1. (www, 27. januar 2020 19:47)

    Mogu oni sebe zvati kako hoce, ja ne znam nikog ko ih tako zove. Nadimak mogu dati samo navijaci, kakav crni dominikovic. Cuj on izisao pred novinare i reko kako da ih zovu, mos mislit. Oni su rukometasi hrvatske, nikakav nadimak nisu imali. Cak ga ni nogometasi nemaju, iako se u medijima forsiraju vatreni. A ako cemo iskreno, navijacki mogu biti samo kockice ili kockasti, jer taj nadimak datira jos od 1994 i utakmice sa spanjolcima kad smo ih u valenciji tukli 2:0, to je bila prva utakmica gdje su na dresovima prvi put istaknute kockice, doduse samo na kragni i grbu. Vec u prvim kvalifikacijama na kojima smo nastupali, za euro 1996 i palerma protiv italije svi smo ih zvali kockasti i usput, taj dres je najljepsi koji smo ikad imali. Sad zasto se zadnjih godina taj nadimak iz politickih krugova smatra uvredljivim (neka prica u smislu nisu kockice vec kvadrati) i zasto se guraju vatreni, je bez veze. Ko da npr u belgiji pokusavaju zatajiti njihov nadimak reprezentacije (crveni vragovi) jer nije politicki korektan. Ili spanjolska furija, mogu samo zamislit kako bi se moralne lopovcine u vlasti snebivale da se nasi zovu tako.
    A vaterpolisti tj 90tih medijski nametnute barakude to je tek sramota svih sramota. Mi smo oduvijek bili delfini, skoro svaki dalmatinski vaterpolo klub u svom logu je imao delfina i bez obzira sto smo izasli iz juge, morali smo zadrzati taj nadimak pa nek i srbi budu delfini, iako sam siguran da bi se oni onda drugacije zvali. Ovako da se sto vise odmaknemo od juge prvo smo izmislili hrvatski naziv dupini, a posto s tom gluposcu nisu mogli proci jer nitko ni danas ne govori dupin, mange se dosjetile da bi mogli biti neka druga riba, tudjmanu se dopala strasna barakuda (koja ne postoji u nasem moru, a koju usput jedu upravo delfini) i onda medijskim silezom postade nasi barakude.
    Nadimci reprezentacija nisu pretjerano bitna stvar, ali treba znati kako se doslo do njih. Da napisem i ovo, pocetkom devedesetih najvise se pokusavala silovat kosarkaska reprezentacija, tad daleko najuspjesnija globalna perjanica naseg sporta, pa prije oi 1992 pokusali su gurati naziv gardijasi, kosarkaska hrvatska garda i jos neki bolesni naziv kog se ne mogu sad sjetiti, sjecam se da su petar skansi, novosel i drazen petrovic izasli pred novinare i cak morali javno reci da su oni hrvatska kosarkaska reprezentacija bez ikakvog nadimka. Tek tad su prestali.
    (croata, 27. januar 2020 21:40)

    # Link komentara

  2. Ja fudbal odavno dosanjao 1991.godine prvak Evrope i sveta. A rukomet me interesuje koliko i bocanje.Ti mozes da sanjas isto to u kosarci i odbojci. :D
    0) (Srbija i sport

    Srbija osvojila nesto u nogometu?
    Koga ti muljaš, Xnodeše?
    Srbi, Srbija i nogomet...pričaj nam malo o tome. :D
    Sto se kosarke tice, svaka cast, no imaju i Hrvati dvije medalje. Odbojka? Hahahaha
    Mora da se šališ.
    No, naglasak je na NOGOMETU.
    I to je vasa rak rana, jer svi znamo da su svi ostali sportovi, samo sportovi. A nogomet vise od toga BOG sportova. A Hrvati, Viceprvaci svijeta u tom uzvišenom sportu. Točka.
    (U tom grmu leži zec, 27. januar 2020 21:00)

