Keš: Federer jedini favorit na US Openu

Bivši šampion Vimbldona Pet Keš smatra da je Rodžer Federer nadmašio sve mnogo mlađe rivale i da je jedini favorit za titulu na US Openu.

AK Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Pa, ko bi drugi?! Dobro, eventualno Nadal, ili Marej (ako bude igrao).
    (kabo verde, 21. jul 2017 08:17)

    # Link komentara

  2. Ne tako davno, pre Vimbldona, Vilander je rekao da bi Nadal mogao da ponovi Djokovicev niz od 4 uzastopna GS na razlicitoj podlozi. Kada je neko to rekao za Federera?, nije niko nikad, jer se znalo ko je gazda na RG, a i danas se zna.
    (RN, 20. jul 2017 23:43)

    # Link komentara

  3. Može svako da priča šta hoće, ali kad se jednog dana bude podvlačila crta, ko god bude gledao na listu najboljih svih vremena, pisaće na 1. mestu RF, koji je osvojio najviše GS, pa Nadal, pa Sampras, pa Lejver i Đoković itd...
    Niko neće gledati h2h, niti će istraživati ko je kada koga dobijao.
    Kao u fudbalskom prvenstvu SFRJ. Svi pamte da je Zvezda uzela najviše titula, niko ne pamti da Zvezda ima debelo negativni skor sa Hajdukom, da je skoro egal sa Dinamom i da jedino sa Partizanom ima debeli plus. Svi pamte da ima najviše titula i to je je najvažnije.
    Tako i ovde.
    I zato je RF najbolji, i prvi na večnoj listi.
    Tačka.
    (Bez sumnje i to je to, 20. jul 2017 21:58)

    # Link komentara

  4. Nekako mi ovaj Federer ne liči na onog što pet godina ništa nije osvojio, pitam se da ga nisu klonirali?
    (simpo, 20. jul 2017 17:56)

    # Link komentara

  5. Ako to bilo koji američki teniser, sportista ili političar kaže - biće tako jer tako je vazda bilo i ponoviće se.
    Pa, da je recimo to rekao neki kineski, ruski ili muslimanski sportista - ne bi došlo do nas sigurno.
    Ovako, možemo da pezimo, kao avlijaneri za malo vode ovih toplih dana; i da aminujemo - ipak je to veoma silni Amerikanac.
    (Slobodoumna muslimanka, 20. jul 2017 17:54)

    # Link komentara

  6. @?
    Reci mi kada je Federer dao krompir Raonicu u setu u nekom njihovom mecu? Nishikori je to uradio u Tokiju, zahvaljujuci dobrom riternu, pa hej, covek ima top tri bekhend i ritern na turu. Posle Djokovica i Mareja, a mozda i bolji od Marejevog (agresivniji).
    (RN, 20. jul 2017 17:48)

    # Link komentara

  7. @RF GOAT
    A sto Federer ne igra defanzivnije? Zato sto ne zna. Ne zna da prilagodi igru podlozi, zato Nadala nije nikada pobedio na RG (najsporijoj podlozi). Nadalov napad je bolji od Federerove odbrane i tu je kraj price.
    (RN, 20. jul 2017 17:22)

    # Link komentara

  8. @?
    Po tebi je Nishikori defanzivac, toliko o tvom poznavanju tenisa. On je ofanzivni beseliner isto kao i Federer, Djokovic i Wawrinka i hvata lopte u penjanju na riternu kao i oni. Nadal stane iza linije, zato sto nema dobar ritern, slaba reakcija, a nema ga ni Federer kada mu se servira na bekhend, ranije se izvlacio na forhend, od ove godine bolje riternira sa linije sa obe strane. To sto on stane nazad 3 metrna iza linije ne umanjuje nikakav kvalitet, tako mu odgovara da riternira. Nishikori defanzivac???, bio je ranije, od 2014 nije i sigurno je kompletniji teniser od Rodika (koji je imao slab ritern, bekhend, kretanje, klasican udarac kao i Berdih).bio je ranije, od 2014 nije i sigurno je kompletniji teniser od Rodika (koji je imao slab ritern, bekhend, kretanje, klasican udarac kao i Berdih).
    (RN, 20. jul 2017 17:16)

    # Link komentara

  9. Pa da, Nadal vrlo bedno, razlika u vinerima 7, i to u finalu AO 5 setova, preko 3:30h.
    Defanziva do bola.. zato mu je Miler sad dao 'leba i masti i pokazao sta su vineri.
    (RF GOAT, 20. jul 2017 17:09)

    # Link komentara

  10. @?
    Nadal je od 2004 igrao na visokom nivou, i bio je tada defanzivac (nije bio kompletan), dok su ostali, Djokovic, Marej i Wawrinka kasnije poceli da igraju svoj najbolji tenis. Njegov stil igre je uticao na povrede, jer igra tenis na najvisem nivou duze nego ova trojica. Federerov stil igre drzi konstantnost, i ja mu se zbog toga divim, za svako postovanje, ali kad naleti na Nadala, to cinjenice govore za sebe.
    (RN, 20. jul 2017 17:00)

    # Link komentara

  11. @RN
    Koji mu je prosecan broj vinera!? Zanemarljiv. Zato sto ceka greske protivnika.
    Kvalitet i konstantnost idu zajedno. Kada je neko konstantno kvalitetan on osvaja po 2-3 GS tokom sezone, a kada nije onda uzme 1 RG po sezoni u vecem delu karijere.
    Ne mozes ti porediti Nadala i Mareja na osnovu jednog meca sa Nisikorijem. Ne znam odakle ti ta ideja. Na brzim podlogama su tu negde, a po stilu igre obojica defanzivci. Nadal je primer defanzivca jer covek ceka servis 5 metara iza osnovne linije, igra 3 metra iza nje, to je skolski primer defanzivca.
    Evo sada mu taj spin ne vredi 5 para, od kada je Federer poceo ranije da napada lopte (u penjanju) i od kada je malo pojavao bekhend.
    On na brzim podlogama nema rezultate koji bi pokazali njegovu kompletnost. Ponavljam, jedva je ispred Vavrinke i Mareja. Ne mozes se vaditi na povrede, i drugi su se povredjivali, a neki su i mnogo stariji od njega.
    (?, 20. jul 2017 16:55)

    # Link komentara

  12. @?
    Pa ti ne znas ni razliku izmedju iznudjenih i neiznudjenih gresaka. Nadal ima vinere sa tog forhenda. A sto je igrac agresivniji i udara ravnije to vise gresi i to je normanlo. Kada Nadal posalje forhend spin na federerov bekhend ovaj napravi iznudjenu gresku, a ako ga dobro provoza levo desno, bude viner. Prics o Nadalu kao da igra defanzivno kao Marej svo vreme na svim podlogama, a to je daleko od istine. Mareja je Nishikori pobedio u pet setova na USO prosle godine jer igra defanzivno, pa kad ovom ofanzivnije orijentisanom igracu krene, onda je ugasio. Tog istog Nishikorija u formi je Nadal dobio 2014 na AO u 4-toj rundi, ovaj mu nije set uzeo. Dakle ovo poredjenje sa Marejem je nesto najgluplje sto sam cuo, s obzirom na mnogo razlicite stilove. Vec sam ti pre nekoliko nedelja rekao da bi Nadal osvojio vise GS na betonu i travi da nije bio povredjen. Nekada na WB nije bio povredjen, pa je izgubio od Kyrgiosa ili Milera sad, ali je isto tako i Federer gubio od Nadala, Djokovica 2 puta, Conge, Berdiha, Stahovskog na svojoj, kako on kaze prirodnoj podlozi i sve od "losih igraca na travi". Konstantnost nije isto sto i kvalitet. Kvalitet se najbolje vidi po H2H protiv igraca iz prvih 10 u karijeri tenisera. Po tebi je Rodik bolji teniser od Nadala iako ima 1 GS, onda tu stavljas kvalitet ispred konstantnosti (iako to naravno nije istina, 7-3 za Nadala), a Nadal Federer rivalstvo omalovazavas i kazes da Federer ima vise titula, sto jeste istina jer je konstantniji.
    (RN, 20. jul 2017 16:41)

