1. "Mesi najbolji u istoriji? Da, ali u istoriji Barcelone.
    (Mamer N'goj, 14. decembar 2019 15:26)

    Čak ni to... Ni u dresu Barselone ni u dresu Argentine.
    (Djordje NS, 15. decembar 2019 12:45)

    # Link komentara

  2. Ma kakav Mesi, Ronaldo i slicni. RIZNA ZIVELI!!!
    (Dusan, 15. decembar 2019 09:20)

    # Link komentara

  3. Pele i ekipa su igrali protiv amatera i poluprofesionalaca. 90 % suparnika mu nije fizički moglo parirati. Messi od samog početka igra u eri "industrijskog" nogometa, gdje je svaki igrač maksimalno fizički pripremljen, gdje je svaki pedalj terena i svaki pokret suparnika skeniran. trening, taktika, prehrana, oprema...sve specijalizirano. Nekad su se obrambeni odmarali i čekali da protivnik dođe do 16-erca, dok danas nemaš ni mjesta ni vremena da razmisliš, a već te pokrivaju i guraju. u takvom nogometu Messi svaku utakmicu dribla cijele momčadi i daje preko 430 golova u ligi petice. ne sjećam se da mu je tzv. konkurent ikada nanizao trojicu
    (djedmedjed, 14. decembar 2019 21:59)

    # Link komentara

  4. @da dodam
    Pa upravo je u tome razlika između Maradone i Mesija.To što Maradona može da uradi u polufinalu i finalu svetskog prvenstva Mesi može da uradi samo protiv Hetafea.
    (rajko, 14. decembar 2019 19:06)

    # Link komentara

  5. "Mesi najbolji u istoriji? Da, ali u istoriji Barcelone.
    (Mamer N'goj, 14. decembar 2019 15:26)

    # Link komentara

  6. Ronaldinjo u periodu od 2003-2008 godine postigao 70 golova za Barselonu.

    Mesi postigao u jednoj kalendarskoj godini 92 gola za Barselonu.
    (Matrix, 14. decembar 2019 13:00)

    # Link komentara

  7. Jedno lično zapažanje; Pogledajte sliku koju ste postavili uz tekst. Ko nosi broj 10? Znate li zašto su taj broj nosili: Maradona, Ronaldinjo, Zidan, Mateus, danas Mesi, pa Neimar u PSŽ, da ne nabrajam dalje. Isto kao što se danas mnogi bore da u svom košarkaškom timu nose broj 23 po uzoru na Majkla Džordana, tako su broj 10 počeli da nose po uzoru na najboljeg fudbalera svih vremena Pelea. U to Peleovo vreme, brojevi su nošeni prema mestu u timu, od vremena "totalnog" fudbala i Holanđana brojevi nisu nošeni od 1 do 11, već je recimo Krajf počinjao sa brojem 14 itd. Prvu "revoluciju" u nošenju brojeva su izveli Mađari 1953. (čuvena "laka konjica") na Vembliju kada su igrali sa brojevima od 1 do 11, ali sem golmana igrali na drugim pozicijama, pa su toliko zbunili Engleze da su ih pregazili sa 6:3, a kasnije u Mađarskoj sa 7:1 što je bio pravi debakl za "kolevku fudbala", jer je engleski centarhalf "jurio" mađarskog centarfora Hidegkutija koji je igrao krajnje povučeno i ostavljao prostor Puškašu i Kočišu. Brojevi od 12 pa nadalje su bili predviđeni za rezerve do pojave Ajaksa i Holanđana 70-ih. Danas ta numeracija nema nekakvog značaja, ali nošenje broja 10 upravo simbolizuje najboljeg fudbalera u timu po uzoru na Pelea. Inače, najbolji strelci u istoriji fudbala (ne računajući anonimne fudbalere) su Gerd Miler (koji je i bio centarfor) Puškaš i Pele (koji nisu bili klasični centarfori). Broj golova koji su oni postigli u karijeri je nedostižan za današnje fudbalere. Poz!
    (Rokatanski, 14. decembar 2019 12:28)

    # Link komentara

  8. Ja ne podnosim Barcelonu (navijam za Real) ali za mene je Messi najbolji igrač kojeg sam ikad gledao. Doduše, (da se zna) nisam gledao ni Pelea ni Maradonu.

    A što se tiče Messija i Ronalda... Messi je kompletniji jer se više spušta i sudjeluje u igri, ima bolju tehniku, pregled igre kao i kontrolu lopte. Više je nalik "trequartisti", playmakeru, nego egzekutoru.

    Ronaldo, možda zato što je malo stariji, postao je "ubojica" u kaznenom prostoru. U usporedbi s tim kakav je bio prije, više čuva energiju, ne izvlači se toliko na krilo, ne pokušava gurati loptu kroz noge suparnicima i ne izvodi nekakve posebne šuteve kao nekad.
    (Madridista, 14. decembar 2019 09:18)

    # Link komentara

  9. Mesi ni slučajno nije najbolji igrač u istoriji. On ništa revolucionarno nije doneo u ovu igru, promenio je, pa samim tim i ne može biti najbolji.
    Po meni, najbolji igrači ikada su Pele i Krojf, i to baš tim redom, jer su oni svojim kvalitetom promenili način shvatanja ove igre. Ovi nakon njih, osim eventualno Zidana, su samo dobre "zanatlije".
    (Proto ganci, 14. decembar 2019 01:16)

    # Link komentara

  10. Najvisi je Ibrahimovic, najmanji Maradona, a najbolji Ronaldinjo.
    (Revizor, 14. decembar 2019 01:08)

    # Link komentara

  11. Deco onima koji ulazu milijarde eura i dolara u sport je vrlo vazno da u svakoj deceniji imaju nekog ko se kao namece za najboljeg svih vremena. Vidite sta se sa boksom desilo kad nisu imali nikog takvog? Treba im da svaka generacija veruje da bas oni imaju tu srecu da gledaju najbolje u istoriji. Ja recim pripadam generaciji koja je gledala Dzordana i verujem da je najbolji u istoriji. A otac mog druga kaze oce to a Bil Rasel i Vilt Cembrlen? Ja njih nisam gledao pa mi je neverovatno da mogu da budu bolji od Dzordana. Isto je i kad krenemo o tenisu. Kaze Edberg se povukao jer mu je bilo dosadno da igra niko mu nije bio izazov, sve je pobedjivao lagano. Jedino se za fudbal slazemo da je tu uvek bila najveca konkurencija i da nema najboljeg. Ronaldinjo, Mesi, Ronaldo Zuba (sem Pelea i Maradone) svi su igrali u strasnim timovima cini mi se nikad jacim po imenima uz onaj Milana sa kraja osamdesetih. Nikad toliko zvezda u dva tima kao u Barsi i Realu nije bilo. Tako da niko od njih ne osvaja sam nista. To sam, ne postoji ni u tenisu. Videli ste Djokovica sa Vajdom i Bekerom i istog tog Djokovica sa Pepe Gmazom. Dakle i u naizgled sportovima gde sve zavisi od jednog nije tako. Ni u tenisu ni u atletici uvek je ceo tim iza njih. A kamoli u fudbalu. I otkricu vam jednu tajnu cisto da nakupim minusa. Ne postoji rivalitet Mesi-CR7. To onima koje spomenuh da ulazu milijarde treba. CR je "samo" u konkurenciji za najboljeg napadaca u istoriji nikako sa majstorima ne moze u isti kos.
    (Dare, 14. decembar 2019 00:54)

    # Link komentara

  12. rajko
    Dao je Mesi takav gol kao tinejdzer u kupu u pobedi protiv Hetafea 2007. U revans mecu Mesi nije igrao, a Barsa je prosula 5:2 iz 1. meca i izgubila sa 4:0 sa Cavijem, Pujolom, Zilijem, Etoom, Ronaldinjom, Iniestom, Gudjonsenom, Saviolom i Zambrotom.
    (Da dodam, 14. decembar 2019 00:28)

    # Link komentara

  13. I vama koji se lozite na Mesija ili Ronaldinja da kaze neko ko je gledao sve od Pelea na ovamo. Nema najboljeg svih vremena. Pele da danas ima 16 godina i da ga kroz karijeru vode vrhunski treneri bio bi bas kao sto Ronaldinjo rece najbolji u svojoj eri. Ako bi izdvajao 5 najboljih to je lako Bilo kojim redosledom ali da idemo hronoloskim Pele, Maradona, Ronaldo, Ronaldinjo, Mesi. Oni su se u Istoriji fudbala izdvojili. A 10 najboljih je nemoguce pravedno nabrojati jer pored ove petorice koga dodati? Garincu, Di stefana, Euzebia, Benkenbauera, Zika, Romaria, Platinia, Gulita, Mateusa, Zidana, CR7, i jos citavu plejadu Brazilaca i Argentinaca pa i jos po nekog Nemca, Holanjdanina. To sto je Pele osvojio 3 SP pa nije ih sam osvojio. U ostalom sta da se rodio u nekoj nefudbalskoj zemlji? Pele jeste legenda fudbala ali ni on ni bilo ko drugi ne mogu biti proglaseni najboljim u istoriji. Malo li je naziv najboljeg u XX veku? Mogli bi da im dodele neke kategorije kao najduze trajao pa tu da podele Pele i Mesi. Najlepsi dribling pa to je da covek zaplace kad bi morao da izbaci nekog izmedju Pelea , Maradone i Ronaldinja pa i Ronalda Nazaria. Meni licno je nalepsi dribling imao Ronaldinjo. Maradonu bi izdvojio kao fudbalera koji je imao najlucidniji ucinak jednog dodira lopte, jedan potez. Zamislite da sad igraju svi samo jednu sezonu na svom vrhuncu? Ko bi osvojio LS? Naravno zavisilo bi od saigraca i trenera. Znaci? Nema najboljeg svih vremena to nije realno.
    (stara kajla, 14. decembar 2019 00:19)

    # Link komentara

  14. (rajko, 13. decembar 2019 23:59)
    To sto je vama nelogicno, ne znaci da to nije tacno. Mislim da su to Castrol Index ocene. Cuciuffo je igrao svih 90 minuta finale. Slabo pamtite. Ili mozda je bolje reci, da niste hteli da obratite paznju na druge igrace u Argentini, pogotovo u defanzivi. Maradona je u tom cetvrtfinalu dao sramotan gol rukom i to nije za pohvalu. Da je umesto Burucage i Valdana bio Iguain, Maradona nikad ne bi osvojio SP. U tome je sva razlika. Maradona je imao sposobne saigrace koji su znali sta rade. Nije Maradona davao mnogo golova, pogledajte njegovu statistiku karijere. Vi niste pratili fudbal, samo ste pratili SP. Dzabe Mesiju ti ekstra igraci iz najboljih klubova, kada ti isti igraci zaborave da igraju fudbal za Argentinu. Samo Maskerano i Romero su davali najvise od sebe. Nadam se da je Lautaro ona karika koja je Mesiju nedostajala da osvoji Kopa Ameriku i SP.
    (Trajko, 14. decembar 2019 00:18)

    # Link komentara

  15. @vaše ime Ovo što ste napisali je potpuno nelogično.Trebali ste napisati ko je ocenjivao ove igrače.Ocene su previsoke ,jedino da je najveća ocena 12.Pratio sam to prvenstvo ali ne mogu nikako da se setim ovog zadnjeg Argentinca sa prosekom 9,4.Možda je ulazio u igru povremeno.Na tom prvenstvu Maradona je u četvrtfinalu dao dva gola a njegov drugi gol je nešta što niko neće nikad nadmašiti.U polufinalu sa Belgijom je dao dva gola pri čemu je jedan repriza gola sa Engleskom i taj gol se neopravdano zaboravlja.U finalu je sa dve asistencije izbacio same ispred golmana Buručagu i Valdana.Treba reći da je Maradona bio igrač sredine terena iako je davao dosta golova.Jedini poznati igrači u reprezentaciji Argentine su bili Buručaga iz Nanta i Valdano.Sa druge strane Mesi za saigrače ima igrače iz najvećih evropskih klubova a mnogi smatraju da nema sa kim da igra.
    (rajko, 13. decembar 2019 23:59)

    # Link komentara

  16. Negativni, vince carter i ostali
    Smoriste vise sa ovim anti-Mesijevskim fasizmom.
    (Moze i tako, 13. decembar 2019 23:50)

