Početak kraja

Fudbaleri Barselone ovako lošu sezonu bez osvojenog trofeja nisu imali više od jedne decenije.

MT
Pošaljite komentar
  1. jel moze neko ko zna 'cinjenicu' da mesi o svemu odlucuje u barseloni da napise listu stvari o kojima on odlucuje? tipa koje prvotimce je doveo, jer vidim da su svi sigurni u nesto a nigde se to nesto ne pominje. hvala unapred
    (??, 19. avgust 2020

    Pa znaš ššta.. žMesi možda nije odlučivao oni jedan od novih nije igrao onu ulogu u svom predjašnjem timu... svi su postajali najobičniji dodavači Mesijevim dodavačima, Busketsu, Albi, Rakitiću, Pikeu... Upravo na SK 4K gledam poslednji meč sa Seviljom... Jedino Suarez sme da pokuša da završi akciju ili šutne na gol!!! Svi ostali samo dodaj Mesiju, čak i kad stoji okružen četvoricom igrača Sevilje, a imaju slobodne saigrače u izglednim pozicijama za gol... Jeste da su kupovali i treš, ali Kutinjo, Grizman, Malkom... nisu treš.
     (Bolesni skot, 19. avgust 2020 19:36)

    # Link komentara

  2. Nisu igraci krivi za potonuce Barse vec trener, gde iskopase Setjena, Martina...Te trenere ne bih voleo ni u Penal Madridu. Loran Blan ili Martin Jol bi izvukli maksimum iz ove ekipe.
     (Will Mosley, 19. avgust 2020 16:05)

    # Link komentara

  3. Ovako ce te za koju godinu i sa Liverpulom. Nista ne traje vecno...
     (Pouzdan izvor, 19. avgust 2020 15:48)

    # Link komentara

  4. Vreme je da Mesi pakuje kofere, i resena kriza Barcelone. ON JE TU KOMANDIRAO ZA SVE, ETO KAKO REZULTIRAO. PRAVA ANARKIJA 8-2
    (REKOS, 19. avgust 2020 15:31)

    # Link komentara

  5. Barcelona nema tim ?
    (Nikola, 19. avgust 2020 15:18)

    # Link komentara

  6. Pa vreme je i da ta Barselona pukne jednom ?
    (Nikola, 19. avgust 2020 15:18)

    # Link komentara

  7. Tvorci "totalnog" fudbala su Štefan Kovač kao trener i Johan Krojf kao najbolji ilustrator tog fudbala kao igrač a kasnije u vidu trenera Barselone kao poslednji arhitekta takvog načina igre.Dakle temelje sadašnje igre Barse nisu postavili ni Rajkard ni Gvardiola nego Krojf.Da bi se igrao takav fudbal potrebi su velemajstori,majstori i šegrt.Rajkard je imao velemajstora Ronaldinja , majstora Etoa,čini mi se Deka i još ponekog i masu vodonoša.Igra je bila Krojfova.Isto je i sa Gvardiolom:
    velemajstor Mesi ,nekoliko majstora Ćavi,Inijesta i još par njih i ostale
    šegrte.Tada je igra postala "tika-taka" ali u suštini Krojfov tzv. "totalni" fudbal.Ovde je u suštini pitanje da li je ovim preminuo "totalni" fudbal kao što su i njegovi veličansveni tvorci Kovač i Krojf.
    Čini mi se da jeste.Što se Barse tiče daleko je od Đekne.Nagledaćemo se mi još njenih vrhunskih igara,nebitno da li će to biti danas ili za 2-3 godine.Barsi sledi generalni remont samo je pitanje da li u taj remont krenuti sa ili bez Mesija.Mislim da je bezbolnije da Mesi ostane.Sa druge strane za njega sada mogu uzeti ogroman novac i od toga kupiti masu mladih talentovanih fudbalera.Dovođenje Kumana mi se baš i ne sviđa.To znači da će već od sledeće sezona krenuti u pokušaj osvajanja titula i tu će doživeti krah.Bolje im je da žrtvuju sl.sezonu stvarajući mlađu ekipu koja bi bila osnov za narednu deceniju.
    (Tex Willer, 19. avgust 2020 15:10)

    # Link komentara

  8. čim postane gusto, mesi nestane uspešnije nego dejvid koperfild!
    (maradona goat, 19. avgust 2020 14:52)

    # Link komentara

  9. jel moze neko ko zna 'cinjenicu' da mesi o svemu odlucuje u barseloni da napise listu stvari o kojima on odlucuje? tipa koje prvotimce je doveo, jer vidim da su svi sigurni u nesto a nigde se to nesto ne pominje. hvala unapred
    (??, 19. avgust 2020 14:47)

