pa ako kažeš nesto loše za Mesija oni misle da si fanboj Ronalda ili kontra.Maradona nije statistika,Maradona je više kao Rock n Roll ikona,on je više od sporta.On je buntovnik,brbljivac,ikona,covek iz naroda,harizma.Njegove izjave se citiraju i vecno ce se citirati.Mesije izjave,cekaj sta su to Mesijeve izjave?Mesi je jedan od najboljih fudbalera ikada i to je to,harizmatican kao šporet smederevac ili motokultivator.Ronaldo je vise kao neka sportska starleta,takodje statisticar,sve je kod njega PR,sve mora da bude skupo,bogato,zalizano.O Maradoni mogu da se pišu knjige,snimaju filmovi,serije jer je njegov život bio jedan veliki film sa tragicnim krajem.I lepo je Žesus rekao Maradona je jednostavno rodjeni fudbaler koji je cak veoma slabo trenirao,nije ni živeo sportski ali ta strast prema fudbalu ga je ucinila jednim od najboljih ikada za mnoge najboljim.Da je Maradona trenirao kao sto su Mesi i Ronaldo trenirali i da je bio toliko posvecen sportskom životu njemu bi još dve noge porasle a nebo bi mu bila granica.
     (Back in Black, 1. decembar 2020 14:32)

    # Link komentara

  69. U vreme kada je Maradona igrao mnogo manji broj utakmica se igrao u jednoj sezoni(godini).. Eto rqzlike zasto nekad izostane strast na danasnjim utakmica kod zvezda kao sto je Mesi..ali je Maradona svakako broj 1
     (Maradona, 1. decembar 2020 14:28)

    # Link komentara

  70. Dobro onda El patron,hocu reci melik to jest Bavarac...zaobidji moje komentare ako te toliko nerviraju.
    (gazda, 1. decembar 2020 14:24)

    # Link komentara

  71. I Messi je rodjen sa ogromnim darom za fudbal,samo je dodatno izbrusen u La Masiji i ucio je i igrao pored velikih igraca. Maradona nije imao takve okolnosti,krenuo je iz bede. A ono o cemu govori Zesus ima smisla iz razloga sto su vecina koja su nekada pocinjala da igraju fudbal to radila da bas iz tog razloga,da bi igrali fudbal,cilj pored izlaska iz siromastva su bila svetska prvenstva,da se pojavis na tom takmicenju,da se uzivas u igri i donosis ljudima radost. Sada je mnogim mladim ljudima cilj vozni park koji poseduje Ronaldo ili neko drugi ili taj life style koji se fura na Instagramu,sa tim, bez obzira sto sada postoje najbolji uslovi,mnogi mladji igraci nemaju taj mentalitet,zato su Ronaldo,Messi,Ibrahimovic i dalje bolji od tih mladjih generacija jer su i oni odrasli u neka druga vremena,bez socijalnih mreza i ostalog.
    (Beks, 1. decembar 2020 14:22)

    # Link komentara

  72. (el_patron, 1. decembar 2020 14:16)

    Nije me ceo portal zapazio vec samo LM10 fanovi kojima sam postao podjednaka opsesija kao i Ronaldo.
    (gazda, 1. decembar 2020 14:20)

    # Link komentara

  73. Cekamo opet naseg gazdu da napise otprilike 47 komentara hehe.
    (el_patron, 1. decembar 2020 13:44)

    Ja bar koristim celo vreme jedan isti nick.
    (gazda, 1. decembar 2020 14:02)

    Jeste u nekom drugom univerzumu. Citav portal ti se smeje jer pricas i odgovoras sam sebi. Decko, preispitaj se sta nije u redu s tobom. Ne postoji niko kao ti na ovom portalu. Sampion si ! Ja razumem da nekog covek simpatise, od igraca do klubova, ali kod tebe je bolest. Dnevno napises i do stotinu komentara vrteci jednu te istu pricu. Svi smo te zapazili. Jel moguce da te taj Mesi toliko boli ili sta vec? Imas li zivot ili ti je b92 forum jedini zivot? Skontaj se malo drago dete.
    (el_patron, 1. decembar 2020 14:16)

    # Link komentara

  74. Jeste tačno ali možda i ne skroz fer jer se ne sagledava da Mesi igra već 13 sezona na vrhunskom nivou. To je neverovatan broj utakmica, sa konstantnim kvalitetom. Izgubi se sigurno i inspiracija i sreća. Maradonu smo realno pogledali 5-6 puta na TVu. Imao je odlično SP 86. i par sezona sa Napolijem. Mnogo manje utakmica, trofeja, pritiska... logičnije je da se strast manje potrošila.
    (Mihajlo, 1. decembar 2020 14:15)