    # Link komentara

  13. @RN
    Evo i tebi da naucis nesto: Federer 10 titula na USO i AO, Nadal 3.
    (?, 20. jul 2017 16:09)

    # Link komentara

  14. @RN
    Opet ti po starom! Gde su mu vineri kada je tako mocan napadac? Za sta sluzi taj forhend? Za vinere ili prebacivanje loptice dok rival ne pogresi?
    Nikako da mi objasnis kako to da Nadal nema vise titula na brzim podlogama sa tako mocnom napadackom igrom i tim strasnim forhendom? Gde su titule? Vavrinka i Marej mogu da ga stignu po titulama na brzim podlogama a nemaju taj strasni spin niti su tako mocni napadaci kao Nadal koji ako zabelezi 10 vinera u mecu racuna da je igrao mnooogooo agresivno.
    Ne razumes razliku izmedju napadacke igre i konstantne defanzive, tu je problem.
    (?, 20. jul 2017 16:09)

    # Link komentara

  15. @?
    Evo ti da naucis nesto. Nadal vs Federer 3-1 na tvrdoj na GS (sve na AO)

    [link]
    (RN, 20. jul 2017 15:44)

    # Link komentara

  16. @?
    Alo! E ti shvatas da Nadal iako igra agresivno, on najmanje pravi greske od svih tenisera, to mu omogucavaju spinovi sa forhenda, greske uglavnom pravi iz bekhenda koji mu je ravan. Zato Federer i Wawrinka mnogo vise grese od njega, pa i Djokovic (koji igra isto western forhend sa dosta spina), jer igraju mnogo ravnije sve udarce, jednostavno je, ima mnogo mocan forhend. Nikada vise njece postojati takav teniser na turu, bar ne u skorije vreme, on je jedinstven u tom smislu. I Tim igra sa spinom, ali mu je tehnika losija od Nadalove pa vise gresi. Ti si brale pomesao spinove sa ravnim udarcima i mislis da je Nadal samo defanzivan. To su napadacki stilovi sa mnogo spina. Na sljaci ne pale ravni kao na travi, pa se u razmenama prave greske, jer defanzivac ima vise vremena da vrati loptu koja mnogo vise odskace. Na tvrdoj isto vise odskace lopta nego na travi pa je lakse onima sa spinovima.
    Ne razumes se u tenis, to sam primetio tokom ovih razmena komentara, nemas argument, a ja ostajem pri svojim.
    (RN, 20. jul 2017 15:26)

    # Link komentara

  17. @RN
    A koji to teniser ne napada kada dobije kracu loptu!?
    Da je Nadal tako dobar u odbrani, branio bi se valjda dobro i na travi? Znaci da nije bas toliko kompletan.
    Brze lopte na travi on ne vraca, za razliku od Federera cija je odbrana na travi i tvrdoj podlozi mnogo bolja od Nadalove. Federer je na sljaci slabiji od Nadala, od ostalih ne, jer je i po titulama i po finalima ispred njih.
    Nadal je igrac za sljaku, na tvrdoj podlozi on uopste nije bolji od Vavrinke, jer je Vavrinka bolji u napadu. Marej je najslicniji Nadalu po igri, iako naravno ima razlike. Federer je ipak za klasu iznad svih.
    (?, 20. jul 2017 15:04)

    # Link komentara

  18. @?
    Nadal igra odbranu, ali je takodje efikasan i u napadu kada mu protivnik posalje kracu on napada. Nisam rekao da je napadac, kada bi bio bio bi nekompletan, i bio bi bolji na travi. Kako mozes da poredis Mareja i Wawrinku sa Nadalom? To su dve razlicite dimenzije, Marej nije napadac kao nadal, Marej je klasican counterpuncher, ili napad iz defanzive, ceka greske protivnika, Nadal je u stanju da ostrije napadne sa osnovne linije i ravnije, zna kako da prilagodi igru svim podlogama i to ga cini kompletnijim od Federera, jer Federer ne zna da prilagodi igru sljaci jer ne moze, nije dovoljno kvalitetan u odbrani (mekan stil igre za sljaku). Wawrinka je nekonstantan, ispada u prvim kolima Mastersa. On je odlican igrac na tvrdoj kada igra svoj najbolji tenis i sazreo je od 2013. Moze da pobedi Federera na tvrdoj lakse nego Nadala. A Federer mu na sljaci ne moze nista, jer je Wawrinka bolji u odbrani (RG 15, Monte Karlo 14)
    (RN, 20. jul 2017 14:40)

    # Link komentara

  19. @Goat? Samo na travi
    2009 je Nadal istom tom Del Potru uzeo celih 6 gemova u polufinalu USO. WB je osvojio 2008 protiv znamo kakvog RF, najgoreg do tada. Pa opet jedva, u 5 setova i to po mraku.
    Rodik je dosao do finala pobedama nad najboljim teniserima, bekhend je imao sasvim dobar, a Nadala bi ugazio da su se sreli. Isti taj Rodik je Nadalu objasnio kakav bekhend ima vec 2010 u Majamiju. Federer je na WB izgubio od Stakhovskog a Nadal nema od koga nije... Rosol, Braun, Darsis, Kirijos i to kada je Kirijos imao svega 10-ak protesionalnih meceva, pa Miler i ko zna ko jos.
    Na USO je jos gori, jedva 2 titule i to samo zahvaljujuci zrebu. To je taj kompletni Nadal.
    5 GS van sljake, mrtva trka sa Marejem i Vavrinkom po kompletnosti.
    (?, 20. jul 2017 14:36)

    # Link komentara

  20. @?
    Nije ga Miler lemao, dobio ga u 5 setova jedva. Ko je lemao Federera na Wimbledonu a ko Nadala na RG. Stakhovsky?? Federer od 2009 nije dobio Djokovica na USO, a te godine nije ni osvojio, jer ga je Del Potro pobedio u finalu. Nadal je bio povredjen kada su obojica bili u zenitu karijere, nije igrao WB 09, pa je Federer dobio talentovanog Rodika bez bekhenda i kretanja jedva u pet setova u finalu, a sledece? Berdih ga rastura, a Nadal rastura Berdiha.
    (Goat? Samo na travi., 20. jul 2017 14:17)

    # Link komentara

  21. @Goat? Samo na travi
    Ma jasno, kompletni Nadal osvajao RG, nekompletni Federer osvajao po 3 GS u sezoni :) Evo ga najbolji Nadal, Federer ga urnise gde stigne, Miler ga lema na travi... niko im nije rekao da je Nadal kompletniji...
    (?, 20. jul 2017 13:58)

    # Link komentara

  22. @Goat? Samo na travi
    Najbolji Nadal ne moze Milera da pobedi na travi, od Federera koji ima skoro 36 godina gubi tri uzastopna meca na tvrdoj podlozi i ima ukupno 5 GS titula van sljake. To je najbolji Nadal. Bez sljake nista narocito, mozda malo ispred Mareja i Vavrinke.
    Covek koji na brzim podlogama nikada nije igrao vazniju ulogu. Imao 2 sezone. 2010 i 2013. On tako kompletan ima svega 20-ak titula ukupno na svim podlogama osim sljake? Kako je to kompletno!? Njegov najbolji tenis na brzim podlogama nije ni 60% od Federerovog. Mozda da se poredi sa Vavrinkom ili Marejem.
    (?, 20. jul 2017 13:51)

    # Link komentara

  23. @RN
    Meni se cini da si ti taj koji je zaslepljen. Nadalov napad 5 metara iza osnovne linije je dobro poznat. Taj napadac napadom smatra slanje lopte blizu osnovne linije protivnika, a to nije napad, niti ce biti. Napadaci beleze vinere, poenta napadackog tenisa su vineri, ne prebacivanje do sutra i cekanje krace lopte. Ti si verovatno jedini koji tvrdi da je Nadal napadac. Ocekujem da ga uskoro proglasis najboljim serverom u istoriji.
    (?, 20. jul 2017 13:46)

    # Link komentara

  24. @?
    To je zato sto je superiorni Nadal tada kompletniji teniser od Federera (kao i Nalbandian i Hewitt ranije) rasturao Federera gde god je stigao sem na travi Vimbldona 2006 i 2007, onda je Federer naucio nesto iz tih susreta i postao kompletniji od 2008, ali ga je Nadal i tada tukao. Jednostavno je, najbolji Nadal ce uvek dobijati najboljeg Federera.
    (Goat? Samo na travi., 20. jul 2017 13:27)

