Novak Đoković

Da li će se "Velika četvorka" vratiti?

Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Mari čine "Veliku četvorku", ali u poslednje tri godine nisu bili svi u vrhunskoj formi u isto vreme.

PT Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Igi, jesi ti bre nirmalan? Kako te ne mrzi?
    (Dragance, 19. avgust 2017 10:17)

    # Link komentara

  2. Велике четворке давно нема. Н једино још на шљаци може да игра на осталим подлогама је очајан. Губио је од Ф на АО,ИВ,М без шансе за победу .Ф гура Најк да уђе у историју као најбољи играч свих времена и да се поново врати наN°1. И Ф игра лош тенис и пропушта сезону на шљаци да неди изгубио од Н. Некада је био храбрији па је уз сузе губио од Ђ на В14,15 US опену 15 у п.ф АО 16 завршном М15 и главом без обзира побегао са М14.Мареју ту никада није ни било место. Новак је завршио каријеру уз свесрдну помоћ Пепеа и Маје Волк. Гледаћемо очајан тенис у режији Најк и АТП јер Ф мора да буде први да краја године. Једино године могу да га спрече у томе,нека повреда. Тенис је пао на много ниске гране и у скорој будућности нема му лека
    (ИГИ, 19. avgust 2017 08:21)

    # Link komentara

  3. Тешко да ћемо гледати епске мечеве јер сва четворица очајно играју. Био је на АО епски меч Ф-Н па осим пар врхунских потеза све је било очај. И на ИВ и М исто очај и јад. Н осим на шљаци где игра нешто тениса на свим осталим подлогама је очајан. Ф избегава да игра на шљаци да не би изгубио од Н. Тенис је у великој кризи јер нема младих играча а велика четворка је за пензију.Погледајте ове мечеве у С то је смешан тенис Н губи од очајног К који је био очајан против К и требао је да испадне. Ф гура Најк а и Н да се тенис не би суновратио у провалију. Погледајте ко је све "повређен" Ђ,М,В,Н,Р,Ч све да би се Ф и Н вратили на врх да би се повећала популарност тениса, који је тренутно очајан и не заслужује толико пара које се врте по турнирима.
    (НЕДОЂИЈА, 19. avgust 2017 07:34)

    # Link komentara

  4. @liverpul
    Znači Novak će igrat zauvek!
    (Marko, 18. avgust 2017 22:59)

    # Link komentara

  5. @bg leprikoni...Kada su se vaterpolisti pobunili ona i rvac su nicim izazvani stali na stranu rezima A DA IH NIKO NISTA NIJE PITAO. Za Nola sam ti vec rekao da ga ne simpatisem zbog stvari koje si nabrojao a to sta rade njegovi stric i otac mi je muk. Ali Nolo nikada ali bas nikada nije hvalio ovaj rezim. Sto me da budem iskren cudi.
    (Kontras, 18. avgust 2017 22:29)

    # Link komentara

  6. Zašto većinom komentarišete sa ironijo. Sva troica - petorica naj vjerovatnije neće nikad igrati zajedno na najviše nivou. Što ne znači da ne očekujem još neki epski meč jer od njih petorice za očekivati je da dojica ili troica "igraju".
    Troica: Đole, Rođo i Rafa
    Petorica : Endi i Sten.
    Novaka niko nema pravo izbaciti iz te trojke, po meni su to tri najveća igrača u istoriji tenisa. Rođo ima najviše GS i vremena na NO1, Nadal je Tito na šljaci da je rođen 15-20 godina ranije pravio bi haos jer se više igralo na šljaci. Novak ima najdominantnije NO1 u istoriji i pozitivan skor sa dva najbolja igrača na svijetu. Kažete nisu oni bili u formi pa šta je bilo na AO kad su igrali Đole i Rafa 5,5 sati tad su bili na vrhuncu karijere oboica. Rođo na Win pretrao sve bez izgubljenog seta i gubi od Novaka jel se to Rođa povredio u svlačioni. Ne zaboravite bjeg Rođe u finalu Londona , tad je uzeo sve i u finalu se nije pojavio čak nije ni predao jednostavno se nije pojavio. Molim vas prije kritika upoznajte se sa činjenicama. Ne mogu reći da je Novak najbolji svih vremena ali u top 5 je sigurno.
    (t67, 18. avgust 2017 21:41)

    # Link komentara

  7. Ne postoji velika četvorka, Federer i Nadal su iznad svih pa velika praznina pa tek onda Djoković i Marej...iza njih svi ostali..
    (mm, 18. avgust 2017 21:39)