    # Link komentara

  17. Smoriste više sa ovim Mesijevskim fašizmom. Hrono fudbal za hipstere. Bljak.
    Ne bih menjao tri Ronaldinjova poteza za sve Mesijeve majstorije protiv Numansija, Eibara, Valjabolida i ostalih Burkina Faso.
    (Negativni, 13. decembar 2019 23:13)

    # Link komentara

  18. Бог. Алан Ширер. Отац и мајка. Тим редом.
    (зоркаптил, 13. decembar 2019 22:32)

    # Link komentara

  19. @vince carter

    Mozda su oni najveci sektasi ikad ali zato si ti najNEobjektivnija osoba koja je ikad pisala ovde komentare. Pa ti uporno pises na svakom clanku kako Barselona nije samo Mesi i da je trofeje osvajao zahvaljujuci citavom timu i onda napises sada na kraju svog komentara kako je samo Mesi izgubio od Rome i Liverpula. Dakle, nije Barselona izgubila nego Mesi. Znaci, ti pobede, uspehe, trofeje Barselone pripisujes citavom timu, a poraze samo Mesiju xD Brate ovaj put si prolupao al nacisto xD

    Jos i dalje pises o nekim stvarima koje su bile pre 10 ili vise godina kada je Spanija osvajala EURO i SP. Jos u nedostatku argumenata spominjes Ronaldinja, Zilija, Etoa, Cavija, Iniestu, Nejmara i fudbalere koje nemaju nikakve veze vise sa danasnjom Barselonom, a realnost je da je Barselona u prvih 7 kola bez Messija ubiljezila najgori start u prvenstvu nakon 25 godina i bili su tek sesti na tabeli. Ti uporno pricas o tamo nekom vremenu kada su im nekad najbolji igraci bili Alves, Cavi, Iniesta, Mesi, Pujol a danas su to Ter Stegen i Mesi i to svi znaju. Nekad im je golman (Valdez) bio najslabija karika tima, a sada je najbolja posle Mesija. A kada ti je golman najbolji igrac (posle Mesija) to dovoljno govori kakva je igra Barselone. Ko bi rekao 2011 godine da ce Barselona u narednih 8 godina osvojiti tek 1 titulu LŠ. Za nepoverovati je sta je uprava Barselone uradila od nekada najjaceg tima na svetu.
    (ppp, 13. decembar 2019 21:27)

    # Link komentara

  20. Ovaj vince carter ako je normalan ja sam reinkarnacija Nikole Tesle. Neverovatan decko. Dakle ne postoji sportska vest da ne dodje sa istim komentarima i spinuje bez prestanka. Zao mi te stari iskreno. Nadji covece zivot koga briga za Mesija maradonu i sve njih. Da li je moguce da ima ovakvih ljudi toliko opterecenih nekim totalno sporednim stvarima . Zalosno zaista. Usput receno, uz svo duzno postovanje Mesiju i Maradoni kao i zubi Ronaldu, za mene je nalepsi fudbal igrao upravo Ronaldinjo ali na zalost prekratko.
    (Fanis, 13. decembar 2019 21:13)

    # Link komentara

  21. Mesi nije najbolji u istoriji.

    Pomirite se sa tim, placite i lupajte minuse.

    Jedno je kome se koji stil fudbala svidja, za oko, a drugo sta je smatra cinjenicno najboljim po rezultatima.

    Rezultati sa 1 timom, u 1 ligi, ne moze da se poredi sa uspesima sa vise klubova u najjacim ligama na svetu, plus titule sa reprezentacijom.

    Placite zuto crveni...
    (GM, 13. decembar 2019 21:05)

    # Link komentara

  22. (vince carter, 13. decembar 2019 20:19

    Brazil osvojio svetsko bez Pelea. Prosetali se.Maldini se povukao i Italija postala prvak sveta. Portugal bez Ronalda osvoiio evropsko u finalu protiv fracuza! United sa Skolsom i Gisgsom bio prvak Evrope 99 pre Ronalda:) a i igrali finale 2011 i posle njega i opet ih Mesi razbucao kao i 2009 s njim:). Brazilski Ronaldo ode iz barse i barsa uzme dve titule za redom u Spaniji.I sta cemo sad?
    (Roki, 13. decembar 2019 21:04)

    # Link komentara

  23. (vince carter, 13. decembar 2019 20:19

    Brazil osvojio svetsko bez Pelea. Prosetali se.Maldini se povukao i Italija postala prvak sveta. Portugal bez Ronalda osvoiio evropsko u finalu protiv fracuza! United sa Skolsom i Gisgsom bio prvak Evrope 99 pre Ronalda:). Brazilski Ronaldo ode iz barse i barsa uzme dve titule za redom u Spaniji.I sta cemo sad?
    (Roki, 13. decembar 2019 20:57)

    # Link komentara

  24. Kad se Mesi povuče i ja se povlačim iz gledanja fudbala. Eto koliko nije najbolji ikada
    (Srle, 13. decembar 2019 20:44)

    # Link komentara

  25. Zasto ste stavili ovakav naslov, nije rekao da nije najbolji, vec da je tesko reci ko je najbolji od njih, a isto tako je rekao da je najbolji u svom vremenu.
    (Tenesi, 13. decembar 2019 20:39)

    # Link komentara

  26. (kiki boixos nois zvani hari, 13. decembar 2019 19:54)

    Messi je osvojio zlatnu loptu 2009 kada je igrao sa Valdezom, Alvesom, Piqueom, Mascheranom, Abidalom, Busqetsom, Xavijem, Iniestom, Pedrom, Villom. I kada ih je vodio Pep.

    A osvojio je zlatnu loptu i 2019 kada je igrao sa Ter Stegenom, Robertom, Piqueom, Lengletom, Albom, Busquetsom, Rakitićem, Coutinhom, Suarezom i Dembeleom. I kada ih je vodio Valverde sa potpuno drugačijem načinom igre.

    Osim Busquetsa i Piquea koji već odavno više nije za Barcelone (ako je ikad i bio) zar to nisu bila gotov pa 2 različita tima? :)

    S druge strane Ronaldo ne moze da se sastavi u Juventusu i nije ni senka od onog Ronalda iz Reala.

    I javi se kada Ronaldo u reprezentaciji bude bio proglasen za najboljeg igraca nekog velikog takmicenja kao sto je Mesi bio Kopa Amerike 2016. Do tada, ADIO :)
    (Realan, 13. decembar 2019 20:29)

    # Link komentara

  27. "Nema sumnje da je Mesi najbolji ikada. To što on radi i kakve rezultate ostvaruje ne može niko", rekao je tada Ronaldinjo.

    Bravo Ronaldinjo, prvi deo vesti je pogresno preveden
    (Ado, 13. decembar 2019 20:28)

    # Link komentara

  28. Zasto se ne oproba u Interu?
    (zex, 13. decembar 2019 20:14)

    stara čežnja o sjahivanju sa konja na magarca.
    (neutralni felsh, 13. decembar 2019 20:20)

    # Link komentara

  29. @Ivan sektas...Barselona je vec bila sampion Evrope sa Ronaldinjom,zilijem i Etom i sampion Spanije kada je Messi pocinjao,Spanija je osvojila Evropsko sa igracima Barselone 2008 i tim sistemom pre no sto je Barsa sa mesijem 2009 osvojila ls sa mesijem u bitnoj ulozi. 2010 spanija osvaja svetsko,2012te evropsko...Iniesta i Neymar su rasolovali Real 4:0 bez Mesija na Bernabeu,barsa je u oba navrata kada je messi bio odsutan zabelezila sve same pobede,barsa koja je malo jaca od Hetafea bez mesija je 5 komada dala Realu prosle sezone bez istog...da nista nije do NJIH do su sve ispod prosecni igraci e zato ste vi Mesijevi fanovi najveci sektasi ikad @vase ime Messi dao gol rukom u kupu i proslavio ga vise nego da je dao gol omrazenim Englezima na svetskom,Maradona je dao i najveci gol ikada na istom susretu i najbolji performans ikada u polufinalu sa dva velemajstorska gola i asistencija izmedju trojice igraca za titulu prvaka sveta! Uzgred Mesi bez xavija ili inieste dominira tako sto izgubi od rome i liverpula sa po 3 i 4 prema nula :)) Iniesta igrac finala 2015te!
    (vince carter, 13. decembar 2019 20:19)

    # Link komentara

  30. Svi veliki igraci koji se spominju kao legende i najbolji u svojoj eri (Ronaldinjo, Ronaldo, Maradona, Zidan, Best, Krojf itd...) imaju po jedan eventualno dva gola kad su sami krenuli, predriblali celu odbranu i postigli gol, potez koji se smatra najtezim u fudbalu, tezi od slobodnjaka, makazica, stikli, peta i svega ostalog. Mesi ima 20 takvih golova.
    (Bozidar, 13. decembar 2019 20:18)

    # Link komentara

  31. Zasto se ne oproba u Interu?
    (zex, 13. decembar 2019 20:14)

    # Link komentara

  32. (kiki boixos nois koji menja nadimke, 13. decembar 2019 19:16)

    Znaci, dovoljno ti je sto je Ronaldo u proseku davao po 2 gola na EURU. Tj, na 4 EURA ima 9 golova? Meni to licno nije dovoljno nego je smesno. I nije Gerero najbolji strelac Kopa Amerike nego su to Zizinjo i Norberto Mendez sa 17 golova. Informisi se.
    (El Clasico, 13. decembar 2019 20:06)

    # Link komentara

  33. (marica, kriv, razumevanje..., 13. decembar 2019 19:10)

    Ronaldo je na tom EURU sve golove i asistencije imao u dve utakmice - protiv Madjarske i Velsa. Koje je to on sve golove namestio do finala? Pazi sad ovo. Gledao sam svaku utakmicu na tom EURU ukljucujuci i Portugal. Protiv Islanda on nije postojao na terenu pa se posle sramotio i davao jadne izjave kako je Island mala reprezentacija koja se dosla samo braniti. Da stvar bude jos smesnija Portugal je upravo na kraju radi odbrane i osvojio EURO. Dalje, protiv Austrije Ronaldo opet nije postojao na terenu, jos je i penal promasio za pobedu. Doneo im je bodove protiv Madjarske, to je tacno. Dalje, protiv Poljske u osminifinala gol daje Renato Sancez. Ronaldo opet nije postojao na terenu, 2x je promasio loptu u 100% sansama za gol. Protiv Hrvatske on nije namestio gol Kvarezmi nego je promasio opet 100% sansu nakon cega se lopta odbila do njega. To je ono kada nemas argumenata pa pocnes izmisljati stvari kako mu je Ronaldo asistirao za gol. Protiv Velsa je dao gol i imao slucajnu asistenciju jer je Nani skrenuo loptu, a protiv Francuske nema potrebe da spominjem. Ako su ove gore stvari dovoljne da se ispostavi da je Ronaldo bolji od Mesija ja stvarno ne znam sta bi rekao. I to od Mesija koji je iste te godine bio daleko najbolji igrac Kopa Amerike sa 5 golova i 4 asistencije i imao je golove i asistencije u svim utakmicama osim u finalu. Ja mislim da ih je smesno i porediti.
    (100 naparavljenih kineza, 13. decembar 2019 20:01)

    # Link komentara

  34. (Realan, 13. decembar 2019 19:25) kad zabije het trik na sp nekoj jakoj ekipi u trenutku dok je njegov tim u potpunosti nadigran i kad se priblizi osvajanju zlatne lopte sa nekim drugim klubom onda mozes pisati tako.
    (kiki boixos nois zvani hari, 13. decembar 2019 19:54)

    # Link komentara

  35. Dzaja, najveci svih vremena! Igrao je ko umetnik!
    (Kontras, 13. decembar 2019 19:52)

    # Link komentara

  36. svoji titulu na sp
    (bocko, 13. decembar 2019 19:49)

    # Link komentara

  37. Primera je ubedljivo najjaca liga na svetu.Real,Atletiko,Valensija i Barsa su u nokaut fazi LS a Hetafe,Espanjol i Sevilja u nokaut fazi LE.Mesi je u karijeri najvise golova dao od
    Španskih klubova:
    Realu,Sevilji,Atletiku i Valensiji(ukupno preko 100 golova)

    Od Engleskih:Junajtedu,Arsenalu,
    Sitiju,Celziju,Totenhemu i Liverpulu (ukupno 26 golova)

    Od najjacih klubova na svetu samo Interu nije dao gol svima ostalima jeste (Bajernu,Milanu,Juveu,Romi,Borusiji,Psg-u...)

