Zvezda u Razgradu: Dva lica Božovićeve taktike

Crvena zvezda se pribojavala uigrane i opasne ekipe Ludogoreca, ali je ostvarila povoljan rezultat u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona (2:2). Miodrag Božović je odlučio da prvi put ove sezone zaigra bez klasičnog napadača, Vieira je ostao na klupi, a prednost je dobio Slavoljub Srnić.

AG
Pošaljite komentar
  1. Super video o Zvezdi, treba se pogledat!
    [link]
    (Toniossd, 3. septembar 2016 18:10)

    # Link komentara

  2. Kakva analiza! Hahahahaha. Prijatelju, da li ti shvatas, da je Kanga, do onog gola, bio najgori igrac Zvijezde u sve 3 utakmice? Zamisljen je kao kreaotor igre,a pazite sad: NIJE DAO JEDAN JEDINI DOBAR PAS. Cak ni tacan, do koji minut prije gola, kad je dodao igracu koji mu je bio na 3 metra i to daleko od gola. Rendulic i Cvetkovic ne postoje kao fudbaleri,Srnic je muva bez glave, a Fibel koji drzi odbranu citavu je pogrijesio zato sto igra za Cvetkovica i Rendulica, pa zna da mora biti spreman i trcati na njihovu stranu u svakom trenutku. Mouche je bog tamo, kako god da igra, treba ga drzati 90 minuta jer to je kao da kazete da Ronaldo ili Messi trebaju da sjede zbog trecerazrednog fudbalera kojem se posrecilo u jednoj utakmici, jer oni kao nijesu u formi.
    (Bronson, 28. jul 2016 22:40)

    # Link komentara

  3. Bilo kakav kredibilitet autor teksta je izgubio na prvom koraku! Zvezda je odigrala 4-3-3 sa Kataijem na mestu strajkera, Mouce je bio levo krilo! Desni centarhalf je bio Rendulic, a ne Fibel!

    FK Crvena zvezda
    sef Bozovic, 4-3-3

    1 Kahriman
    19 Cvetkovic - 77 Rendulic - 97 Phibel - 88 Luis Ibanez
    20 Donald - 8 Kanga - 4 Le Tallec
    55 Srnic - 10 Katai (kpn) - 11 Mouche

    Naravno daleko najbolji i za Evropu najkompletniji igrac FK Crvena zvezda je Donald!
    Nemerljiv je znacaj koji Donald donosi pre svega svojim iskustvom, mirnocom, sigurnim pasom, neprikosnovenim duelom i savrsenim osecajem za poziciju i taktiku, a sta tek reci o njegovom spektakularnom golu koji je bio prelomni trenutak u prethodnom kolu... Donald je car sredine terena!
    Zlata vredan igrac bez koga bi Zvezda bez ikakve sumnje bila potpuno izgubljena!
    (fudbalski ekspert, 27. jul 2016 20:06)

    # Link komentara

  4. Zvezda je odigrala odlicno prvih 25 minuta, vidno je bilo da su namerno muljali na sredini plaseci se neugiranosti i kikseva odbrane, a ne nekakvog strasnog Ludogoreca. Kad su pali fizicki, Ludogorec je poceo da preti i dao gol. U drugom poluvremenu CZ je krenula zestoko kad je Katai dao gol. Mislim, da su tada pomislili da krenu pa sta bude, mogu gol da daju pa nek bude i 3:2 ili 4:3. Medjutim, pokazalo se da, iako je Zvezda neugrana ima odlican tim, posebno sredinu. Kod 1:2 Nemci bi to ekspresno doveli do 1:4 ili 1:5. Steta, videlo se da je bugarski tim grogiran. Po meni za 20 dana ce ova ista ekipa igrati zastrasujuce, kao onih desetak minuta kod 1:2. Ovako u revansu, nema sansi da se ide na 0:0 ili 1:1. Bice opet goleade, uzivace neutralni posmatraci, a mi da se nerviramo, valjda sa hepiendom. Iskreno, Partizan je mnogo bolji od onog Zaglebja, pa ispao a isto mislim i za Zvezdu u odnosu na Ludogorec, mnogo smo bolji (lagano bi bilo za 20 dana), ovako, uzdam se u Grofa i srecu.
    (LN, 27. jul 2016 17:25)

    # Link komentara

  5. Preporučujem (+71)Ne preporučujem (-15)
    odgovor novinarima i svima koji ne vade Plavšića iz usta:

    dobro ljudi, da li je neko od vas pogledao kakve su konjine njihovi štoperi a i bekovi nisu daleko. Plavša je preslab za te duele, pogotovo kada sudija kao juče pušta jači kontakt. Drugo, ideja ove postave je da Srnić igra flastera i da pored krila ide nazad i bukvalno prati čoveka. Plavša je brz, ali nije taj tip igrača za navedene zadatke. Kome i dalje nije jasno, neka zamisli Plavšića u duelu sa onim Ukraincem i bice vam sve jasno.
    Cvetko iznad očekivanja realno, Rendulić ok, to su nam bolne tačke.
    Donald i Le Talek ekstra, ko zna fudbal zna o čemu pričam. Sve u svemu, šteta za Kangin pas kod 1-2, mogli smo da završimo priču tada, ali nema veze i oni su se ispromašivali. Prolazimo bre!
    (20kinte, 27. jul 2016 10:59) # Link kome
    Potpisujem svaku reč, a pogotovo ono za Donalda i La Taleka!
    (gogy, 27. jul 2016 16:42)

    # Link komentara

  6. Dje je Katai u reprezentaciju??????
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (SrbadijaizCG, 27. jul 2016 14:18)

    Rekao Muslin: "Neće on niđe!" :)
    (Miki Maus, 27. jul 2016 16:01)

    # Link komentara

  7. @vasilije

    Drago mi je da jos neko ima dovoljno strucnosti u ovoj zemlji.
    Kanga je klasicna prevara.
    Sve potpisujem sto je rekao vasilije.
    Ako neko misli drugacije, neka odgleda reprizu utakmice, neka uzme papir i olovku i neka isprati ucinak Kange.
    Jedna rec, katastrofa.
    Gol je zavarao prosecnog gledaoca.
    Da je zvezda izgubila, svi bi bili na stubu srama, jer igra ne postoji, ali rezultat je dobar i prica se druga prica.
    Malo strucnosti, "samo" to nam fali!!!!
    (Zak, 27. jul 2016 15:17)

    # Link komentara

  8. Citam ovaj sastav Zvezde...nidje domaceg igraca....kuda ide ovo sve da mi je znati...kada samo pomislim na Zvezdu iz vremena barem Savicevica i Stojkovica najezim se...
    (velicar, 27. jul 2016 13:50)
    Ja se naležim čitajući komentare ovakvih ZNALACA!!!! Ako nemate šta pametno da kažete, bolje je da ćutite!
    Zvezda je Kup Šampiona osvojila sa 6 stranaca, prema sadašnjim granicama, uključujući i tog Savićevića. Ovo NIJE nacionalni tim Srbije, već klub koji se bori da preživi i ostvari uspehe sa onim što ima. Srbija nema više toliko fudbalskih talenata, gde i od tog malog broja većina i ne uspe da sazri ili ih unište menadžeri, a sve ono što valja i može da se proda, ionako ne igra ovde, niti iko ovde može da ih plati. Stranci mogu da donesu kvalitet za mnogo manje para, i APSOLUTNO podržavam dovođenje dobrih i iskusnih stranih igrača, jer je broj takvih domaćih vrlo limitiran. Ako neki odlični klubovi u najjačim evropskim ligama mogu da igraju utakmice i BEZ IJEDNOG domaćeg igrača, zašto Zvezda ne bi mogla da igra meč bar sa pola stranaca, a???? A ovi što ne videše domaće igrače u timu protiv Bugara, nek se malo prvo presaber! Jer bilo ih 6 od 13! I bar 3 od njih trebalo bi da se zamene kvalitetnijim strancima, jer dobrih domaćih odbrambenih igrača nemamo u celoj našoj ligi, pa da je okrenemo naglavačke!
    (Mrka kapa bez stranaca, 27. jul 2016 14:58)