    # Link komentara

  75. Dokle vise prica da li Maradona ili Mesi!? Ok, jasno je da po čarobnjaštvu njima dvojici može da se pridruži jedino Ronaldinjo, a to je i najvažniji aspekt fudbala. Kako se zaljubiti u igru? Gledaš njih trojicu i shvatiš da prkose fizici. K. Ronaldu svaka čast, postigao je neverovatne uspehe, ali ne ide u isti rečenicu sa Maradonom, Mesijem i Ronaldinjom. Greh je!
     (vs, 1. decembar 2020 14:13)

    # Link komentara

  76. Portugalac,sve je jasno.
     (Asteriks, 1. decembar 2020 14:12)

    # Link komentara

  77. Melik,Bavarac,El patron...pod kojim ces jos imenom da me pomenes? Jesam li LM10 fanovima toliko usao u glavu.pa nisam ja kriv sto ste skloni mitomaniji. :)
    (gazda, 1. decembar 2020 14:11)

    # Link komentara

  78. Potpuna besmislica. Mesi traje u kontinuitetu 16-17 godina već! To sto u poslednjih godinu dana igra sa manje strasti, problem je druge prirode i tiče se situacije u klubu. Mesi je kao i Maradona prirodni talenat, za razliku od Kristijana, samo nije takav ekscentrik, već je miran i povučen, ne uzima narkotike, ne pravi skandale, ne seje decu svuda po svetu (izgleda da ih Maradona ima 11 ili 12). Ljudi su zaboravili da je Maradona suštinski trajao svega 7-8 godina, nikada nije bio klupski prvak Evrope niti je osvojio Kopa Amerika sa Argentinom. Samo 2 puta sampion Italije i naravno prvak sveta sa Argentinom. On je bio ogromna zvezda svog vremena, kada bas i nije bilo nekih velikih majstora, nikog ni blizu Ronaldinja, Zube, Kristijana i ostalih koji su igrali u Mesijevo vreme. Zamislite samo da je Mesi igrao tih 80ih, a da je Maradona danas tu, sa svim njegovim manama, “vezanosti” za narkotike... Danas kada bi Maradona dao onaj gol rukom (plus iz cistog ofsajda), on bi bio poništen a Maradona bi bio na stubu srama, a te 1986. je bio Bog. Danas bi bio rastrgnut na drustvenim mrežama, a tada novinari nisu smeli da napisu ništa loše. Osim toga, sada fudbaleri igraju 50-60% više utakmica svake sezone u odnosu na osamdesete. Svako vreme je drugačije i ima drugačije heroje. Zato nije pošteno prema Mesiju davati ovakve izjave niti o Maradoni govoriti kao o najboljem jer je teško uporedjivati razlicita vremena i doba.
    (veliki strumf, 1. decembar 2020 14:11)

    # Link komentara

  79. Moje je misljenje da je Mesi "gorivo" Ronaldu citavo ovo vreme. Argentinac ga tera doslovno napred jer je ipak gaucos vise cenjen u svetu, ajmo to pojednostavit, bolji je igrac. Prsti talentom na sve strane. Od tehnike suta, kontrole lopte, fudbalske inteligencije, tehnike uopsteno. Mesi je gledano sa cisto fudbalskog aspekta talentovaniji, svetraniji i bolji od portugalca. I upravo to Ronaldu donosi motivaciju da se iznova i iznova dokazuje svim onim koji ga stavljaju ispod rivala. Mesi zna da je najbolji, nema kome sta da dokazuje. Mediji naravno prave tu neko rivalstvo, ali u fudbalskim krugovima je to prilicno jasno, bas kao i medju fudbalskim fanovima (tu pre svega mislim na malo nas starije). Zato Ronaldo izgara i dalje a Mesi je ocigledno izgubio motivaciju i zelju za igrom (bar mi tako izgleda u zadnje vreme). Tako da se slazem sa ovim trenerom, Ronaldo pokazuje vise strasti jer mu je Mesi bukvalno pogonsko gorivo . Tera ga i dalje da se dokazuje, ali sta god da uradi, ne moze biti bolji od Mesija. Njihove karijere su vec pri kraju. Njihov vrhunac je iza. I Mesi na vrhuncu je bio iznad Ronalda. Ustvari jedini koji se priblizio upravo Maradoni.Uz mozda luisa nazaria ronalda. Maradona je ipak broj 1 ! A onda idu drugi argentinac i brazilac.
    (Boban, 1. decembar 2020 14:07)

