1. @ "Igrala zenska reprezentacija Svedske koja je u samom vrhu zenskog fudbala pripremni mec protiv omladinaca nekog brazilskog kluba, Vasko de Gama ili kog god, i - izgubile sa 8-0. Da su igrale protiv Bajerna bilo bi verovatno 15-0.
    Neke stvari ne treba raditi na silu a ako ih vec radis ne ocekuj priznanje i slavu ako ti je kvalitet bedan."
    (Whitey, 30. novembar 2020 22:59)

    Koliko godina ti imas? Rekao bih da se na pogresnim mestima vaspitavas. Narocito sportskim.

    Vec je SFRJ u kosarci imala titulu svetskog sampiona, a leti je u vreme pauze repr. isla na pripreme u SAD. Tamo je glatko gubila i od koledz-ekipa. Navijaci, kao sto si ti, @Whitey, su se pitali zbog cega se "rasprodaje ugled sv. prvaka". Odgovor Zeravice, Novosela i dr. je bio jednostavan: idemo da ucimo od najboljih.

    Mozes li, @ Whitey, da shvatis zasto zenske fudb. ekipe idu u Brazil i gube takvim rezultatima o kojima pricas?

    PS I ove kvalifikacije za Ev. prvenstvo u kosarci su antipropaganda kosarke na koju smo navikli. Treba li da se ne igraju?
    (Slabo ti razumes to o cemu govoris, 1. decembar 2020 09:47)

    # Link komentara

  2. Ronaldo je uzor nezrelim klincima koji po citav stoje ispred ogledala i dive se svojoj "muskosti" a devojcicama Georgina i sve bi dale da su na njenom mestu...
    (marko djukanovic, 1. decembar 2020 08:31) # Link komentara

    Neko ozbiljno pati radi nedovoljno dobre licne vizuelne impresije pa zato druge degradira, predstavljajuci ih losim.
    (Sasa, 1. decembar 2020 09:19)

    # Link komentara

  3. to je vise prepoznato u nekim drugim disciplinama, razlika izmedju "muskog" i "zenskog" stila. npr. balet, umetnicko klizanje, tenis... nikada baletan ne moze da ima za uzor balerinu ili obrnuto, jer je u pitanju druga igra.
    u fudbalu to nije prepoznato, nego devojcice hoce da oponasaju muske igrace, sto zaista nema puno smisla. ja ne govorim o feminizmu itd. nego prosto da su dve jako razilicite igre u pitanju.
    a to sto zenski fudbal i sport uopste nisu do srzi komercijalizovani i sto nemaju taj komercijalni potencijal, meni se to svidja. tako sport zapravo ostaje cistiji i zabavniji za same igrace.
    ja sam bio mnogo tuzan zbog maradone, jer za mene je on poslednji simbol tog nekomercijalizovanog fudbala. decak koji je sanjao o tome da osvoji svetsko prvenstvo, koji je otisao u napoli da bi razveselio sirotinju...
    danas mladici ne sanjaju o svetskom prvenstvu i slavi. vec sa 13 godina isprigramirani su da sanjaju o potpisu za milion evra...
    danasnji muski fudbal lici na neku koroporativnu baljezgariju gde se bore oko para i ibrahimovicu i bejlu je veci problem kolko im je ea dao para za slicice, nego gde i zasto igraju. a mi svi kao navijaci se sve vise pitamo, zasto ja to sve gledam...
    :) au al sam otisao u digresiju...
    hocu da kazem zenski fudbal po intenzitetu i kvalitetu nikada nece moci da bude ni blizu muskog, ali nije u tome ni poenta. moze da bude jako zabavan, posebno za igracice, a u tome i jeste poenta. da se igramo.
    (kakokako, 1. decembar 2020 08:52)