    # Link komentara

  9. Kahriman nije kriv ni za jedan gol. Ko tvrdi drugacije nikad nije sutnuo lotpu u zivotu. Uradio je sve golmanski, kako je u tom trenutku morao da uradi. Bas suprotno od ove analize Muce je odigrao sasvim dobro u oba pravca koliko je prostor dozvoljavao, a Ibanjez je bio ocajan do pred sam kraj. Srnic je igrao zbog defanzive, da bi zatvorio njihovog beka i to je korektno uradio. Imao je i odlican prodor kada je Muce zamalo zakasnio na centarsut. Vrlo korektna partija, prestanite vise da gledate samo ofanzivu. Bas zbog toga Plavsic nije igrao i verovatno nece igrati ni u Beogradu. Za Grofovo vidjenje fudbala, Kanga i Katai su dovoljan luksuz sto se tice malo slabijih defanzivaca i zato Plavsic ne igra, jer bi postavka sa njim bila previse meka, a ne zato sto ga ovaj ne podnosi. Nema nista gore nego kada dozvolis ekipi koja je realno mozda i jaca od tebe da te probija i sa odbrambenim igracima i stvara konstantan vsak. Plavsic je sjajan igrac, ali specifican i te njegove karakteristike ga stavljaju u polozaj da neke takticki teske utakmice mora da bude zrtvovan. Na ovako teskim utakmicama kada ne bude igrao Kanga igrace Plavsic. Nema tu neke misterije.
    (Katainjo, 27. jul 2016 14:39)

    # Link komentara

  10. 1. Mozda Plavsica sprema kao iznenadjenje u revansu? Zasto sve karte odmah otvoriti? Tu je i Poletanovic, a nesto mi govori da ce Hugo da bljesne u revansu!
    2. Mamic & Co - naravno da uvali igraca za 10-15 mil.kad mu nije zubra ni frka. Pa svi znaju koliki dug je zvezdin, svako moze da tvrdi pazar jer zna da nemamo mnogo mesta za manevar i kalkulaciju i to klubovi koji kupuju nase igrace dobro znaju!
    (burdus, 27. jul 2016 14:37)

    # Link komentara

  11. Necke...Браво за коментар.....Звезди је проблем одбрана...прочитах наслов негде.."Овој Звездиној одбрани и Партизан би дао гол"....хехе...мада сумњам...
    (киза, 27. jul 2016 14:29)

    # Link komentara

  12. Kao višedecenijski Zvezdin navijač, koji je ispratio 1000+, i to ne samo njenih, utakmica, pa čak dobrim delom uživo i čuvenu seriju do finala Kupa UEFA pre skoro 4 decenije, verovatno bih štošta mogao da primetim Zvezdinoj igri i formi, i „uputim“ konkretne predloge Zvezdinom treneru... ali!?! Kao čovek koji se nikad nije profesionalno bavio fudbalom, niti je bilo kome bio trener, makar 1 dan (kakvih je 99+% na ovom forumu) osećao bih se glupo i bilo bi me sramota da to ovde zaista i uradim. No, vidim da isti preduslovi ne ometaju sijaset (anti)Zvezdinih navijača da ovde prosipaju „mudrosti“, tj. da palamude o stvarima koje ne poznaju i daju nesuvisle predloge koji ama baš nikom bitnom za Zvezdu nisu relevantni. Cenim da je Božović u sadašnjim okolnostima, najbolji i najisplativiji trener za Zvezdu. Čovek je više od godinu dana sa većinom ovih igrača, i za razliku od prosečnog navijača, koji gledajući poneku utakmicu vidi samo „vrh ledenog brega“, on kroz treninge i život uz te mladiće ima kompletnu sliku o njihovim mogućnostima i formi. Imam apsolutno poverenje u njegove odluke, koje ne moraju nužno da uvek budu ispravne, iako to najčešće – jesu! Probiste glavu ovde sa Plavšićem, iako svako neostrašćen vidi da dečko još nema snagu i žustrinu za jače protivnike!?!? Pljuje se po igri bez špica, a šta su onda igrali Katai, Muče/Srnić?? Mislite da trener ne bi menjao ove igrače odbrane kada bi imao dostupne bolje igrače??? Zato, dajte ljudi, ćutite više, i samo navijajte!!
    (Radman, 27. jul 2016 14:23)

    # Link komentara

  13. Dje je Katai u reprezentaciju??????
     (SrbadijaizCG, 27. jul 2016 14:18)

    # Link komentara

  14. Pominjete kao puno stranaca i vreme Savicevica a i taj Savicevic bi u ovom vremenu bio stranac.Uporedjujete drzavu od 5 i 25 miliona stanovnika.Sa svim najboljim igracima lige ne mozete sastaviti jedan tim koji bi bio ozbiljan u evropi.Katai,Plavsic,Mihajlovic,mozda Srnic i sta i gde dalje!?
     (Шта уради Уго Виеира!?, 27. jul 2016 14:13)

    # Link komentara

  15. Meni nije jasno sto se toliko velica Kanga, osim gola njegova igra je bila jako losa.
    U odbrani skoro da nije pomagao, mada kako su oni pricali trebalo bi da moze da igra presing dosta dobro. Cuvao loptu solidno, ali daleko da je vrhunski tehnicar, a i nije dobar dodavac.
    Hvale ga za ovaj ili onaj pas, ali procenta njegovih dodavanja je kriminalan, pogotovo mi se u kontranapadima nisu svidjala njegova dodavanja. Nekad mi se cini da je upropasti kontranapad koji obecava.
    U prvom poluvremenu najvise me iznervirao kao nas organizator igre vraca pas sa centra golmanu. Sa druge strane Bozovic se prema nekim starijim igracima ponasa kao majka (Sikimic, Cvetkovic, Andjelkovic, Lukovic), dok se prema ovim mladjima ponasa kao maceha (Plavsic, Babunski) mada je jasno da od prvih leba nema, a drugi mogu da donesu lepu zaradu u Evropi.
    (vasilije, 27. jul 2016 14:12)

    # Link komentara

  16. Šporet da bace na sredinu terena bolje bi odigrao od Le Taleka a i Cvetkovica uopste !
    (Djibril (.)(.), 27. jul 2016 14:06)

    # Link komentara

  17. Ako se budete zatvorili,poluvreme 0:2... Ako odigrate muski od pocetka,prolazite. E,sad...ovi nasi u poslednje vreme bolje igraju u gostima. Kuci se plase publike i neuspeha...
     (deda, 27. jul 2016 13:59)

    # Link komentara

  18. Dzaba kada ce u revansu da krene "kosovski ciklus" sa Severa. Pa onda rekvjem za sve pokojnike. Sa UEFA Mafijom to je dobrih pola sata najvaznije utakmice u sezoni.
    Uz tradicionalni folklore razbijanja sopstvenog stadiona bojim se da u tih 30min ne primimo gol za putuj Evropo.
    Svi redovni "navijaci" sa Marakane znaju o cemu pricam.

    P.S. Musline, ogresio si se o majstora fudbala Aleksandra Kataija.

    Zvaće ga sigurno, pošto je rekao da će obratiti pažnju koji igrači su standardni i efikasni u svojim klubovima na početku sezone.
    (Necke 27, 27. jul 2016 13:53)

    # Link komentara

  19. Citam ovaj sastav Zvezde...nidje domaceg igraca....kuda ide ovo sve da mi je znati...kada samo pomislim na Zvezdu iz vremena barem Savicevica i Stojkovica najezim se...
     (velicar, 27. jul 2016 13:50)

    # Link komentara

  20. Pre svega veliko BRAVO za analizu autoru teksta, očigledno je da utakmicu gleda širom otvorenih očiju uz jasno poznavanje fudbalske igre. Posebno pohvala na primećenoj činjenici da mali Plavšić ima mesto u ovom timu i to SADA i ODMAH. Zato Grofu uz dužno poštovanje prema njegovom znanju i sportskoj drskosti jedna velika zamerka, koja se u ogleda u neobjašnjivom stavu prema malom Plavšiću iz razloga koji ogromnoj većini delija nisu jasni. Stoga Terziću molim te da sa Grofom rešite odmah ovaj "problem" koji to ne bi smeo da bude, jer ljudi pa Mamić takve Plavšiće ladno svakog leta prodaje za deset do petnaest milki. Zato sujetu na stranu, pamet u glavu za dobrobit jedino važne CRVENE ZVEZDE. P.S. Pod oznakom hitno kupujte braćo desnog beka i još jednog brzog štopera, jer nam treba kao žednom voda, a onda će uz uigravanje odličnih stranaca krenuti TOTALNA DOMINACIJA u Srbiji i PREPOROD u Evropi !
    (miki delija, 27. jul 2016 13:49)