    # Link komentara

  10. Da, svako veliko ime je igralo u nekoliko klubova. To vam je neki parametar za ocenjivanje kvaliteta igraca. Cudi me onda kako svi gotive Dzerarda i Franceska Totija. Pa nisu se dokazali u drugim ligama, drugim klubovima?
    Postujem ih i cenim i da, jesu svetski igraci.
    Samo malo vise postovanja za Mesija, ipak je na nekoliko koraka da odigra celu karijeru u jednom klubu. Malo ko to radi na ovom nivou fudbala i to je za svako postovanje.
    (das, 19. avgust 2020 13:43)

    Ja postujem Mesija ali nabrojao si imena koji su stekli slavu u jednom klubu i daleko su od Maradone, Zube, Ronaldinja, Zidana..da ne nabrajam, a oni nisu igrali samo u jednom klubu? Da je Mesi igrao u jos nekom klubu, drugim ligama, tek tada bi mogao jos vise da uzdigne svoj kvalitet. Ovako se o njemu prica samo kao igracu Barse a za razliku od drugih velikih imena. O reprezentaciji, necu ni da pricam. To je moje misljenje uz postovanje prema Mesiju.
    (321, 19. avgust 2020 14:26)

    # Link komentara

  11. Fudbal je kolektivni sport u kojem (pogotovu danas) svi igraju u oba pravca (svi u napad - svi u odbranu). E sad, Mesi uopste ne igra odbranu, jako je egocentrican, bira sa kim hoce da igra, bira trenere...
    Sto pre ga se otarase to bolje za njih. Pogledajte Bajern recimo, to je pravi tim plus postuju trenera (koji je do juce bio anonimus). E zato ih je Bajern unakazio...
    (pedja Dorcolac, 19. avgust 2020 14:10)

    # Link komentara

  12. vraticese nasha bapcelona jaca negoikad hvali im neki nash dobar futbaler dase trgnu
    vista barssa
    (Hans Kristijan Golubsen, 19. avgust 2020 14:06)

    # Link komentara

  13. @Petko
    Iako se generalno slazem sa vama oko naslova i novinara, u ovom slucaju nisu skroz promasili jer je ovo kraj a ne pocetak kraja jedne ere koja je pocela 2006. Pogledajte Barselonu pre toga i za tih 15 godina. Neuporedivo po broju trofeja, fantasticnih utakmica, pobeda nad Realom itd...Kicma Barselone su, to je valjda sada svima jasno bili Cavi i Inijesta, igraci koji su Mesiju donosili loptu na 30 m od gola omugucavali mu da pravi magiju. Posle odlaska jednog pa drugog, ta ekipa polako sve vise i vise tone a Mesi je sve stariji i stariji i ovo je ocekivani ishod. Morate da shvatite, takva 3 igraca u jednoj ekipi i jos da igraju tako dugo zajedno to se desava jednom u 100 godina. Jeste tezak poraz ali je i dobar poraz, poraz koji im je mozda trebao i ranije jer bi mozda ranije krenuli u neophodne promene....
    (Vetar u ledja.., 19. avgust 2020 13:55)

    # Link komentara

  14. Nije tu problem sto je kraj ere vladavine Barselone , jer je taj kraj poceo ispadanjam od Rome posle 4 1 iz prvog meca , vec je problem kako saopstiti da je pocetak kraja Mesija , a to vec donosi mnogo miliona i to je neresiv problem . Oni bi najvise voleli kad bi Mesi imao 10 godina manje , pa da opet kreni iz pocetka , ali to nije moguce . Mislim da je vreme da ga prodaju , ali ne u Evropu , vec u Kinu ili SAD i da zarade oko 100-200 mil.evra i da pocnu novi eru svog kluba bez Mesija . Ovako mislim da samo odlazu agoniju i sto se kasnije odluce na taj korak bice gore po njih .
    (Andrea Djani, 19. avgust 2020 13:52)

    # Link komentara

  15. Lemi tačno tako...još su ih oterali a mogli su sa klupe još mnogo da pruže..
     (Pivke, 19. avgust 2020 13:44)

    # Link komentara

  16. Da, svako veliko ime je igralo u nekoliko klubova. To vam je neki parametar za ocenjivanje kvaliteta igraca. Cudi me onda kako svi gotive Dzerarda i Franceska Totija. Pa nisu se dokazali u drugim ligama, drugim klubovima?
    Postujem ih i cenim i da, jesu svetski igraci.
    Samo malo vise postovanja za Mesija, ipak je na nekoliko koraka da odigra celu karijeru u jednom klubu. Malo ko to radi na ovom nivou fudbala i to je za svako postovanje.
    (das, 19. avgust 2020 13:43)

    # Link komentara

  17. Kraj Barselone je nastupio odmah posle osvajanja poslednje titule Lige sampiona, pre 4-5 godina.
    Od tada se i Mesi vuce po terenu, moja pokojna baba je brza od njega, nisu pobedili vecu ekipu od Osasune u ligi i Bazela u Evropi.
    Sad i da ode negde, uzece ga samo zbog marketinskih razloga, da prodaju 5 miliona dresova sa njegovim prezimenom i budu u plusu.
    Od igre tu odavno nema ni I.
    (got, 19. avgust 2020 13:42)