    Kada je rec o reprezentaciji on je od svojih 70 golova za Argentinu,vise od polovine tih golova dao reprezentacijama iz Top 50 Fifine rang liste.Najvise je dao Brazilu (5 golova) i Urugvaju(5 golova),davao je golove jos i Nemackoj,Spaniji,Portugalu i Holandiji.
    Dakle Mesi je od svojih 687 golova u karijeri skoro polovinu dao najmocnijim Svetskim klubovima i reprezentacijama.
    (Zvezda leee, 13. decembar 2019 19:45)

    # Link komentara

  38. Nedavno je izasao podatak da je Luis Suares napadac sa najvise uzastopnih meceva u gostima na kojima nije dao gol u istoriji LS (0 golova u zadnjih 21 meceva). Poslednji njegov gol u gostima mu je bio 2015. godine. Kakav majstor. I Fati i Karles Perez i Malkom su dali golove za Barsu u gostima u LS.
    (Vase ime*, 13. decembar 2019 19:41)

    # Link komentara

  39. Ne mlatite. Nije Mesi najbolji u Barseloni, on JE Barselona. Bez njega, oni su Hetafe. Možda malo jači. Govorilo se lako mu je ima Ronaldinja. Lako mu je, ima Ćavija. Lako mu je, ima Inijestu. Lako mu je, ima Nejmara. I oni svi odoše, a on i dalje pomera granice. Nije bilo do njih, nije ni do Barselone. Do Mesija je. I nemojte da trabunjate o sistemu nekom, čovek ne učestvuje u igri. Šetka po terenu, ponekad trčkara. Magija kreće kad dobije loptu. Ostali igraju u sistemu, on igra svoju igru.
    (Ivan, 13. decembar 2019 19:38)

    # Link komentara

  40. 10 najbolje ocenjenih igraca na SP 1986:
    9.8 Maradona
    9.7 Jose Luis Brown (Argentina, odbrana)
    9.66 Lineker
    9.6 Burruchaga (Argentina, napad)
    9.55 Quirante
    9.46 Careca
    9.42 Ruggeri (Argentina, odbrana)
    9.4 Cuciuffo (Argentina, odbrana), Tigana i Servin
    Cak 3 igraca Argentine medju 10 najboljih na SP su bili odbrambeni igraci. Toliko o Maradoni koji je rukom dao gol i njegovom mitu o SP 1986.
    (Vase ime*, 13. decembar 2019 19:31)

    # Link komentara

  41. @Milan

    Daleko od istine je to sto ti pises. Kako se to Mesi u drugim sistemima ne snalazi najbolje kada je dominirao u onom sistemu sa Cavijem i Iniestom i kada ih je vodio Pep i kada su igrali najbolji fudbal na svetu, a dominira i sada sa Rakiticem, De Jongom, Vidalom i kada ih vodi Valverde sa potpuno drugacijim nacinom igre tj. Barselona sada igra najdosadniji fudbal na svetu. Ako se ikako i moze nazvati fudbalom ovo sto danas igraju?

    I kako se to onda Kristijano dokazao u reprezentaciji kada i on ima 0 golova u nokaut fazi SP-a, a ucestovao je na 4 SPa? Da li ti znas da Mesi na 46 utakmica na SP i Kopa Americi ima 15 golova i 20 asistencija dok Ronaldo na SP i EURU ima na 38 utakmica ima 16 golova i tek 10 asistencija? Brate moj, svaka cast Ronaldu na onim 4-5-6 golova protiv Andore, Latvije, Litvanije i slicnih u kvalifikacijama ali toga se za 20 godina niko nece secati. Za mene to nije dovoljno da bi se moglo reci da je Ronaldo bolji od Mesija u reprezentaciji.

    Ljudi ce se secati Mesija u reprezentaciji i da je uspeo biti daleko najbolji igrac Kopa Amerike i pored Nejmara, Jamesa, Kavanija, Sanceza, Suareza dok to Ronaldo nije mogao biti ni na EURU pored Grizmana, Milera itd.

    Isto tako ljudi ce se secati da je Argentina uvek sa SPa ispadala od iskljucivo najjacih reprezentacija 3x od Nemacke i jednom od Francuske i da Mesi nikad nije doziveo blamazu kao Ronaldo na SP 2014 pa ispao u grupi. Mesi je i u reprezentaciji bolji od Ronalda.
    (Realan, 13. decembar 2019 19:25)

    # Link komentara

  42. (100 naparavljenih kineza, 13. decembar 2019 18:41) dovoljno je sto je najbolji strelac i asistent EP koje je 10 puta teze od kope i to ispred Zidana,Xavija,Inieste,Henrya,Pirla,Van Bastena,Gullita,Bergampa,Del Piera i mnogih drugih . a Kopa je toliko ozboljno takmicenje da Brazil dolazi bez Neymara koji se cuva za OI a neki propali talenat poput Gerrera je najbolji strelac.
    (kiki boixos nois koji menja nadimke, 13. decembar 2019 19:16)

    # Link komentara

  43. Pape Kareka? Pa fanovi mesija sve njegove saigrace nazivaju panjevima ukljucijuci i majstora Suareza,sto bi onda Kareka bilo sta predstavljao? Glavno je pitanje,gde je i na kom mestu bio Napoli u seria a pre i posle Maradone? :)) da da,Napoli je bio kao psg i city danas,zato su pored Maradone u napoliju igrali Gulit,rajkard,van basten,mateus,klinsman,rumenige,platini,badjo itd :))
    (vince carter, 13. decembar 2019 19:16)

    # Link komentara

  44. Oni koji su saziveli ta vremena , znaju vrlo dobro da je Napoli tada bio jedna vrsta pretece danas Parizu ili Sitiju. Dakle, s mnogo love i to veoma prljave su usli u to doba i Maradona je iskljucivo zbog love i ostalih povlastica i benefita koje je imao kod napuljske mafije otisao na jug. Ta prica o radnickoj klasi i emocijama su za naivnu malu decu. Da je Juve ponudio vise ,zavrsio bi tamo.Kako god,Maradona je bio bez sumnje veliki igrac ali kad mi danas neko kaze ko je gledao Maradonu kako mu Mesi nije ravan znam da nije vredan ni reci replike.Sve sto je Maradona radio i mogao, moze i Mesi i to traje mnogo duze.Mesi je najbolji bez sumnje.poz
    (Pape, 13. decembar 2019 18:29)


    potpuno saglasan :)
    (neutralni felsh, 13. decembar 2019 19:16)

    # Link komentara

  45. Ronaldo je realno bolji igrac, promenio par timova na visokom nivou i uvek bio glavni igrac a da ne pricamo kakav je lider ekipe. Dok Mesi van Barsa koja ima najbolje igrace na svetu vec preko 10 godina, ne moze da se sastavi, mozda 50% igrac van Barse.
    (eX, 13. decembar 2019 19:15)

    # Link komentara

  46. kinezi drze te se vi kine, Ronaldo je dao tri gola na tom prvenstvu i sve ostal egolove koji su bili bitni za prolaz do tog finala namestio, a u finalu su ga krvnicki lomili i polomili u 20 i nekom minutu samo zato sto je nebitan. Ocajan Portugal koji je tri puta jurio zaostatak od Madjara je samo on i njgova igrao drzao, protiv Hrvata je uzeo loptu i namestio gol Kvarezmi kad su vec svi videli penale ... Mesi tesko da je najbolji i u svom vremenu a suvise je tesko porediti ga sa nekim ranijim velicinama jer se fudbal sam dosta izmenio, mada od igraca koje sam ja gledao, a gledam evo vec vise od 30 godina i secam se Zinedin Zidan je broj jedan u svakom pogledu
    (marica, kriv, razumevanje..., 13. decembar 2019 19:10)

    # Link komentara

  47. (lol, 13. decembar 2019 18:51)ja ne vidim da fanovi Ronalda smaraju naokolo i pisu mitomanske komentare kao fanovi Messija . ako je Messi zaista bolji sta ce mu Guedes i Eder?
    (kiki boixos nois koji menja nadimke, 13. decembar 2019 19:08)

    # Link komentara

  48. (lol, 13. decembar 2019 18:51)ja ne vidim da fanovi Ronalda smaraju naokolo i pisu mitomanske komentare kao fanovi Messija . ako je Messi zaista bolji sta ce mu Guedes i Eder?
    (kiki boixos nois zvani hari, 13. decembar 2019 19:03)

    # Link komentara

  49. Vi koji osudjujete Mesija sto nikad nista nije uradio sa Argentinom, jel stvarno mislite da Mesi ne bi osvojio Svetsko da su mu saigraci Mbape, Grizman, Pogba, Kante, Varan, Ernandez, Kros, Svajnstajger, Humels, Ozil, Krdira, Nojer, Lam, Cavi, Inijesta, Vilja, Ramos, Pujol, Kasiljas... itd itd.?
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milos, 13. decembar 2019 17:27)

    A sa kim je Maradona igrao 86-te. Imao je tri igraca koji su igrali van Argentine i to matorog Pasarelu iz Fiorentine, Burucagu iz Nanta i matorog Valdana iz Reala.

    A tek 90-te je igrao sa majstorima iz Betisa, Udinezea, Kremonezea i Atalante. Jos su ga tukli ko vola u kupusu i opet je igrao finale.

    A Mesi je 2006-te igrao sa 3 igraca iz Argentine i 20 igraca iz inostranstva. I to Barsa, Inter, Chelzi, Mancester, Porto... I dvojica iz Brazila Maskerano i Tevez.

    O cemu pricamo.
    (koki, 13. decembar 2019 18:53)

    # Link komentara

  50. jedno pitanje za sve klince sto vole Messija- sta ce Messiju Eder i Guedes ako je bolji od Ronalda? nemam vise pitanja.
    (kiki boixos nois zvani hari, 13. decembar 2019 17:45)


    Evo i jedno pitanje za sve klince sto vole Ronalda- sta ce Ronaldu Eder i Guedes ako je bolji od Mesija? Sto on sam nije resio nijedno finale sa reprezentacijom ukljucujuci i ono 2004 protiv Grcke? nemam vise pitanja.
    (lol, 13. decembar 2019 18:51)

    # Link komentara

  51. Milan, 13. decembar 2019 18:25

    I sve te igrace sam propratio i ni jedan nije ostavio utisak na mene kao Mesi. Ne racunam Cantonu jer mi je on bio prvi decacki idol i zbog njega se i zaljubio u United. I svim tim igracima mogu naci milion mrlja takodje. Ronaldo se x puta nije video u LS. Ja pamtim njegov het trik upravo protiv Uniteda na Old trafodu i to je sve . Pogledaj sta je taj Mesi radio zadnjih 10 god u LS! Fenomen, neverovatan talenat , mozda i jedini ravan Mesiju ali nije dosegao ovaj nivo konstantnosti ali pre svega fudbalske kompletnosti. Mesi je kombinacija najboljih veznih, spiceva i krila. Dakle u jednom decku imamo sve. O tome se radi. Gigs se smatra ponajboljim levim krilom ikad al eto igrao je samo u unitedu. Kako to? Kako se i Maldini smatra ponajboljim defanzivcem ikad a igrao samo u Milanu? Mesi ima sjajnih partija za Argentinu. Mislim da je on izvlacio max iz prilicno limitirane ekipe. Tj nikad nisu imali i glavu i rep a tako se danas ne osvajaju trofeji. Ipak i kao takvi su bili jako blizu. Uglavnom su imali mocan napad, a odbrana rupa kao i bez jakih kreatovnih veznjaka. Max je izvukao. U svakom slucaju, to je moje misljenje. Svet ovakvog kompletnog navalnog igraca nije imao bar zadnjih 30 god.
    (eric7, 13. decembar 2019 18:48)

    # Link komentara

  52. Postoji samo jedan fudbaler koji je naj bolji svih vremena, a to je PELE!!!!!!
    (Bojan011, 13. decembar 2019 18:46)