    # Link komentara

  21. Kao sto sam i ranije pisao ne vidim uopste zasto su bugari igracki jaci na svimpozicijama, To sto je neko iz Brazila ne znaci da je igracina. Nista Bugari nisu pokazali. kao da su igrali d fudbal na Kopakabani, Ja tebi ti meni.Zvezda ima bolji tim ali se taj tim polako uigrava.Utegnuce se to jos bolje do revansa. Rezultat odlican a mogao je da budejos bolji.Za drugi gol bugara veci deokrivice snosi i sudijakoji nije ponovio udarac.Jer po novim pravilima koji vaze od ovog EP lopta mora da miruje i da se igraci odmaknu na dozvoljeno rastojanje.Sudija se raspravlja sa nekim od igraca Zvezde i ne daje znakk za izvodjenje slobodnog udarca.tak kada je lopta krenula ka slobodnom igracu od to uvidja i dopusta da se igra nastavi.Ali i nepaznja igraca Zvezde. prognoziram prolazak Zvezde dalje.Partizan je imaodo 88 minuta prolaz dalje ali je primio gol za za 3:2 i ispao jer je tamo izgubio sa 2:1.DInamo posle neresenog rezultata u gostima 1:1 u Zagrebu primi golu nadoknadi vremena za 2:2
    (Delija von Brdo, 27. jul 2016 13:42)

    # Link komentara

  22. Onaj gol fukarski za 2:2, neko kaže jeftin i skupo će nas koštati, ja kažem ima Boga, kosmičke pravde, pa mi smo dali tako lepa dva gola, prolazimo dalje, Bože zdravlje!
     (Alex, 27. jul 2016 13:40)

    # Link komentara

  23. Podsecate na Partizan prosle godine. Dobar napad, losa odbrana. Ista dilema kao kod nas prosle godine- moze li napad dati toliko golova koliko odbrana moze primiti. Srecno u revansu, a u ovakvim duelima to je tas na vagi.
     (bpcg, 27. jul 2016 13:39)

    # Link komentara

  24. (Bravo za analizu, daleko od toga da je sve gotovo ali smo blizu.Posto nam kuci odgovora I 0:0 i1:1,verovatno ce mo igrati zatvorenije posto ne moramo da jurimo...) [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (deki, 27. jul 2016 07:55)

    To te Pižon učio?
     (Alex, 27. jul 2016 13:36)

    # Link komentara

  25. Fibel nije kriv kod gola nego Donald, Donald je spor kao i Latalek ali se Lealek mnogo bolje postavlja, to je najveci problem, spora dva stopera i dva zadnja vezna, tu nam prave problem, oni nemaju potrebu da napadaju po bokovima jer kroz sredinu sve prolazi. Grof je odlican trener ali mozda Kanga na zadnjeg veznog ugo umesto donalda a kataji nakangino mesto.
    (Peca, 27. jul 2016 13:26)

    # Link komentara

  26. Što volim komentara ovih stručnjaka o fudbalu što komentarišu dimenzije terena koje će uticati na igru a godinama unazad dimenzije svih terena u evropskim takmičenjima 105 x 68m..
    (mrno1983, 27. jul 2016 13:20)

    # Link komentara

  27. Ništa nije gotovo ali možemo proći,samo dosta zavisi od nas navijača.Nadam se da ću naći negde mesto u 50 000 na Marakani ali molim vođe ili one koji odložuju o programu navijanja da smanje broj i repertoar pevanja jer ništa time ne pomažemo našem timu.
    Potrebno je da kao obrazovana košarkaška publika u hali(nismo ni tu dostigli dovoljan nivo,za sada) učestvujemo u igri,da pratimo igru."Bugarima" treba što više zvizdati.drati se i plašiti na svaki način, a našim igračima kad kreću u napad,hukom,aplauzima i pokličima davati vetar u leđa. Pesme mogu na kraju,kad prođemo jer u igri ona samo uspavljuje igrače. Verujem da to nas većina navijača primjećuje i priželjkuje. Nadam se da se slažete sa mnom i da će tako i biti jer je ovo istorijska šansa da klub stane na zdrave noge.
    (Poso, 27. jul 2016 13:04)

    # Link komentara

  28. Menei brine sto je MARAKANA veca i sira, kad se uzme u obzir brzina i uigranost Bugara..
    (RS, 27. jul 2016 12:31)

    Ne mrači!
     (Crvena Zvezda 1913, 27. jul 2016 13:03)

    # Link komentara

  29. (Bravo za analizu, daleko od toga da je sve gotovo ali smo blizu.Posto nam kuci odgovora I 0:0 i1:1,verovatno ce mo igrati zatvorenije posto ne moramo da jurimo...)
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (deki, 27. jul 2016 07:55)

    Eto, to sto si napisao je recept da garantovano ispadnes. Igras na domecem terenu zatvorenije, sto nikad ne igras - a pritom imas nauk iz Bugarske sta se desi kad igras zatvorenije...
    Dolaze na Marakanu, u redu je da ne bude srljanja, al' kakvo crno zatvorenije?! Igras ono sto najbolje znas, ono sto si uigravao celu proslu sezonu i pripreme, izgradio si nekakav stil igre - ne mozes sad u kljucnom mecu na svom stadionu to da menjas, jer, eto, imas 2:2... Da imamo i 2-0 ili 3-0, opet igras ono sto najbolje umes, tamo gde si najjaci...a u odbrani svakako nismo najjaci!
    (One night in May, 27. jul 2016 08:33)

    Svaka čast za repliku, pravo u centar! A šta reći za ovaj gornji komentar, to ti je naš onaj gubitnički mentalitet balkanski, zbog koga je uostalom Partizan ispao iz grupe prošle godine. Jer igraju da izgube sa jednim golom razlike kući a ne na pobedu... Što bre nemamo nemački mentalitet, puni bre do kraja koliko možeš, bez kočnice! Nemci razbiju Brazil na njihovom terenu 7:1, nema tu posustajanja!
    (Kraljevcanin, 27. jul 2016 12:56)

    # Link komentara

  30. Zvezda je izgubila igru, kada je došao Latelek, a Grujića zbog toga poslali napred. Prethodno, polusezona vrhunska.
    (zoran, 27. jul 2016 12:55)

    # Link komentara

  31. Na žalost, u utorak 02.08. se najavljuje za popodnevne i večernje sate provala oblaka, što će svakako uticati na posetu utakmici i sam razvoj događaja na terenu. E sad, kakvu taktiku postaviti po takvom vremenu? Marakana mnogo veća od terena u Razgradu, bojim se kada se njihovi lagani napadači rastrče da će im naši sporaći teško parirati. Istovremeno, lucidni potezi Kataia i ostalih biće praktično nemogući po kiši....Znači opšta ofanziva, centraža i šutevi sa distance pa šta uđe!!!
    (lutalica, 27. jul 2016 12:54)

    # Link komentara

  32. Zvezda igra na krilima Aleksandra Kataia...Ima mnoštvo dobrih komentara a od mene velika zahvalnost kapitenu za njegove čarolije.Takav nastup lucidnosti nije davno vidjen na domaćim terenima...Fascinantan je njegov uočljiv napredak iz utakmice u utakmicu.Koliki je njegov limit!?Sretno momci u revanšu...
     (Vladimir, 27. jul 2016 12:46)

    # Link komentara

  33. Zvezda primila jeftin gol a Kazao dao briljantan gol. U čemu je razlika oba su pala tako što je igrač na individualnu akciju dao gol. Treba novinar realno da napiše Teks ovako se stiče pogrešan utisak.
     (zoran, 27. jul 2016 12:41)

    # Link komentara

  34. Tesko je tempirati formu za JUL mjesec... Ludogorec igra zaista solidno iako se cini da jos to nije ta forma koja se zahtijeva. Nemaju neke znacajne uspone i padove u igri, igraju konstantno solidno, kvalitet je neosporan. Bice mnogo bolji u revansu. Svidja mi se sto su podlozni pritisku a to se jasno vidjelo u drugom poluvremenu. Nadam se da na stadionu nece biti zalopojki ovog puta. Zvezda ne umije da se brani, i to je jasno, ali vjerujem da ce Grof smisliti sta i kako u revansu. Dobro je odradio posao do sada, vjerujem i ubuduce. Izuzetno kvalitetan strateg.
    (pg delija, 27. jul 2016 12:36)

    # Link komentara

  35. Dzaba kada ce u revansu da krene "kosovski ciklus" sa Severa. Pa onda rekvjem za sve pokojnike. Sa UEFA Mafijom to je dobrih pola sata najvaznije utakmice u sezoni.
    Uz tradicionalni folklore razbijanja sopstvenog stadiona bojim se da u tih 30min ne primimo gol za putuj Evropo.
    Svi redovni "navijaci" sa Marakane znaju o cemu pricam.