    # Link komentara

  8. Ne postoji velika cetvorka,postoje Federer i Nadal kao creme de la creme ovog sporta zajedno sa Borgom,Samprasom,Lejverom,postoji Novak kao jedan iz drugog esalona uz Konorsa,Lendla,Agasija,velikih imena koji ipak nisu top topova svako iz svojih razloga,dok Marej je objektivno neko ko je maksimalno iskoristio trenutak pada boljih igraca i slabost ostalih i vreme ce pokazati gde je u teniskoj hijerarhiji,inace naslov je bzv,jer niko od njih nije nigde otisao,sve ipak zavisi od napretka klinaca predvodjenih Zverevim,jer dok su tu velikani tipa Nisikori,Berdih,Raonic za ove dominantne nema zime makar igrali kljakavi,jednom rukom sa 40 godina
    (gruja, 18. avgust 2017 21:11)

    # Link komentara

  9. @Kontras
    Ivana apsolutno nije to izjavila vec je navela iskljucivo njen slucaj u vezi ulaganja drzave(trebala je valjda da laze da ne dobija pare pa da je proglasite nezahvalnicom),i to je njena sva povezanost sa Vucicem.Sa druge strane Nole spasava sa vodjom zavejane,hvali ga u intervjuima,njegov otac pocasni gost na SNS konvenciji,familiji se namestaju tenderi,dobijaju se zemljista,a pritom Novak zaradjuje stotine miliona,nista mu od toga ne treba i zanimljivo njemu to NIKO NIKAD nije zamerio,a Ivanu i Davora svi pljuju zbog zahvalnosti za crkavicu od drzave,jednostavno ako ste mangupi budite mangupi do kraja,mada ruku na srce jedini sportista koji zasluzuje los tretman u narodu jeste ministar i to ne zato sto je ministar kod Vucica vec sto ocigledno ne radi svoj posao kako treba.
    (bg leprikoni, 18. avgust 2017 21:00)

    # Link komentara

  10. Ne postoji velika cetvorka. Postoji velika trojka- Nadal, Federer i Djokovic.
    (the seventh, 18. avgust 2017 20:52)

    # Link komentara

  11. Vratice se , rekreativno
    (Sani*, 18. avgust 2017 20:37)

    # Link komentara

  12. Federer ne osvaja Us open, Nadal da, Novak osvaja AO, a za Svrcu ne znam sta kazem posle kolapsa, al je kao secer.
    (anica, 18. avgust 2017 20:31)

    # Link komentara

  13. @bg leprikoni* Ivana je pukla u narodu onoga dana kada su ona i rvac rekli da je sve super u sportu i da vaterpolisti pricaju nebuloze o neulaganju u isti. Ona je rezimski sportista! Ja Nola ne simpatisem ni malo ali je uspeo on licno da se distancira od politike i za to kapa dole.
    (Kontras, 18. avgust 2017 20:09)

    # Link komentara

  14. Nema cetvorke tu su majstori Rodja i Rafa ova dvojica su tu sticajem okolnosti tu gde jesu.
    (Kiza, 18. avgust 2017 20:04)

    # Link komentara

  15. Gospodo kada je tenis preziveo odlazak Borga Konorsa i Mekinroa prezivece bez Mareja i Nola bez problema. Gore pomenuta trojica su uz Federera i Nadala teniseri a ova dvojica udaraci loptica.
    (Bg, 18. avgust 2017 20:02)

    # Link komentara

  16. Nažalost vreme najlepšeg i najuzbudljivijeg tenisa je za nama.Ozbiljne godine koje imaju pomenuta četvorica i povrede čine svoje.Gledaćemo ih još neko kratko vreme svi četvoricu,ne duže od 2-3 sezone u promenljivoj formi.Slažem se da Marej sa 3 GS ne pripada ovde,jer onda sa punim pravom i Stan sa 3 GS čini veliku petorku.Posle njih ovaj sport neće ni izbliza biti ovako zanimljiv.Neka mi neko nabroji neku novu četvorku koja će imati zajedno 50 GS.Ja ih ne vidim.
    (Dekameron, 18. avgust 2017 20:02)

    # Link komentara

  17. jok - u isto vreme nikad više
    (Tibor, 18. avgust 2017 20:02)