    # Link komentara

  25. @RN
    Da li si ti svestan da je servis volej igra odavno proslost na travi? Danas se vise igra sa osnovne nego ikada. Sto se riterna tice, potrebniji je dobar ritern na travi nego na sljaci, jer je na travi servis ubitacniji, sto logicno znaci da i ritern mora biti bolji. Kretanje takodje, moras biti mnogo brzi nego na sljaci zbog samog odskoka lopte na travi, a postavljanje mora biti savrseno. Greske moraju biti svedene na minimum, jer se na travi svaka greska skupo placa zbog brzine podloge. Na sljaci ne jer imas vise vremena za pripremu poena, vracanje servisa, ispravljanje greske... dovoljno je da se nabildujes, nabacis kondiciju i trcis s kraja na kraj terena dok protivnik od premora ne pocne da gresi. E to vec nije talenat ni kompletnost.
    (?, 20. jul 2017 13:02)

    # Link komentara

  26. @?
    Nadal ne zna da napada? Toliko si zaslepljen Federerom, da ne vidis cinjenice. Shvatio bi moje agrumente o Nadalu i njegovoj atipicnoj igri odbrane i napada (sto sam vec napisao u komentaru) da nisi toliko zaslepljen Federerom i njegovim kultom licnosti.
    (RN, 20. jul 2017 13:00)

    # Link komentara

  27. @RN
    I talentovaniji i kompletniji je onaj koji osvaja titule na travi i betonu od onoga koji osvaja na sljaci. Za defanzivu je kljucno besomucno trcanje s kraja na kraj terena, vracanje lopti i cekanje greske protivnika.
    A cilj u tenisu nije cekati gresku protivnika nego OSVOJITI poen.
    Nolo je na betonu osvojio 2 USO i imao 5 porada u finalima na tom svom vrhuncu, na tvrdoj podlozi AO je bolji, ima 6 titula. Dakle, ukupno 8 na toj tzv. brzoj podlozi. Federer ih ima 10, ima vise titula na betonu ukupno, sto znaci da je bolji od Noloa.
    Bolitijeri mnogo prica, a znamo svi koliko je objektivan. Ja vise cenim ono sto su rekli Sampras, Agasi, Beker, Mekinro, Vilander.... dakle ljudi koji su, za razliku od Bolitijerija osvajali titule. A cenim i ono sto je na tu temu rekao Nadal, valjda on bolje zna od tebe i Bolitijerija?
    (?, 20. jul 2017 12:59)

    # Link komentara

  28. @?
    Ti ne provaljujes da ides s krajnosti na krajnost i spinujes. Kazes da su defanzivci manje talentovani igraci a napadaci najtalentovaniji? To nema veze sa talentom, svako je talentovan za nesto. To je stil igre nekog tenisera i odredjuje se po tome ko je komletniji igrac. A ti stavljas Nadala na defanzivu a Federera na napad. A cinjenica je i istina da su obojica kompletniji teniseri nego sto su ranije bili. Isto tako sljaka i trava su za manje komplentne, a ne netalentovane i talentovane igrace, dok je tvrda za najkompletnije. Tu se vidi kompletnost, a Djokovic je najkompletniji igrac svih vremena, jer je najbolji na tvrdoj kada igra svoj najbolji tenis. To je uostalom i Bolitieri rekao, a ti znas bolje od njega?
    (RN, 20. jul 2017 12:39)

    # Link komentara

  29. @?
    Greske se prave iz neznanja i nekonstantnosti u razmenama, na travi najvise vinera ima na servisu (lako dobijenih poena - asova i servis vinera). Na sljaci i tvrdoj su bitniji ritern i udarci nego na travi, kada ti protivnik uglavnom vrati plitku loptu, i mozes lakse da odigras viner jer je podloga brza, ili da odigras servis vilej zbog losijeg riterna protivnika. Tako da: Sljaka - Udarci i ritern, tvrda - servis, udarci i ritern, trava - servis, volej. To sam rangirao po tome koji su aspekti igre dominantni i zahtevniji na kojoj podlozi, sto ne znaci da su ostali nebitni. Ali je cinjenica da se poeni najlakse osvajaju na travi, jer dobijes na gotovo (plitku loptu i los ritern). To je pravilo. Kada teniser nema tako dobar servis, onda ritern dolazi do izrazaja na travi od kada je usporena (postaje slicnija tvrdoj sa manjim odskokom).
    (RN, 20. jul 2017 12:19)

    # Link komentara

  30. Evo gledam AO 5.set pa kakvo je to razbijanje bilo.
    A tek treci set 6-1, auuuu.
    Nema baloncina na bekend vise, hvata to tata u penjanju!
    Napadac sa 35 winera u odnosu na Fedexova 73!
    A oni pogledi prema strikanu kad padne u ocaj, jer mu ne prolazi vise nista na Rodzerov BH.
    Kraj.
    (RF GOAT, 20. jul 2017 12:17)

    # Link komentara

  31. @RN
    Podloge su usporene da bi manje talentovani teniseri, defanzivci, osvojili nesto van sljake. Inace, Federer je osvojio 8 Vimbldona i pored tog usporavanja podloge, Nadal jedva dva, a da podloga nije usporena ne bi osvojio nista. Dzaba defanziva kad ne zna da napada, sve smo videli protiv Milera. Odlicno se branio Nadal, sve pohvale.
    (?, 20. jul 2017 11:58)

    # Link komentara

  32. Da ponovim, neverovatno kako pojednice nije sramota da u okviru istog komentara iste stvari tretiraju na dijametralno suprotne nacine. Za njihove ljubimce, nije bitno ime rivala(Verdasko, Juzni) njegove godine(Federer sa 30 i kusr), forma ili nivo igre(10 poraza pre 1/2f na GS od 2010, a u prethodnih 6 godina nijedan), vec iskljucivo nivo igre njihovog ljubimca da li Nadala, da li Novaka. Sa druge strane kada pricaju o Federeru tada pricaju o nedostaku konkurencije i njegovim nedoraslim rivalima, a nivo njegove igre je naravno tabu tema. Poraze ljubimaca ili njihovo ne osvajanje trofeja, pravdaju iskljucivo povredama, time sto su jos uvek klinci, odnosno sto jos uvek nisu bili kompletni igraci, i od skora i cia bia zaverama. Ipak bi bilo lepo da odluce, da li je bitniji nivo igre u odredjenom periodu tada najboljeg, ili da se za sve i svakoga uvek trazi dlaka u jajetu. Ja sam uvek bio za ovo prvo, a za drugo mogu biti zaintresovani samo oni kojima je 12 ili 15 vece od 19, odnosno 232 ili 141 od 302.
    (Vladan R, 20. jul 2017 11:58)

    # Link komentara

  33. @beckastala
    O cemu ti? 4 pobede nisu isto sto i 17. Mladost nije izgovor, starost jeste. Nadal je isto bio mlad pa je osvajao GS titule i igrao finala. Nolo nije bio nezreo i neiskusan nego nedovoljno kvalitetan. Zato ne komentarisi ono o cemu ne znas nista. Kako Kirijosu ne smetaju godine da lema Noloa?
    (?, 20. jul 2017 11:56)

    # Link komentara

  34. @Goat? Samo na travi
    Aaaa, sazreo 2008? A kada je igrao finale WB 2006 bio je nezreo? Uozbilji se. Da li znas da je Nadal vise titula na brzim podlogama osvajao od 2005 do 2009 nego kasnije. Nema to veze sa zreloscu nego sa fizickom formom. On je USO osvajao kada nije pre finala morao da se susrece sa jacim igracima. Lako je protiv povredjenog Juznog.
    (?, 20. jul 2017 11:53)

    # Link komentara

  35. @RN
    Kompletnost se bolje vidi na travi jer tu nema prostora za greske. Na sljaci koja je spora mozes i da pravis greske, saljes balone i opet se izvuces. Na travi udarci moraju da budu savrseni, reakcije brze, a ritern savrsen jer ipak moras nekako da vratis te snazne servise na najbrzoj podlozi. Na sljaci je dovoljno prebacivanje balona.
    Nadal je sve poraze koje pominjes imao u najboljim godinama. I razlika je velika izmedju poraza u finalu i Nadalovih ispadanja od svakoga ko bar prosecno igra. Videli smo ga koliko je kompletan i mocan na AO, IW i u Majamiju. Bez sansi za pobedu protiv matorog RF.
    (?, 20. jul 2017 11:50)