    P.S. Musline, ogresio si se o majstora fudbala Aleksandra Kataija.
    (U ime svih nas, 27. jul 2016 12:35)

    # Link komentara

  36. @milan

    Plavšić je u vrhunskoj kondiciji, ali uglavnom trči kao muvs bez glave. Mouče je fantastičan igrač i trenutno jedino ima problema u sporazumevanju sa oststkom ekipe i otuda malo zaglibi ponekad. Reći da je on loš, može samo fudbalska neznalica, koja bi da ga trpa u odbranu. Njega ili Srnića...
     (dex, 27. jul 2016 12:34)

    # Link komentara

  37. Mislim da je ne stavljanje Plavsica u protokol ipak greska... to sto nije spreman za duel igru ne znaaci da ne bi mogao da ga pusti s lanca zadnjih 15ak mun da istrci kontru onako lagan i brz a i ovi "bugari" nisu toliko jaki u duelu vise su tehnicari.
     (4k4.Dex, 27. jul 2016 12:32)

    # Link komentara

  38. Menei brine sto je MARAKANA veca i sira, kad se uzme u obzir brzina i uigranost Bugara..
    (RS, 27. jul 2016 12:31)

    # Link komentara

  39. Nadam se da se necemo istripovati i napasti od prvog minuta! Zna Grof to me jedino tesi...polako cekamo da se unervoze, a hoce sigurno i bum!!!
     (fancy, 27. jul 2016 12:31)

    # Link komentara

  40. Boze me sacuvaj sta je ceznja i patnja , pomuti coveku pamet! Lepo je biti optimista ali slaviti 2-2 protiv Ludogoreca i praviti vec planove za grupu LS je cista utopija! u Bg ce biti tri puta teze u " paklenoj" atmosferi gde Valeta i Napredak daju golove kad hoce!! nerealnost glavna karakteristika navijaca CZV, ovom crnogorcu i igracima svaka cast na borbenosti i povoljnom rezultatu!
    (Djordje Stanojevic, 27. jul 2016 12:19)

    # Link komentara

  41. ne vidim samo kako su to cvetkovic i letalek odigrali neke ok utakmice. prvi nikad uz svog igraca, cak okrece ledja lopti i igracu i bezi u 16, pa tu staje i gradi "prostor". to je uradio svaki put sinoc, a ko to nije video, ne zna mnogo o fudbalu. letalek je takodje odigrao lose. u odbrani ne drzi liniju, kao ni donald. uporedite linije tima zvezde i npr. atletiko madrida. ne pricam o tehnickom kvalitetu, vec o taktickoj potkovanosti i disciplini. odbrana i jeste u konstantnom paklu zbog sporosti i neagilnosti zadnjih veznih. donald je bar malo jaci i hrabriji. umesto grujica, koji je bio "box-to-box" igrac, imamo nedovoljno angazovanog i hrabrog leteleka, koji trazi loptu samo da bi je, sekund kasnije, cusnuo do donalda ili vratio nazad. igrac koji bez razloga uzima mesto poletanovicu ili risticu, koji su mnogo konkretniji i angazovaniji. letelek se krije na svakom mecu. ne trebaju nam kukavice.
    (veljko, 27. jul 2016 12:19)

    # Link komentara

  42. E sad.nama treba kun aguero.lampard i gery nevile.toliko
    (Czv, 27. jul 2016 12:00)

    # Link komentara

  43. Врло добар коментар. Потпуно се слажем са оним што је речено о Плавшићу. Он можда није бољи али је много спремнији од обојице странаца. Пред реванш Божовића чека паклено тежак задатак: како убедити играче да потпуно забораве да им одговара 0 : 0 и да на терену не мисле на сат него на игру. Мада се показало да је Звезди највећи проблем игра противника на контре јер немају добру одбрану, апсолутно не ваља ни оно из првог полувремена кад је противник радио шта је хтео, кад је сваки њихов играч слободно примао лопту а Звезда није успевала да пређе центар. У реваншу акценат мора бити на што дужем држању лопте на сваком делу терена и , помози Боже ако те има – што мање грешака у предаји лопте, чега и даље има ужасно много. Одбрани, таквој каква је, морају помагати сви јер је Лудогорец добра екипа која сигурно није слабија од Звезде. Не бринем се за састав (изузев овог детаља са Плавшићем) јер је Божовић очигледно схватио да је игра са Луковићем рискантна а игра са оваквим Виеиром је игра са играчем мање.
    (branko, 27. jul 2016 12:00)

    # Link komentara

  44. Muce nije nista pokazao od onoga zbog cega je doveden, iako je prvenstveno igrao odbranu. Mislim da Srnic moze da igra na beku, ali definitivno je opasniji kada ulazi sa klupe zbog svoje brzine. Ako mi svi vidimo kako Plavsic igra i kakav uticaj ima na Zvezdinu igru, nemoguce je da smo mi svi ludi...
    (milan, 27. jul 2016 11:51)

    # Link komentara

  45. Plavsic mora da igra, pa sta ako je sitan i nejak? Ima toliko dobru tehniku, pas , osecaj za pas i pregled igre da mora da igra.
    (nemanja, 27. jul 2016 11:48)

    # Link komentara

  46. Puno nam znace ova dva gola u goste, samo da ih stegnemo u sledecu tekmu u prvo poluvrijeme, a onda ce pocet da `pucaju` i da jure za golom ( glavom bez obzira ) jer su u zaostatku i tu se nadam da ce opet nasi napadaci da dodju do izrazaja, kad se otvori odbrana Ludogoreca...
    (nemanja_drach, 27. jul 2016 11:37)

    # Link komentara

  47. Ne palite se mnogo! Biće jako teško u Beogradu, kao tim su bolji od nas! Imali su inicijativu, akcije, probijali po bokovima i stvarali šanse! Imali smo i malo sreće u odbrani a samo u napadu smo bili solidni! Na domaćem terenu će biti mnogo teže, uz našu inicijativu biće mnogo kontri i praznog prostora za njihove napadače! Nadam se samo da će navijači da odrade svoj posao!
    (analitičar-konsultant, 27. jul 2016 11:28)

    # Link komentara

  48. Njihova najveca slabost je to sto su podcenili Zvezdu, a koliko vidim po izjavama igraca posle utakmice to se nije mnogo promenilo, mnogu su arogantni za jedan tim koji ipak dolazi iz Bugarske lige koja je mozda i slabija od ove nase. Videcemo sta im je Grof spremio za revans koji sigurno nece biti lak.
    (Marakana, 27. jul 2016 11:23)

    # Link komentara

  49. Da je Fibel toliko brz kao sto neko rece, i spretan i sta sve ne, logicno je da protivnika ispretis (da drugi stoper pokrije prazninu unutra) a ne pustis ga i ne ispretas uopšte. 20 puta sinoc tako. Spic neometano primi loptu okrene se ka golu i stvare sansu. Samo je bilo pitanje trenutka kad ce primiti go. Prvi go ko je ostao u mestu? Ja? Moja baba? Ili Fibel?
     (stefan, 27. jul 2016 11:21)

    # Link komentara

  50. Zna li iko ista o Adamu Micelu?
     (Marko, 27. jul 2016 11:08)

    # Link komentara

  51. Vidim, svi pominju Plavsica i odluku Bozovica. Ukratko, Grof je vec rekao da je decko nespreman za duel igru s ozbiljnijim protivnicima u odnosu na JSL, da mora da nabaci masu i jacinu i da ce onda biti konkurentan, ono sto se od njega i ocekuje.
    Ako je tako, ne vidim problem. A ako se mediji takodje bave tim pitanjem, neka traze Bozovicu konkretan odgovor, jos jedared.
    (warriorsi jos od marculjonisa, 27. jul 2016 11:05)

    # Link komentara

  52. odgovor novinarima i svima koji ne vade Plavšića iz usta:

    dobro ljudi, da li je neko od vas pogledao kakve su konjine njihovi štoperi a i bekovi nisu daleko. Plavša je preslab za te duele, pogotovo kada sudija kao juče pušta jači kontakt. Drugo, ideja ove postave je da Srnić igra flastera i da pored krila ide nazad i bukvalno prati čoveka. Plavša je brz, ali nije taj tip igrača za navedene zadatke. Kome i dalje nije jasno, neka zamisli Plavšića u duelu sa onim Ukraincem i bice vam sve jasno.
    Cvetko iznad očekivanja realno, Rendulić ok, to su nam bolne tačke.
    Donald i Le Talek ekstra, ko zna fudbal zna o čemu pričam. Sve u svemu, šteta za Kangin pas kod 1-2, mogli smo da završimo priču tada, ali nema veze i oni su se ispromašivali. Prolazimo bre!
     (20kinte, 27. jul 2016 10:59)