    # Link komentara

  18. Barcelona se je podigla s dolaskom Ronaldinha i Rijkaarda. Prvu ligu prvaka nije bio bitan ni xavi ni iniesta budimo realni jer je 1.sastav sredinu igrao trojac van bommel, keita i deco. Isto tako dosta je vise dvostrukih mjerila : kad igra giggs, scholes, maldini,totti u istom klubu su legende a messija se trazi da ide iz voljenog kluba. Trece zadnju titulu uzimaju sa rakiticem kao zamjenom za xavija u prvom sastavu i igrali su dobro. Iniesta i xavi su cudo igraci jedni od najvecih veznjaka ali ta spanjolska je imala i davida silvu, fabregasa u najboljim godinama, cazorlu u naponu, marcosa senu, busquetsa , xabi alonsa sa villom i torresom u napadu te sa puyolom, piqeom ramosom i casilasom natrag. Dosta je vise narativa kao da su ona dva sve napravila. Barca je napravila gresku sta drzi busqetsa vec 2 godine u sastavu da usput uzima misto de jongu koji igra di mu nije misto. Suarez igra bez zamjene godinama a krila nemaju otkad je neymar osa. Od danija alvesa nisu desnog beka uzeli da valja a stoperi su im cisti prosjek. Nemoze messi sam al on nece kao ronaldo otic kad vidi sa ide nizbrdo i trazit novi klub prepun zvijezda da puni vitrinu. Zato je on rang tottija i ostalih , stavit ce klub ko sta radi vec par godina na svoja ramena i probat ih drzat iznad vode. 15 godina vec je tu i ostat ce do kraja karijere. Sta god ovi starci misle on zasluzuje kip ako ne i stadion za sve sta je napravio u dresu. Totalna dominacija , sto puta real zgazili to je vecinom njegovih nogu djelo
    (Klasa, 19. avgust 2020 13:36)

    # Link komentara

  19. "Simpaticna" ekipa? Je l' realno da je neko ovo napisao? Bili su to ZMAJEVI.
    (srdjan, 19. avgust 2020 13:32)

    # Link komentara

  20. Nista ali nista gvarfiola nije uradio. Preuzeo potpuno izgrafjen tim koji je gazio, malo se popravila atmosfera u timu, posle zasicenosti i to je to. Lik nikad nista mije napravio niti izmislio. Otisao posle u najjaci bajern, unazadio ih zestoko, pritom spiskavdi pola milijarde, isto u sitiju, samo je tu milijardu spiskao. Lik nema pojma o fudbalu, ali blage veze
    (Misa, 19. avgust 2020 13:29)

    # Link komentara

  21. Tako će i partizan, posle ere Mirka Marjanovića i Toleta, neće osvojiti titulu 10 godina.
     (marko, 19. avgust 2020 13:27)

    # Link komentara

  22. Šte ne spomenete promašaj od preko 100 miliona u vidu transfera Dembelea? Dati tolike pare za lika koji u karijeri nije sastavio čitavu sezonu, vječito povrijeđen, to mogu samo neznalice.
    (MethodManWu, 19. avgust 2020 13:23)

    # Link komentara

  23. Jedna od glavnih stvari se ne spominje a to je da je Gvardiolu odnosno Barsinu tika taku oduvao upravo Bajern sa Jupom Hejnkesom sa brzim i direktnim fudbalom sto je uradio isto Real i Atletiko Bajernu dok ih je vidio Gvardiola. Jednostavno tika taka se pobjedjuje sa fizickom snagom i brzinom. Ono sto Gvardiolu i dalje drzi visoko kotiranim medju trenerima je to da je jako malo klubova koji imaju tako kvalitetnu ekipu da moze igrati brzi direktan fudbal kao sto su Liverpul, Bajern,PSG (zanimljivo sve njemacki treneri priblizno istih godina).
    Na kraju zakljucak je taj da koliko god je Gvardiola donjeo radosti u jednom periodu istovremeno im je donjeo i problema u drugom periodu jer se tesko oteti tom sistemu pogotovo kad imas legende kao sto su Mesi,Pike,Buskec... koji citavu karijeru igraju tako. Dok Mesi ne zavrsi karijeru tesko da Barcelona moze do ls (prvenstvo mozda).
     (Borky, 19. avgust 2020 13:22)

    # Link komentara

  24. Svako veliko ime u fudbalu je igralo u nekoliko klubova i u svakom bi ostavio dubok trag. Ovaj covek ceo zivot igra u Barsi i sada hoce da ide? Gde? Engleska, Italija? Ma ajte..Nece on nidje..
    (123, 19. avgust 2020 13:17)

    # Link komentara

  25. Mesi je neosporno virtuoz i tu nema sta da se doda ali moram da priznam da mi je drago da je sve gotovo. Dosadili su i bogu i narodu.
     (supermen, 19. avgust 2020 13:04)

