Novi poraz srpskih odbojkaša u Ligi nacija

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od SAD sa 3:1 (14:25, 25:20, 29:27, 26:24), u drugoj utakmici petog vikenda Lige nacija.

SN Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
  1. Zasto toliko prozivate gaju da gura jedan klub?! Koji drugi pa ima? Pored ovih iz zvezde i peke iz partizana ko? Ko da igra? Iz domace lige nema boljih od ovih sto su na spisku... E sad sto su iz istog kluba to je slucajnost....
    (Zasto???, 30. jun 2019 12:59)

    # Link komentara

  2. Help
    Objasnio ti je covek sve, detaljno, pa mi nije jasno zasto trazis pomoc. Cak ti je detaljno objasnio i Sidnej. Na ono sto je napisao za Gajica, nemam sta da dodam i da ti na jednostavniji nacin objasnim.
    (Hmmm, 30. jun 2019 09:40)

    # Link komentara

  3. My way
    Jeste, tebi odgovar, zacudih se jos na komentaru, razumnom, bez ponavljanja, stalozenom... Evo jos uvek se cudim i na ovom sto si napisao, pa ga citam nekoliko puta. U moju odbranu, (ako je to moguce😁) dve stvari ne mogu u isto vreme. Pa sada, ajde da i razumem to sto pises, ali opet negde i ona generacija Atanasijevica je imala isti problem. Nije taj problem nastao tek sada, vec se provlaci vec dugi niz godina, a covek na celu saveza, svesno finasira samo jednu ekipu. Opet, to potvrdjuje, ono sto napisah, da je pogresno samo tako baciti ih u vatru. Da je sve to bez ideje, plana. Morali su da igraju sa iskusnijim, sa onima koji su igrali bitne utakmice i koji znaju kada treba povuci, kako se izboriti sa pritiskom, sta uraditi u presudnim momentima. Zato i ne mislim da su oni krivi, vec da krivica lezi u treneru. On je igrao takve utakmice, on zna kakav je pritisak i zato me cudi da je pristao na nesto sto je unapred znao kako ce se zavrsiti. Nema opravdanja za njega. Koliko vidim, jos uvek traze dobrog tehnicara, a sto je jos vaznije, jos uvek ga nisu nasli. Nece ga ni naci, sve dok ga biraju na taj nacin. Premda ja Nikoli zameram neke stvari, najvise mu zameram sto je sebi dozvolio da bude marioneta u rukama Zorana. Narod k'o narod, udara na ono sto vidi, a ne na ono sto je iza.
    (Hmmm, 30. jun 2019 08:55)

    # Link komentara

  4. Kao prvo nemojte da gazite mlade momke!!! Slazem se sa svim komentarima da je slabo itd itd...,ali ko je krivac? Pa sistem saveza i neparica u nasim klubovima i svakako dakako strucnost trenera iz mladjih kategorija! Mi smo ubedljivo najgora primacka zemlja od davnina! Posle Vujevica,Boskana,pa i Grbica koji je svakako bio kompletan i paklen igrac,ali nije bio savrsen dodavac servisa,mi vise takve kalibre nemamo! Ja ne znam kako ih uce od malena,ali Amerikanci,Italijani,Belgijanci,Francuzi posebno,pa cak i Rusi u poslednje vreme sve vise posvecuju rad u napredovanju prijema jer se odbojka podigla u atletskom nivou i servisi su sve brzi i tesko ih je primiti! Ali ostali dodaju,ostavljaju lopte a mi se stvarno mucimo. I druga stvar koju stalno trubim da nemamo lidera! Jos nisam video da je neko preuzeo ulogu lidera i malo se prodrao na saigrace,motivisao,preuzeo odgovornost u teskim momentima...,nekako se sve promenilo. Kad se setim kad Vanja proslavi poen,pa on ‘nalozi’ celu halu!!! I tako od starta,malo cuvanje snage,ali kad je trebalo uvek je bio silno motivisan.
    (Vekilivokili, 29. jun 2019 23:52)

