1. Koliko je ovo neregularno sa ovim A licencama i glupostima koje pravi EL. U EL one tamo sezone ići će finalisti EK iz ove predstojeće? Evo sad na primer, Đorđević sa Virtusom bude prvi u EK i plasira se u EL i one tamo godine igra tu EL, ali sledeće ne može jer nema načina da se plasira u istu igrajući EL, jer je za Italijane(i mnoge druge lige) jedino moguće da se plasiraju preko EK, dok Armani ima tu famoznu A licencu??? Šta bi bilo da na primer osvoje EL one tamo godine? Sledeće svakako moraju da igraju opet EK da bi se opet plasirali? Tako ispada po važećim pravilima. 
    (Džoni, 20. jul 2019 02:22)  Ja mislim da se ide ka tome, npr. ako Virtus osvoji EK i udje u EL da ce i dalje ostati u EL ako ne zavrsi na 17 ili 18 mesto, tako da ce svake godine zadnje dve ekipe iz EL ici u EK i obratno. Bitno je da ne budes medju zadnje dve ekipe u EL. To je bar moje misljenje i mislim da je tako najbolje.
    (Sima, 20. jul 2019 13:22)

    # Link komentara

  2. Koliko je ovo neregularno sa ovim A licencama i glupostima koje pravi EL. U EL one tamo sezone ići će finalisti EK iz ove predstojeće? Evo sad na primer, Đorđević sa Virtusom bude prvi u EK i plasira se u EL i one tamo godine igra tu EL, ali sledeće ne može jer nema načina da se plasira u istu igrajući EL, jer je za Italijane(i mnoge druge lige) jedino moguće da se plasiraju preko EK, dok Armani ima tu famoznu A licencu??? Šta bi bilo da na primer osvoje EL one tamo godine? Sledeće svakako moraju da igraju opet EK da bi se opet plasirali? Tako ispada po važećim pravilima.
    (Džoni, 20. jul 2019 02:22)

    Dobili bi verovatno wild card na ustrb Aba ligasa jer sve ide ka tome da nas otkace
    (Dacha, 20. jul 2019 11:25)

    # Link komentara

  3. Ko postavlja pravila?
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neplivač, 19. jul 2019 23:35)Ko postavlja pravila?

    U Grckoj nema pravila od 90-ih godina.Tamo vlada kartel iz Atine.
    (PAOK, 20. jul 2019 08:55)

    # Link komentara

  4. Košarka je danas teška lakrdija. Zamislite samo ovo da UEFA dozvoli u fudbalu.
    (M4R3, 20. jul 2019 08:27)

    # Link komentara

  5. Ovo više nije ni smešno. Ovo je narušavanje regularnosti.
    (mr čović i dr terzić, 19. jul 2019 21:23)

    Urusen je citav sistem evropskog pojmanja sporta.Mozemo mi koji navijamo za Zvezdu da mislimo sta god hocemo,ali PAO je poslednji klub koji je potpisao ugovor sa americkim sponzorima za novi format...iz sportskih razloga.Dugo se cekali na njihov odgovor.Druga je stvar sto su pristali.
    (,prezime i maticni broj., 20. jul 2019 06:56)

    # Link komentara

  6. Koliko je ovo neregularno sa ovim A licencama i glupostima koje pravi EL. U EL one tamo sezone ići će finalisti EK iz ove predstojeće? Evo sad na primer, Đorđević sa Virtusom bude prvi u EK i plasira se u EL i one tamo godine igra tu EL, ali sledeće ne može jer nema načina da se plasira u istu igrajući EL, jer je za Italijane(i mnoge druge lige) jedino moguće da se plasiraju preko EK, dok Armani ima tu famoznu A licencu??? Šta bi bilo da na primer osvoje EL one tamo godine? Sledeće svakako moraju da igraju opet EK da bi se opet plasirali? Tako ispada po važećim pravilima.
    (Džoni, 20. jul 2019 02:22)