    # Link komentara

  26. Po meni je "pocetak kraja" Barselone,prodaja Etoa Interu,jer od tada oni vise nisu imali tu igru u zavrsnici,koja im je nedostajala da vec sada imaju jos minimum 3 LS,a tada bi se i druge stvari nadovezale,i takodje nikada nisu nasli zamenu za Pujola,sto je neverovatno za jedan takav klub. Oni su posle Etoa imali naravno vrhunske igrace i rezultate ali se meni svaki put cinilo da je to jedno mucenje,i igre i golova itd. Pozdrav
    (Raka, 19. avgust 2020 13:00)

    # Link komentara

  27. Zašto početak kraja? Odavno su na ovom nivou. Zar Roma nije bila neki pokazatelj da treba nešto da se menja? Zakasnili su sa smenom generacija, kupovali igrače koje pozamljuju drugim klubovima, itd. Previše grešaka da bi mogli da imaju uspeha kao pre. Postali su taoci Mesija. Trenutno više šteti klubu nego što doprinosi. Ako ga zadrže, kao što su i rekli da će uraditi u narednim godinama teško da će imati uspeha. Sa obzirom koliko su para potrošili u prelaznom roku samo nekim čudom mogu da ovo mračno vreme u Barseloni pretvore u lep prolećni sunčan dan.
     (Smeh, 19. avgust 2020 12:55)

    # Link komentara

  28. Gvardiola je nesumnjivo dobar trener, ali to sto je on uradio sa onom generacijom Barse, to bi uradili 90% trenera koji su zavrsili neku trenersku skolu.
    Ma sta zavrsili, koji su igral fudbal nekad u zivotu. Da je toliko dobar, ponovio bi bar delic tog uspeha u bajernu ili sitiju.
    Ljudi shvatite da je ta generacija vezala dva evropska i svetsko za 6 god. Takva ekipa se namesti jednom u 50 god. Muka mi je kad vidim da Je tu neki trener zasluzan. Pa sta je onda del boske, bozanstvo? to niko nikad nije ponovio sto su spanci tad uradili. (sa 80% igraca iz te iste barselone).
    (j5cf, 19. avgust 2020 11:01)

    za 4 godine ... euro 2008 i 2012 i sp 2010
    (Žan Pol Sartr, 19. avgust 2020 12:53)

    # Link komentara

  29. Mnogo je to kompleksnije pitanje od takvih površnih analiza. Za jedan dobar tim, mnogo toga mora da se poklopi. Nisam Mesijev fan i ne mislim da je u top 5 svih vremena, ali čovek je fantastičan igrač i takve ocene o njegovoj neverovatnoj karijeri više su nego besmislene.
    Voleo bih da predje u Siti, iako nisam fan ni Sitija ni Gvardiole, ali nisam ni od onih bezmozgovića koji Pepa zovu Prevariolom a Siti plastikom. To je Mesijevo prirodno stanište, takva vrsta fudbala gde si igra na gol više. Mislim da bi u Premier ligi Mesi imao bar jednu fenomenalnu sezonu. Idealan tim za njega, De Brujne, Bernardo Silva, Gabriel Žezus i Pep. Bio bi to fudbal i po. Isto tako, volim Klopa i njegov sistem, a volim i Murinja i njegovu sklonost da pravi uspehe sa socijalno neprilagodjenim igračima:-)
    Fudbal je to, sve je tu dobro i zanimljivo za praćenje.
    (Mali Hijavata, 19. avgust 2020 12:34)

    # Link komentara

  30. Prica se da ce mu asistent biti Henke Larsson svedjanin koji je pre mnogo godina igrao u Barceloni( pre toga Celtic).
    (Dragan, 19. avgust 2020 12:32)

    # Link komentara

  31. I čuvena "tika taka" .... pih... nešto najbednije u modernom fudbalu.... šta li se to svidelo tom čuvenom katalonskom novinaru (koji verovatno nikada do tada nije ni gledao pravi fudbal... zato mu se i svidelo)...

    A brzo su veliki klubovi našli odgovor na to zatvaranje igre i toka taka pa su ih redom raznosili velikani. Smešno.... Čelsi, Liverpul, Roma, Real....

    Ostavite barsu na miru ... i neka ostane na smetlistu istorije ...
     (Alonso, 19. avgust 2020 12:32)