    # Link komentara

  53. Treba biti realan i shvatiti da je svako vreme imalo svoje sportske pa i fudbalske velikane. Za mog pokojnog oca najbolji su bili Puškaš i Kočiš, od naših Bobek i Mitić, kasnije je priznavao Pelea, Krajfa i Bekenbauera, uglavnom igrače koje je on lično gledao. Za mene postoji nekoliko velikih fudbalera, ali treba postaviti i neke kriterijume na osnovu kojih se to vrednuje. Druga je stvar što se uglavnom cene napadači i golgeteri, manje odbrambeni fudbaleri, a golmani su posebna grupa. Po mom mišljenju Pele je najveći fudbaler koga sam gledao, samim tim što je osvojio tri titule prvaka sveta sa Brazilom, dva puta pobednik Interkontinentalnog kupa sa Santosom, da ne nabrajam ostale manje trofeje. Na drugom i trećem mestu, gotovo podjednako Maradona i Krajf. Maradona kao svetski prvak iz 1986., finalista iz 1990., prvak Italije i Kup UEFA sa Napolijem itd. a Johan Krajf kao trostruki prvak Evrope, jedan Interkontinentalni kup (dva puta je igrao finalista, Panatinaikos i Juventus su igrali umesto Ajaksa) predvodnik i simbol "totalnog fudbala". Inače, u finalu 1974. u kome su Holanđani igrali, postoji jedan interesantan detalj. Holandija je povela golom iz penala na samom početku utakmice, a da Nemci nisu ni dotakli loptu, zahvaljujući akciji Krajfa. Pelea su jednom pitali:"Koji tim je najbolji u istoriji, Brazil iz 1958. ili iz 1970?" On je odgovorio:"Ne mogu se meriti, jer su to bila dva različita sveta, ali sa istom taktikom i pripremom bolji je bio tim iz 1958." Pozdrav!
    (Rokatanski, 13. decembar 2019 18:46)

    # Link komentara

  54. (100 naparavljenih kineza, 13. decembar 2019 17:58)

    I napisat cu ga jos 100 puta iskljucivo i samo kako bi tebe nervirao jer znam da nemas nekih kvalitetnih argumenata da odgovris na to :)

    I naravno da Mesi ne moze biti najbolji strelac Kopa Amerike kada je za to potrebno 17 golova i to opet da se izjednaci sa Zizinjom i Norberto Mendezom. Da li ti znas da se Kopa Amerika do 2004 godine igrala svake 2 godine? Nakon toga je uvedeno da se igra svake 4. Zato je neverovatan Mesijev uspeh sto je najbolji asistent Kopa Amerike ikada.

    S druge strane da bi bio najbolji strelac u istoriji EURA je potrebno tek 9 golova koje je Ronaldo postigao na cak 4 EURA. Dakle, Ronaldo u proseku zabije tek 2 gola na EURU sto je smesno ako to uporedimo sa njegovom statistikom kao sto je imao u Realu. Recimo, jedan Misel Platini je na jednom jedinom EURU zabio isto golova koliko je Ronaldo dao na svim na kojim je igrao. To dovoljno govori koliko je Ronaldo zapravo los u poredjenju sa njim.
    (100 naparavljenih kineza, 13. decembar 2019 18:41)

    # Link komentara

  55. Pele nije nikada igrao u Evropi ali je deljao Evropske timove sa Santosom i nijedan igrac Brazila iz tri titule prvaka sveta nije igrao u Evropi nego u Brazilu...ljudi toliko ne razmisljaju da je to bolno,pa nisu i tada evropljani odvodili njihove igrace ko danas.
    (vince carter, 13. decembar 2019 18:41)

    # Link komentara

  56. A da ode u neki drugi klub da vidimo kako ce tamo da se snadje, prost primer reprezentacija, nebitan igrac
    (vlada, 13. decembar 2019 18:32)

    # Link komentara

  57. Mesi je najbolji ikada, Maradona je svetsko osvojio rukom.
    (kavaj, 13. decembar 2019 18:31)

    # Link komentara

  58. 1958, 1962, 1970. Ko разуме схватиће.
    (mlekadžija, 13. decembar 2019 18:30)

    # Link komentara

  59. Mesi je do sada pokazao da je klubski igrac, i to samo za Barsu. Na zalost, to je premalo da bi se neko nazvao najbolji svih vremena. Drugi brojni konkurenti, kao Ronaldinjo, Ronaldo, Pele, Maradona, Johan Krojf i td. su se dokazali u vise klubova i u reprezentaciji, sto ih cini kompletnijim i svestranijim igracima.
    (AlCapo, 13. decembar 2019 18:29)

    # Link komentara

  60. vince carter

    Hmm Maradona je 87 osvojio kalco bez preterane konkurencije na cizmi. Nakon Hejsela i osvojenog kupa sampiona 85, generacija predvodjena Platinijem je bila u velikom padu i Juventus nije bio ni priblizno toliko mocan krajem 80 ih i to je sve trajalo do 92-3 kad je dosao Badjo i udarao se temelj za novi Juve koji ce par god kasnije uzeti ponovo kup ili tada vec ligu sampiona . Dakle, Juventus je van te price. Milan takodje. 87 kad je napoli uzeo titulu nije bilo nikog od holandjana u Milanu , kao sto nije bio ni jedan od nemaca u Interu. Mozda je 1 bio. Nisam siguran. Dakle, drugi skudeto ima vecu tezinu jer su Milan i Inter bili jaci ali drugi skudeto nikako nije bilo delo samog Maradone. Careka je pogadjao sjajno u kljucnim momentima. Ovo pricam jer se pravi prevelika mitologija oko Maradone. Oni koji su saziveli ta vremena , znaju vrlo dobro da je Napoli tada bio jedna vrsta pretece danas Parizu ili Sitiju. Dakle, s mnogo love i to veoma prljave su usli u to doba i Maradona je iskljucivo zbog love i ostalih povlastica i benefita koje je imao kod napuljske mafije otisao na jug. Ta prica o radnickoj klasi i emocijama su za naivnu malu decu. Da je Juve ponudio vise ,zavrsio bi tamo.Kako god,Maradona je bio bez sumnje veliki igrac ali kad mi danas neko kaze ko je gledao Maradonu kako mu Mesi nije ravan znam da nije vredan ni reci replike.Sve sto je Maradona radio i mogao, moze i Mesi i to traje mnogo duze.Mesi je najbolji bez sumnje.poz
    (Pape, 13. decembar 2019 18:29)

    # Link komentara

  61. @eric7 Uhhh, daleko si od istine. Prvo poenta da Mesi daleko vise pruza u dresu Barse nego u reprezentaciji. Jednostavno mu sistem igre odgovara. To je odlicno, ali posledica svega je da se u drugim sistemima ne snalazi najbolje. I Kristijano se dokazao u vise sistema (Junajted, reprezentacija, Real). Da ne pricam o Ronaldu Fenomenu. Barsa i Real, Inter, reprezentacija, pa i u Milanu. Sve to posle 2 operacije koje sportistima zavrsavaju karijeru i sa hipotireozom zbog koje je imao probleme s kilogramima. Da ne pominjem sto je uspeo da izdominira i u italijanskoj ligi koja je specificna (videti samo Kristijana koji je dosta slabiji u Juventusu), a u to vreme je bila najjaca liga na svetu. Videti kako su titule gubili Inter, Lacio, Juve, porazima od kojih ekipa. Spanski klubovi jesu dominirali u Evropi nekoliko sezona, ali osim 4 kluba - Barse, Reala, Atletika i Sevilje, svi ostali su bili, i sad su, za klasu slabiji, pa se ne moze reci da je bila najjaca liga na svetu u tom periodu. I Velika mrlja, ne samo izostanak trofeja sa reprezentacijom, vec na 0 golova u nokaut fazi na SP, a ucestvovao je na 4 SP. To je ono kad si najpotrebniji svojoj reprezentaciji. Tad ga nije bilo na terenu, a bilo je dosta igraca Argentine.
    (Milan, 13. decembar 2019 18:25)

    # Link komentara

  62. Postoje igraci koji ce biti upamceni najvise po svojoj statistici:Gerd Miler,Puskas,Pele,C.Ronaldo,Eusebio,Romario....

    Postoje igraci koji nemaju toliko dobru statistiku ali ce ostati upamceni po svojoj magiji:Maradona,Zidan,Ronaldinjo,
    Ronaldo Zuba,Krojf....

    Postoji jeden ,jedini igrac koji istovremeno ima i ubitacnu statistiku ali i koji je magija na terenu,Najveci ikada Leo Mesi!!!!
    (LM10, 13. decembar 2019 18:23)

    # Link komentara

  63. Ronaldinjo je jedan od onih koji gleda fudbal siroko. Ne usko kao svi pristrasni.

    A pritom je igrao sa Mesijem i za Barcu.

    Kako moze da se porede igraci, za najboljeg u istoriji, ako je neko osvajao samo na 1 mestu, a neko drugi na vise mesta, pritom i sa klubovima i sa reprezentacijom.

    Mesi je mozda najbolji igrac u istoriji La Lige. Barce.

    Ali ni jedan drugi izazov nije imao u karijeri, ni jednu drugu konkurenciju, prilagodjavanje, siste...

    Kada sa Argentinom nije uspeo barem Kopa Amerika da osvoji, sta drugo...


    Maradona dominirao u Spaniji, Italiji, sa Argentinom... za pocetak.
    Sa ne poredimo sa ovim konkurentom iz sadasnjice, da ne bude previse minusa... aaa.
    (GM, 13. decembar 2019 15:12)


    au majstore, koliko pokazujes neznanja i samouverenosti. ocigledno se nisi takmicio ni u jednom sportu. mozda šah, ali nista ekipno. 3 puta sa reprezentacijom do finala kopa amerika i jednom do finala mondijala. nije osvojio, nije, ne pita se tu samo on i njegova ekipa, valjda su i drugi finalisti igrali... cuj se sta pricas "barem kopa amerika", "mozda najbolji igrac la lige i barse", kao da nije osvajao i LS i ligu i to toliko puta?
    mundijal, koji snobovi toliko vole da pomenu, jer samo to mogu potpuno da prate a da ne zaborave sta su videli, nije pokazatelj, igra se tek u 4 godine, argentina ima dobre igrace ali tradicionalno vrlo nestabilnu upravu. batistuta uz onakve saigrace u japanu i koreji nije prosao grupu, prost primer.
    mesi 12 godina igra u max kvalitetu i kontinuitetu, to je jedini pravi pokazatelj dominacije.
    ronaldinjo? vi deca volite magiju i to je lepo, on je majstor. defanzivno je problem ekipi kad izgubi loptu, jer se skoro nikad nije vracao nazad da popravi dzumbus. jeste, super je bio igrac ali nije sto posto na max. da je hteo da bude vredan i radi jos na sebi, bio bi najbolji ikad po talentu. ali nije... to je uradio mesi, a pokusao je i k ronaldo.
    (neutralni felsh, 13. decembar 2019 18:19)

    # Link komentara

  64. Godine 2016., Frans Fudbal je napravio listu igraca van Evrope koji bi osvojili Zlatnu Loptu u zadnjih 60 godina. Maradona bi po njima dobio samo 2 Zlatne Lopte (1986 i 1990). Po Frans Fudbalu, Pele bi dobio 7 (1958-1961, 1963-1964 i 1970), Garinca 1 (1962), Kempes 1 (1978) i Romario 1 (1994).
    (Vase ime*, 13. decembar 2019 18:19)

    # Link komentara

  65. Nijedan Brazilac nesmije javno priznati da je Messi, argentinac, najbolji.
    (Sandzak, 13. decembar 2019 18:17)

    # Link komentara

  66. Nisam gledao Pelea, Maradonu jesam '94., ali se slabo čega sećam, a to mu svakako nisu bili najbolji dani. Od igrača koje jesam, a bilo je mnogo vrhunskih, prvo mesto dele El Fenomeno i Ronaldinjo. Po meni, neponovljivi. Jako volim i Zidana, Anrija, Skolsa i jos dosta drugih. Mesi jednostavno nikada nije bio moja šolja caja. Sem slobodnjaka, nisam video ništa specijalno u njegovoj igri. OK, brz je i menja pravac munjevito, ali to vise podseća na snowboarding nego na dribling poput El Fenomena i Ronaldinja.
    (Lala na kvadrat, 13. decembar 2019 18:16)

    # Link komentara

  67. prvo kaze tu je Ronaldo i kaze nemogu reci da je najbolji a onda kaze Messi je najbolji u svoje doba, doba njega i Ronalda
    (Sandzak, 13. decembar 2019 18:16)

    # Link komentara

  68. 100% najbolji, sve brojke govore!!
    (Sandzak, 13. decembar 2019 18:15)

    # Link komentara

  69. Ne nego je bolji Pele, koji je dao 300 golova na prijateljskim utakmicama protiv nizerazrednih i vojnih timova! Nikada nije igrao u Evropi, a uskoro ce ga Nejmar prestici na listi najboljih strelaca za Brazil !
    (primorska, 13. decembar 2019 15:07)