    # Link komentara

  7. Kad mogu FMP I FMP sto ne bi mogli Olimpijakos 1 i Olimpijakos 2?
    (Sasha, 19. jul 2019 22:20)
    Pa to. Ima sve da ih razbijemo u ovoj sezoni. Napred Partizan-Igokea ili Igokea-Partizan... šta god
    (Kimi Raikonen, 20. jul 2019 01:01)

    # Link komentara

  8. Свидело се то неком или не, ово је права ствар за европску кошарку да се приближи американцима, а и генерално за популарност кошарке у европи.
    Европи дефинитнво треба европска нба лига, тј евролига, све остало је замајавање и губљење времена.
    Сем шпанске лиге и донекле турске све ово остало је средње жалосно, и што би оли,пао, фенер , цска и остали губили времена и играли по неким фискултрним салама по својим земљама.
    Дакле апсолутно за евролигу по типу нба, само да не буде скорз затвроено него да се преко европкупа по 2-3 тима могу пласирати тамо, а најгори из евролиге да испадну.
    Наравно треба повећавати постепено и број тимова у евролиги како се квлаитет буде дизао.
    Национални и регионални шампионати долазе испод еврокупа за борбу за еврокуп, али до априла месеца, а у мају и јуну доалзе и евролигаши и онда се одигра деифитнви шампиоант за првака сваке земље, пошто би се евролига играла закључно са априлом, евентулано прва половина маја.
    Још подела евролиге на исток запад као у америци и да се игра кошарка.
    И наравно еуро all-star.
    То би онда био прави шоу'тајм и лига би баш била гледана јер би тимови били све јачи и јачи, а самим тим и лига.
    Једноставно помирите се са тим да спорт више није забава и рекреација као што је био до пре 20'ак година, то је сада озбиљн бизнис и максимално професионално занимање, тако да оваквих ствари биће у будуће у све већем броју.
    Да су паметни оваквим би путем требало да крену и ватепроло, одбојка и рукомет у европи.
    (некле, 20. jul 2019 00:48)

    # Link komentara

  9. Cirkus Kolorado!
    (robert, 20. jul 2019 00:42)

    # Link komentara

  10. Za igrace milina. Kao na produzenom godisnjem odmoru
    (s, 20. jul 2019 00:34)

    # Link komentara

  11. Ko postavlja pravila?
    (Neplivač, 19. jul 2019 23:35)

    # Link komentara

  12. Kad mogu FMP I FMP sto ne bi mogli Olimpijakos 1 i Olimpijakos 2?
    (Sasha, 19. jul 2019 22:20)

    # Link komentara

  13. Niko ne može da zabrani Olimpijakosu kako će da se zove.
    (Pan, 19. jul 2019 22:19)

    # Link komentara

  14. Dabogda propala Evroliga za sva vremena!
    (Komšija, 19. jul 2019 22:04)

    # Link komentara

  15. EL za sada ima pravilo po kome je uslov za učešće da se klub takmiči i u nacionalnoj ligi, osim ako je iz nje izbačen iz raloga koje EL ne smatra opravdanim. Olimpijakos je uspeo da praktično napusti grčku ligu i da za to ne bude sankcionisan od strane EL, pri čemu nije jasno da li su je zaista napustili zbog nezadovljstva suđenjem i žele da se u nju vrate ako se nešto promeni, ili učešće u drugim takmičenjima osim EL tretiraju kao nepotreban teret i sve je ovo bila predstava koja im je omogućila da se oslobode tog tereta bez prikazivanja sebe kao inicijatora tog procesa. Sada se produbljuje pitanje ravnopravnosti u EL i španskim Evroligašima sigurno neće biti svejedno što paralelno igraju u dve jake lige, dok Olimpijakos može po nedelju dana da se sprema za EL utakmice. Svakako, iskustva Olimpijakosa će biti pomno praćena od svih ostalih u EL, to će biti eksperiment čiji rezultati će biti ključni za dalje rasprave o budućnosti košarke u Evropi.
    (marko, 19. jul 2019 21:35)

