1. @ @@
    ajmo nba strucnjaci pitanje:dali on po isteku ovog petogodisnjeg ugovora ima pravo na super max ugovor 35% salary cap ako od zadnje tri godine ugovora 2 puta bude u nekim od petorki lige ili je to samo da je uspio u ruki ugovoru?
    (maki 5014)
    ...…..
    ...…..

    ...…..
    Apsolutno ima pravo... DA... U pravi si :)
    Kriterijumi se doduse menjaju na par godina... od sledece sezone cini mi se... da bude DPOY, All-NBA ili MVP...

    POZ
    (Stefan COYG, 29. jul 2018 17:19)

    # Link komentara

  2. ajmo nba strucnjaci pitanje:dali on po isteku ovog petogodisnjeg ugovora ima pravo na super max ugovor 35% salary cap ako od zadnje tri godine ugovora 2 puta bude u nekim od petorki lige ili je to samo da je uspio u ruki ugovoru?
    (maki 5014, 28. jul 2018 22:45)

    # Link komentara

  3. Udoh Ekpe iz Jute bi obavio isti posao kao Capela za 5-8x manje novca. Udoh je imao loše brojke ( 3-3-1 ) jer je igrao uz Goberta koji je isto to samo bolje (visina, ruke, snaga), a reč je o upotrebljivom igracu.
    Na mestu Capele ne treba tražiti prvu ligu centara (kako neki pominju Whitesidea, Cousinsa...) već je dovoljan i neki fizikalac prosečne košarkaške inteligencije. Kao sto je GSW radio sa Zazom i McGee-jem.
     (Dr Manhattan, 28. jul 2018 15:32)

    # Link komentara

  4. Ostoja reaguj!
    (Pince, 28. jul 2018 12:05)

    # Link komentara

  5. Iz ovog razloga nema prstena za njih. Alavost. Pa pogledajte gsw, odriču se plate, uzimaju manje šuteva, samo da bi ostali na okupu. A jedan Capela koji ne može bazen da pogodi uzme ovakav ugovor. Paul koji je stalno povređen dobije max ugovor. Puste da ode Ariza.. strasno.. volim mela ali ne verujem da će doneti neku prevagu
    (hshsb, 28. jul 2018 11:16)

    # Link komentara

  6. Mislim da će Kapela biti dosta bolji i postati jedan od boljih centara, sezonu je svakako imao dobru, solidan u napadu, defanzivi... Treba još dosta rada i truda da bi postao nešto, mislim da je glupo od njega sto je stavio takav zahtev rocketsima, ispada da ga najviše pare zanimaju, nije ni trebao pominjati i tražiti više kad bi svakako dobio 60M$ sto za centra njegovog kalibra predstavlja odličnu cifru, mada možda je to uradio jer je hteo da ostane u Hjustonu jer se dosta spekulisalo o njegovom odlasku. Sigurno da ne može da se poredi (još uvek) sa Jokicem , KAT,Davisom,Cousinsom... ali za par god možda će moci
     (tp, 28. jul 2018 11:01)