    # Link komentara

  32. @jao vise
    Ako si pročitao tekst mogao si da vidiš Mesijevu statistiku i npr. da je u prethodnoj sezoni dao 20 golova više, nego u tek završenoj. A Inijesta je tada već bio daleko.
    Da li misliš da bi Nejmar ikada otišao iz Barse, ako je tačno da se Mesi za sve pita i da je i trener i predsednik kluba i ...?
    JAO VIŠE sa bla, bla pričama.
    Elem, Mesi treba da ode iz Barse i to odmah i na obostranu dobit. Nezadovoljan je, od strane uprave pre svega lošom transfer politikom, zeznutim poslednim sezonama (a on neće još dugo igrati na vrhunskom nivou). Sa druge strane njegov odlazak može doneti dosta novca koji treba upotrebiti za dovođenje više igrača sa kojima bi se krenulo u formiranje novog tima. Sa puno novca su raspolagali i nakon Nejmarovog odlaska, ali su ga neadekvatno upotrebili.
    I da ne budem pogrešnp shvaćen kada je Inijesta u pitanju. On je fenomenalan igrač i njegov odlazak nadoknaditi uopšte nije lako. Kao ni Ćavijev.
    Ali Barsina transfer politika ima promašaja i pre odlaska ove dvojice. Da li su ikada našli adekvatnu zamenu sa Danija Alvesa? On je i danas, u ozbiljnim fudbalskim godinama, bolji od Semeda ili Roberta na poz. desnog beka. Da podsetim, Alves im se nudio pred ovu sezonu, pa struci u Barsi nije odgovarao.
    (hm, 19. avgust 2020 12:31)

    # Link komentara

  33. Razlika između Barse i Reala je što Real ne može nikad propasti, ni finansiski, a ni kvalitativno. Mogu da imaju po neku lošu sezonu i to je sve.
    (Dap, 19. avgust 2020 11:58)

    Razlika između ova dva kluba je u tome što u Realu nikada nijedan igrač nije bio ispred kluba.
     (Baki, 19. avgust 2020 12:26)

    # Link komentara

  34. Da imaju orla na dresu, umesto sahovnice...
    (iv13, 19. avgust 2020 12:18)

    # Link komentara

  35. Simpaticna ekipa... Cccc.. Upravo je Rajkard udario temelje nove Barselone, koliko god ga obozavaoci lika i dela Pepa Gvardiole omalovazavali. Nesporno je da je vrhunac usledio posle sa Gvardiolom ali su kod Rajkarda igrali i Cavi Inijesta a Mesija je ubacivao kada god je mogao pored pomenute trojice u obe sampionske ekipe je branio Valdes a igrali su jos Pujol, Markes, Eto...
    (Vetar u ledja.., 19. avgust 2020 12:09)

    # Link komentara

  36. Nije Real pobegao na plus 4 posle El Klasika, sledece kolo je izgubio od Betisa. Jednostavno Real ima duzu klupu i bolje su izdrzali tempo na 3 dana. Jedan Azar i Bejl sede na tribinama,ali nema panike. Zidan je doneo hemiju, postovanje i svi se osecaju potrebnim za razliku od Mesija i druzine. Njima kad ne ide, trener gleda ka klupi i nema izmena. Real radi sve planski, Perez je jos 2015. izjavio da se sve menja u fudbalu i da ce Real promeniti politiku. Imaju akademiju medju najboljim na svetu, teenutno najvise ima ograca u ligama petice iz Realove akademije, dobode se klinci , napravljena je baza. Tek rece doninacija.
    (optimus, 19. avgust 2020 12:04)

    # Link komentara

  37. Čitajući ove naslove poslednjih dana ispada kao da će Barselona da proglasi bankrot i stavi katanac na Kamp Nou. Da, poraz od 2:8 jeste rezultatska katastrofa, ali Barselona nije klub pred gašenjem! Mislim stvarno, "Početak kraja"! Alo ljudi, novinari, to je Barselona.
    (Petko, 19. avgust 2020 12:03)

    # Link komentara

  38. Razlika između Barse i Reala je što Real ne može nikad propasti, ni finansiski, a ni kvalitativno. Mogu da imaju po neku lošu sezonu i to je sve.
     (Dap, 19. avgust 2020 11:58)

    # Link komentara

  39. Keaj dominacije Barselone je poceo kada Ininesta vise nije bio na najvisem nivou , pa je onda i napustio klub . Takav odlazak nije bilo moguce nadoknaditi , ali je mogao biti ublazen pametnim kupovinama , ali se desilo supeotno , pa su kupovine bile kriminalne i ovo je rezultat . Tu je sad glavni problem sta raditi sa Mesijem koji ce najduze biti na najvisem nivou mozda jos 2-3 sezone . Veoma je komplikovana situacija i mislim da im sledi potpuni rapad sistema , jer su zakasnili sa formiranjem tima , a drugi su vec otisli napred . Jedino sto moze da ih tesi je sto i Real nije u mnogo boljoj situaciji , pa ce pritisak medija biti malo usmeren i na Real .
    (Andrea Djani, 19. avgust 2020 11:51)

    # Link komentara

  40. Nije kraj, kraja nema... posle svakog kraja je novi pocetak.
    (Petar, 19. avgust 2020 11:15) # Link komentara

    Pocetak i kraj su cinjenice, isto kao sto su cinjenice da nakon svakog kraja dolazi pocetak/nakon svakog pocetka kraj. Ovde pricaju o jednoj eri. Njoj je dosao kraj. Nije dosao kraj klubu. I da bude istog uspeha, to nece biti identicna era. Ali ok nije vazno, misli sta zelis.
    (Sabac, 19. avgust 2020 11:50)