    # Link komentara

  18. Pogledajte ove komentare,pise se iskljucivo o tenisu,nas igrac dobija punu podrsku i NIKO ne pominje povezanost njega i njegove porodice sa velikim vodjom i njegovom strankom.I onda udjete na komentare o Ivani gde se devojka vredja,omalovazava,svaki drugi komentar Vucic,pljuje se po Srbiji itd.I onda neko kaze ne cenimo Novaka,a za Srbe drugi sportista ne postoji.Nema veze sa temom ali kao neko ko poprilicno prati stavove u vezi sporta kroz komentare na,pre svega,ovom portalu,jednostavno ne mogu a da ne primetim koliko razlicito tretiramo ljude koji svako na svoj nacin predstavljaju ovu zemlju,verovatno u zavisnosti od toga koliko sportovi kojim se bave donose novca.
    (bg leprikoni, 18. avgust 2017 19:23)

    # Link komentara

  19. Nole ce se vratiti. Roger ima rekord na Wim.-u. Onaj Spenac na RG-u. Red je da Novak postavi rekord na Australian openu. Trenutno poravnat sa Emersonom. Naprijed Nole!
    (Mracna zvijezda, 18. avgust 2017 19:23)

    # Link komentara

  20. Kraj, dolaze mlađi.
    (Maksim, 18. avgust 2017 19:22)

    # Link komentara

  21. Hoce, ali na turniru veterana.
    (lilly alen, 18. avgust 2017 19:14)

    # Link komentara

  22. Samo Federer, a ni on jos dugo. Magija je lepa, al vreme mu doslo. Rafo jos trza pomalo, al nedovoljno. Ostala dvojca su vec presisani od nove generacije. Nista vise od njih, a ni ne treba ih pamtiti, antipropaganda ionako dosadnog sporta. Nema tenisa bez Federera i Serene
    (turbo, 18. avgust 2017 19:14)

    # Link komentara

  23. Samo možda Mari, ostali su za penziju.
    (zolika, 18. avgust 2017 19:13)

    # Link komentara

  24. Zivi bili pa videli...al dogodine ni 2 a ne 4...
    samo realno...
    (Realno, 18. avgust 2017 19:03)

    # Link komentara

  25. Bilo kako bilo, njihovi mecevi su bili i ostali za pamcenje. Tako da ne verujem da ih necemo gledat ponovo u toj ulozi, bez obzira na godine. Mogu Novak i Marej sigurno 3-4 godine a Rafa i Rodzer bar jos dve tri godine zbog snage Spanca kao umetnosti Svajcarca do 40 godine.
    (nemke, 18. avgust 2017 18:56)

    # Link komentara

  26. Jedno su očekivanja a drugo je realnost.Mislim da neće doći do toga,pre svega što će doći do osipanja.Prvo očekujem da se Murray neće još dugo tu zadržati,posle njega ni Federer iako to po sadašnjim rezultatima ne izgleda tako.Nadal je na vrhu a biće i Đoković iako to malo ko očekuje,nešto mnogo brzo otpisujemo našeg šampiona.Vavrinka će se još neko vreme biti u kombinaciji dovoljno da "kvari" rejting ostalima.Dolaze mlade snage,pre svih A.Zverev i Thiem a najverovatnije će sledeće godine još neko.
    (BAKI, 18. avgust 2017 18:54)

    # Link komentara

  27. Nista od njihovog povratka.
    (Uros Djurdjevic Prejaki #32, 18. avgust 2017 18:46)

    # Link komentara

  28. Velika trojka zajedno 46 GS titule i jos uvek aktivni teniseri. Velika cetvorka nikada nije postojala
    (ivan, 18. avgust 2017 18:43)

    # Link komentara

  29. Mislite velika trojka?Marej realno nikad nije i nece biti dio velike cetvorke...on i Vavrinka su odma iza velike trojke
    (ZPG, 18. avgust 2017 18:43)

    # Link komentara

  30. Režiser iz senke, sasvim slično kao režiser nekog filma, određuje i propisuje zadatke i uloge. Vođen ciljem da njegov "cirkus" zaradi što više i tako usreći finansijere "filma". Za sada, sve su opcije otvorene: i da RF postane prvi na listi, i da potom ode sa scene kao najveća legenda, i da Rafa još neko vreme teškim znojem niže pobede, i da se AM ponovo povampiri, i da Nole povrati staro majstorstvo. Za šta će se opredeliti mudre glave, jasno je od čega zavisi. Od perspektivnosti određene opcije, sa stanovišta da se ne ponavljam.
    (mujo, 18. avgust 2017 18:39)