    # Link komentara

  36. @Diel
    S tim sto je Federer polufinale u 5 setova igrao protiv Vavrinke, koji je"malo" bolji od Dimitrova pa je ipak u 5 setova nalupao 5 godina mladjeg Nadala.
    (?, 20. jul 2017 11:45)

    # Link komentara

  37. @ Dragance

    Uh, sto ja mrzim kada neko za pocinje "Novakov sam navijač, ali ,..", ili sa "Ne volim Federera, ali ...". Ulagivanje nolobotovima, kvazi srpstvu, kvazi patriotizmu, strah neki valjda?
    (Drnda, 20. jul 2017 11:32)

    # Link komentara

  38. @RF GOAT
    To nije bila Nadalova najbolja igra. Forhend i bekhend mu nisu tako dobro funkcionisali kao od sezone na sljaci i od RG-a. Kada je Nadal u najboljoj formi (od 2008), Federer ga ne moze pobediti na betonu na otvorenom (u indoor moze), jedino Djokovic moze, ali bi onda nijanse odlucivale. Na hardu je 10-9 za Federera, na travi 2-1, a na sljaci ima negativan 13-2 za Nadala, od toga na RG krompir. Ovaj njega dobijao i na tvrdoj i na travi.
    (RN, 20. jul 2017 10:55)

    # Link komentara

  39. @ Kio B. L.

    A što to ne reče pre početka sezone kad si znao? Vid ti njega.
     (general se pravi važan posle bitke, 20. jul 2017 10:52)

    # Link komentara

  40. @Busta - To da je Nadal na RG bio u slabijoj formi nego na AO je glupost meseca. Možeš ti da voliš Federera, tvoja stvar, ali je činjenica da on protiv najboljeg Nadala i Novaka nije mogao ništa. Statistika je jača od tvoje platonske ljubavi. Neko je takođe odvalio da je Nadal poslednju titulu na betonu osvojio u Sinsinatiju 2013. Ne, osvojio je te godine i Us open pobedivši sa 3-1 Đokovića u finalu, a pre Sinsija i Kanadu. Ja bih sačekao američku turneju, ali se iz aviona vidi da se Federeru mečevi nameštaju jer je on marketinški proizvod sponzora: ne igra bolje nego 2014. i 2015. kada je od Novaka gubio finala W. Za gdina BUSTU - priča se da će i RG u narednih 10 godina strašno da ubrzaju kako bi Federer stigao Nadala!
    (Dragon, 20. jul 2017 10:48)

    # Link komentara

  41. Glavno da je Novak Srećković goat, je li?
     (Šoro, 20. jul 2017 10:40)

    # Link komentara

  42. Jadan Nolo, nije uspeo da osvoji US Open 2010. jer je igrao pre toga epski mec sa Federerom, stoga se Nadalu ne vazi ta pobeda jel'? Sto bi se reklo, onda se ni Federeru ne vazi ova pobeda sa AO 2017, jer ipak je Nadal igrao epski mec s Dimitrovim pre toga. A ni Djokovicu se ne vazi prosli AO, jer je Marej igrao epsko polufinale s Raonicem. I ima jos zilion primera.. Koliko bulaznite u svoj toj mrznji i ogorcenosti i zelji da nekog osporite, presmesno.
    (Diel, 20. jul 2017 10:33)

    # Link komentara

  43. Šta fali baletanima???
     (baletan, 20. jul 2017 10:31)

    # Link komentara

  44. @ beckastala
    Ma nema problema. Samo ti živi u svojoj iluziji, ako te to čini srećnim. Jedan ovde tvrdi da se Nadalu namestalo, drugi da je Federer bio u top formi kada je gubio od Djokovića. Neka vas, ako ste sa tim fantazijama srećni. Iako, ja sumnjam da su srećni ljudi koji izmisle scenario za život u iluziji.
     (Lazar L, 20. jul 2017 10:29)

    # Link komentara

  45. Evo ih oni koji pišu kako su pisalu o nekkavom nameštanju Federeru i Nadalu pre godinu dana... pogledajte vesti od tad i komentare... niko nije ni spominjao ovu dvojicu jer su bili povređeni, i naravno da ste veverice, čak ste i manje inteligentni od istih kada mislite da ne možemo da proverimo vesti i komentare od pre godinu dana... teorije zavere su počele za pred kraj AO... dobro je da na ulici ljudi sa kojim pričam razmišljaju kako treba... i poštuju tuđe rezultate... i hvala bogu da u ove gluposti ne veruje više od stotinak ljudi u ovoj zemlji... jer neke veće brojke bi bile poziv za ozbiljnu zabrinutost... e i da hoćemo jedan dokaz tih teorija... ma šta jedan hoćemo sve na papiru, audio snimke, video snimke, izjave svedoka... a ne lupetanja na sajtu, dosta nam je spinovanja i gluposti u Srbiji, hoćemo činjenice.
     (Duck Dodgers, 20. jul 2017 10:19)

    # Link komentara

  46. @ fenomen

    Zasto morate da započinjete komentar sa "Novakov sam navijač"? Da li je to kao neka ulaznica na sajt, dozvola za iznošenje drugačijih ideja, prijem medju poželjne, jer zaboga svako objektivno razmišljanje ili, ne daj bože, neslaganja sa nolobotovima izaziva automatski gnev i poplavu agresivne licne mržnje.
    Zar oni koji nisu" Novakovi navijači" nisu validni diskutanti na forumu?
     (Dragance, 20. jul 2017 10:15)

    # Link komentara

  47. @?
    Jer je Federer konstantniji teniser od Nadala, nije imao toliko povreda kao ovaj i stariji je 5 godina. A Federer je gubio od Robreda 13 (povreda), Berdiha 12, Cilica 14, Del potra 9, 16 nije igrao, a Djokovic ga dobijao 10,11 i 15. Nadal je od 2008 sazreo i na ostalim podlogama i postao od defanzivca kompletniji i agresivniji igrac. Od tad je gubio isto od Del potra 9, Djokovica 11, 12 nije igrao (povreda), 14 nije igrao (povreda), Fognini 15, Puj 16. 15 i 16 su mu najlosije sezone zbog povreda koje su uzrokovale pad forme, Federeru 13, dok je 16-te pobegao, za razliku od Nadala koji je igrao u padu forme.
    (Goat? Samo na travi., 20. jul 2017 10:04)

    # Link komentara

  48. @?
    To sto je igrao protiv Juznog i Verdaska ne umanjuje negov uspeh i nivo na kom je igrao. Nemoj da spinujes. Mislis da bi izgubio da je njemu zapao Federer u polufinalu, ne jer je jednostavno, Nadal je bolji i kompletniji teniser od Federera, shvati to, to su cinjenice. Nikada vise nece postojati teniser koji malo gresi a u isto vreme je dovoljno agresivan da protivniku ne daje sansu da lako napadne, a kad dobije kracu, e onda je protivnik ugasio. Kompletnost se vidi na sljaci i tvrdim podlogama, a ne na travi, na kojoj teniseri mogu da se oslone samo na servis, i favorizuje vise tenisere.
    (RN, 20. jul 2017 09:19)

    Videli smo tvog najveceg na AO, IW, Majami...