    # Link komentara

  5. @Hmmm
    Ти мени одговараш, а ја нисам ни послао коментар??? Ја везано за то што сте ви, тачније што је White Power написао, могу само у одбрану младих момака да кажем да је ово ипак једно ново искуство за њих. Момци из наше лиге и клубова који одустају од Европе нашли су се одједном на великој сцени против светске елите, без обзира што су сви комбиновали саставе. У оваквом систему дугог такмичења какав никада нису доживели са много путовања, 3 утакмице дан за дан, па "пауза" за пут под ноге и тако више од месец дана. Осцилације ту имају и најискуснији тимови, а ови момци су имали своје тренутке сјаја, иако, и то треба рећи, од њих то нико није очекивао. Србија не учествује на првенствима за млађе категорије већ дуго. Ако вам кажем да су одбојкаши до 23 године на дну без бода, до 21 године са 2 бода на 49 месту одмах испред групе на дну са 0 бодова, баш као и јуниори до 18 година, ваљда вам је мало јасније шта Никола ради ове године у ЛН и колико нама значи што ови млади играчи показују нешто, поготово Божидар Вучићевић којег морам посебно да истакнем. Иран, примера ради је светска одбојкашка сила већ дуже времена и биће само још јачи, невезано за то ко им је селектор. То је истина коју једноставно треба прихватити.
    (my way, 29. jun 2019 23:28)

    # Link komentara

  6. Moze info za neupucene... Kako je to gaja bogaljio repku I kako je sada bogalji? Zar nije uzeo sidnej?
    (Help, 29. jun 2019 23:12)

    # Link komentara

  7. My way
    Vidi, vidi... Ko bi rekao da cemo se sloziti? Jesi li to od juce do danas naucio da citas, ili si konacno shvatio o cemu pricam? 🤔🤔🤔 Nema potrebe duljiti o Gajicu, svi znamo sta je uradio. Bogalji i ovu reprezentaciju od trenutka kada je zaseo u stolicu, na isti nacin, jednako strucno, kao od '95.-2000. Ne sumnjam da Nikola zna odbojku, da zna o cemu prica, ali jednostavno on nije rodjen za trenera. To ti je kao nastavnik u skoli, zna taj predmet, zna sve, ali ne zna da prenese znanje. Sa igracima koje mi imamo, mozemo osvajati medalje, uvek i na svakom takmicenju i uopste da ne brinemo za kvalifikacije. Ovako kako je sada, nazalost, ne uliva poverenje. Naravno i dalje ostajem pri misljenju za ona 3 igraca. Cisto da ne bude da me samo nasi nerviraju, Volkov me takodje nervira, kada podivlja i zaboravi se.😁😁😁
    (Hmmm, 29. jun 2019 21:52)

    # Link komentara

  8. @Hmmm
    Ne sumnjam ni najmanje u Grbićevu stručnost. Naprotiv.
    Sve što im je tokom tajm auta svih ovih nedelja govorio ima savršeno smisla (barem ono što se čuje kada nema imbecilnih reklama za kladionice), ali ga klinci jednostavno ne slusaju, a to je već ogroman problem.
    Ako ništa drugo, a ono zbog impresivne igračke karijere, jer je naspram svih njih zajedno Nikola institucija. Najblaže rečeno.
    Gajić je druga priča. Kao igrač je bio nula, kao trener dve nule i samo ga je luda sreća pogledala da u istom trenutku ima dva Grbića, Vujevića, Miljkovića i „pit bul Mijića“ u timu-pa je reprezentacija uradila šta je uradila.
    Sa takvim timom bi i Vini Pu uzeo OI.
    Godinama pre toga je bogaljio reprezentaciju koja je mogla od '95-2000. vladati svetskom odbojkom, samo da ju je vodio neko za promil stručniji. I tada je strančario, baš kao i danas.
    Na kraju krajeva, i Iranci i Rusi su ga ekspresno počistili sa klupe reprezentacije, jer nisu imali živaca za njegovu "genijalnost".
    (White Power, 29. jun 2019 21:19)