    # Link komentara

  31. Svi znamo da je Marej tu "uguran" na silu.Velika trojka DA!
    (Boki, 18. avgust 2017 18:30)

    # Link komentara

  32. To su ta cetiri velika igraca,sampiona. Odmah ce neki izbaciti Andy-a u komentarima, a ja cu im reci odmah da nisu u pravu.
    Loptica skocica nije videla bolji tenis u tzv. "novoj eri" uz postovanje svih velikih asova na celu sa Borgom i ostalima.
    Rodja je lopticu milovao elegantno, Rafa je borbeno, Andy je nabolje pokrivao teren, a nas Nole je sve to objedinio.Tako sam ja zakljucio i to je istina.
    (kimiko, 18. avgust 2017 18:28)

    # Link komentara

  33. Ne postoji velika četvorka samo velika trojka svi znamo ko je višak... Zato ne smarajte više i ispravite se... Neka me neko demantuje po pitanju ovog četvrtog gospodina!
    (veljko, 18. avgust 2017 18:27)

    # Link komentara

  34. Još od perioda kad su Novak i Endi postali ozbiljna konkurencija ovoj drugoj dvojici ja čekam da sva četvorica na nekom velikom turniru budu u vrhunskoj formi. Uvjek je neko od njih ili bio povrjeđen ili je bio u znatno lošijoj formi od ostalih. Navijala sam za to da dobijeme spektakularna polufinala i da nije bitno ko igra protiv koga. Ali to nije bio čest slučaj. Slučajno ili ne obično bi Novaka "zapao" onaj koji je tog trenutka u boljoj formi.
    (Romi, 18. avgust 2017 18:25)

    # Link komentara

  35. Nikud nije ni otišla, stalno su tu.

    Dobro, vise nisu u polufinalu svakog turnira njih sva cetvorica, ali i dalje samo oni osvajaju, smjenjuju se periodi njihove dominacije, tako su ove godine sve pokupili Nadal i Federer, uzeli RG I WB bez izgubljenog seta, iduce to mozda opet bude Djokovic. Zverev uzeo dva Mastersa, ocekuje se njegov iskorak, ostali mrka kapa.
    (stoka-stoka, 18. avgust 2017 18:20)

    # Link komentara

  36. Ona nikada nije ni postojala... Cisto sumnjam, licno.. Veliki je upitnik sta ce biti sa Endijem, koji ima itekako ozbiljnu povredu, pitanje je hoce li se Novak ikada vratiti na onaj svoj nivo, koji niko nikada nije imao, osim njega, Rodju godine stizu, Rafa jedino na sljaci...
    (Djole***, 18. avgust 2017 18:20)

    # Link komentara

  37. Nole ce se sigurno vratiti , a i jedva cekam !!!
    (SVETLANA STOJANOVIC, 18. avgust 2017 18:19)

    # Link komentara

  38. ne postoji velika četvorka.
    samo novak i endi, od nabrojanih, će još dugo igrati.
    (out!, 18. avgust 2017 18:17)

    # Link komentara

  39. Naravno da hoće sve je manje igrača koji bi ih mogli zameniti!
    (uros, 18. avgust 2017 18:17)

    # Link komentara

  40. ja zaista nisam subjektivan zbog Noleta, ali postoji samo velika trojka...
    (23, 18. avgust 2017 18:15)

    # Link komentara

  41. Neće.

    IDEMO DALJE.
    (nista o nicemu, 18. avgust 2017 18:14)

    # Link komentara

  42. Neće ovi sa slike. Doći će nova četvorka.
    (mrki, 18. avgust 2017 18:13)

    # Link komentara

  43. bice ogromna rupa u tenisu kada odu ova cetvorica
    (masterchef, 18. avgust 2017 18:12)

    # Link komentara

  44. Ne znam hoće li, ali Novak sigurno hoće, to ćete videti, ajmo Srbine naš!
    (pot, 18. avgust 2017 18:11)

    # Link komentara

  45. Marej se sigurno vraca. Prevelika je mazga da ne bi. Rodja ce igrati dok ne napuni 50, Nadal dok ne pogine a Djokovic dok ne dokaze da je najbolji ikad. Da. Vratice se...
    (Liverpool Man, 18. avgust 2017 18:10)

    # Link komentara

  46. Možda velika trojka, Nole posle Jeleninog porođaja odo da sadi aroniju i artičoke.
    (Vd, 18. avgust 2017 18:10)

    # Link komentara

  47. Nadam se da hoce
    (Tennis, 18. avgust 2017 18:09)

    # Link komentara

  48. Ne
    (Don Vito, 18. avgust 2017 18:08)

    # Link komentara

  49. Da li ce se Endi i Novak vratiti

    Ovaj dvojica sve osvojise sto se moze osvojit
    (Hahaha, 18. avgust 2017 18:08)

    # Link komentara