    A pogotovo na IW, kako ga je umlatio, ovaj nije znao gde je. Mec lopta, pa onda Fedexov ritern, uf hteo je i tu celendz kao na AO, ali mu bilo sramota!
    (RF GOAT, 20. jul 2017 09:58)

    # Link komentara

  49. @?
    To sto je igrao protiv Juznog i Verdaska ne umanjuje negov uspeh i nivo na kom je igrao. Nemoj da spinujes. Mislis da bi izgubio da je njemu zapao Federer u polufinalu, ne jer je jednostavno, Nadal je bolji i kompletniji teniser od Federera, shvati to, to su cinjenice. Nikada vise nece postojati teniser koji malo gresi a u isto vreme je dovoljno agresivan da protivniku ne daje sansu da lako napadne, a kad dobije kracu, e onda je protivnik ugasio. Kompletnost se vidi na sljaci i tvrdim podlogama, a ne na travi, na kojoj teniseri mogu da se oslone samo na servis, i favorizuje vise tenisere.
    (RN, 20. jul 2017 09:19)

    # Link komentara

  50. Novakov sam navijac ali se trudim da situaciju sagledam realno. Ova teniska godina je veoma cudna i puna nelogicnih rezultata. USO verovatno osvaja Federer i zaokruzuje sjajnu karijeru na verovatno nedostiznih 20 GS. Posle nekoliko posnih godina imamo vaskrslog Federera koji lagano osvaja W i AO. Bledunjavog Mareja koji je kidao prosle godine. Oporavljenog Nadala koji, gle čuda osvaja jubilarni 10i RG. I ovog naseg koji vec godinu dana ne igra tenis nego otaljava. Ne potcenjujte moc sponzora kao sto su nike. Zar ne deluje cudno da Federer od svoje 30e pa do 35e ne primiriše GS a sada sa 36 godina osvoji 2 ili 3 GS. Novak je bio opasnost da nadmasi tih 17 koje je do skoro imao Federer pa je ta lestvica dignuta na nedostiznu visinu. Iako sam Noletov navijac svestan sam da je Federer umetnik tenisa a Novak, Rafa i Marej radnici. Kao sto vidimo medju njima je Rafa najveci radnik. Voleo bih da neko organizuje jedan turnir gde bi ova cetvorka odigrala medju sobom jedan dvokruzni turnir, svako sa svakim po dva ili tri meca i samo tako bi videli ko je najbolji. I to na sve tri podloge po jedan mec. U 9 borbi pa kom opanci kom obojci. I kakav bi to bio magnet za publiku. Poz.
     (fenomen, 20. jul 2017 09:12)

    # Link komentara

  51. Ima sansu da osvoji 20 GS i da uz jos 2 dodatna turnira zavrsi sezonu na prvom mestu uz mogucnost da se penzionise u stilu legende sa prvog mesta.
    (Branko Potezica, 19. jul 2017 18:51)

    To je predvidjeno odavno, ima i nas koji nismo veverice pa smo pisali o tome jos pre godinu dana.
    (Lik, 20. jul 2017 07:53)

    # Link komentara

  52. Nadal sa RG je dobio lekciju od Milera! Tu se zavrsava prica o strasnom Nadalu sa RG koji nije imao top 5 rivala do finala RG. Njegova forma na RG je ista ako ne i za nijansu slabija od one na AO. A AO mu vise odgovara od US Opena jer je sporija podloga. Federer sa formom u kojoj je i sa igrom na US Openu Nadalu nece prepustiti ni set. Ni finale AO se ne bi igralo u 5 setova da RF nije imao psihicku blokadu, jer ipak je Nadal bio s druge strane. Ali, cim je ta blokada uklonjena, Nadal je ponizen u naredna dva meca. Nije mukica znao sta da radi. Nema vise koriscenja slabijeg bekhenda. A bez toga, Nadal ne moze ni set da uzme Federeru. Ako se kome namestalo, to je onda Nadal. Usporili su sve podloge da bi taj osvojio nesto osim sljake. Da nisu dirali podloge i dalje ne bi imao GS van RG.
    (Busta, 19. jul 2017 23:20)

    Davno bolji komentar nisam procitao. Slazem se u potpunosti!!
     (Big Ron, 20. jul 2017 02:23)

    # Link komentara

  53. @RN
    Ma strasan nivo! Protiv umornog Noloa koji je igrao 5 setova protiv RF u finalu, dok se Nadal zabavljao sa povredjenim Juznim? Strasan nivo! Zato je i osvojio vise USO o Federera! Ups.... ipak samo 2...
    (?, 20. jul 2017 00:55)

    # Link komentara

  54. Najjači su mi ovi komšijski antinole botovi po kojima je Novak celu svoju karijeru u mečevima sa Federerom i Nadalom bio u top formi, a ova dvojca celu karijeru povređeni (šmrc) i matori (šmrc)!? Pa vi ste svemirska sprdnja ahaha! I ovaj lik koji precizno sabira pobede Novaka nad matorim Federerom, a pravi se lud da sabira pobede Federera nad klincem početnikom Novakom. Sabiraj “stručnjače“ koliko je Federer pobeda nanizao do Novakove 22.-23. godine? Pa poveo je već sa 4:0 a da Novak nije napunio ni 20 godina! To se pravite blesavi jel da? Koliko je Novak pobeđivao starijeg Federera, toliko je Federer pobeđivao neiskusnog klinca Novaka, tako da obrni okreni skor je pravedan. Čak je i teže bilo Novaku pobeđivati iskusnog i sa oreolom goata tenisera, nego Federeru pobeđivati neiskusnog početnika. Džabe vam kmečanje. Novak je bolji i kraj priče, a vama uvek ostaje ples i lebdenje, šiškice i elegancija, to ne sporim :)!
     (beckastala, 20. jul 2017 00:46)

    # Link komentara

  55. @Oz
    Nolo je zdrav ali prevazidjen. Nema sta da trazi, ovaj nivo tenisa je za njega nedostizan.
    (?, 20. jul 2017 00:32)

    # Link komentara

  56. @Goat? Samo na travi
    Haha, Nadal se pita? Kao na AO, IW, Majamiju? Ne pita se on nista, sve smo videli. Ako je Nadal uvek najbolje igrao na USO sto ima samo 2 titule? Jednu osvojio kada nije imao top 15 protivnika do finala, igrao sa povredjenim Juznijem u polufinalu dok su u drugom Nolo i Federer igrali epski mec. Cudno da takva legenda betona ima 2 USO a ne 5-6? Koliko mastersa ima na betonu legendarni Nadal?
    (?, 20. jul 2017 00:26)

    # Link komentara

  57. Ovi sto spinuju i govore kako su podloge usporene da bi Nadal i Djokovic osvajali titule, ne znaju da su podloge usporene kako bi tenis bio zanimljiviji, i kako bi kompletniji igraci osvajali GS na travi i betonu. Znaci noje dovoljan samo servis forhend i voleji, vec i znanje u defanzivi, a to je ono sto Federer ne zna dobro da radi kao Nadal i Djokovic. Posaljete mu jaku duboku loptu i on odigra nebo pod oblake iz bekhenda, ali ne ne moze se namestiti na forhend, jer se nema vremena, stoji se duboko blizu osnovne linije.
    (RN, 20. jul 2017 00:26)

    # Link komentara

  58. @4 zaredom sorry
    Sta fali finalistima? Hjuit, Rodik, Agasi, Nolo, Marej? I 3 puta Nolo u polufinalu porazen. Nije od Vavrinke gubio finala.
    (?, 20. jul 2017 00:21)

    # Link komentara

  59. Pa naosvajao se titula i odlucio da da fore boraniji da osvoji nesto.
    (?, 19. jul 2017 23:24)

    Jel to za Novaka pričaš?
     (..., 20. jul 2017 00:03)

    # Link komentara

  60. (?, 19. jul 2017 23:24)

    Ma da, i naplakao se u Melburnu, kmečao u NY, i dva puta suzio u Vimbldonu ha ha! Kako je to puštao boraniju? Plačem? Ahahaaaa.....
     (4 za redom sorry, 20. jul 2017 00:00)

    # Link komentara

  61. @Busta
    Ocigledo je da nisi gledao finale USO 2010, jer bi onda znao ko je i sta Nadal na americkom betonu u Njujorku. Ono sto su on i Djokovic tada prikazali je mnogo visi nivo tenisa nego sto Federer baletan moze i da zamisli.
    (RN, 19. jul 2017 23:49)

    # Link komentara

  62. Pa to se znalo još u januaru.Kako ga nije sramota da osvaja nameštene turnire.
    Bruka našta je spao tenis.
     (sasho, 19. jul 2017 23:46)