    Tri titule.
    (evoba, 13. decembar 2019 18:12)

    # Link komentara

  70. Ma kakav Pele! Ne znam zasto ga uopste iko i pominje. Pa on nikada nije ni igrao u nekoj evropskoj ligi cime je automatski diskvalificiran za bilo kakvo ozbiljno pominjanje najboljeg nogometasa ikada!!!
    (Ruud Van Rijkaard dos Santos Kaka Del Shevchenko, 13. decembar 2019 18:12)

    # Link komentara

  71. Kad se sjetim vremena dok su Ronaldinho i Henry bili najbolji na svijetu. To je bio viši nivo od Messija i Ronalda.
    (Topnik, 13. decembar 2019 18:11)

    # Link komentara

  72. (100 naparavljenih kineza, 13. decembar 2019 17:58)vec ko zna koji put pise taj komentar koji imas sacuvan negde. Ronaldo je najbolji strelac i asistent EP dok je najbolji strelac Kope Paolo Gerrero. Messi ni njega nije mogao da prestigne.
    (kiki boixos nois koji menja nadimke, 13. decembar 2019 18:10)

    # Link komentara

  73. (alber, 13. decembar 2019 17:50)Messi ne traje 15 godina nego 10-11 godina . Ronaldo traje 15 godina jer je jos 2004 usao u izbor za zlatnu loptu i imenovan je u UEFA team of the year.
    (kiki boixos nois zvani hari, 13. decembar 2019 18:07)

    # Link komentara

  74. Ronaldinjo je izgleda dobio komplekse od SESTE ZLATNE LOPTE.Pa dobro u odnosu na one njegove bedne
    dve zlatne lopte,sest je previse!!!
    MESSI GOAT.Kraj price!!!
    (Messi goat, 13. decembar 2019 16:51)

    da li si ti ikada gledao ronija kako se igra fudbala???mesi mozda jeste bolji jel duze traje ,vise titula,vise golova i svega, ali roni je bio umetnik fudbala i nema coveka koji se njemu nije divio...najlucidniji igrac svih vremena i najrodjeniji za fudbal, e sad vrv nije ziveo sportski kao mesi, ronaldo i ko vec, ali je bio cudo
    (djuka, 13. decembar 2019 18:02)

    # Link komentara

  75. @Rus Maradona nikad nije mogao da dobije zlatnu loptu jer nikada nije bio u konkurenciji jer su samo Evropljani to bili do 95te,cim su to ukinuli Zorz Vea je dobio zlatnu loptu hahahahah,ljudi komentarisu fudbal a ne poznaju ga :D Da li neko pri zdravoj pameti moze da misli da Maradona ne bi bio ZLATNA lopta 1986te :DDD koliko neinteligencije,a verovatno od 84te do 90te,pa covek je sa Napolijem osvajao ligu pored najjaceg tima na svetu Milana plus Inter,juve,roma,sampa...jedan Ziko igrao za Udineze :D
    (vince carter, 13. decembar 2019 18:02)

    # Link komentara

  76. (marica, kriv, razumevanje..., 13. decembar 2019 17:12)

    Portugal je EURO osvojio samo i iskljucivo zbog toga sto su u nokaut fazi primili samo jedan gol. Ne mogu se tu Ronaldu pripisivati neke velike zasluge jer je on u nokaut fazi u svim tim utakmicama dao samo 1 gol i to protiv slabasnog Velsa. Cinjenica je da Ronaldo jeste osvojio 2 trofeja sa reprezentacijom, ali bio je igrac odluke i imao je golove i asistencije u tek 3 razlicite utakmice (Madjarska, Vels na EURU i Svicarska u ligi nacija). U svim ostalim utakmicama Ronaldo nije imao ni gol ni asistenciju ili nije ni igrao ili je igrao pa se povrijedio (Francuska). S druge strane Messi nije osvojio trofej sa reprezentacijom, a bio je igrac odluke i imao je golove i asistencije u cak 8 razlicitih utakmica na SP 2014 i Copa Americi 2016 (Protiv Bosne, Nigerije, Irana, Svicarske na SP i Bolivije, Paname, Venecuele i USA-e na Copa Americi). To sto je Portugal osvojio 2 trofeja ne znaci automatski i da je Ronaldo pruzao bolje partije od Messija u reprezentaciji. Ako cemo tako Pedro je bolji igrac od Ronalda jer ima 2 EURA i 1 SP. I daleko je od istine da Messi igra u timu koji i bez njega gazi skoro sve pred sobom. Pa Barselona je u prvih 7 kola bez Messija ubiljezila najgori start u prvenstvu nakon 25 godina i bili su tek sesti na tabeli. Da nije Messija pitanje je sta bi bilo sa njima. Verovatno bi bili i u puno goroj situaciji nego Real bez Ronalda.
    (100 naparavljenih kineza, 13. decembar 2019 17:58)

    # Link komentara

  77. Mesi ladno ima vise asistencija nego ovaj golova.Ali bukvalno je tako,Mesi ima skoro 300 asistencija u karijeri,a Ronaldinjo ne znam bas da li je dobacio do 300 golova u karijeri.I on se nasao da prica nesto o njemu.Ronaldinjo mozes samo da se Poklonis najvecem.
    (Fenomeno, 13. decembar 2019 17:53)

    # Link komentara

  78. Za mene je ovaj covjek najbolji fudbaler kog sam gledao dok je igrao za Barselonu i PSZ!
    (ZokoMacijak, 13. decembar 2019 17:51)

    # Link komentara

  79. Ma kakav Ronaldinjo, ljudi svatite da Mesi traje vec 15godina, jedini koji moze da se meri sa Mesijem je Kristijano i to samo po statistici, ali treba uzeti u obzir da je Kristijano stariji dve godine i da je odigrao oko 150 utakmica vise. Dakle:

    1 Mesi
    2 Kristijano
    (alber, 13. decembar 2019 17:50)

    # Link komentara

  80. Najbolji igrac svih vremena ronaldo iz brazila :) takav se ne radja vise :)
    (Staro Sajmiste, 13. decembar 2019 17:48)

    # Link komentara

  81. Ne moze da bude najbolji svih vremena kada nikada nije dao gol posle grupne faze Svetskog Kupa.
    (BlueBlueBlue, 13. decembar 2019 17:13)


    Sto si onda pisao da je Ronaldo najbolji Evropski igrac svih vremena kada nikada nije dao gol posle grupne faze Svetskog Kupa? I zar nije Ronaldo 2013 ukrao nagradu za najboljeg igraca na svetu, otisao na Svetsko Prvenstvo i nije se ni video tj. ispao je cak u grupi? I tacno je da je Mesi svoje najvece uspehe imao sa Cavijem i Iniestom ali cinjenica je da je se on dokazao i bez njih i u sasvim drugacijem sistemu koji sada forsira Valverde. Isto tako je i Ronaldo svoje najvece uspehe imao sa Modricem, Iskom, Krosom, Bejlom, Ramosom ali je isto tako i cinjenica da je on u Juventusu sasvim drugaciji igrac bez njih. Sa njima je bio jedan od najboljih igraca na svetu, a bez njih je spao da se bori da bude u TOP 10 strelaca lige. Cak ne bi bio ni u TOP 10 da od 7 golova nije dao 3 iz penala.
    (Sova, 13. decembar 2019 17:45)

    # Link komentara

  82. jedno pitanje za sve klince sto vole Messija- sta ce Messiju Eder i Guedes ako je bolji od Ronalda? nemam vise pitanja.
    (kiki boixos nois zvani hari, 13. decembar 2019 17:45)

    # Link komentara

  83. Ronaldinjo nije trajao dugo zato sto je mnogo brzo premotao igricu,odmah nakon osvajanja Lige Sampiona je poceo da usporava jer je vec pre toga osvojio Svetsko prvenstvo i imao zlatnu loptu,dobio je aplauze na bernabeu,sta ces vise! Dok Messi i Ronaldo traju dugo prvo zato sto imaju jedan drugog i rivalitet koji ih gura obojicu i to Svetsko Prvenstvo koje svi igraci zele da osvoje,da bi imao priliku,igrac ako ga vec nije osvojio mora da ostane u vrhunskoj formi. Maradona je igrao u defanzivnom fudbalu sa prosecnim timovima,nikada nije igrao sa Xavijem,ronaldinjom,iniestom,anrijem,etom,ibrom,neymarom,viljom,alvesom,suarezom u sistemu u kojem non stop imas posed i napadas,niti zastitu sudija,tretman..djentila ga iskasapao 82ge,igrac Bilbao mu slomio zglob,danasnja medicina zbog koje igraci duze traju,vrhunska oprema i tereni. A zlatna lopta uopste nije dodeljivana ne Evropskim igracima do 1995te godine.
    (vince carter, 13. decembar 2019 17:44)

    # Link komentara

  84. (Stevan, 13. decembar 2019 17:35) s tim da Messi nije ni igrao LS 2006 . tacnije nije bio u protokolu za vecinu meceva ukljucujuci finale. veci doprinos je dao Lukas Vaskez Realovim titulama nego Messi Barsinoj tituli iz 2006.
    (nevidljivi LM10, 13. decembar 2019 17:43)

    # Link komentara

  85. Najbolji u svom vremenu ! E to ti je odgovor. Najpametniji. Za bilo koji sport doduše. Ne možeš ti uporedjivati fudbal 70ih sa brkatim Nemcima i danas sa nalizanim Ronaldom. Mesi je majstorcina. To stoji. Ali uvek će mu neko gurati prst u oko sto nije osvojio ništa sa Argentinom... Barem za sada.
    (JPR24, 13. decembar 2019 17:41)

    # Link komentara

  86. Vecina me zna ovde kao velikog navijaca Uniteda ,ali isto tako i kao velikog zaljubljenika u fudbal ovog decka. On ne samo da je najbolji bez premca u svojoj eri, nego najbolji bez ikakve dileme zadnjih 30 ak god. Dakle racunam vreme od Maradone na ovamo. Krojfa i Pelea nisam gledao, i ne mogu da ih komentarisem. Cristiano ima posebno mesto u srcu svakog navijaca Uniteda. Mnogo je podario radosti svima nama koji volimo united iako su meni ipak najdrazi crveni djavoli Cantona, Runi i Skols . Ipak , svi ga volimo ali Cristiano se ne moze meriti sa Mesijem . Niko ne moze. Ni Maradona, ni fenomen Ronaldo ni carobnjak Ronaldinho ni Cantona ni Zidan, ni Bergkamp ni Baggo.. Decko je svet, vasiona za sebe. To je realnost prihvatili je mi ili ne. A ja je itekako prihvacam i uzivam u njegovom fudbalu. Ziveo ti nama Leo jos 100 leta.
    (eric7, 13. decembar 2019 17:37)

    # Link komentara

  87. (Milos, 13. decembar 2019 17:27)znaci Di Maria,Aguero,Ikardi,Tevez,Ayala,Masherano,Dybala,Higuain,Riquelme,Maxi Rodriguez,Veron,Banega,Lo Celso,Cambiaso,Milito,Sorin i mnogi drugi nevaljaju?
    (kiki boixos nois zvani hari, 13. decembar 2019 17:36)

    # Link komentara

  88. Messi zna da igra u samo jednom sistemu, imao je srece sto je taj sistem imao igrace koji su i bez njega lagano bili prvaci Evrope dva puta za redom i prvaci sveta.... blah blah blah
    (BlueBlueBlue, 13. decembar 2019 17:13)

    Barcelona kao fudbalski klub postoji skoro 120 godina.
    Pre pojave Lea Messija, imali su 1 titulu prvaka Evrope.
    U vremenu otkad Messi igra za njih, dakle samo 15 godina vremena, osvojili su 4.
    Pa ti opet govori o sreci.
    Ako je to tako lako, onda bi trebalo da taj sistem na svakih par godina napravi bar po jednog Messija i da svaki igrac koji ode u Barcelonu- bude Messi.
    E moj decko, koliko ti ne umes da posmatras fudbal.
    Pogledaj ono sto se zove -close control of the ball- i videces da to nijedan igrac nije imao na tako visokom nivou kao sto je slucaj sa Messijem. Ima kontrolu lopte kakva nikad ranije nije vidjena, pa cak ni kod Maradone(iako su tu negde).
    To mu omogucava da ima bar delic sekudne vremena vise od svih drugih, da razmisli i odabere najbolje resenje, sebi obezbedi vise prostora, da se namesti, protivnika uhvati na spavanju i prodje pored njega ili odigra dupli pas.
    Nisi se bavio sportom pa ne znas- delic sekunde vremena i odluka koju u tom delicu sekunde doneses, razlikuje dobrog igraca od prosecnog. Prvo treba da imas talenat i tehniku da taj delic sekunde viska stvoris. A onda moras da imas inteligenciju da to sto si stvorio na pravi nacin iskoristis. Messi ima oboje.
    (Stevan, 13. decembar 2019 17:35)