    # Link komentara

  3. Strasno su dobri bili
    Duvnjak Karacic, Maric, Horvat i Sego pokazali klasu i donekle Stepancic pored njih na ovom prvenstvu Sagosen, Dusabaev, Londin, Gomes i golman Spanije i golman Norveske i jos mozda dvoje troje iz norveske i spanije i dolens i blagotinsek pokazali su klasu na ovom prvenstvu a hrvatska samo zahvaljujuci sudijama i sto im se stegne ruka pred kraj svima osim duvnjaku ne uzese zlato inace ubedljivi najbolje dve repke na ovom prvenstvu su Hrvatska i Norveska pa tek onda sledi krug Spanija, Madjarska, Slovenija Nemacka
    Dok mi sa ovakvim savezom i trenerom zaostalim bolje da vise ni ne ucestvujemo !
    (Metodije Sindjelic, 27. januar 2020 20:47)

    # Link komentara

  4. Evo zašto ih zovemo Kauboji.

    Vilenjaci, Gusjeničari, Pakleni...

    Autor nadimka Kauboji je nekadašnji najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić. Rukometašima je to bilo simpatično jer se na parketu ponašaju kao na Divljem zapadu. A to je bilo 2003 kad su osvojili SP. Nadimak Pakleni dobili su na nekom turniru gdje ih je gledao Dario Šimić. Kako su njega zvali Vatreni, rukometaše su prozvali Pakleni. Nadimak nije zaživio pa su Pakleni uskoro postali Kauboji. Ostali prijedlozi bili su Vilenjaci i Gusjeničari. Prijedlog za Vilenjake dolazi od omiljene pjesme u svlačionici rukometaša - "Morska vila" od Daleke obale, a Gusjeničari jer su uvijek slavili na terenu legendarnom gusjenicom.Tradicija proslave gusjenicom ostala je kao nasljedstvo od prijašnjih generacija, još iz sredine '90-tih godina, a gusjenica je bila i službena maskota Svjetskog prvenstva 2009. u Hrvatskoj. Davor Dominiković upravo je te godine pojasnio kako žele da ih se zove. "Želimo nešto razjasniti zauvijek. Mi smo Kauboji, a ne Pakleni! Mi smo Kauboji i točka! Mi smo Kauboji jer smo se tako nazvali zbog načina na koji smo osvojili Svjetsko prvenstvo u Portugalu 2003. godine. Mislim da je jako bitno da smo to razjasnili. Dakle, zovite nas Kauboji, a ne Pakleni!". Nadimak Kauboji se vuce od 2003. A od 2009 su Kauboji.
    (www, 27. januar 2020 19:47)

    # Link komentara

  5. Volim rukomet i uživao sam u ovom prvenstvu. Norvežani su bili moji favoriti. Hrvati su ih dobili i u finalu izgubili tesno. Sve čestitke. Možda imaju za nijansu manje kvaliteta od najboljih ali ona želja i požrtvovanje... naklon do poda. Naši nisu toliko loši kakvi su rezultati ali prvih 8 su daleko ispred.Čestitke pobednicima a nama ostaje trening, trening, trening...
    (Gazda Djordje, 27. januar 2020 19:41)

    # Link komentara

  6. Ja mislio samo Srbi slave poraze...
    (Milan, 27. januar 2020 19:18)

    # Link komentara

  7. Xnodese bre, mozes sanjati da ti Srbija bude prvak svijeta u rukometu i dvostruki olimpijski prvak!
    A sto je najslađeje, mozes da sanjas i najteže i najljepse izboren sportski uspjehu na ovim prostorima, broncu i srebro SP-a u sportu br 1 NOGOMETU.
    Nego, kada igra Srbija euro 2020? :D
    Hoce li vam se Haland smilovati i ipak vas pustiti da prođete nakon 20 god i jos jednom se osramotite pred svijetom? :D
    Da vas punimo ko punjene paprike.
    Halande, kralju, omogući nam to, daj nek ti bude loš dan.. :D
    (Hrvatska i nogomet - rak rana Balkana, 27. januar 2020 18:28)