    # Link komentara

  41. Evropski fudbal je na početku kraja, a ne jedna Barselona. Fokus se sada pomera na Kinu i SAD jer će igrači ići tamo da igraju zbog mnogo veće love.
     (Deda Avram, 19. avgust 2020 11:48)

    # Link komentara

  42. Danima se tu place za Barselonom....da se ogradim nisam fan ni Reala, realno ne volim ni Real ni Barsu simpatisem Atletiko u Spanji.....Mesi je decenijama bog otac tima.....dozvoljava mu se sve, on je igrac, trener, menadzer, predsednik kluba fali samo jos da bude gradnonacelnik....kada se dozvoli da je igrac veci od kluba onda to na kraju bude ovako.....da bi Mesi bio Mesi njemu trebaju Cavi i Inijesta on bez takvih igraca ne moze da funkcionise i da bude ono sto je bio, niko ne spori da je dobar igrac ali samo u sistemu gde je ama bas sve podredjeno njemu zato nikada nije otisao i nikada i nece jer bi u drugom klubu bio samo dobar igrac i nista vise....a klub ce postojati i posle njega kao sto je i pre.....
    (jao vise, 19. avgust 2020 11:45)

    # Link komentara

  43. Nesumnjivo da je Barsa pod vođstvom Gvardiole bila jedna od najboljih ekipa ikada ali reći da je najbolja ikada, to je već preterano zbog toga što jesu igrali zaista lepo ali su umeli mnogoooo da dave igru bespotrebnim dodavanjima i ubijali ritam. Bajern pod Hajnkensom je po meni igrao bolji fudbal jer nije bilo davljenja lopte, ljudi su bukvalno gazili protivnika da nije mogao da diše, u par dodira su već bili u gol šansi. I sa tako brzim ritmom cele utakmice bilo je mnogo lepše iz ugla neutralnog navijača da se gleda jedan takav tim nego ta Barsa. Nešto slično sad radi opet Bajern ali vreme ce pokazati da li mogu da nadograde to.
     (Nikola, 19. avgust 2020 11:44)

    # Link komentara

  44. Kada Mesi ode, završiće kao Milan...
    (Djole99, 19. avgust 2020 11:12)
    Milan nije zavrsio tako zato sto im je otisao jedan igrac vec zato sto je Berluskoni prodao klub i zato sto se vise u njih ne ulaže veliki novac.Tako da ne baljezgaj.Klinci udaviše više sa Mesijem i Ronaldom.Nije Mesi stvorio Barsleonu vec Barselona Mesija,nije Barselona velika zbog Mesija vec Mesi zbog Barselone.Ako nije tako onda je trebao da igra za Las Palmas i da osvaja prvenstva i Lige sampiona.Mesi ce da ode u penzinu a Barsa ce i dalje da bude velika i bice velika dok je i fudbala.I nije Mesi osvajajo sve to sto su osvojili vec Barselona u kojoj su za sve to vreme prošli igraci kao sto su Pujol,Inijesta,Cavi,Deko,Dani Alveš,Jaja Ture,Vilja,Buskets,Pike,Alba,Samuel Eto,Ronaldinjo,Anri,Fambregas,Nejmar, Suarez,itd,itd.Pogledajte samo ta imena sve sami majstori.A koliko je tu ko bitan pokazuje i sta je osvojila Španija a sta Argentina.Tako da deco smarate više sa Lesijem i Lonardom fudbal se igrao i mnogo pre njih a igrace se i posle.
     (Back in Black, 19. avgust 2020 11:43)

    # Link komentara

  45. Tad je igrao Anri koji je pokazao daje samo mogao biti dobar fudbaler u Arsenal....Mesijeva nadmoc polako opada isto kao i Ronaldova...logicno
     (SrBiCg86, 19. avgust 2020 11:41)

    # Link komentara

  46. "Najzvučnije pojačanje bio je Antoan Grizman, sjajni francuski napadač koji je klasu dokazao u reprezentaciji i dresu madridskog Atletika.

    Njegova cena od 120 miliona dovoljno govori koliko su čelnici verovali u njega, a dobili su – ništa."

    Ovo su meni ključne dve rečenice u članku koje nesumnjivo pokazuju koliko je veliki Cristiano Ronaldo. Možeš u nekom timu biti igračina i prava fudbalska zvezda ali to ništa ne znači da ćeš to isto biti kad promeniš klub. Isto važi i za Messija koji se dokazao jedino u Barseloni. I zato mu svi osporavaju ono za šta ga pokušavaju predstaviti dok ne promeni i sredinu i klub i tamo se dokaže. Do tada je to u domenu nagađanja.
    Jedino je Crisriano Ronaldo pokazao svetsku klasu u reprezentaciji Portugala i 4 različita evropska kluba u 4 različite evropske lige. I kako stoje stvari izgleda da to neće biti sve što smo od njega videli.
    (Djordje NS, 19. avgust 2020 11:37)