    # Link komentara

  4. pa bolje i da ne budu, jer su u pitanju dva razlicita sporta. ne mislim nista pezorativno. nego de fakto je koncept zenskog fudbala drugaciji. tamo nema defanzivaca od 2 metra i 100 kila koji trce 30 na sat i ulecu u noge kao besni. takodje golmanke su znatno manje i lakse je dati gol samo preciznim sutom. mnogo manje snage, brzine i grubosti nego u muskom fudbalu, samim tim i stil koji prolazi je drugaciji.
    slicno kao i u kosarci. zasto bi zenama uzor bio vins karter, ako zena ne moze da zakuca. to je onda besmisleno. bolje da im uzor bude tejlor rocesti...
    (veverica, 1. decembar 2020 08:37)

    # Link komentara

  5. Ronaldo je uzor nezrelim klincima koji po citav stoje ispred ogledala i dive se svojoj "muskosti" a devojcicama Georgina i sve bi dale da su na njenom mestu...
    (marko djukanovic, 1. decembar 2020 08:31)

    # Link komentara

  6. Svi treba da su za ravnopravnost muskaraca i zena. I fudbalerke treba da imaju istu platu kao i fudbaleri. Dosta vise muskog fudbala! Napred zene!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Feministkinja, 1. decembar 2020 00:49)

    Ne, nego treba da bude ravnopravno takmicenje. U firmi u kojoj radim nema podele na musku i zensku selekciju, svi zajedno radimo.

    Isto tako i u fudbalu, ne sme biti podela na musku i zensku selekciju, nego unisex, pa da vidimo ciji transfer ce biti placen 250000 evra.
    (dule, 1. decembar 2020 08:22)

    # Link komentara

  7. Uporedite ove cifre i zenski tenis...
    (Kosjerina, 1. decembar 2020 08:21)

    # Link komentara

  8. Требало је за ту сићу да је тако пуну самопоуздања доведу у Партизан, да мало размрда екипу.
     (maladapte, 1. decembar 2020 05:24)

    # Link komentara

  9. Naravno da je ogromna razlika izmedju muskog i zenskog fudbala, pre svega u kvalitetu, a zatim i fizickim sposobnostima, ali donekle je izjava korektna. Igram za jedan nas superligaski klub i kada nam traze da glasamo za najboljih 11 igracica sveta vrlo je neprijatna situacija, jer ni mi ne pratimo zenski fudbal, osim onoga sto se direktno nas tice. Mogu da prepricam svaki detalj npr finala ls 2010. ali ne znam ko je igrao zensko finale prosle godine.
     (dtg, 1. decembar 2020 04:07)

    # Link komentara

  10. zamislite da ovako nesto izjavi muskarac, razapeli bi ga.
     (maler, 1. decembar 2020 03:59)

    # Link komentara

  11. [link]


    Ovako igraju zene..pa sad ti vidi..
    (nenad, 1. decembar 2020 01:48)

    # Link komentara

  12. [link]

    Bolje stopuje loptu nego neki iz nase reprezentacije.
    (123, 1. decembar 2020 01:38)

    # Link komentara

  13. Svi treba da su za ravnopravnost muskaraca i zena. I fudbalerke treba da imaju istu platu kao i fudbaleri. Dosta vise muskog fudbala! Napred zene!
     (Feministkinja, 1. decembar 2020 00:49)

    # Link komentara

  14. Ne, nego feminizam treba da im je uzor, je l'?
    (*, 1. decembar 2020 00:13)

    # Link komentara

  15. Igrala zenska reprezentacija Svedske koja je u samom vrhu zenskog fudbala pripremni mec protiv omladinaca nekog brazilskog kluba, Vasko de Gama ili kog god, i - izgubile sa 8-0. Da su igrale protiv Bajerna bilo bi verovatno 15-0.
    Neke stvari ne treba raditi na silu a ako ih vec radis ne ocekuj priznanje i slavu ako ti je kvalitet bedan.
    (Whitey, 30. novembar 2020 22:59)

    # Link komentara

  16. Messi je mahom uzor devojcicama i mladim decacima koji ne smeju da pridju devojcicama.
    (gazda, 30. novembar 2020 22:41)

    # Link komentara