    Ja fudbal odavno dosanjao 1991.godine prvak Evrope i sveta. A rukomet me interesuje koliko i bocanje.Ti mozes da sanjas isto to u kosarci i odbojci. :D
    (Srbija i sport - rak rana Hrvatske, 27. januar 2020 19:17)

    # Link komentara

  8. Ovo šta ih narod na trg dočekao je fascinantno. Imaju tu grupu Zaprešić bojsi koji pevaju navijačke pesme koje su stvarno lepe. Igraj moja Hrvatska ,neopisivo , mojoj zemlji Hrvatskoj to je lepo da se čuje dobri tekstovi sve je vrhunsko. Mi sve i da pravimo doček nema ni jedna pesma koju da pevaju ništa nula . Od Hrvata učimo daleko su od nas otišli bolji sport veće srce duša za nas Amerika.
    (Trajko, 27. januar 2020 19:07)

    # Link komentara

  9. To bre !
    (Sale, 27. januar 2020 18:46)

    # Link komentara

  10. Fanaticno bolesna nacija, nikada ne bi bili uz Srbiju kao sto ste vi ove dane uz njih.
    Becki konjusari, mama Austrija, otac Vatikan.
    (+ Trebinje +, 27. januar 2020 18:31)

    # Link komentara

  11. Ovo je povijesni uspjeh hrvatskoga rukometa, jer nemamo momcad za svjetski i europski vrh. Uspjeli smo iskoristiti samoeliminiranje Francuza i Danaca, kada se oni povrate ceka nas borba od petoga do osmoga mjesta kao i prije.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vatreno ludilo

    Xnodese bre, mozes sanjati da ti Srbija bude prvak svijeta u rukometu i dvostruki olimpijski prvak!
    A sto je najslađeje, mozes da sanjas i najteže i najljepse izboren sportski uspjehu na ovim prostorima, broncu i srebro SP-a u sportu br 1 NOGOMETU.
    Nego, kada igra Srbija euro 2020? :D
    Hoce li vam se Haland smilovati i ipak vas pustiti da prođete nakon 20 god i jos jednom se osramotite pred svijetom? :D
    Da vas punimo ko punjene paprike.
    Halande, kralju, omogući nam to, daj nek ti bude loš dan.. :D
    (Hrvatska i nogomet - rak rana Balkana, 27. januar 2020 18:28)

    # Link komentara

  12. Ta odbojka gde smo jaki je više gay sport i to niko živ ne prati realno je 3-će razredni sport. Vaterpolo niko živ ne prati 6 država ga igra. Rukomet već gleda 20.000 ljudi a fudbalsko finale mundijala 90.000 u Moskvi. Jbg Hrvati su za nas izgleda izmislili sport a mi ćemo da gledamo Noleta Ivanu Španović Milicu Mandić Arunović i odbojkaške utakmice pred 330 gledalaca. Za to vreme dok naših u ozbiljnim sportovima nema i neće ih biti će da gledamo kockaste na EP SP i navijamo za njih bliži su nam od Francuza Italijana i Nemaca.
    (Mile dudulajce, 27. januar 2020 18:24)

    # Link komentara

  13. bolevole

    Bolevole batke Srbin sam ali ovo što su oni napravili naježilo je mnoge u Srbiju. Racepuju Hrvati ne možemo da im priđemo i zato što se tako krvavo bore za svoj sveti dres u Srbiju počemo da navijamo za njih. Jedva čekamo kvalifikacije za olimpijadu i posle Tokio kad će budu još jači. Naš rukomet kao i kompletan sport je belaćao il' putuj igumane nema ništa od naši ali Kroasani su dobra zamena da imamo za kog da navijamo.
    (Bole, 27. januar 2020 18:16)