    # Link komentara

  53. Razumem da napadac nije u formi,ali da se za golmana kaze nije u formu,ili da neki golman stvarno zbog pauze ne bude u formi,pa to je sramota
    i takav golman brani za reprezentaciju
    kahirman je prosecan golman i kad je u formi i kad je van nje,ono sinoc nije bilo prvi put da prima neki smesan gol.
    ne navijam za Zvezdu nego samo malo vise pratim nas fudbal i pomalo, malo vise sam zabrinut kakvih mi golmana imamo,i igraca,a kakvi se zovu za reprezentaciju.
    posle se pitamo,zbog cega necemo u Rusiju na SP
    zbog cega nismo bili na EP
    pa zato sto nam za rep. igraju prosecni igraci,dok dobri greju glupu ili nisu uopste u protokolu.
    Zvezda je Kataia zelela da proda,pljuvali su ga svi,a decko od kad je doso je najbolji igrac,u reprezentaciju ga nema,ali je tamo zato cuveni Brasanac koji ne ume da trci.
    (zlo i naopako, 27. jul 2016 10:58)

    # Link komentara

  54. Ja neznam odakle vam ideja da je Fibel spor,covek je brz i skocan gde vidite da je spor?igrao sam stopera i znam da je tesko juriti napadaca koji ima prednost,prvo je brz a drugo okrenut je licem ka golu a stoper ledjima,druga stvar Kafu je promesao 3igraca na malom i osetljivom prostoru,nije smelo da dodje do kontakta i mislim da smo drugi gol primili posle nedosudjenog faula za nas na polovini domacina.tj.ubrzo smo primili gol.
     (zex, 27. jul 2016 10:45)

    # Link komentara

  55. Evo da i ja nesto napisem...Zvezda je sinoc odiglapa lepo na kontre..sto se tice igraca,mislim da nam fali jedan dobar bek umesto Cvetkovica i kvalitetan stoper umesto Rendulica,Lukovica...Vidim pljuju neki Donalda i LE Taleka,ali ne zaboravita njih dvojica su uraldli sjajn posao zaustavili su njihovog najboljeg igraca Marselinja,i to je najveci posao zadnjih veznih..Kanga je dobar igrac za nase uslove,igraci koji se igrali prosle ghodine ,nisu navikli da se na toj poziciji nalazi igrac koji ume da da loptu,da sutne..Kanga vidi slobodan prostor i to treba koristiti...Sto se tice Ludogoreca ti igraci su pravi profesionalci i nece se predati,ali mislim da je zvezdina prednost teren marakane koji siri i veci,a da ipak oni nisu navikli na tolike dimenzije terena...Na terenu u Razgardu cim posaljes malo duzi pas 23-30m odmah si dobacio do golmana..dok na Markani to nije slucaj.moze da se lepo otvori kontra...i Zvezda treba da igra ovde kao sto je igrala u Bugarskoj...e sad mene interesuje jedno tehnicko pitanje da li se meni cini i da li ja to samo primecujem da su lopte lose kao i na EURO..kad je sutnes ona bre ode do Teherana...i tako je u zadne 2-3 godine u celom svetu...
    (Misko, 27. jul 2016 10:37)

    # Link komentara

  56. Kao Partizanovac od rodjenja,nikad nisam i necu moci da navijam za CZV, jednostavno svi i Vi i mi koji vole te klubove od kako znaju za sebe ne mogu da navijaju za onaj drugi, s kim god igrao i to nema nikakave veze sa srBstvom i slicnim glupostima ali sinoc komsije nisam navijao ni protiv Vas,gledao sam neutralno. Katai Vam zlata vredi, tu nema govora, onaj lik sto je sibnuo gol sa 20 i kusur metara,ne samo zbog toga, takodje odlican, tek sam Vas sinoc prvi put gledao u novoj sezoni, i mislim da cete kada se ekipa uigra biti itekako jaci.Odlicna analiza u teksu, gledajuci 1.poluvreme, mislio sao boze nas prvak ovako igra imala li dna, medjutim drugo pluvreme, druga prica, dobra Bozoviceva taktika definitivno. Verujem da mozete da prodjete Bugare, samo neka "glupost" vase zadnje linije moze da Vas zaustavi u ovom kolu, a sto se tice mog Partizana uvek uz njega, samo kad bi ovo bila normalna drzava klub privatan niko ne bi mogao svesno mogao da unistava moj klub, kao i Vas uostalom, i sve ovo je ternutno sad ako udjete u LS bice price eto i tu smo Vas prestigli, glupo, nema ljudi generalno nista, bez privatizacije, samo cemo imati bljeskove koje je pravio PFC povremeno u Evropi a sada nadam se i Vi.pogledajte Ludogorec do pre par godina drugoligas, dosao covek, kupio, otisli 2014. od osmine finala LE. Pozdrav.
    (lex speciallis, 27. jul 2016 10:36)

    # Link komentara

  57. U utorak, svi na Marakanu!!!
    (Miki Maus, 27. jul 2016 10:34)

    # Link komentara

  58. Ljudi moji, ja bih stavio ruku u vatru za ovaj tim, to sam govorio oduvijek, potrebno je samo da svi samo vjerujemo ovim momcima, a pogotovo treneru Božoviću, nije on džabe ostavio Plavšića po strani, ima tu nečega...Siguran sam da će u revanšu zaigrati jer mu je kec iz rukava, i sigurno će dobiti više od njega na našem stadionu. Vjerujte ovom timu.
     (FireFox, 27. jul 2016 10:28)

    # Link komentara

  59. Kakva euforija i arogancija posle 2-2 u Bugarskoj iz 3 suta i igre bez ijednog napadaca !?
    (Stvarno ste posebna sorta, 27. jul 2016 08:15)

    Zvezda da dva gola bez napadaca a Partizan ne zna to da uradi ni sa 4. Kako vi ono kazete? Jedno brdo dva univerzuma?
     (karma, 27. jul 2016 10:14)

    # Link komentara

  60. Ni meni se Cvetkovic ne svidja i mislim da moramo mnogo boljeg desnog beka da nadjemo, ali je sioc za Ibanjeza bio Roberto Karlos licno. Pogledajte reprizu i videcete da je svaki opasan napad Ludogoreca bio bas po Ibanjezovoj strani. Dodao bih i losu kretnju Donalda precesto je ostajao u medjuprostoru i tako ostavljao rupu u sredini terena.
     (Cordel, 27. jul 2016 10:10)

    # Link komentara

  61. Ako prodjemo Ludare iz sume, bice to Omaz Partizanu posto su 'nesretno' ispali iz Evrope.. Rece nama tako jednom gospodin Vujosevic..

    I da za Delije, manite se zalopojki, treba da se pumpa adrenalin sve vreme nasim igracima.. Vasim pesmama zadnjih godina smanjujete intezitet utakmice, to jako utice na igrace, tako da samo brzo, da ih guramo da ginu na terenu!!
    (Bojan, 27. jul 2016 10:09)

    # Link komentara

  62. Kat(a)i magiko...
     (stefan, 27. jul 2016 10:09)

    # Link komentara

  63. Rendulic juče sjajan. Čovek odigrao bez greške neuporedivo bolji od Fibela. Fibel Često Ispada Iz Igre takticki ocajan, A Plus Je Veoma Spor. Le Talek u drugom poluvremenu odličan, Donald u velikoj krizi. Zadnji vezni koji ne može da veze dva tačna pasa. Pored njega su ovi bugarski brazilci prolazili kao da ga nema. Bugari mekana ekipa ako ih napadnemo agresivnije na marakani sigurno idemo dalje. Zvezda ooooooo
    (petar, 27. jul 2016 10:07)

    # Link komentara

  64. hehe, vidim da su krenuli hvalospevi. Samo to vam treba... Utakmicu je odigrao Katai i to sam, Kanga je dao gol ni sam nema poma kako, bili ste lošiji u najvećem delu utakmice i samo ste odložili neizbežno: prebiće vas "Bugari" u Beogradu, jasno je kao dan. Ipak, mislim da ste za 30% bolji od nas u ovom trenutku i ako Katai i Ibanjez ne odu, moj Partizan može da se oprosti od još jedne titule. Na žalost!
    (Alexa, 27. jul 2016 09:31)

    Tvoj Partizan sa ovim kvalitetom fudbala nema apsolutno nikakve veze, u odnosu na Ludogorec i Zvezdu tvoj Partizan se ne bavi istim sportom.
    Na Marakani se Zvezda ne prebija, to sto su vama petarde i sestarde srusile stadion, opet, nema ama bas nikakve veze sa Crvenom zvezdom.

    Cinjenica je da protiv bugarskog prvaka uoci revansa imamo solidan rezultat (onaj kakav vi nikad niste imali protiv njih i o kojem mozete samo da sanjate protiv bilo kog tima kvaliteta ZagleMbja ili veceg).