    # Link komentara

  16. Ovo je budućnost evropske košarke. Nakon što Oli ove sezone odigra sjajno Evroligu zbog dosta manjeg broja utakmica od konkurencije i ostali će se zapitati zašto se umaraju protiv Bujukčekmekčea, Andore, Estudijantesa, Patre... Bataliće se nacionalni šampionati i imaćemo piramidu: Evroliga, Evrokup, nacionalni šampionat. Najbolji igraju sa najboljima, potom drugi nivo evropske košarke za one dobre, ali ne dovoljno i na kraju ko nije dovoljno dobar( i bogat) da igra Evropu igra prvenstvo svoje države.
    Svidelo se to nama ili ne, sve ide ka tome. Zato se i ukida prohodnost od liga ka Evroligi.
    Da sumiram, ne bi me čudilo da se Oli i malo progura ove godine. Uspeh Olimpijakosa bi bio jak argument za Evroligu da im je vizija ispravna, i ovakva situacija im je došla kao poručena!
    (Apk, 19. jul 2019 21:26)

    # Link komentara

  17. Ovo više nije ni smešno. Ovo je narušavanje regularnosti.
    (mr čović i dr terzić, 19. jul 2019 21:23)

    # Link komentara

  18. A da li će igrati proziv PAO u EL?
    (srbEUin, 19. jul 2019 21:14)

    # Link komentara

  19. Neposteno. Dok ostali imaju teske meceve i moraju sve to da uklope sto je oko 100 utakmica u celoj sezoni ovi ce da odigraju oko 40 u Evroligi...
    (Neoz, 19. jul 2019 21:11)

    # Link komentara

  20. Pametno, samo bi gubili vreme protiv timova kao sto su Buducnost, Cedevita Olimpija, Mornar.... Jedino bi im Zvezda pruzila dostojan otpor zbog kvaliteta tima i Partizan u Areni zbog odlicne atmosfere.
    (Billy su koraci Beron, 19. jul 2019 20:59)

    # Link komentara

  21. Ovo je slika i prilika A licence i sve njene slabosti. Olimpijakos igra EL i drugu ligu domaćeg prvenstva????!!!!!! A da nema A licence nikada se ne bi ovako ponašali u šampionatu.
    (wve, 19. jul 2019 20:58)

    # Link komentara

  22. U ovom slucaju mislim da ulaze u red glavnog favorita za osvajanje EL ove sezone, jer ce imati duplo manje meceva od ostalih ekipa u EL. Putovace najvise dva puta mesecno i odigrati samo 30 utakmica u regularnom delu. Milina.
    (Slobodni Klikeri, 19. jul 2019 20:56)

    # Link komentara

  23. Ko ih ....
    (niksy, 19. jul 2019 20:51)

    # Link komentara

  24. ovo je najava kako ce se stvari odvijati sa svim nacionalnim prvenstvima koje imaju ucesnike evrolige sa a licencom..sve po uzoru na nba a u pitanju su dva razlicita sveta... lepak koji drzi evroligu na okupu je upravo razlicitost zemalja iz kojih klubovi dolaze ,za razliku od nba gde timovi zapravo I nisu timovi vec relativno lako preselive fransize I kao takve ne poseduju ostrascenost odakle poticu ,sa par izuzetaka poput nyk ili lal ali I to iz potpuno drugih razloga....

    sportski pozdrav :)
    (anti-reklamozder, 19. jul 2019 20:50)

    # Link komentara

  25. Grci imaju ponos. I drze rec.

    Kod nas kada klubovi prete, vrlo brzo zacute za 100e. Mozda 200e.
    (GM, 19. jul 2019 20:42)

    # Link komentara

  26. samo kesh bajo moj i sve ce moci
    (budalastine, 19. jul 2019 20:38)

    # Link komentara

  27. Kakav cirkus a i pokazatelj ovromne mane A licence. Zamislire tim igra EL i drugu ligu u svojoj državi???!!!! Ovo je sve zbog A licence, njen direktan rezultat i najbolji pokazatelj kokiko je štetna.
    (pero, 19. jul 2019 20:32)

    # Link komentara

  28. Ne razumem. Ja bio ubedjen da su u abi? Sto bi?
    (?!?, 19. jul 2019 20:28)

    # Link komentara