    # Link komentara

  89. Ti si zubo najveci od svih njih! Ne pamtim fudbalera sa ovakom lakocom, sve lagano! Ti ga nisi igrao, ti si se igrao sa njim! R10
    (djomla, 13. decembar 2019 17:34)

    # Link komentara

  90. I kad vec raspravljamo o ukusima,evo kako bi po mome ukusu izgledal lista najboljih svih vremena:

    1.Messi

    2.Pele
       Maradona
       Cruyff

    5.Zidane
       Ronaldo(Br)
       Savicevic
       Xavi
       Rivelinho
       Garincha

    11.Van Basten
       Ibrahimovic
       Ronaldo(Port)
       Best
       Ronaldinho
       Zico
       Beckenbauer
       Overath
       B.Charlton
     
    Naravno,da razumijem i u potpunosti postujem ako bi neko drugi po svom ukusu zadnjeg sa ove moje liste dao cak na prvo mjesto ili bi pak na prvo mjesto uvrstio nekog sasvim desetog igraca,nekoga koga ja nisam ni pomenuo...
    (Dejo Genije MJ, 13. decembar 2019 17:33)

    # Link komentara

  91. Najjaci su mi ovi koji se hvataju za slamku spasa da bi dokazali da Mesi nije najveci pa onda govore da Mesi nije igrao u vise Liga.Po mnogima najveci ikada ,Pele,je cele karijere igrao u Santosu.Ups,sta cemo sad.Dakle Pele je celu karijeru proveo u JEDNOM Klubu.Aj paljba,istina je ponekad bolna.Messi je Najbolji u istoriji i tu je kraj price.
    (Idemoooooo, 13. decembar 2019 17:32)

    # Link komentara

  92. Vi koji osudjujete Mesija sto nikad nista nije uradio sa Argentinom, jel stvarno mislite da Mesi ne bi osvojio Svetsko da su mu saigraci Mbape, Grizman, Pogba, Kante, Varan, Ernandez, Kros, Svajnstajger, Humels, Ozil, Krdira, Nojer, Lam, Cavi, Inijesta, Vilja, Ramos, Pujol, Kasiljas... itd itd.?
    (Milos, 13. decembar 2019 17:27)

    # Link komentara

  93. (Stefan, 13. decembar 2019 17:18) jeste toliko ga smatra najboljim a ne daje mu nijedan glas. cuj dodirnuo ga i ti znas sta mu je rekao?
    (kiki boixos nois zvani hari, 13. decembar 2019 17:25)

    # Link komentara

  94. Maradona nema nijednu zlatnu loptu i neki ga porede sa Mesijem Hhahaahhaahhaah
    (Rus, 13. decembar 2019 17:23)

    # Link komentara

  95. Izvori: google, you tube(Messi or Ronaldo)


    Klop: Lionel Mesi je verovatno najbolji fudbaler koga sam u životu gledao.

    Robertson: Mesi je svakako najbolji igrač sveta, najbolji svih vremena.

    Azar: "Imamo dva najbolja fudbalera svih vremena? Ne bih rekao, za mene je to samo Lionel Mesi."

    Rojs: Mesi je najbolji svih vremena.

    Tijago Silva: Mesi je najveći fudbaler sveta svih vremena! Najveći je od svih koje sam ikada gledao.

    Gerd Miler: Mesi je neverovatan igrač, pravi velikan, najbolji fudbaler na svetu.

    Del Boske: Mesi nema ograničenja, on je najbolji igrač svih vremena.

    Gindoan: Mesi je najbolji svih vremena.

    Skols: Mesi je najbolji na svetu, a kad završi karijeru verovatno će biti najbolji igrač svih vremena, kada smo igrali protiv Barselone nadao sam se da ga neću čuvati. Prošao me je, ispružio sam nogu i Mesi je pao. Kada razmišljam o toj utakmici, uvek se setim tog trenutka. Istina, tada sam postigao gol, ali nikada neću zaboraviti tih par sekundi kada sam faulirao najboljeg igrača na svetu te sam čekao da se svet sruši“, prisetio se Skols. No, sudija ipak nije pokazao na belu tačku.

    Kasano: Mesi je najbolji u istoriji.

    Aguero: Mesi je s druge planete i on će uvek biti najbolji na svetu.

    Konte: Fantastičan igrač kao sto je on, takvih kapaciteta, sposobnosti i veština, radja se jednom u 50 godina, vanserijski fudbaler najbolji na svetu.

    Nejmar: Uvek sam tvrdio da je Mesi najbolji igrač planete.

    Džajic: Kad pričaju o Mesiju kažu nije bio svetski prvak. To ne znači da nije najbolji fudbaler u istoriji! Neverovatno je kako igra! Levom, desnom, namešta golove, ćuti i igra, udaraju ga... Nemam dilemu da je najbolji!

    Hadži: Mesi je najbolji na svetu.

    Sedorf: On igra na vrhunskom nivou i pravo je uživanje gledati ga. Mesi je najbolji igrač na svetu.

    Kaka: Mesi je najbolji na svetu.

    Suarez: Mesi je najbolji na svetu.

    Kapelo: Dobri su Ronaldo, Azar, Nejmar, Suarez... ali Mesi je iznad svih.

    Zaneti: Mesi je fantastičan igrač i svojim igrama ne prestaje da iznenadjuje, on je igrač sa najboljim pregledom igre na svetu. Po mom mišljenju, on je najbolji igrač na svetu.

    Kuman: Mesi je najbolji igrač svih vremena.

    Mateus: Mesi je sada ono što je Maradona bio pre 30 godina.

    Thierry Henry: Mesi je najbolji na svetu, on je jednostavno ‘ludak’. Poštujem Ronalda i njegov rad, medjutim, Mesi je čudoviste.

    Bufon: Cristiano Ronaldo je vrhunski fudbaler. Ali najveći svih vremena ostaje zasigurno Mesi.

    Riberi: Mesi je klasa, tu je on, pa onda svi ostali ispod. To što on radi je neverovatno, zaslužuje divljenje.

    Runi: Mesi je zaista neverovatan. Mislim da je Mesi najbolji fudbaler svih vremena. Doduše, Ronaldo malo nije imao ni sreće, jer da se rodio u bilo koje drugo vreme, osvojio bi sve ove nagrade i trofeje koje sada ima Mesi.

    Venger: Mesi je najbolji, on nema konkurencije! ... Novinar: Ko je najbolji igrač na svetu? Venger: Mesi! Novinar: Ko je najbolji igrač svih vremena? Venger: Mesi!

    Simeone: Mesi je najbolji na svetu.

    Toti: Ima samo jedan igrač koji u fudbalu radi stvari koje ja nikada neću moći, a to je Mesi.

    Ronaldinjo: Mesi je najbolji na svetu, jako mi je žao sto nisam mogao da još koju godinu da odigram sa njim.

    Raul: Imao sam sreće da igram sa velikim igračima - Zinedinom Zidanom, Ronaldom, Luišom Figom, Kristijanom Ronaldom... Ali Mesi je drugaciji, on je neverovatan. On čini da sve izgleda lako i čini se da čak i naizgled nemoguće stvari uradi bez imalo truda.

    Van dajk: Mesi je najbolji na svetu.

    Huntelar: Messi 10 puta bolji od Ronalda.

    Ibrahimović: Mesi je najbolji igrač sveta. On igra fudbal kao da je na PlayStationu, to je neverovatno.

    Arda Turan: Mesi je najbolji fudbaler svih vremena.

    Ćavi: Mesi ne najbolji u istoriji, ne samo u ovom trenutku.

    Leonardo: Mesi je bolji od Maradone!

    Lampard: Mesi je najbolji svih vremena i svake godine.

    Gvardiola: Mesi je najbolji igrač svih vremena.

    Skolari: Da nije Mesija, Ronaldo bi bio najbolji igrač sveta pet godina uzastopno, Ronaldo igra u eri Lionela Mesija

    Džerard: Mesi je najbolji na svetu.

    Stoičkov: Mesi je broj 1. On ima ludu tehniku, inteligentan je, a nije sebičan, što je veoma važno. Ljudi ga uporedjuju sa Di Stefanom, Peleom, Krojfom, dok Ronalda uporedjuju sa Mesijem. To mnogo govori.

    Van Persi: Mesi je drugaciji od svih, on je najbolji na svetu.

    Oblak: Mesi je najbolji svih vremena.

    Marselo: Mesi je najbolji svetski fudbaler i zaista je pravo uživanje igrati protiv njega.

    Alexander Arnold: Mesi je najbolji na svetu.

    Gatuzo: Mesi je najbolji igrač svih vremena. Žao mi je što to kažem radi Kristijana Ronalda, koji je takodje sjajan fudbaler. Ali Mesi je sa druge planete

    Maldini: Mesi je najbolji igrač na svetu. 

    Ronaldo Brazil: Svi znaju da mi je Real blizak, ali Mesi je najbolji na svetu.

    Gigs: Mesi je igrač koji se vidja jednom u životu. Mesi je genije.

    Bekam: Mesi je najbolji.
    (Stefan, 13. decembar 2019 16:10)

    Ove izjave su dokaz da je Mesi najbolji ikada.
    (Janis, 13. decembar 2019 17:21)

    # Link komentara

  96. Ti si najbolji igrač svih vremena
    (Gangula, 13. decembar 2019 17:18)

    # Link komentara

  97. ja sam zbunjen mislio sam da je luka najbolji beli igrac ikada?!
    (bla, 13. decembar 2019 17:18)

    # Link komentara

  98. (kiki boixos nois zvani hari, 13. decembar 2019 17:03)

    Tacne su, lako se moze proveriti, imas video gde se Bufon dira rukom Mesija i kaze kao "stvaran si", to sto tebe bole ove izjave to je tvoja stvar
    (Stefan, 13. decembar 2019 17:18)

    # Link komentara

  99. Jedan od najvećih trenera svih vremena legendarni sir Alex Ferguson rekao je kako Messi danas bolje izgleda nego prije deset godina, kada je njegov Manchester United igrao protiv Barcelone.

    "Messi kojeg sam ja gledao prije deset godina je bio blizu da bude najbolji igrač svih vremena, ali Messi kojeg upravo gledamo je najbolji ikada", rekao je Ferguson.