    Ostalo je sve tvoja fantazija, koja sa realnoscu ima tacno veze koliko i tvoj Partizan sa medjunarodnim trofejom ili maedjunaordnim takmicenjem ove sezone - dakle, nikakve!
    (One night in May, 27. jul 2016 10:06)

    # Link komentara

  65. hehe, vidim da su krenuli hvalospevi. Samo to vam treba... Utakmicu je odigrao Katai i to sam, Kanga je dao gol ni sam nema poma kako, bili ste lošiji u najvećem delu utakmice i samo ste odložili neizbežno: prebiće vas "Bugari" u Beogradu, jasno je kao dan. Ipak, mislim da ste za 30% bolji od nas u ovom trenutku i ako Katai i Ibanjez ne odu, moj Partizan može da se oprosti od još jedne titule. Na žalost!
    (Alexa, 27. jul 2016 09:31)
    Jel te boli,jedeš se,nije ti lako.
    (KORN, 27. jul 2016 10:04)

    # Link komentara

  66. Keš koji se dobija učešćem u Ligi Šampiona po rundama :

    First Qualifying Round: €200,000
    Second Qualifying Round: €300,000
    Third Qualifying Round: €400,000
    Play-offs Eliminated: €3,000,000
    Play-offs Winners: €2,000,000
    Base fee for group stage: €12,000,000
    Group match victory: €1,500,000
    Group match draw: €500,000
    Round of 16: €5,500,000
    Quarter-finals: €6,000,000
    Semi-finals: €7,000,000
    Losing finalist: €10,500,000
    Winning the Final: €15,000,000

    Zvezda sada u džepu ima 1 180 000,ako izbaci Ludogorets dobija po ovim premijama još 5 400 000-za ispadanje u play-offu Lige Šampiona i 2 400 000 za plasman u Ligu Evrope kojih dobija svaki klub za plasman u LE.Ako bi se ušlo u LŠ to je okruglo 16 000 000 evra.Remi u Ligi Šampiomna bi otplatio Kataiev ugovor što govori koliko je bitno igrati Ligu Šampiona.Ponuditi Kataiu 750 000 po sezoni + svaki gol u Evropi 20 000 evra i svaki gol u domaćem prvenstvu 4 000 evra.Ne bi on NIĐE otišao,i Vieiri isti fazon,i smanjio bi se dug za još nekih desetak milki u slučaju LŠ,u slučaju LE za 4 miliona,zadržali bi se svi stranci i doveli još levi bek,desni bek,štoper i špic,popravio bi se koeficient sa 7,125 koliko sada iznosi za plasman u LŠ i svih 6 poraza u grupi na 13,00 :D
    (Mare, 27. jul 2016 10:01)

    # Link komentara

  67. nismo mi partizan
     (alexva, 27. jul 2016 09:57)

    # Link komentara

  68. Као,гробар пишем.
    Пре свега честитам за резултат!
    Мислим да Звезди одговара када игра затвореније,и чека на контру. Или када игра са неким који не прелазе центар. Тако да се слажем да треба опет да игарају затвореније,али не као у првом полувремену.
    Ако крену доста отворено,биће рупа као са Напредком или Борцем у купу.
    Не треба ложити атмосверу,већ на резултат.
    И против Валете је било густо јер је Звезди пуштено да напада.
    (Слободан, 27. jul 2016 09:54)

    # Link komentara

  69. Fibel pismen defanzivac, jel se vi to šalite? Jel jedini ja vidim kolika je to rupa?
    (konto, 27. jul 2016 07:55) ja ne znam da li je on pismen ali vidim da si ti nepismen jel = je l'
    (Srecno, 27. jul 2016 09:49)

    # Link komentara

  70. Šta ste navalili na Plavšića?
    Mouche i Srnić su odigrali sjajno u defanzivi, to uopšte ne spominjete.
    Ruiz je odličan igrač pun želje, ali dobija druge zadatke u odnosu na ono što voli da igra očigledno. Ja bih ga gurnuo u srce špica.
    (Vrući Pas, 27. jul 2016 09:40)

    # Link komentara

  71. Who is this Plavsic?
    (pumprla, 27. jul 2016 09:33)

    # Link komentara

  72. hehe, vidim da su krenuli hvalospevi. Samo to vam treba... Utakmicu je odigrao Katai i to sam, Kanga je dao gol ni sam nema poma kako, bili ste lošiji u najvećem delu utakmice i samo ste odložili neizbežno: prebiće vas "Bugari" u Beogradu, jasno je kao dan. Ipak, mislim da ste za 30% bolji od nas u ovom trenutku i ako Katai i Ibanjez ne odu, moj Partizan može da se oprosti od još jedne titule. Na žalost!
    (Alexa, 27. jul 2016 09:31)

    # Link komentara

  73. Gledajuci sinosnju utakmicu,nikako ne mogu da se slozim za Le Taleka i Donalda.Donald je veci krivac za prvi gol od Fibela,a Le Talek je u prvom poluvremenu bio nevidljiv,u drugom briljantan.Jako mi se dopalo to sto je Mouce skocio sa klupe,kad je ona bedevija objasnjavala nesto Kataiu dok je lezao.Za to je mozda trebao da dobije karton,ili da bude udaljen sa klupe,ali je dokaz timskog duha.Ne mogu,a da se ne zapitam zasto je Kahriman izleteo kod drugog gola,onaj lik je otisao i suvise u levo,nije mogao odande da primi gol nikako.
     (Dag Kristi, 27. jul 2016 09:31)

    # Link komentara

  74. Удавили сте са тим Плавшићем, и новинари и ви са коментарима. Дао леп гол против Напредка и одмах правите од њега Роналда. Претпостављам да је због неодговарајућих дефанзивних карактеристика испао из екипе за ову утакмицу, али полако, има времена и за њега. Реално, Божовић зна боље од свих нас и зато пуна подршка њему.
    (Срђан, 27. jul 2016 09:29)

    # Link komentara

  75. Plavsic, Plavsic - rumeno ruralno lice.
     (Labud, 27. jul 2016 09:28)

    # Link komentara

  76. Kafu je da o jeftin gol a Katai briljantan pa ajte molim vas ko ovo pise. Prva tri gola sa utakmice su fantasticna i mozda najbolja u celoj rundi razigravanja.
     (Trener, 27. jul 2016 09:27)

    # Link komentara

  77. Odlicnih 2:2? Odlicno bi bilo da su pobedili, ovo je samo podnosljivo.
     (za B93, 27. jul 2016 09:23)

    # Link komentara

  78. Odbrana je bila ok juce. Oba gola su bila greska golmana. Gol Kafua je trenutak genijalnosti. Spor centralni bek nema sansu protiv fudbalera u trku u sesnestercu Prosao bi i Vidica juce ali je otisao dovoljno iskosa da ne bude opasan sem ukoliko golman ne istrci sto je Kahriman nepotrebno uradio oba puta. Preokret je isto rezultat momenta genijalnosti pojedinacnog igraca a ne promene taktike. Realno bugari su se pogubili posle primljenog gola i poceli da srljaju. Bice neizvesno u Beogradu. Nikakava promisljena taktika nije spasila Zvezdu juce vec dva evrogola. Ne postiji taktika bazirana na tome da igrac dobije loptu predje trojicu i da go.
     (Dzoni, 27. jul 2016 09:19)

    # Link komentara

  79. Odlična analiza kao i do sada.
     (Pera, 27. jul 2016 09:18)

    # Link komentara

  80. Bozovicu svaka cast na pripremi utakmice, uspeo je da skine teret "najvaznije utaknice u sezoni" sa igraca i to se u drugom poluvremenu videlo taj teret je prebacio na Ludogorec.
    Ako to uspe da uradi i u Beogradu, da celu javnost pripremi da nije nista strasni i ako zvezda ne prodje dalje (opet ima jos jednu sansu za evripu), onda sav taj teret pada na igrace Ludogoreca a videlo se da su oni pod velikim pritiskom, ako ne bude ranog gola bugara u Bg taj pritisak ce se i te kako videti.
    Navijaci treba da stvore sto bolju atmosferu i da naprave pritisak Ludogorecu a nikako da stvore problem Zvezdi, podrska mora da bude ogromna ma kakva da je igra!
    I ako se radi o legiji stranaca svakom od igraca zvezde je vazno da igraju evropu, tako im cena skace, a oni su tu zbog te sanse a ne zbog domaceg prvenstva, haos u njihovim glavama ce biti ogroman i vazno je da se pregura prvih 20min meca.
     (Sale, 27. jul 2016 09:16)

    # Link komentara

  81. Ne bih imao ništa protiv da rezultat bude kao Ludogorec - Partizan - 2:2 i 0:0.
    (ZaphodBeeblebrox, 27. jul 2016 09:14)