    # Link komentara

  47. Bolje bi bilo za Barsu da Mesi ode, ali ne i za njega. Činjenica je da je on glavni u timu, on sastavlja tim i sve se vrti oko njega. Time guši ostale igrače, padaju svi u senku i otuda ovakvi rezultati. Jedna Nemačka je raskinula sa Balakom 2006 godine, svi su kritikovali Leva i DFB, ali se pokazalo da se dovođenjem mlade krvi, mladih igrača željnih dokazivanja pokazalo kao dobar potez. 2014. je stigao i rezultat svega toga. Mesi ovakav kakav je, superstar, neće moći nigde da se navikne, ali guši se Barsa od njega. Ekipa uz koju je stasao je mogla da igra sa njim, ovi klinci ne
     (Joker, 19. avgust 2020 11:36)

    # Link komentara

  48. Pa dosta je i bilo, odmorite malo.
    (Zoran, 19. avgust 2020 11:26)

    # Link komentara

  49. (j5cf, 19. avgust 2020 11:01)
    Ko bi te godine oterao Ronaldinja i Deka,doveo iz drugog tima MU Pikea i postavio Mesija za lidera,s tim što su okosnicu ekipe činili igrači iz njihove akademije?!Niko!!!Jedinu grešku je napravio sa Ibrahimovićem,za koga je dao Samjuela Eta i novac,pa ga otjerao.
     (Ipak..., 19. avgust 2020 11:26)

    # Link komentara

  50. Stvorila se neka klima kao da će Barsa sledeće godine da se bori za opstanak i da neće LŠ videti 50 godina. Ništa nije tako kataklizmično. Velika većina igrača, možda čak i svi, uključujući i Mesija su bili totalno nezainteresovani na toj sada već čuvenoj utakmici. Takvo odsustvo želje nisam viđao ni na terenima beton liga a nagledao sam se i tih utakmica. Šta je razlog tome ne znam, ali činjenica da oni nisu zaboravili da igraju fudbal, možda neki zbog godina nisu na istom nivou ali svakako i dalje spadaju među bolje klubove, gledajući igrački kadar. Po meni je trener već godinama problem. Valverdea nikako nisam voleo, nije loš trener ali njegovi rezoni mi više idu uz neki manji klub a ne uz top klub koji treba da dominira na terenu. Setijen mi je delovao pogubljno od prvog dana, kao da ni on sam ne može da veruje da je tu. Jaka ličnost, ne nužno sa velikim iskustvom je ono što im treba, neko ko će svoje ideje da istera i na terenu. Kuman mi deluje da će moći. Ali ima svakako i igrača koje treba prodati. Da se ja pitam Kutinja bih vratio i stavio na istu poziciju na kojoj je Iniesta igrao, možda nije toliko dobar, ali bi tu bio koristan za razliku od pozicije levog krila. Grizman u špic Fati levo i eto ofanzive. Odbrana komplet treba da se menja. Vezni red takođe treba da vidi neke promene pre svih Vidala zameniti nekim mlađim, ali s obzirom da su dali Artura za Pjanića ne znam šta žele da postignu.
     (mighty banana, 19. avgust 2020 11:25)

    # Link komentara

  51. @lemi... Prvo I pre svih Puyol pa ostali ukljucujuci veliki dvojac, ali pravi lider ratnik I pobednik, bio I ostao gore pomenuti...Sto sta se ne bi desilo da nije bilo Njega...
     (g.m., 19. avgust 2020 11:25)

    # Link komentara

  52. Početak kraja se desio u maju prošle godine kada ih je Liverpul u LŠ kod kuće isprašio sa 4:0 pri čemu je četvrti gol nešto što se viđa na omladinskim terenima. Ta blamaža je pokazala da igrači Barselone ne poseduju više potrebnu glad za trofeijam i da nema žara, šta je razlog ne znam ali ne verujem da je trener najveći krivac. Ovo protiv Bajerna je bio definitivan kraj i sve dok Mesi bude veći od kluba ne nazire se novi početak...
    (anahurima, 19. avgust 2020 11:24)

    # Link komentara

  53. Po mom misljenju, u poslednjih 6-7 god nisu proizveli dovoljno dobrih igraca iz omladinske skole. Da je bio neki novi Iniesta ili Xavi, bilo bi doooosta lakse.
    (Djordje P, 19. avgust 2020 11:23)

    # Link komentara

  54. Bice to odlicna Barsa..Grizman ce proraditi kao prvi napadac..Samo da se Dembele oporavi i zajedno sa Fatijem toa su minimum 20 golova od njih, 35 golova od Mesija, 20 golova Grizman, i ostali 25 golova...Vezni igraci mora da daju 15 golova za da Barsa bude prava...To je ta matematika!
     (branko, 19. avgust 2020 11:22)

    # Link komentara

  55. "Kada se pogleda individualni učinak, on je dobar, ali ništa više od toga.

    Na 44 mečeva postigao je 31 gol i zabeležio 26 asistencija. Zvuči odlično, ali ne i za nekoga ko u svojim vitrinama ima šest "Zlatnih lopti.""