    # Link komentara

  63. Kazes da otkad su Novak i Rafa sazreli Federer nije osvojio titulu na Us openu.Strasno.Pa federer i Nadal se nisu nikada sastali na Us openu i to ne krivicom Federera vec zato sto Nadal 2015 ispao u trecem kolu od Fonjinija,2014 nije igrao,2012 nije igrao,2009 izgubio od Del potra,2008 od Mareja.Federer je 2014 izgubio od Cilica a 2013 od Robreda koja mu je ujedno najgora sezona u karijeri.Prvo se informisi pa onda pisi.Vise ljudi citajte i pratite a manje pisite.
    (Dragor, 19. jul 2017 23:45)

    # Link komentara

  64. Tako da iz statistike mozemo videti da je Roger bolji teniser na ovoj podlozi od Djokovica.Ovo pisem posto vidim veliko neznanje kod pojedinaca i zato sto ne trpim nepravdu
    (Dragor, 19. jul 2017 22:44)

    Batice, a je li se iz te statistike može videti ko je kakve finaliste dobijao? A možda se vide i uslovi pod kojima je neko igrao? 23000 divljih prostaka su svakako omiljena podloga za Federera. Jel to ta pravda? Pusti ti statistiku, gledali smo svi sva i Federerova i Novakova finala.
     (4 za redom sorry, 19. jul 2017 23:33)

    # Link komentara

  65. @samo pitam
    Pa naosvajao se titula i odlucio da da fore boraniji da osvoji nesto. Sada je odlucio da je dosta bilo, uzeleo se i resio da boraniju postavi tamo gde joj je mesto.
    (?, 19. jul 2017 23:24)

    # Link komentara

  66. Ne verujem i dalje da neko misli da je Federer glavni i jedini favorit na US openu. Nije mu to trava pa da mu jedini konkurent bude Cilic, pored povredjenog Djokovica i Raonica koji nije u formi. Na betonu se pre svega Nadal pita, a kad je on u formi i na maksimumu niko ga ne moze pobediti, a pogotovo ne Federer sa mekanim stilom igre. Ima jednu pobedu nad njim na Gs na podlogama koje nisu trava, tacnije na betonu (AO 17). Ovaj ga stalno razbijao. Nikada nisu igrali na USO, ali Federer ga nije osvojio jos od 2008. Od tad nije pobedio Nadala i Djokovica sa kojim je igrao nekoliko puta. Sad je Nadal mnogo bolji nego na pocetku godine, on je uvek najbolje igrao na RG i USO. Pored njega su tu jos Wawrinka, Nishikori (polufinalisti od prosle godine), i mladi Tim, koji bi dedu mogao da rasturi ako se slucajno sastanu. Nije bilo prilike na Wimbledonu, ali bi mogli da igraju na USO.
    (Goat? Samo na travi., 19. jul 2017 23:23)

    # Link komentara

  67. @Dragor
    Ma ne veruju oni ni sami u te gluposti nego namerno skrecu s teme. Znas, umesto da se pise o titulama oni krecu sa menjanjem teme. Tako su 2009 pisali kako Federeru ne vrede titule jer eto nije sluzio vojsku i nije Vavrinki zvao na svadbu. Botovi ko botovi, rade svoj posao.
    (?, 19. jul 2017 23:22)

    # Link komentara

  68. Ovo pisem posto vidim veliko neznanje kod pojedinaca i zato sto ne trpim nepravdu
    (Dragor, 19. jul 2017 22:44)

    A koje znanje ti treba da nabrojiš Federerove protivnike u finalima USO kada je osvajao? 10 godina stariji Agasi, i klinac debitant Novak, dodaj ostalu trojcu, bum pljas Rodik i kuk Hjuit je li? Kada su Nole i Rafa malo porasli Federer nije mogao ni da primiriše titulu u NY, njegovoj omiljenoj podlozi jel, a bio je u top godinama. Titulu tamo video nije 9 godina. Lako je dičiti se titulama protiv boranije, klinca i 10 godina starijeg tenisera. Statistika je jedno, a imena iza brojki su nešto dasvim drugo.
     (@, 19. jul 2017 23:21)

    # Link komentara

  69. @Dragon
    Nadal sa RG je dobio lekciju od Milera! Tu se zavrsava prica o strasnom Nadalu sa RG koji nije imao top 5 rivala do finala RG. Njegova forma na RG je ista ako ne i za nijansu slabija od one na AO. A AO mu vise odgovara od US Opena jer je sporija podloga. Federer sa formom u kojoj je i sa igrom na US Openu Nadalu nece prepustiti ni set. Ni finale AO se ne bi igralo u 5 setova da RF nije imao psihicku blokadu, jer ipak je Nadal bio s druge strane. Ali, cim je ta blokada uklonjena, Nadal je ponizen u naredna dva meca. Nije mukica znao sta da radi. Nema vise koriscenja slabijeg bekhenda. A bez toga, Nadal ne moze ni set da uzme Federeru. Ako se kome namestalo, to je onda Nadal. Usporili su sve podloge da bi taj osvojio nesto osim sljake. Da nisu dirali podloge i dalje ne bi imao GS van RG.
    (Busta, 19. jul 2017 23:20)

    # Link komentara

  70. Federer malo mlađi od mene a ja ne mogu potrčati za tramvajem da se ne zapušem, 3 stanice mi treba da dođem k sebi!
    (Meister Jakob, 19. jul 2017 18:53)

    Pa vezbaj malo cesce i malo vise. Ja imam 58 godina, zena sam, majka, baka , iznenadio bi se koliko kondicije imam sve zahvaljujuci fizickoj aktivnosti. Nenormalno je za nekog od 36 godina reci da je deda.
    (a jos veca sramota ako se tako zaista i oseca, 19. jul 2017 23:20)

    # Link komentara

  71. @he he
    Nije pravda jer Novak nije u stanju da dodje ni do polufinala, a o finalima da ne pricamo, dok je Federer i u najslabijoj formi dolazio do finala, tacnije nije bezao. Cao dovidjenja!
    (hoho, 19. jul 2017 23:15)

    # Link komentara

  72. @@@hihi@@@
    Zar nije istina da je od 23 pobede protiv Federera, Novak 17 zabelezio od 2011 tj od godine u kojoj je Federer napunio 30? Zar nije istina da je Federer imao teze povrede 2011, 2013 i 2016? Znaci, tu nema lazi, to je istina. Matorog Federera je pobedio 17 puta. Takodje, imamo precizne podatke o Nadalovim povredama. Pocelo je od Australije 2011, nastavilo se 2012 posle Frenc Opena, pa 2014, 2015 i 2016. Sta tu nije istina? Znaci, lako proverljivi i istiniti podaci. Za nolosbotove prihvatljivije je zatvaranje ociju pred istinom, prica o teorijama zavere i slicno.
    (hoho, 19. jul 2017 23:13)

    # Link komentara

  73. Nis ceka dvadesetu!!!
     (dostojevski, 19. jul 2017 23:08)

    # Link komentara

  74. Svi,pa i sam Placko zna da se on nista ne pita kad je Nole potpuno zdrav.....
    (Oz, 19. jul 2017 23:05)

    # Link komentara

  75. Najjaci su mi komentari oko medjusobnog skora izmedju Federera i Djokovica.A vecina Novakovih navijaca kao papagaji ponavljaju da je Djokovic bolji teniser zbog pobeda u finalima Wimbldona i Us opena 2014,2015.Samo da vas pitam ako bi na primer Kirjos ili Zverev u finalu Wimbldona 2020 i 2021 pobedili Novaka kada Novak bude imao 33 i 34 godine da li to znaci da su bolji od njega kao teniseri.Da li vi shvatate da je Federer do svoje 31 godine imao skor sa Djokovicem 13-5.Da je Novak iskoristio njegove godine da skor preokrene u svoju korist a to je uspeo tek kada je Roger navrsio 35 godina.Kada je bio najbolji Novak 2011 Federer ga je pocistio u polufinalu RG a na Us openu iste godine nezasluzeno izgubio nakon sto je bio mnogo bolji.2015 kada je ponovo Djokovic bio najbolji sastali su se 8 puta pa i tada je Roger uspeo sa 35 godina da ga pobedi 3 puta.Primera radi kada je Federer bio na vrhuncu skor izmedju njih je bio 12-4.tako da nemojte vise da pisete takve gluposti
    (Dragor, 19. jul 2017 23:04)