    # Link komentara

  7. @jim beam

    ode mi greskom ceo komentar,mada to ne utice na ono sto sam prethodno rekao tj hvala za analizu :). ipak reci cu par stvari vezano za tvoje kontraargumente : sto se kapele tice da im krpi odbranu I da im u sistemu sa trojkasima radi posao je tacno ali to je zapravo I potvrda onoga sto sam napisao -nece biti kvalitativnog iskoraka tu a sa tim konceptom 3 do besvesti ,hardenov stepbek kuvanje koraci I kris pol koga koriste (u 34oj godini) samo polovicno jer iako je point God covek je majstor asistencija (referenca na dzordana I tvoje zapazanje), gordon koji ce slobodu suta dobiti samo kad je jedan id ove dvojice ,sa melom, trojice povredjen. sto se tice igraca koje sam naveo Vajtsajd ima 27 godina I u toj 27oj zaradjuje 25mil . ne slazem se da je limitiraniji igrac ali to je stvar misljenja,ipak sigurno je da je iskusniji,sto se temperamenta tice obzirom da igra u majamiju ekipi koja nema vecih ambicija od prve runde plej ofa nije cudo u hjustonu bi to verovatno bilo nesto drukcije nego u kombinaciji sa dragicem. sto se para tice ,ako su kapeli u ovim godinama dali 90 mil za 5 sezona koliko mislis da ce traziti u 27oj,pri cemu jos jednom,to je ekipa gde tesko da moze previse da napreduje sem u skoku I vracanju na sut za 3? realno za te 4 godine moguce je da ce I hjuston neke stvari izmeniti a spreman sam da se kladim da kapela bolje partije od prosle sezone nece imati. rendl nije standardna 5 ali moze da je igra ,uostalom dobar deo prosle sezone ,zbog povrede lopeza je igrao I belezio po 20 ppg (istina nisu previse realne te brojke u raspalim lejkersima) ali poenta ostaje, svega je 2cm nizi od kapele pa se tu ne slazemo. za dzordana si I sam rekao ,a kada su u pitanju gotova resenja I instant uklapanje sa timom on je mozda bio I najbolja opcija za to sta se trazi od centra u roketsima,dakle skok I eventualno zakucavanja na polove asitencije ,van toga je drvo. na kraju kazins,macka u dzaku ,verovatno do januara,mozda all stara,posle toga bi trebao biti osposobljen. ali kazins je bio dostupan bez obzira na kapelu,potpisao je za smesan novac I jednu sezonu sa gsw,nesto sto je hjuston isto mogao da mu obezbedi kao glavni konkurent gsw a moguce I bolje ,obzirom da je u hjustonu mogao da napravi nesto novo I vredno ,dok ce u gsw biti posmatran kao prilepak koji se nakacio na voz da bi uzeo prsten,inace od svih predlozenih igraca daleko najbolji ako se ne bi uzimao mentalitet .

    bez obzira sto imamo relativno drugacija misljenja mislim da si odlicno analizirao sa svoje strane.

    sportski pozdrav :)
     (anti-reklamozder, 28. jul 2018 08:32)

    # Link komentara

  8. @anti-reklamozder
    Vajtsajd u Majamiju zaradjuje cca 25 miliona po sezoni, 98 miliona za 4 godine. Znaci nekih 7 miliona je skuplji godisnje. Pri tome je znatno stariji, problematican je i jos limitiraniji u napadu od Kapele. Rendl ne moze da igra peticu pa im ne odgovara (a nema bas dobar sut spolja), a Dzordana da su hteli, doveli bi ga zbog Pola, ali ocigledno nisu pomisljali na to. Svakako mu je karijera u silaznoj putanji i nije bolja opcija. Bugi je...macka u dzaku za sve, u najmanjh ruku. Uzeli su/zadrzali ono sto im je najbolje. Nije da je momak Mutombo, ali napredak iz sezone u sezonu je vidljiv i bice samo jos bolji. Savrseno se uklapa u taj tim, krpi im rupe u odbrani, dobar je na ofanzivnom skoku, igra tranziciju i nije veliki potrosac lopte. Kada imas Hardena, Pola, Gordona i verovatno Mela, ne treba ti nista bolje u reketu.
     (Jim Beam, 27. jul 2018 23:35)

    # Link komentara

  9. ja I dalje nisam siguran u ovog decka... ne moze se reci da je imao losu sezonu,naprotiv ,ali u hjustonovom konceptu ,citaj sut za 3 do besvesti, ne vidim da ce napraviti kvalitiativni iskorak sa njim pod kosem. uostalom ,vecina ispadanje iz plej ofa vezuje za Polovu povredu ,pa dovodjenje Mela ima smisla kad su odnos fizikalije/iskustvo/sut u pitanju,a ne vidim da ce im kapela doneti tu sigurnost pod obrucem za koju se nadaju sve iako je u pitanju investicija u buducnost. opet hjuston I nije poznat po rezonu nesto ,ali ako su odvojili 90 miliona za kapelu ,po ligi je za tu poziciju bilo jednako kvalitetnih cuvara obruca za znacajno manji novac(vajtsajd npr, a od mogucih regruta pre prelaznog roka tu su mogli biti, rendl, dzordan pa I kaznis gledano u buducnost).

    sportski pozdrav :)
     (anti-reklamozder, 27. jul 2018 23:13)

    # Link komentara