    # Link komentara

  82. U Beogradu treba igrati kao da smo izgubili 1:0 - oprezno i strpljivo juriti rezultat. Zvezda ne zna da se brani, a i odbrana je neuigrana. Mislim da je Grof sjajan trener i da zna kako treba igrati. Ipak, kao neko ko je nekada davno igrao fudbal,ja bih za ovu utakmicu Letaleku dodelio u fudbalu zaboravljenu ulogu libera - korektora iza stopera, jer oni vrlo lako "ispadaju", a fudbaleri Ludogoreca su veoma brzi. Mnogo srece u revansu.
    (Miki, 27. jul 2016 09:07)

    # Link komentara

  83. Dobro, Zvezdina odbrana škripi, al' je ne vidoh da je odbrana Ludogoreca sačinjena od samih Supermena! Dakle, uz pun stadion...ko zna, možda, oni popiju i više od 2 komada :)
    (Petar Nikolic, 27. jul 2016 08:59)

    # Link komentara

  84. @cigojner pa vidis da ide....moze nam se,a sad adio i ko zna gde i ko zna kad.....
     (oz, 27. jul 2016 08:58)

    # Link komentara

  85. Svaki komantar neko zanosenje. Ljudi uglavnom za dva gola bude potrebno 6 sansi a Zvezda je dala dva gola iz jedne sanse. S druge strane Ludogorec 10 sansi. Moze se i tako proci, ali onda je potrebna da se ukalkulise is dobra doza srece.
     (Beljo, 27. jul 2016 08:55)

    # Link komentara

  86. Kakva nakaradna analiza,najblaze receno!Posebno se to odnosi na Donalda i Le Taleka...Zapitah se da li smo istu utakmicu gledali!
    Vezni red je bio kriminalan!!!
     (Baski, 27. jul 2016 08:40)

    # Link komentara

  87. Kakav manifest od clanka! Kao da je Terza pisao vrhovnom vodji pismo gde im trebaju jos igraci (citaj koliko im jos para treba). Sve bolja igra ekipe??? Dve individualne majstorije i to je to. Kog tima? Cvetkovic najslabija karika? Pa mozda do sada, ali ako uzmemo samo sinocnu utakmicu, mozda i najkorektniji u odbrani. Od izvikanog levog beka je sinoc bio duplo bolji.
    (BSK, 27. jul 2016 08:39)

    # Link komentara

  88. (Bravo za analizu, daleko od toga da je sve gotovo ali smo blizu.Posto nam kuci odgovora I 0:0 i1:1,verovatno ce mo igrati zatvorenije posto ne moramo da jurimo...)
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (deki, 27. jul 2016 07:55)

    Eto, to sto si napisao je recept da garantovano ispadnes. Igras na domecem terenu zatvorenije, sto nikad ne igras - a pritom imas nauk iz Bugarske sta se desi kad igras zatvorenije...
    Dolaze na Marakanu, u redu je da ne bude srljanja, al' kakvo crno zatvorenije?! Igras ono sto najbolje znas, ono sto si uigravao celu proslu sezonu i pripreme, izgradio si nekakav stil igre - ne mozes sad u kljucnom mecu na svom stadionu to da menjas, jer, eto, imas 2:2... Da imamo i 2-0 ili 3-0, opet igras ono sto najbolje umes, tamo gde si najjaci...a u odbrani svakako nismo najjaci!
    (One night in May, 27. jul 2016 08:33)

    # Link komentara

  89. @Bravo Srbi
    Kamo srece da vecina navijaca razmislja kao ti.
    Nazalost, Srbi kao narod su obelezeni podelama.
    Jedna od najdubljih i najbesmislenijih podela je ona na Zvezdase i Partizanovce.
    (Romanticar Karaburma, 27. jul 2016 08:32)

    # Link komentara

  90. zvezda dobija pun stadion a ludogorec - PROLAZ DALJE
     (turica, 27. jul 2016 08:24)

    # Link komentara

  91. Kakva euforija i arogancija posle 2-2 u Bugarskoj iz 3 suta i igre bez ijednog napadaca !?
    (Stvarno ste posebna sorta, 27. jul 2016 08:15)

    # Link komentara

  92. Lepo bi bilo da ima dovoljno srpskih fudbalera ali ih nema. Tek su u najavi i biće ih ako ostanu a odn. ako CZ uđe u LŠ i dođe do zelene grane. Naravno da je Božović genijalac a u CZ ima i nekoliko odličnih igrača.
    (Miki, 27. jul 2016 08:10)

    # Link komentara

  93. Nadam se da ce uprava da napravi pravi potez sa Kataijem: ili da mu da najvecu platu i zadrzi ga ili da ga ne pusti ispod 6-7 miliona. Jeste cena nerealna ali on toliko znaci za nasu ekipu.
     (3OPAH, 27. jul 2016 08:09)

    # Link komentara

  94. Sve je ok ali Plavsic ostaje kao misterija...ili je u pitanju losa komunikacija izmedju njega i trenera ili ga Bozovic cuva kao dzokera.
    (ma, 27. jul 2016 08:02)

    # Link komentara

  95. Ne bih se ja u potpunosti složio sa ocenama nekih igrača. Pre svega Kahrimana i Fibela. Kahriman i nije imao previše posla, jer je većina lopti otišla pored ili preko gola. Zahvaljujući njegovim intervencija Zvezda je prošla Maltežane. Fibel je odigrao dobro, može da se krivi za gol ukoliko računamo da igrač od metar i devedeset može da se nosi u takvoj situaciji sa igračem tipa Kafu. Što se mene tiče, Zvezda je odigrala iznad onoga što sam očekivao. Očigledno je da odbrana škripi, tako da je dobro što je Zvezda dala dva gola u gostima, jer moći da igra manje otvoreno u Beogradu. Iako su šanse i dalje 50:50, Zvezda ima dobru priliku da pametnom igrom prođe dalje. Slažem se sa autorom da je Plavšić moga da dobije svoju šansu. Ipak Božović najbolje zna zašto je tako odlučio.
    (Saša 64, 27. jul 2016 08:01)

    # Link komentara

  96. definitivno zasluga Božovića.... bilo je jasno od početka da su Bugari za malo kvalitetnija ekipa, odnosno ekipa koja ima kvalitetnije pojedince.... postavka Božovića i psihička priprema ekipe donela je odličan rezultat, za malo i pobedu. Uz dosta sreće u Beogradu možemo do prolaza. Šanse su 51:49 za Zvezdu samo zbog Rupe... Napred Zvezdo!
    (peckanje, 27. jul 2016 08:01)

    # Link komentara

  97. Potpisujem izvestaj. Kanga i Katai oduševili. Fali nam štoper i desni bek. Bas su me obradovali, cela ekipa. Idemo dalje, samo hrabro i smireno. Napred, Zvezdo..!!!
     (portos, 27. jul 2016 07:58)

    # Link komentara

  98. Odusevljen sam igrom, iskreno
     (Opie Winston, 27. jul 2016 07:58)

    # Link komentara

  99. Увредисте ЦЗ. Ипак је ово почетак сезоне и озбиљан ривал. Мислим да би сви пре текме потписали ових 2:2
     (Влада, 27. jul 2016 07:56)

    # Link komentara

  100. Bravo za analizu, daleko od toga da je sve gotovo ali smo blizu.Posto nam kuci odgovora I 0:0 i1:1,verovatno ce mo igrati zatvorenije posto ne moramo da jurimo , smatram da bi Plavsic morao da igra jer je brz I zna da odigra kontru .Zvezda je dovela dosta igraca, treba vremena da se sve to sredi, niko nam nije kriv sto je nas fudbal na evropskom dnu cemu smo I sami doprineli pa dok drugi odmaraju mi igramo
     (deki, 27. jul 2016 07:55)

    # Link komentara

  101. Fibel pismen defanzivac, jel se vi to šalite? Jel jedini ja vidim kolika je to rupa?
     (konto, 27. jul 2016 07:55)

    # Link komentara

  102. (Zeka, 27. jul 2016 03:19)

    Covece, imate dug od par desetina miliona evra i legiju odlicnih stranaca. To nisu istroseni igraci ili menadzerske prevare, nego igraci u najboljim godinama. Pa sinoc su cak dva stranca sedela na klupi. Da se razumemo, svaka cast na selekciji i svim uspesima, ali vasi navijaci su zaslepljeni zeljom za bilo kakvim uspehom i slepi pored ociju vec godinama. Pa ne ide prijatelju da si pred stecajem, a kupujes kao da si najbogatiji na svetu.
     (cigojner, 27. jul 2016 07:55)