    # Link komentara

  9. Jel možemo mi nekog da pobedimo?
     (Šta to uradi Billy Berone!?, 29. jun 2019 20:43)

    # Link komentara

  10. Gaja I Grba ce nas pokopati
    (Xxx, 29. jun 2019 20:20)

    # Link komentara

  11. White power
    Jao tebi kada procita my way ovo sto si napisao😁😁😁 Ne zavidim ti ni najmanje😁😁😁 Salu na stranu, tim treba malo korigovati, izvrsiti izmene, ali nije tako strasno, kako ti prestavljas. Prvo moraju naci adekvatnog trenera, koji prvi nece biti malodusan i davati besmislene izjave, posle svakog meca. Drugo, moraju dozvoliti i drugim igracima da igraju, a ne samo Vojvodina, ali to je vec delo Zorana Gajica. Trece,ili je to prvo, njega smeniti sto pre, ako zelimo da muskarci odu na OI. Vucicevic je dobar, nemoj da zezas, bolji od Luburica svakako. Ne znam bas koliko Ivovic moze da pruzi, ali nemoj Nemanju da mi diras. 😁😁😁 Sve u svemu, ako dodje drugi trener(malo verovatno), izbace se neki igraci iz reprezentacije, prosiri se izbor i na druge klubove, potrazi bolji tehnicar, neko sedne sa njima ozbiljno da prica, nemoj uopste da sumnjas u njih. Joj, pomenuh Zorana Gajica, sada moram molbu da pisem, da mi objave komentar.
    (Hmmm, 29. jun 2019 19:54)

    # Link komentara

  12. Iako je Grbić zaista dao šansu mlađim igračima, na čemu mu se nema šta zameriti, utisak je da većina njih to nije znala niti htela da ceni.
    Kako drugačije objasniti takvu malodušnost, nezalaganje i odsustvo motiva. Umesto da ginu po terenu i preporuče se selektoru, ama baš niko od potencijalnih prvotimaca nije pokazao reprezentativni nivo. Igra jednog Kujundžića, toliko neenergičnosti i nedostatka želje za pobedom, Vučićević koji ostatak lige nacija odigra lošije nego prvi meč protiv Rusa u Novom Sadu-jedan as, pa tri servisa u plafon, Mehić i to malo što je igrao-bolje da nije, Simić, Batak takođe. Jedino Peković, koji je na trenutke pokazao želju i žar.
    I danas, protiv bukvalno 4-tog tima SAD, teško ih je bilo gledati. Gomila nepotrebnih grešaka, lagano izgubljenih poena, totalan pad u igri krajem svakog seta. Što je najgore, sve to garnirano očajnom partijom tri iskusna reprezentativca Ivovića, Jovovića i Lisinca. Zaronili u sivilo.
    Ovaj zadnji vikend je zaista bio totalni fijasko.
    U kvalifikacijama u Italiji će se ponovo sve svesti na tandem Ivović/Kovačević, jer Petrić ionako nikada za reprezentaciju nije znao pružiti partije na nivou onih u klubu, na hirovitog Atanasijevića i na sreću, koje će trebati podosta da bi se savladao domaćin.
    Zaista bi bila katastrofa da muška srpska odbojka 8 godina nema predstavnika na OI.
    (White Power, 29. jun 2019 19:22)

    # Link komentara

  13. puni boraniju. hahaha devet poraza i još im je malo.
     (., 29. jun 2019 19:14)

    # Link komentara

  14. Mi imamo dobru ekipu, samo nam fali dobar trener. Sitnica, znam. Da nije te sitnice, opusteno bi se moglo reci da prolazimo kvalifikacije. Ne bi strepeli od Australije, a pobedili bi Italijane. Ovako je neizvesno i mozemo samo da se nadamo, da ce igraci biti u elementu. Drzite se momci, nece ovi vladati do sudnjega dana.
    (Hmmm, 29. jun 2019 19:13)

    # Link komentara