    # Link komentara

  80. (kopernik, 1. decembar 2020 13:48)

    Upravo se Ronaldovi fanovi obozavaju uhvatit statistke i kojekakvih brojeva a onda covek pogleda i u najvaznijem statistickom parametru a to su golovi i asistencije za citavu karijeru, Mesi je osetno bolji ! I ne samo to, guli ga i u onim najbitnijim nagradama. Dakle, Mesi je bolji strelac, bolji asistent. A bolji je i dribler i izvodjac slobodnih udaraca. Vise zlatnih kopacki, cak dve vise. I mozda najbitnija ili podjednako bitna stavka je da je Mesi mnogo uspesniji bio u takmicenju gde su obojica zajedno proveli deceniju. Hteli su statistiku ,dao si im statistiku koja pokazuje sve. Ali Mesi je mnogo vise od te statistike. Svi to znamo.
    (riSbo, 1. decembar 2020 14:06)

    # Link komentara

  81. Mesi ne moze da se poredi sa Maradonom razlika je ogromna...Maradona je osvojio mundijal gde god je igrao bio je bog,a o kontroli i umece sa loptom daleko je iznad Mesija,jedini igrac nove generacije koji moze da se poredi sa Maradonom bio je Ronaldinjo koji je na lopti bio neverovatno jak,kakav Mesi gledajte igrace koji su osvajali mundijal,Mesi je klubski igrac i moze da igra samo u Barsi,i onda ga neki pametnjakovici uporedjuju sa Maradonom???
    (Kiki, 1. decembar 2020 14:03)

    # Link komentara

  82. Cekamo opet naseg gazdu da napise otprilike 47 komentara hehe.
    (el_patron, 1. decembar 2020 13:44)

    Ja bar koristim celo vreme jedan isti nick.
    (gazda, 1. decembar 2020 14:02)

    # Link komentara

  83. Cekamo opet naseg gazdu da napise otprilike 47 komentara hehe.
    (el_patron, 1. decembar 2020 13:44

    Vec brojimo 2, ali citav dan je pred njim . Do veceras ce da se nabere 50 ak
    (melik, 1. decembar 2020 14:00)

    # Link komentara

  84. Ronaldinjo je najbolji igrač svih vremena.
     (ja, 1. decembar 2020 13:59)

    # Link komentara

  85. Po meni najveca velicina Maradone i pokazatelj da je najbolji na svetu je ta da je u svoje vreme od tolikih klubova izabrao Napoli koji je te godine bio na bod od ispadanja i koji nije imao neke velike uspehe,a onda dodje kralj i uradi sve sto je uradio. Moze li neko da zamisli Ronalda ili Mesija u nekom klubu koji nije toliko veliki. E to je za svaki respekt prema velikom Diegu.
     (NBGD, 1. decembar 2020 13:58)

    # Link komentara

  86. :D
    (Bogi, 1. decembar 2020 13:56)

    # Link komentara

  87. То што неко често не показује страст(а ко је гледао утакмице Аргентине видео је колико Месију значи сваки гол)не значи и да је нема...
    (алал вера, 1. decembar 2020 13:53)

    # Link komentara

  88. Sad ce da se jave Dzoni i Kiki sa svojim copy-paste komentarima i demantuju Zesusa.
    (gazda, 1. decembar 2020 13:50)

    # Link komentara

  89. Mesi: 885 ut. - 712 gol + 329 asist = 1041 !

    Ronaldo: 1025 ut. - 749 gol + 264 asist = 1013 ! (140 utakmica vise ali 28 manje gol/asist)

    Zlatne kopacke: 6-4
    Zlatne lopte : 6-5
    Titule u zajednickoj ligi gde su igrali : 6-2

    Sve kristalno jasno kao dan!
    Aj vozdra sad!
    (kopernik, 1. decembar 2020 13:48)

    # Link komentara

  90. Nista pogresio nije covek.
    (gazda, 1. decembar 2020 13:48)

    # Link komentara

  91. Cekamo opet naseg gazdu da napise otprilike 47 komentara hehe.
    (el_patron, 1. decembar 2020 13:44)

    # Link komentara