    # Link komentara

  103. Sve stranci...e srpski fudbalu...
     (garfild, 27. jul 2016 07:53)

    # Link komentara

  104. Cinjenica je da ovaj tim zvezde niti moze niti ima mentalitet da se brani. To se jasno videlo u prvom poluvremenu gde je tim bio izgubljen i izgledao kao da su im veane noge. Drugo poluvreme kada smo poceli da igramo fudbal i napadamo bilo je jasno da je to nasa igra , da je to zvezda najbolja moguca u ovom trenutku. Moje ocekivanje je da ce biti u revansu 1-0 ili 2-1 za nas. Bugare ce pojesti marakana ma sta oni mislili jer ovaj tim ima kvalitet da iskoristi pakao marakane. Da imamo jednog dobrog stopera i desnog beka tim bi zaista bio vise nego korektan za evropu. Ako se desi da udjemo u ligu sampiona mislim da mozemo ocekivati utakmice sa rezultatima 4-2, 3-2, 3-1...mislim da cemo primati dosta golova ali i davati po neki i da bi to bile sjajne utakmice gde na marakani nikome ne bi bilo lako.
    (Herakle, 27. jul 2016 07:48)

    # Link komentara

  105. Srnica bih stavio na beka, bio bi bolji od Cvetkovica i Petkovica, siguran sam. To bi otvorilo prostor za Plavsica.
     (Mislite o tome!, 27. jul 2016 07:41)

    # Link komentara

  106. Game analysis sponzored by Plavšić ;-)
    He, he, šala mala! Samo napred, još nekoliko treninga i uigravanja, očekujem još bolju igru u BG-u i naravno, prolaz dalje! Napred Zvezdo, samo napred!
     (Kimi, 27. jul 2016 07:41)

    # Link komentara

  107. Odlicna analiza ali mislim da se potkrala jedna mala greska.Naime pise da ce Ibanjez mozda vise pruziti u Beogradu.Ako se ne varam i on i Kanga imaju dva zuta kartona,protiv Valete u gostima i juce u Razgradu.Ispravite me ako gresim.
     (Totti, 27. jul 2016 07:38)

    # Link komentara

  108. Sve su to mladi i perspektivni igraci koji kucaju na vrata reprezentacije.Vidi se pecat Zvezdine omladinske skole,tako da za buducnost naseg fudbala netreba brinuti.Da se najezis
    (nesa, 27. jul 2016 07:28)

    # Link komentara

  109. Mora se priznati da je ključ uspeha u ovoj utakmici bio baš trener, koji je nakon što je uvideo svoje greške u prvom poluvremenu (kao i protiv Napretka), pravilno reagovao i uspeo da dovede tim u vrlo izglednu situaciju pred revanš. Bez obzira na sve, ne treba (što Božović sigurno neće ni učiniti) smatrati apsolutnom prednošću domaći teren. Ludogorec je opasan bilo gde da igra, tako da pametnom taktikom - elastičnom odbranom i brzim protivnapadima Zvezda ima dobre šanse da ide dalje. BOžović je pokazao da je odličan trener, samo je pitanje da li ima dovoljno raspoloženih igrača da provedu u delo njegove zamisli.
    (alex, 27. jul 2016 07:27)

    # Link komentara

  110. Odlična analiza. Kratko-jasno. Božović odlicno postavio taktiku i slicnom bi trebao da nastupi u Beogradu pošto nam kroz odbranu duva promaja. Očekujem i Plavšića, nešto mi govori da ga Grof "krije" od strucnog staba Ludogoreca i da je on "kec iz rukava".
    (Treš debilizam, 27. jul 2016 07:21)

    # Link komentara

  111. Nismo se navikli na tvrdoglavog Grofa. Cini mi se da svojim inacenjem steti i Zvezdi i Plavsicu. Svaki dobar trener ima neke svoje bubice ali Plavsic je u ovoj ekipi oko treceg najboljeg igraca i mora da mu se nadje mesto. Unosi zivost, raznovrsnost a to nam treba.
    (Zvezdoljub, 27. jul 2016 07:14)

    # Link komentara

  112. Mislim da bi bilo fer da nam sledeći put kada bude ulazio u igru kažu nešto više o Ruizu. Ono kao koju poziciju igra, šta i da li igra, da li je fudbaler i tako...
    (Milan, 27. jul 2016 07:12)

    # Link komentara

  113. Stari sam zvezdas i naravno da u Evropi navijam za grobare kad igraju. Ali to uzajamno zacikavanje pa i vredjanje traje oduvek. Da toga nema bilo bi dosadno. A oni koji ozbiljno mrze srpski klub da razmisle. I jedni i drugi.
     (važno je pobediti, 27. jul 2016 07:02)

    # Link komentara

  114. steta samo sto Plavsicu nije dao sansu..mislim da bi dobio na brzini i bolju povezanost.
     (ccc, 27. jul 2016 07:00)

    # Link komentara

  115. Koliko Katai pokretima i igrom podseća na Deju S. Čak je i lenj kao on. Fantastičan igrač.
     (Doca, 27. jul 2016 06:30)

    # Link komentara

  116. @bozo
    ne, ja pre mislim da treba probati sa srnicem na desnom beku :P
    mnogo nam je spora odbrana. mozda deluje da nismo imali srece sto smo ispustili 2:1, ali ja sam prezadovoljan. videlo se (opet) koliko nam je odbrana ranjiva i da se u zadnjoj liniji stalno kasni u zatvaranju i preuzimanju, te da gol ludogoreca visi u vazduhu neprekidno, svih 90 minuta. mora da dodje stoper i da se nadje neko drugo resenje na desnom beku ako mislimo da igramo ozbiljan fudbal, posebno u situacijama kada je odbrambena linija dalje od gola. u takvoj postavci trenutno svako moze da nas napuni.
     (zagor, 27. jul 2016 06:29)

    # Link komentara

  117. Svaka čast gosn Aleksa Gutoviću direktno u centar bravo!!!??
     (dadoredstar, 27. jul 2016 06:22)

    # Link komentara

  118. Biće s' Grofom, biće s' Grofom liga šampiona!
     (knbshone, 27. jul 2016 06:17)

    # Link komentara

  119. Kapiten Katai, bivši igrač Vojvodine. isto tako dobar je bio i u NS . Zamenik kaapitena Kahriman takođe bivši igrač Vojvodine.
    (nbns, 27. jul 2016 05:31)

    # Link komentara

  120. Gani svaka cast. Navijao sam za vas i moram da vam priznam da mi nedostaju golman Bajkovic i predsednik Lukic. Sad mi ispadamo u predsezoni kupanja. Vama puno srece a nadam se da cu bagri oko mog Partizana jednom ugledati ledja. Mislio sam da od Zeke, Bjeke i Djure snajdera ne moze gora. Prevarih se.
    (grobardogroba, 27. jul 2016 05:09)

    # Link komentara

  121. Odlicna analiza meca.
     (epp, 27. jul 2016 04:09)

    # Link komentara

  122. Koliko koštaju burek i jogurt u Bugaeskoj ?
    Saš


    Katai majstore !!!
    (Laax, 27. jul 2016 03:37)

    # Link komentara

  123. Odlican tekst koji oslikava pravo stanje.Glavni sraf ove ekipe je definitivno Bozovic i ovo je njegov uspeh.
    (Haizenberg, 27. jul 2016 03:23)

    # Link komentara

  124. Katai, kada bi malo poradio na fizičkoj spremi mogao bi da igra u Premijer ligi! Ali i ovakav je odličan za Evropu, odlična tehnika, šutira i levom i desnom,pregled igre, ma sve, Kanga će biti odlično pojačanje, trči, trudi se. Mislim da treba probati sa Ristićem na levom beku sl. utakmicu ali tu je Grof da odluči. Ostali su takodje igrali odlično i svaka im čast.

    NAPRED ZVEZDO DO LIGE ŠAMPIONA!!
    (Bozo, 27. jul 2016 03:21)

    # Link komentara

  125. Biram legiju stranaca i ligu sampiona pre nego domaci tim koji igra samo nasu ligu. Uostalom svi ozbiljni timovi u Evropi su sada legije stranaca!
     (Zeka, 27. jul 2016 03:19)

    # Link komentara

  126. Sir Miodrag :)
     (Sportgroup, 27. jul 2016 03:14)

    # Link komentara

  127. Bravo za Zvezdu! Ja sam "grobar", ali Srbin sam. Samo napred! Nema tu boja, Srbija je u prvom planu, ko shvata drugacije, neka ide u.... zaborav!
    Zato u revansu, sve najbolje!!! SRBIJA!!!
    (Bravo Srbi, 27. jul 2016 03:05)

    # Link komentara

  128. Odlicna analiza! Idemo dalje!
    (dare, 27. jul 2016 03:04)

    # Link komentara

  129. koja legija stranaca
     (realan, 27. jul 2016 02:58)

    # Link komentara