    Ronalda je izdao i trener koji ga je napravio xD
    (Hahah, 13. decembar 2019 17:17)

    # Link komentara

  100. Ne radi se ni o nijansama toliko. Stepenicu je iznad svih. Prosto prkosi zakonima zdravog razuma da jedan ovakav igrac uopste postoji. Koji god segment igre covek pogleda, vidi njega na vrhu ili samom vrhu. Najbolji dribleri-Mesi, najbolji strelac Mesi( 6 zlatnih kopacki, ubrdljivo najvise). Najbolji asistenti- Mesi. ( najvise asistencija od kako se vodi ststistika) . Najbolji plej,- Mesi( cak 4 god izabran za najboljeg sto ni jednom veznjaku nije uspelo) . Najbolji pucac slobodnjaka- Mesi. Dakle, ovakvo nesto nije vidjeno pa mi mozemo do sutra razglabat. Ovo su nepobitne cinjenice. Ali statistika je smao posledica njegove genijalnosti. On nije broj, statistika. Decko je genije. Problem je sto se i Barselona i Argentina previse oslanjaju na njega. Koliko god je jedan igrac dobar , bez kompletnog tima se ne moze stalno pobedjivat. Ni jedan igrac, osim mozda Pelea , nije bio toliko dominantan a ujedno jos i tako konstantan. Ovo uopste ne znaci da Maradona, oba Ronalda, Roni, zizu, Vam basten i mnogi dr nisu veliki majstori. Naprotiv, to bogovi ovog sporta, genijalci , ali Mesi..on je jos jednu stepenicu iznad koliko god to neverovatno zvucalo. S kakvom lakocom igra fudbal to je neverovatno. Uzivajmo dok jos traje. Nece jos dugo.
    (Guslar, 13. decembar 2019 17:16)

    # Link komentara

  101. Bas je smijesno kao argumenat za negiranje Messija upotrebljavati cinjenicu da je on igrao samo u prvenstvu Spanije,ali ne i u drugim najacim evropskim ligama.
    Covjek je odigrao cak 140 utakmica u ligi sampiona i postigao cak 114 golova. I to protiv najjacih i najboljih ekipa iz tih najacih evropskih liga,a ne protiv onih iz sredine ili dna tabela tih liga!!!
    Ima neuporedivo bolji prosjek postignutih golova po utakmici i od Ronalda i od svih ostalih sa kime ga uporedjuju. Plus najvise asistencija za golove i bezbroj nevjerovatnih driblinga i poteza svojstvenih samo tom geniju.
    Hej,protiv najboljih evropskih klubova!
    Pa je cak i u prvenstvu Spanije najvise isporucivao upravo gigantima poput Reala(koji je evropski rekorder po broju titula sampiona LS) i Atletika.
    Razumijem,da moze neciji ukus biti ovakav ili onakav,ali je zaista neukusno za kontraargument upotrebljavati cinjenicu,da je Messi cijelu karijeru proveo u Barci...
    (Dejo Genije MJ, 13. decembar 2019 17:15)

    # Link komentara

  102. Sta napravi Mesi sinko sa ovih tvojih SEST zlatnih kopacki i SEST zlatnih lopti.Pele i Maradona vec odavno izlapeli a evo ga i Ronaldinjo vise ne za sta prica.Poslao si ti njih u zaborav!
    (Au tebraaaa, 13. decembar 2019 17:14)

    # Link komentara

  103. Messi zna da igra u samo jednom sistemu, imao je srece sto je taj sistem imao igrace koji su i bez njega lagano bili prvaci Evrope dva puta za redom i prvaci sveta.
    2010 je Mesi ukrao nagradu za najboljeg igraca na svetu, otisao na Svetsko Prvenstvo i nije se ni video, dok su njegove kolege iz tima bez problema bili Prvaci Sveta. Ne moze da bude najbolji svih vremena kada nikada nije dao gol posle grupne faze Svetskog Kupa.
    (BlueBlueBlue, 13. decembar 2019 17:13)

    # Link komentara

  104. Nema sanse najbolji. Maradona i Pele (kako za koga na vrhu), no tu je jos i Cruyff. Bilo koga od njih je bolje imati u ekipi (hipotetski receno). I da otklonim sumnju - nisam u Ronaldo fan clubu. Messija smatram boljim.
    (Sinke, 13. decembar 2019 17:12)

    # Link komentara

  105. ne bih rekao ni da je bolji od Kristijana Ronalda, koji za razliku od Mesija ima zedj za pobedom i u stanju je sam da dovede svoju ekipu do pobede gonjen samo licnom zeljom bez velike pomoci saigraca, a ko sumnja u to moze da pogleda euro2016 koji je portugal osvojio samoi iskljucvo zahvaljujuci njemu od poslednje utakmice u grupi do finala u kome su ga povredili pa nije odigrao do kraja ali su srecno dobili, bez neke zelje da omalovazavam ostale igrace te ekipe, a na kraju krajeva i trostruki prvak evrope Real je posle njega jedva dosao do lige sampiona, srecom pa igra u Spaniji gde i nema vise od 4 ozbiljna tima - za to vreme Mesi ima samo klupske uspehe u timu koji i bez njega gazi skoro sve pred sobom
    (marica, kriv, razumevanje..., 13. decembar 2019 17:12)

    # Link komentara

  106. Mesi nije bolji igrac od Ronaldinja, ni od Ronalda Da Lime, a od Maradone tek.
    (Udbaši Poturice, 13. decembar 2019 17:10)

    # Link komentara

  107. (Stefan, 13. decembar 2019 16:10) pola tih izjava ti nije tacno . napisao si da Buffon kaze da je Messi najbolji a u izborima za ZL mu nikada nije dao nijedan glas.takodje ni te izjave Marsela,Lamparda,Del Boskea,Raula nisu tacne.Buffon: "najbolji protiv kojih sam igrao su 2 Ronalda, Portugalac i Brazilac"...Simeone,Maradona,Crespo,Batistuta,Lippi vise su za Cistiana nego Messija.
    (kiki boixos nois zvani hari, 13. decembar 2019 17:03)

    # Link komentara

  108. Koga je briga sta kaze lik koji je spao na to da reklamira Mozzart u Srbiji pahahahahaha.Al dobro ipak ce ostati upamcen kao igrac koji je prvi asistirao za gol NAJVECEM IKADA Mesiju.
    (Ahahahahaha, 13. decembar 2019 17:03)

    # Link komentara

  109. Nema ni Copa Amerika, ali je sigurno u top 5 svih vremena...
    (Delije Čikago, 13. decembar 2019 17:00)

    # Link komentara

  110. Covek objasnio.
    (Cenendler Bong, 13. decembar 2019 17:00)

    # Link komentara

  111. Kada bude isto pokazao u drugom klubu, ligi, reprezentaciji, onda možemo da pričamo na tu temu.
    (Deki, 13. decembar 2019 16:57)

    # Link komentara

  112. 1. Maradona
    2. Pele
    3. Mesi
    4. Ronaldo (onaj pravi)
    5. Zidan

    Slazete li se?
    (Rio, 13. decembar 2019 16:54)

    # Link komentara

  113. (Hmm, 13. decembar 2019 16:33)
    dokazao se i u Unitedu i u reprezentaciji s obzirom da je najbolji strelac i asistent EP.
    (kiki boixos nois zvani hari, 13. decembar 2019 16:52)

    # Link komentara

  114. Haha ko je spomenuo Kristiana Ronalda. Rekao je bili su tu Maradona, Pele, Ronaldo. Zatim je jos rekao " Ne mogu da kazem da je Messi najbolji ikada, ali je najbolji svoje epohe.
    (EuroNix, 13. decembar 2019 16:52)

    # Link komentara

  115. I Ronaldinjo je izgleda dobio komplekse od SESTE ZLATNE LOPTE.Pa dobro u odnosu na one njegove bedne
    dve zlatne lopte,sest je previse!!!
    MESSI GOAT.Kraj price!!!
    (Messi goat, 13. decembar 2019 16:51)

    # Link komentara

  116. @pepe Zuba 2, da ga nisu otrovali '98 imao bi tri!
    (Mateja, 13. decembar 2019 16:51)

    # Link komentara

  117. Slobodno reci da si tu i ti.
    (W, 13. decembar 2019 16:44)

    # Link komentara

  118. "Nema sumnje da je Mesi najbolji ikada. To što on radi i kakve rezultate ostvaruje ne može niko", rekao je tada Ronaldinjo.

    Sta ovo znaci onda?
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boyan, 13. decembar 2019 15:56)

    Nemojte preozbiljno da doživljavate ono što pričaju igrači, bivši i sadašnji, jer, koliko god ih mi voleli/gotivili, oni su ipak fudbaleri.
    (NFS, 13. decembar 2019 16:43)

    # Link komentara

  119. samo mu je neko skrenuo pažnju da ne govori glasno ono što je do te mere očigledno da je već smešno porediti bilo koga sa ovim čudom
    (ivan, 13. decembar 2019 16:41)

    # Link komentara

  120. Ronaldo Luís Nazário de Lima
    (chevanton, 13. decembar 2019 16:40)

    # Link komentara

  121. PELE!
    3 mundijala.
    Mundijal je ubedljivo najteže osvojiti, a Pele ih ima 3.
    S te strane niko mu nije ni blizu. Maradona 1, Zizu 1, Mesi nijedan, čak ni copa america.
    (Pepe, 13. decembar 2019 16:38)

    # Link komentara

  122. Maradona
    (x, 13. decembar 2019 16:33)

    # Link komentara

  123. (GM, 13. decembar 2019 15:12)

    Razlika izmedju Mesija, Ronalda i Maradone je ta sto je Maradona uspeh ostvario sa prosecnim igracima i vodio je jedan Napoli do titule dok su Mesi i Ronaldo citavu karijeru bili okruzeni sa suigračima svetske klase. Samo sto je se Mesi sada dokazao i bez Cavija i Inieste i osvojio zlatnu loptu dok se Ronaldo sada ne vidi u Juventusu bez suigrača iz Reala.
    (Hmm, 13. decembar 2019 16:33)

    # Link komentara

  124. Свако време има своје јунаке али један и једини ванвременски Јохан Кројф.Они клубови,репрезентације би ове данашње газили ко плитак поток.Меси се не би видео на терену можда КР због снаге и брзине.Али ово је само мишљење старијег обожаваоца фудбала.Као што мислим и да је Ајакс из тог времена најбољи тим свих времена.
    (маки, 13. decembar 2019 16:25)

    # Link komentara

  125. Konstantno gledamo magicne driblibge, pasove kroz protivnicke odbrane, golove Mesija, golove Mesija iz slobodnjaka, a onda hajlajtse Ronalda koji se sastoje od gomile golova Ronalda iz peterca... i neko se drzne da ih uporedi...
    (Erik, 13. decembar 2019 16:15)

    # Link komentara

  126. Ne može niko da bude bolji od Maradone.
    (Nebojša, 13. decembar 2019 16:15)

    # Link komentara

  127. Izvori: google, you tube(Messi or Ronaldo)


    Klop: Lionel Mesi je verovatno najbolji fudbaler koga sam u životu gledao.

    Robertson: Mesi je svakako najbolji igrač sveta, najbolji svih vremena.

    Azar: "Imamo dva najbolja fudbalera svih vremena? Ne bih rekao, za mene je to samo Lionel Mesi."

    Rojs: Mesi je najbolji svih vremena.

    Tijago Silva: Mesi je najveći fudbaler sveta svih vremena! Najveći je od svih koje sam ikada gledao.

    Gerd Miler: Mesi je neverovatan igrač, pravi velikan, najbolji fudbaler na svetu.

    Del Boske: Mesi nema ograničenja, on je najbolji igrač svih vremena.

    Gindoan: Mesi je najbolji svih vremena.

    Skols: Mesi je najbolji na svetu, a kad završi karijeru verovatno će biti najbolji igrač svih vremena, kada smo igrali protiv Barselone nadao sam se da ga neću čuvati. Prošao me je, ispružio sam nogu i Mesi je pao. Kada razmišljam o toj utakmici, uvek se setim tog trenutka. Istina, tada sam postigao gol, ali nikada neću zaboraviti tih par sekundi kada sam faulirao najboljeg igrača na svetu te sam čekao da se svet sruši“, prisetio se Skols. No, sudija ipak nije pokazao na belu tačku.

    Kasano: Mesi je najbolji u istoriji.

    Aguero: Mesi je s druge planete i on će uvek biti najbolji na svetu.

    Konte: Fantastičan igrač kao sto je on, takvih kapaciteta, sposobnosti i veština, radja se jednom u 50 godina, vanserijski fudbaler najbolji na svetu.

    Nejmar: Uvek sam tvrdio da je Mesi najbolji igrač planete.

    Džajic: Kad pričaju o Mesiju kažu nije bio svetski prvak. To ne znači da nije najbolji fudbaler u istoriji! Neverovatno je kako igra! Levom, desnom, namešta golove, ćuti i igra, udaraju ga... Nemam dilemu da je najbolji!

    Hadži: Mesi je najbolji na svetu.

    Sedorf: On igra na vrhunskom nivou i pravo je uživanje gledati ga. Mesi je najbolji igrač na svetu.

    Kaka: Mesi je najbolji na svetu.

    Suarez: Mesi je najbolji na svetu.

    Kapelo: Dobri su Ronaldo, Azar, Nejmar, Suarez... ali Mesi je iznad svih.

    Zaneti: Mesi je fantastičan igrač i svojim igrama ne prestaje da iznenadjuje, on je igrač sa najboljim pregledom igre na svetu. Po mom mišljenju, on je najbolji igrač na svetu.

    Kuman: Mesi je najbolji igrač svih vremena.

    Mateus: Mesi je sada ono što je Maradona bio pre 30 godina.

    Thierry Henry: Mesi je najbolji na svetu, on je jednostavno ‘ludak’. Poštujem Ronalda i njegov rad, medjutim, Mesi je čudoviste.

    Bufon: Cristiano Ronaldo je vrhunski fudbaler. Ali najveći svih vremena ostaje zasigurno Mesi.

    Riberi: Mesi je klasa, tu je on, pa onda svi ostali ispod. To što on radi je neverovatno, zaslužuje divljenje.