    # Link komentara

  14. Jel nisu pobegli sa postolja na dodeli medalja?
    (cukce, 27. januar 2020 18:00)

    # Link komentara

  15. I treba da slave,prosečna ekipa bez i jednog top igrača kao sto su Sagosen,Karabatić,Hansen,Olafson pa čak i naši Radivojević i Šešum. Realno sudija ih je pogurao protiv Nemačke,a da nije onda ne bi ni grupu prošli.(Čoban, 27. januar 2020 15:36)

    RADIVOJEVIC? BIAHAAHAHAHHAAHHAHA GROHOTOM SE SMEJEM
    (hvala sto glasate za br.1, 27. januar 2020 17:57)

    # Link komentara

  16. Mi u americi gde zive pravi kaubojci, pitamo se zasto se hr zovu kaubojci.
    (lucky boy, 27. januar 2020 17:36)

    # Link komentara

  17. Nije mi jasno zašto se hrvatski rukometaši nazivaju najbolji a ne recimo konjusari. Mislim da bi im to više odgovaralo s obzirom na njihovu prošlost jer šta oni imaju sa kaubojima?
    (Mišo, 27. januar 2020 17:05)

    # Link komentara

  18. Ovo je povijesni uspjeh hrvatskoga rukometa, jer nemamo momcad za svjetski i europski vrh. Uspjeli smo iskoristiti samoeliminiranje Francuza i Danaca, kada se oni povrate ceka nas borba od petoga do osmoga mjesta kao i prije.
    (Vatreno ludilo, 27. januar 2020 16:48)

    # Link komentara

  19. Velicanstven uspjeh Kauboja! Opet 10 godina finale necemo vidjeti!
    (Mario, 27. januar 2020 16:38)

    # Link komentara

  20. Bravo za Hrvatske rukometase obradovali su njihov narod uzivali u navijackim pesmama koje oni za razliku od nas imaju sve im je bilo na nivou. Imaju to zajednistvo pripadnost svojoj naciji veliku srcanost koju mi nemamo. Verovatno zato je mnogo Srba na ovom prvenstvu pratilo Hrvatsku i navijalo za nju trazeci u Hrvatima zamenu za ono sto mi nemamo.
    (Bole, 27. januar 2020 15:10)

    Hrvat, ne blamiraj se. Pozdravio te Dujshebaev.
    (BoleVole, 27. januar 2020 16:31)

    # Link komentara

  21. Duvnjak, Cindrića i Karačić prosječni? odi prati odbojku:D
    (lol, 27. januar 2020 15:43)

    Opa, di si ti? Sto se krije po rupama? Salio se samo Footix, nije mislio ozbiljno :D Boli istina doprvace koji place. Boli odbojka a? Neko je dvostruki evropski i svetski prvak u odbojci a neko slucajni doprvak u rukometu. Idi prati glinene golubove :D
    (Xnodeh, Alex Dujshebaev, 27. januar 2020 16:30)

    # Link komentara

  22. E ovo mi nemamo! Za nas je bitna samo zlatna medalja. Bravo komsije
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vozdovac,

    Hvalimo se mi i nasim srebrnim košarkašima kada bolje ne mozemo.
    Pala nam i ta kosarka i vaterpolo, u fudbalu nikada nismo ni bili vise od proseka, u rukometu takođe.
    Nasa jedina svetla tacka je odbojka koja ruku na srce i nije neki sport u poredjenju sa košarkom ili fudbalom. Tako da treba da poštujemo tudje uspehe jer bi mi i sa bronzom bili sretni da smo je uspeli osvojiti, a nismo.
    (Đuka, 27. januar 2020 16:24)

    # Link komentara

  23. Bravo kauboji idemo za medalju na olimpijadu i ako bog da iduće godine svjetsku medalju.
    (Kauboj, 27. januar 2020 16:05)