    # Link komentara

  76. Federer lagano uzima i US OPEN...jednostavno igra Gospodski!
    (STRASNI SUD, 19. jul 2017 18:07)
    Ček, ček, pa gospodski je igrao i 2009. 2010. 2011. 2012. 2013. 2014. 2015. 2016. pa se ne sećam da je lagano uzimao.
     (sa kažem, 19. jul 2017 22:57)

    # Link komentara

  77. Prvo skoči pa reci hop, videćemo šta će biti u Njujorku, Rafa ima šanse. Očekujem veliku borbu, ako bude igrao Novak i zaleči neugodnu povredu lakta, neće Federeru biti otvoren put do titule.
    (fantom, 19. jul 2017 18:47)

    Ja a sta cemo sa zuljevima i otpadamjem noktiju?
    (Berdych T., 19. jul 2017 22:53)

    # Link komentara

  78. A šta ga je sprečavalo 9 godina da osvoji USO? Mislim, ako je goat i sve nadmašio i sad je favorit.
     (samo pitam, 19. jul 2017 22:51)

    # Link komentara

  79. U proslosti najbolje partije na US openu su imali Federer i Djokovic.Federeru ova podloga najvise odgovara posle trave naravno.Osvojio je 5 puta plus dva izgubljena finala jedan od Del Potra i drugi 2015 od Djokovica.Sa druge strane Novak ima 2 titule i cak 5 poraza.Sto se njihovih medjusobnih duela na Us openu tice skor je 3-3,stim da je novaka relativno lako pobedio prva tri puta 2007,2008,2009 sa 3-0 dok je Novak mnogo teze dolazio do svojih pobeda 3-2 2010,2011oba puta spasavajuci mec federera i 3-1 2015 kada je takodje spasao 30 brejk lopti.Tako da iz statistike mozemo videti da je Roger bolji teniser na ovoj podlozi od Djokovica.Ovo pisem posto vidim veliko neznanje kod pojedinaca i zato sto ne trpim nepravdu
    (Dragor, 19. jul 2017 22:44)

    # Link komentara

  80. Jel neko veruje da je Djokovic povredjen? Takodje jel se neko seca kada je Djokovic izgubio od nekog posteno, tj da nije bio povredjen vec ga je protivnik posteno pobedio?
    (a, 19. jul 2017 19:31)
    Istu stvar nam “prodaju“ i fed/nad idolopoklonici. Nikada Nike puleni nisu pošteno izgubili od Novaka. Ovi rafaboti tvrde da je svaki Rafin poraz od Novaka bio jer je Rafa igrao povređen!? A i federboti tvrde da Federer nikada nije izgubio od Novaka kao mlad, samo kao umorni matori starkelja!? Dakle da rezimiramo rođobote i rafobote, Novak je 50 puta pobedio povređenog i umornog Nadala, i matorog i povređenog Federera :)! Živa istina, pitaj ih he he!
     (hihi, 19. jul 2017 22:38)

    # Link komentara

  81. Nije baš tako sve crno za druge tenisere jer uprko što navijam za Rodžera što je favorit ove godine na US Openu smatram da će Novak kad reši te probleme ko je ima osvojit bar još dva GS a što se tiče Rafe pravo pitanje da li on može više bilo šta da osvoji na betonu jer čini mi se da mu je poslednja titula bila 2013 godine u Sinsinatiju kad je pobedio Iznera. A što se tiče Endija tu se ne zna šta će odvijat al mislim ako reši problem sa tim što muči da će uzeti još koji masters a za GS baš dosta prokockao prilike da samo neke okolnosti može da mu donese priliku za koju još..Vavrinka je uvek naoštren za GS tako da ga ne treba otpisivati..Tipa Raonić,Nišikori nisu mentalno snaži te stoga otpadaju a za Tima i Zvereva to obećava u skorije vreme sigurno neki gremslem pre..
    (To je neko moje mišljenje, 19. jul 2017 22:31)

    # Link komentara

  82. Novak kao ima bolji skor od Federera, i na to se vade njegovi navijaci pa kako da Federer popravi skor kad ne moze da dodje do Novaka, jer ovaj ispada na pocetku turnira.Ja samo realno gledam i nervira me nepravda.
    (Natasa, 19. jul 2017 21:18)
    Onda gledaj samo skor njih dvojce u finalima, kada su obojca došli jedan do drugoga u borbi za titulu. 12:6 za Novaka! To je realno i pravda. Ćao i doviđenja.
     (he he, 19. jul 2017 22:21)

    # Link komentara

  83. Pa da nema ko drugi. Pola top 10 je na operacijama, pola muku muci sa zuljevima, Rafa odustane jer zna da nema sanse na betonu i put otvoren sirom.
     (kliker, 19. jul 2017 22:20)

    # Link komentara

  84. Keš je poput drugih zadužen da daje ovakve izjave, nije neko tenisko ime (1W, a poznat je po izuzetno glupim izjavama - recimo prošle godine je reko da Nadal više neće osvojiti ni jedan slem. On zna da Novak verovatno neće igrati i pre vidi Vavrinku kao favorita iz senke nego Nadala! Nadal jeste ispao na W, što nije novo u poslednjih nekoliko godina, ali na betonu se ne dešavaju iznenađenja kao na travi. I na W odigrao je prva tri meča maestralno, a ako je zadrži formu sa RG na betonu, na posledn jem slemu, favorit je Nadal. Na AO imali smo bledu verziju moćnog Nadala, Federer je na W bio u istoj formi kao na AO i to mu jeimit, on ne može bolje bez obzira što je pun samopouzdanja i što je popravio svoj bekhend. Ali i Nadal je popravio servis, korigovao stil, a godinama unazad smo videli da najbolji Federer nema šanse protiv najboljeg Nadala i Đokovovića. Federer nije sada igrao bolje nego u finalima W 2014. i 2015. pa je izgubio. Sada kad Novaka verovatno neće biti, tu je druga njegova nepremostiva prepreka. On ne može da dobije Nadala sa RG. Jedino ako mu nameste kako bi i na uSO bio rekorder po broju slemova (ima 5 koliko i Samprasd i Konors). Možda mu nameste i AO naredne god. da stigne Novaka. Kako su krenuli nameštaće mu i Nadala da stigne na RG. Cirkus. Ova izjava ide u tom smeru - da se stvori atmofera kako je RF favorit i prebaci pritisak na Nadala. Nadam se da će Nadal podići pehar. Više je zaslužio.
    (Dragon, 19. jul 2017 22:20)

    # Link komentara

  85. Novak kao ima bolji skor od Federera, i na to se vade njegovi navijaci pa kako da Federer popravi skor kad ne moze da dodje do Novaka, jer ovaj ispada na pocetku turnira.Ja samo realno gledam i nervira me nepravda.
    (Natasa, 19. jul 2017 21:18)

    # Link komentara

  86. A ko bi drugi, jedino on nema žuljeve.
     (mrki, 19. jul 2017 21:05)

    # Link komentara

  87. NIko nije lud pa ne vidi šta se ovde dešava.
    Već na početku godine je donijeta odluka ko će osvojiti GS -ove:

    AO i Wimbledon Roger
    RG i US open Rafael.