    Koliko igraca trenutno ima ovaj ucinak?
    (veverac, 19. avgust 2020 11:21)

    # Link komentara

  56. Pa najbolji i najlepši fudbal je igrala ta Barselona 2006. Ronaldinho, Giuly, Eto, Deco, Van Bronckhorst, Puyol, Marquéz, Iniesta, Thuram, Xavi, Zambrota, Valdés, Van Bomel, Sylvinho, Edmislon, Mota.
    Pravu revoluciju u Barsi je napravio Rajkard i dolazak Ronaldinha.
     (Caw, 19. avgust 2020 11:21)

    # Link komentara

  57. Чему толико чуђење? Ни Барселона ми Реал нису богом дани, као ни било који други клуб. Очигледно је да неки клубови боље уиграју своје играче и са мањим буџетом и да није све у парама. Ето Манчестер Сити још увек ништа није урадио у ЛШ а колико је пара досад потрошио на појачања... Какав је Јунајтед играо фудбал а где су данас. Гомила пара и непотребних трансфера не доноси нужно и титуле.
    (Apolo, 19. avgust 2020 11:18)

    # Link komentara

  58. Njegova cena od 120 miliona dovoljno govori koliko su čelnici verovali u njega, a dobili su – ništa.Grinzman

    Pisao sam da nece nista uraditi u Barsi,nikp mi nije verovao.
     (Defekt, 19. avgust 2020 11:16)

    # Link komentara

  59. Nije kraj, kraja nema... posle svakog kraja je novi pocetak.
    (Petar, 19. avgust 2020 11:15)

    # Link komentara

  60. ne mogu prestati da gledam kako igrač barse pokazuje svoju veštinu

    ljudi,da li je ovo realno za nekog kome je fudbal svakodnevnica?
     (Maler, 19. avgust 2020 11:13)

    # Link komentara

  61. Ovo je sasvim normalno,Barselona je u prosloj deceniji osvojila sve sto je mogla osvojiti i to u vise navrata,imala stvarno mocan sastav i mora doci do pada,sta tek reci za Siti,koji je po meni ulagao u tim vise nego Barselona,i ove sezone nisu osvojili ni jedan "vazan" trofej.
     (Zoran LFC, 19. avgust 2020 11:13)

    # Link komentara

  62. Kada Mesi ode, završiće kao Milan...
     (Djole99, 19. avgust 2020 11:12)

    # Link komentara

  63. Ćavi i Inijesta, nikad nije pronadjena zamena za ova dva coveka, kraj price.
    Nebitno ko je trener,kad su njih dvojica bili na terenu. Sve ostalo je suplja prica.
     (Lemi, 19. avgust 2020 11:09)

    # Link komentara

  64. To vam je zbog dresova
    (Dex, 19. avgust 2020 11:06)

    # Link komentara

  65. Noti kraj niti pocetak, Barsa se nalazi u jednom novom procesu stvaranja igraca koji mogu u buducnosti poneti teret igranja za takav klub.
    Mesi ce ostati da se ne bi raspao sistem brutalno. Iskreno ne mogu nigde drugde i da ga zamislim.
    Njemu i Barsi hvala na divnim fudbalskim momentima i ako nisam njen fan.
    Covek je na zalasku karijere,i prirodno je da se malo rezultati gube i da su losiji. Ali opet su drugi u prvenstvu, nisu pali na sedmo osmo mesto, tu su, Evropa kaznjava nemilosrdno ocekivanja Mesijevih saigraca da on resava gotovo svaku utakmicu to u Spaniji prolazi.
    Uprava je precesto lutala sa trenerima i igracima,pocevsi od preplacenog Dembelea.
    Ali kako god pronaci ce ona vec nekog superstara jer ih je Barsa uvek imala, Figo, Ronaldinjo... koji ce moci i umeti da iznese teret nosenja dresa katalonskog giganta.
     (legolas, 19. avgust 2020 11:03)

    # Link komentara

  66. Gvardiola je nesumnjivo dobar trener, ali to sto je on uradio sa onom generacijom Barse, to bi uradili 90% trenera koji su zavrsili neku trenersku skolu.
    Ma sta zavrsili, koji su igral fudbal nekad u zivotu. Da je toliko dobar, ponovio bi bar delic tog uspeha u bajernu ili sitiju.
    Ljudi shvatite da je ta generacija vezala dva evropska i svetsko za 6 god. Takva ekipa se namesti jednom u 50 god. Muka mi je kad vidim da Je tu neki trener zasluzan. Pa sta je onda del boske, bozanstvo? to niko nikad nije ponovio sto su spanci tad uradili. (sa 80% igraca iz te iste barselone).
     (j5cf, 19. avgust 2020 11:01)

    # Link komentara

  67. Najbolje i po Mesija i po Barsu je da on napusti klub. Barsa moze da pocne novo gradjenje tima, a Mesi nece protraciti poslednje kvalitetne godine u timu koji ne moze nista osvojiti
     (Simons, 19. avgust 2020 10:58)

    # Link komentara