    # Link komentara

  24. Bravo kauboji idemo za medalju na olimpijadu i ako bog da iduće godine svjetsku medalju.
    (Kauboj, 27. januar 2020 16:04)

    # Link komentara

  25. I Hrvati slave poraze.
    (Max, 27. januar 2020 16:02)

    # Link komentara

  26. Hvala komšijama na velikoj proslavi Svetog Save u sred Zagrijeba!
    Da ne beše juče tuga za Kobijem, ceo dan bi mi bio extra.
    (Vlada, 27. januar 2020 15:56)

    # Link komentara

  27. E ovo mi nemamo! Za nas je bitna samo zlatna medalja. Bravo komsije
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vozdovac, 27. januar 2020 15:09) # Link komentara
    Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

    Nemoj siriti dezinformacije sa ciljem omalovazavanja svoje nacije jer su docekivani sportisti koji su osvajali zlatne, srebrne i bronzane medalje.
    (Satiricno produktivan lik, 27. januar 2020 15:46)

    # Link komentara

  28. I treba da slave,prosečna ekipa bez i jednog top igrača kao sto su Sagosen,Karabatić,Hansen,Olafson pa čak i naši Radivojević i Šešum. 
    Realno sudija ih je pogurao protiv Nemačke,a da nije onda ne bi ni grupu prošli.
    (Čoban, 27. januar 2020 15:36)

    Duvnjak, Cindrića i Karačić prosječni? odi prati odbojku:D
    (lol, 27. januar 2020 15:43)

    # Link komentara

  29. Možda je kod igrača, a pogotovo kod navijača šok nakon poraza, jer kad igrate finale i izgubite utakmicu čini vam se lošija varijanta nego kad zadnji dan osvojite broncu. Ali kada prođe noć, postaneš svjestan što si naptavili.
    (www, 27. januar 2020 15:39)

    # Link komentara

  30. I treba da slave,prosečna ekipa bez i jednog top igrača kao sto su Sagosen,Karabatić,Hansen,Olafson pa čak i naši Radivojević i Šešum.
    Realno sudija ih je pogurao protiv Nemačke,a da nije onda ne bi ni grupu prošli.
    (Čoban, 27. januar 2020 15:36)

    # Link komentara

  31. Lijepo, dostojanstveno, veselo. Pjesme (samo neke od brojnih koje imamo), puno mladih, dosli pozdraviti vrhunske sportase. Cesto se koristi floskula “ostavite srce na terenu” pa necemo zamjeriti ni poraz. Tako je i bilo. Odbijali se predati, stizali, igrali vrhunsku obranu, u finalu nedostajalo samo malo. I to sa Cindricem koji je ozljedjen (nitko od “strucnjaka” to ne primjecuje), s jednim desnim vanjskim, ali s puno volje. Vec na sljedecem prvenstvu, ako bude sreće, dolaze zdravi i kompletni. Pa ćemo opet svima zagorčavati sportske želje...
    (prika iz susjedstva, 27. januar 2020 15:30)

    # Link komentara

  32. A ovaj sport je bitniji od odbojke zato što...? Čisto sumnjam da se neko u hrvatskoj bavi našim uspesima u npr. odbojci.
    (Marko, 27. januar 2020 15:16)

    # Link komentara

  33. Bravo za Hrvatske rukometase obradovali su njihov narod uzivali u navijackim pesmama koje oni za razliku od nas imaju sve im je bilo na nivou. Imaju to zajednistvo pripadnost svojoj naciji veliku srcanost koju mi nemamo. Verovatno zato je mnogo Srba na ovom prvenstvu pratilo Hrvatsku i navijalo za nju trazeci u Hrvatima zamenu za ono sto mi nemamo.
    (Bole, 27. januar 2020 15:10)

    # Link komentara

  34. E ovo mi nemamo! Za nas je bitna samo zlatna medalja. Bravo komsije
    (Vozdovac, 27. januar 2020 15:09)

    # Link komentara