    Od 2018 krećemo na realno stanje.
    (Kio B.L., 19. jul 2017 18:45)

    SumLJiv si ti meni.
     (Malkom, 19. jul 2017 21:02)

    # Link komentara

  88. Federer u rasporedu ima i Sinsinati i Kanadu, ako tu osvoji jedan od ta dva, a dogura daleko na drugom mogao bi na US open kao prvi nosilac... pre neki dan reče on sam da će možda igrati oba mastersa... ali da je pitanje da li želi da osvoji još jedan GS nakon toga ili da bude prvi, kao i želi li da bude prvi u jednom trenutku ili na kraju godine... mislim da će biti veoma opasan, ali daleko od toga da je nepobediv, niko nije... problem je što se videlo u svim mečevima ove godine, taj što je vrlo teško naći rupu u njegovoj igri, i onda protivnici psihološki padaju, a on ih samo malo pogura... pravo pitanje je da li je sledeća godina njegova poslednja na atp turu.
     (Duck Dodgers, 19. jul 2017 20:41)

    # Link komentara

  89. Moram da se osvrnem na neke komentare kojima provejava teorija zavere od onih kojih su verovatno bili oslobođeni fizičkog u školi !? Namestiti GS , strašno !?
     (Boris Banović, 19. jul 2017 20:22)

    # Link komentara

  90. Federer je najbolji svih vremena , proći će dosta vremena da ga neko nadmaši ! Novak će , prema mom skromnom prorokovanju, uskoro prestati da se bavi takmičarskim tenisom ! Ostvario je više nego je I sanjao , zaslužio je mesto u top 10 svetskog tenisa !
     (Boris Banović, 19. jul 2017 20:19)

    # Link komentara

  91. Pa to smo svi znali.
     (Uros Djurdjevic Prejaki #32, 19. jul 2017 20:12)

    # Link komentara

  92. Valjda neko može nekog da nadmaši posle koga dolazi, a ne pre njega.
     (Ljubomilko, 19. jul 2017 20:11)

    # Link komentara

  93. Opet kao i pre 7-8 godina osvaja GS jer nema ama bas nikakvu konkurenciju. Zalosno.
     (Mind Control, 19. jul 2017 20:07)

    # Link komentara

  94. On je jedini favorit bilo gde... igra gospodski tenis, ne volim ga ali tako je
     (dekile, 19. jul 2017 19:51)

    # Link komentara

  95. Federer ce osvojiti US open i na kraju godine biti prvi.
    (Astrolog, 19. jul 2017 19:45)

    # Link komentara

  96. Jel neko veruje da je Djokovic povredjen? Takodje jel se neko seca kada je Djokovic izgubio od nekog posteno, tj da nije bio povredjen vec ga je protivnik posteno pobedio?
     (a, 19. jul 2017 19:31)

    # Link komentara

  97. Zar Keš ne zna da je sve zavera? Baš je naivan.
     (Miloš, 19. jul 2017 19:17)

    # Link komentara

  98. Pet, nije osvojio pet, vec samo jedan gs, i sad, kao, on ima nesto pametno da izjavi. Pliz.
    (Marinko, 19. jul 2017 19:15)

    # Link komentara

  99. @antiDebil,
    ha ha, pita se strucnjak nacije koja do pre Novaka nije znala ni kako izgleda teniski reket i loptica.
    (sta ti je nasa umisljenost, 19. jul 2017 19:03)

    # Link komentara

  100. Federer malo mlađi od mene a ja ne mogu potrčati za tramvajem da se ne zapušem, 3 stanice mi treba da dođem k sebi!
    (Meister Jakob, 19. jul 2017 18:53)

    # Link komentara

  101. Nisam teoreticar zavere ali Rodji se sve nekako namestilo Noleta zabole lakat za tenis, Marej iscasio kuk.


    Ima sansu da osvoji 20 GS i da uz jos 2 dodatna turnira zavrsi sezonu na prvom mestu uz mogucnost da se penzionise u stilu legende sa prvog mesta.
    (Branko Potezica, 19. jul 2017 18:51)

    # Link komentara

  102. Prvo skoči pa reci hop, videćemo šta će biti u Njujorku, Rafa ima šanse. Očekujem veliku borbu, ako bude igrao Novak i zaleči neugodnu povredu lakta, neće Federeru biti otvoren put do titule.
    (fantom, 19. jul 2017 18:47)

    # Link komentara

  103. NIko nije lud pa ne vidi šta se ovde dešava.
    Već na početku godine je donijeta odluka ko će osvojiti GS -ove:

    AO i Wimbledon Roger
    RG i US open Rafael.

    Od 2018 krećemo na realno stanje.
     (Kio B.L., 19. jul 2017 18:45)

    # Link komentara

  104. Smarate vise sa ovim federerom.Djokovic mu nabio takve komplekse da ne znam kako jos igra.Dva finala ga pobedio na njegovom wimbldonu i jos neka gren slem finala.A i nije samo djokovic nego ga i nadal cepa kroz celu karijeru a to se vidi i u medjusobnom skoru
     (Starac Fočo od stotinu ljeta, 19. jul 2017 18:41)

    # Link komentara

  105. @Arone ,Marej neće ni igrati,britanski medjij j su javili da on odlazi na operaciju kuka.
    (informacijica, 19. jul 2017 18:08)

    Ako je to tacno, onda je to i kraj karijere.
    (Doktor, 19. jul 2017 18:34)

    # Link komentara

  106. Navijaci federera topovskim udarima uznemiravali njegove najvece rivale. ma sala, svi ce biti povredjeni tako da cirkus monti pajtona moze da nastavi turneju.
     (Najboli je opancarev lepak, 19. jul 2017 18:32)

    # Link komentara

  107. Ako ne bude Novaka na turniru ili u finalu, navijam za Cilica.
    Sta cu kad volim nase ljude, pa to ti je.
    (kimiko, 19. jul 2017 17:49)

    Da navijas za onog placljivka? Nas Nole bar ne place kad gubi, on jednostavno odluci da je povredjen...i to vec duze vremena.
    (Raymond, 19. jul 2017 18:29)

    # Link komentara

  108. Bogami ako Kirijos bude zdrav mozqe biti svasta. USO je uvek bio pun iznenadjenja.
    (Lale, 19. jul 2017 18:20)

    # Link komentara

  109. Rafa će da ga počisti, ako ne bude povredjen.
    (Zoran, 19. jul 2017 18:17)

    # Link komentara

  110. Sumnjivo je sve ali sve ljudi. Odma neka povreda Novaka, Marej kaze da i on ide na operaciju kao da se to desava tako svaki dan operacija. Samo da bi ovi opet bili tu i vracali sponzorima pare koje ulazu u njih. Sumnjivo
     (Sve, 19. jul 2017 18:14)

    # Link komentara

  111. Kes je otkrio Ameriku.
     (pribil, 19. jul 2017 18:09)

    # Link komentara

  112. @Arone ,Marej neće ni igrati,britanski medjij j su javili da on odlazi na operaciju kuka.
    (informacijica, 19. jul 2017 18:08)

    # Link komentara

  113. Federer lagano uzima i US OPEN...jednostavno igra Gospodski!
     (STRASNI SUD, 19. jul 2017 18:07)

    # Link komentara

  114. Rafa uzima US OPEN, zivi bili pa videli
    (djomla, 19. jul 2017 18:02)

    # Link komentara

  115. Lagano Fed i ovo uzima. Bez dileme...
     (Bruno19, 19. jul 2017 18:01)

    # Link komentara

  116. Naravno da jeste kada Marej i Đoković neće igrati. Ovde jedino Vavrinka eventualno može da napravi neko iznenađenje.
     (Beloved, 19. jul 2017 18:01)

    # Link komentara

  117. Ko je bre sad pa ovaj? Gde nalazite ove anonimuse i mrzitelje Djokovica. Sta je taj postigao u karijeri da on ocenjuje ko je legenda a ko nije. Taj sem par celendza nista nije osvojio. Taj Wimbldon svi znamo kako je osvojio,namestaljka...
     (antiDebil, 19. jul 2017 17:57)

    # Link komentara

  118. E sad, malo ga pretera. Federer je sjajan ali ne verujem da može da veže i da ima snagu za dva grend slema. Glavni favorit po mom mišljenju je Marej koji će uskoro znatno podići formu i verovatno izdominirati drugu polovinu sezone. Realno, što se tiče brzine,snage i kondicije najjači teniser u ovom trenutku. Drugi favorit je Nadal a treći Vavrinka.
    (Aron, 19. jul 2017 17:54)

    # Link komentara

  119. I šta je tu novo, Pat?
     (Ethan Hunt, 19. jul 2017 17:51)

    # Link komentara

  120. Ako ne bude Novaka na turniru ili u finalu, navijam za Cilica.
    Sta cu kad volim nase ljude, pa to ti je.
    (kimiko, 19. jul 2017 17:49)

    # Link komentara

  121. Pet Kes ovo ti nije trebalo, morao si reci da je Nole favorit i da je neverovatan igrac!
     (Borg, 19. jul 2017 17:49)

    # Link komentara

  122. Idemo po 20!!!
    (Japaja, 19. jul 2017 17:48)

    # Link komentara

  123. Djokovic ce igrati 100% zato sto nije povredjen.
     (Los glumac, 19. jul 2017 17:47)

    # Link komentara