    Runi: Mesi je zaista neverovatan. Mislim da je Mesi najbolji fudbaler svih vremena. Doduše, Ronaldo malo nije imao ni sreće, jer da se rodio u bilo koje drugo vreme, osvojio bi sve ove nagrade i trofeje koje sada ima Mesi.

    Venger: Mesi je najbolji, on nema konkurencije! ... Novinar: Ko je najbolji igrač na svetu? Venger: Mesi! Novinar: Ko je najbolji igrač svih vremena? Venger: Mesi!

    Simeone: Mesi je najbolji na svetu.

    Toti: Ima samo jedan igrač koji u fudbalu radi stvari koje ja nikada neću moći, a to je Mesi.

    Ronaldinjo: Mesi je najbolji na svetu, jako mi je žao sto nisam mogao da još koju godinu da odigram sa njim.

    Raul: Imao sam sreće da igram sa velikim igračima - Zinedinom Zidanom, Ronaldom, Luišom Figom, Kristijanom Ronaldom... Ali Mesi je drugaciji, on je neverovatan. On čini da sve izgleda lako i čini se da čak i naizgled nemoguće stvari uradi bez imalo truda.

    Van dajk: Mesi je najbolji na svetu.

    Huntelar: Messi 10 puta bolji od Ronalda.

    Ibrahimović: Mesi je najbolji igrač sveta. On igra fudbal kao da je na PlayStationu, to je neverovatno.

    Arda Turan: Mesi je najbolji fudbaler svih vremena.

    Ćavi: Mesi ne najbolji u istoriji, ne samo u ovom trenutku.

    Leonardo: Mesi je bolji od Maradone!

    Lampard: Mesi je najbolji svih vremena i svake godine.

    Gvardiola: Mesi je najbolji igrač svih vremena.

    Skolari: Da nije Mesija, Ronaldo bi bio najbolji igrač sveta pet godina uzastopno, Ronaldo igra u eri Lionela Mesija

    Džerard: Mesi je najbolji na svetu.

    Stoičkov: Mesi je broj 1. On ima ludu tehniku, inteligentan je, a nije sebičan, što je veoma važno. Ljudi ga uporedjuju sa Di Stefanom, Peleom, Krojfom, dok Ronalda uporedjuju sa Mesijem. To mnogo govori.

    Van Persi: Mesi je drugaciji od svih, on je najbolji na svetu.

    Oblak: Mesi je najbolji svih vremena.

    Marselo: Mesi je najbolji svetski fudbaler i zaista je pravo uživanje igrati protiv njega.

    Alexander Arnold: Mesi je najbolji na svetu.

    Gatuzo: Mesi je najbolji igrač svih vremena. Žao mi je što to kažem radi Kristijana Ronalda, koji je takodje sjajan fudbaler. Ali Mesi je sa druge planete

    Maldini: Mesi je najbolji igrač na svetu. 

    Ronaldo Brazil: Svi znaju da mi je Real blizak, ali Mesi je najbolji na svetu.

    Gigs: Mesi je igrač koji se vidja jednom u životu. Mesi je genije.

    Bekam: Mesi je najbolji.
    (Stefan, 13. decembar 2019 16:10)

    # Link komentara

  128. Za mene, Maradona, pa Ronaldinjo, pa Mesi.
    Naravno da je ovo stvar licnog utiska, namam nameru da provociram zabedjivanje koja statistika je kakva i slicno. Volim fudbal, ovi ljudi su za mene vrh u istoriji ovog sporta.
    (ShoneNI, 13. decembar 2019 16:08)

    # Link komentara

  129. #Issa, stvarno si stavio Stojkovića i Mijatovića među one igrače? Pri zdravoj pameti?
    (Ivan, 13. decembar 2019 16:03)

    # Link komentara

  130. "Nema sumnje da je Mesi najbolji ikada. To što on radi i kakve rezultate ostvaruje ne može niko", rekao je tada Ronaldinjo.

    Sta ovo znaci onda?
    (Boyan, 13. decembar 2019 15:56)

    # Link komentara

  131. Dinjo prvo kazes nije pa jeste, odluci se brt
    (misk, 13. decembar 2019 15:56)

    # Link komentara

  132. CR7 je najbolji igrac iz Evrope svih vremena, dok je Mesi iza Pelea i Maradone.
    (MileGrobar, 13. decembar 2019 15:54)

    # Link komentara

  133. Naravno da Messi nije najbolji ikada, nije sve u brojkama, ali to današnja generacija klinaca nikada neće shvatiti nažalost.
    (rd7, 13. decembar 2019 15:54)

    # Link komentara

  134. Zavisi kako gledate.
    Meni je Ronaldinjo najbolji svih vremena, jer nije bilo utakmice da nije uživao na terenu i da nije bilo zanimljivo gledati ga. Jedinstven i neponovljiv igrač. Ako gledate samo statistiku, to je nešto drugo.
    (Pitekusoro, 13. decembar 2019 15:52)

    # Link komentara

  135. Roni je bog. Sećam se prve utakmice kada je u igru 3 minuta pre kraja ušao Messi.Debi u primeri.Roni je odlučio da će Messi dati gol.Da gol pa ga sudija neosnovano poništi.A Roni opet uzme loptu i Messi opet da skoro " isti " gol.To nije mogao niko niti će moći ,kao "Rolandinjo "
    (milan kostić, 13. decembar 2019 15:42)

    # Link komentara

  136. Pele po meni stoji na prvom meatu, jerbo nije fusbal samo na zelenoj travi vec i u svlacionici, za govornicom, u kuci , na ulici, u skoli i sl. Medjutim, svedok sam igre koju je upravo ovaj, sto je dao izjavu, prikazao i mislim da upravo on zasluzuje naziv "virtuoz s loptom"!
    (Oliver Nedeljković, zapamtite to ime, 13. decembar 2019 15:39)

    # Link komentara

  137. Alo ,,mali" koliko puta si puta bio prvak svijeta, ima jedan veliki PELE koji je bio tri puta i tad je fudbal bio umjetnost i ljubav. Sad je čisti biznis i mafija (kladionice) čuj u ligi prvaka igra četvrti iz neke lige, i to sve stranci.
    (BL komunista, 13. decembar 2019 15:20)

    Aj ne pricaj gluposti. Sta jel LS treba igrati izbrukana Zvezda a ne npr Leverkuzen, Salke, Atalanta, Lion... svi oni koji su za Zvezdu pojam kvaliteta.
    (Milos, 13. decembar 2019 15:39)

    # Link komentara

  138. Ronaldnjo bi bio najbolji ,ali je više voleo noćni život i igrao je 4-5 sezona..A Mesi igra na vrhunskom nivou 13 god ...
    (Alkohol ne sme da trpi zbog posla, 13. decembar 2019 15:37)

    # Link komentara

  139. Kao da je bitno ko je najbolji i kako se to moze uopste odluciti..gledao sam mnogo fudbalera i svi su bili najbolji na svoj nacin, mogu samo da kazem da sam srecan sto sam ziveo u to vreme, i gledao klase od igraca tipa Maradona, Zidan, Ronaldinjo, Mesi, Ronaldo, Kristijano Ronaldo, Rivaldo, Kaka,Stojkovic, Mijatovic , Redondo, Del Piero i da ne nabrajam jos fudbalera, ne zna se ko je bolji od koga..isto to vazi i za tenis, budite srecni sto gledate tri majstora , zar je bitno ko je ikad najbolji..verujte to ne zanima ni njih, oni ljudi uzivaju u tome sto rade i zive zivot..
    (Issa, 13. decembar 2019 15:32)

    # Link komentara

  140. Najbolji svih vremena je upravo Ronaldinjo, neprevazidjen.
    (Lars, 13. decembar 2019 15:23). Najspektakularniji sigurno. Ali najbolji... Navedi mi JEDAN parametar zbog čega bi se smatrao najboljim! Objektivan parametar, a ne ono tipa najviše mi se svidja, najlepše driblinge ima... Da je to parametar pa uvek bi Globtrotersi bili najbolji kosarkasi, ali ljudi ne igraju takmičarsku već samo revijalnu košarku.
    (veliki strumf, 13. decembar 2019 15:31)

    # Link komentara

  141. Gledam fudbal 20 godina i ono sto su radili R9 i R10 na svom vrhuncu, to je savrsenstvo fudbala, od toga ne moze bolje, ali je to trajalo jako kratko. Sa druge strane, Mesi dominira fudbalom pa vec skoro 15 godina, u svim statistickim parametrima je daleko ispred konkurencije i sigurno je najbolji igrac svih vremena, ali Ronaldove i Ronaldinjove driblinge pogledam na yt i dan danas, gledacu ih verovatno i za 20 godina sa smeskom na licu verovatno jer su nam svima bili idoli na neki nacin. Tako ce i danasnja deca za nekih 15 godina sa nostalgijom gledati Kristijana, Mesija pa cak i Nejmara koliko god to smesno zvucalo.
    (don, 13. decembar 2019 15:29)

    # Link komentara

  142. Ronaldinjo, najbolji svih vremena! Bog otac!
    (Roki Balboa, 13. decembar 2019 15:28)

    # Link komentara

  143. Najbolji svih vremena je upravo Ronaldinjo, neprevazidjen.
    (Lars, 13. decembar 2019 15:23)

    # Link komentara

  144. (GM, 13. decembar 2019 15:12)

    Odmori malo! Baš ti je dug komentar. I sačuvaj maramicu da obrišeš suze i sledeće godine kada Mesi dobije i sedmu Zlatnu loptu, nakon toga što osvoji La Ligu, LŠ i Kopa Ameriku.
    (Malkom, 13. decembar 2019 15:21)

    # Link komentara

  145. Alo ,,mali" koliko puta si puta bio prvak svijeta, ima jedan veliki PELE koji je bio tri puta i tad je fudbal bio umjetnost i ljubav. Sad je čisti biznis i mafija (kladionice) čuj u ligi prvaka igra četvrti iz neke lige, i to sve stranci.
    (BL komunista, 13. decembar 2019 15:20)

    # Link komentara

  146. Pele je Bog fudbala
    (Mile, 13. decembar 2019 15:19)

    # Link komentara

  147. Reče ovo po mom skromnom mišljenju bolji od najboljih,Ronaldinjo.
    (prof., 13. decembar 2019 15:14)

    # Link komentara

  148. "Tu su Maradona, Pele, Ronaldo, Kristijano Ronaldo i zbog toga ne mogu da kažem da je Mesi bolji od njih, pa samim tim i najbolji u istoriji. Mesi je najbolji u svom vremenu i mislim da tako treba gledati sve igrače", rekao je Ronaldinjo za španski "As".

    Ovo je kontradiktorna rečenica. Prvo kaže da ne može da kaže da je bolji od KR, a posle kaže da je najbolji u svom vremenu.
    (Malkom, 13. decembar 2019 15:14)

    # Link komentara

  149. Ronaldinjo je jedan od onih koji gleda fudbal siroko. Ne usko kao svi pristrasni.

    A pritom je igrao sa Mesijem i za Barcu.

    Kako moze da se porede igraci, za najboljeg u istoriji, ako je neko osvajao samo na 1 mestu, a neko drugi na vise mesta, pritom i sa klubovima i sa reprezentacijom.

    Mesi je mozda najbolji igrac u istoriji La Lige. Barce.

    Ali ni jedan drugi izazov nije imao u karijeri, ni jednu drugu konkurenciju, prilagodjavanje, siste...

    Kada sa Argentinom nije uspeo barem Kopa Amerika da osvoji, sta drugo...


    Maradona dominirao u Spaniji, Italiji, sa Argentinom... za pocetak.
    Sa ne poredimo sa ovim konkurentom iz sadasnjice, da ne bude previse minusa... aaa.
    (GM, 13. decembar 2019 15:12)

    # Link komentara

  150. Mesi ima tu nesrecu sto je iz siromasne zemlje. Da je bio rodjen u Austriji ili Svedskoj bio bi daleko najbolji.
    (Dobrovece, 13. decembar 2019 15:09)

    # Link komentara

  151. Ne nego je bolji Pele, koji je dao 300 golova na prijateljskim utakmicama protiv nizerazrednih i vojnih timova! Nikada nije igrao u Evropi, a uskoro ce ga Nejmar prestici na listi najboljih strelaca za Brazil !
    (primorska, 13. decembar 2019 15:07)

    # Link komentara

  152. Sto bi reko Balas - Propio se nije proslo mnogo...
    te je najbolji te nije!
    (Motika, 13. decembar 2019 15:06)

    # Link komentara