Džajić: Došao bi Šuker, Zvezda bi vladala

Najbolji srpski fudbaler u 20. veku Dragan Džajić izjavio je da je rat u nekadašnjoj SFRJ sprečio Crvenu zvezdu da dugo vlada evropskim klupskim fudbalom.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Vlade

    gresis za sezonu 91/92..Prvo Zvezda i Partizan su u prvenstvu dva puta igrali i bilo je nereseno u oba meca (jeste Zvezda dobila penal seriju, te i jos jedne godine pucali su se penali pri neresenom, ovi mladji to ne znaju).
    Dakle ukupno te sezone igrali su 4 meca, Partizan dobio 1 mec, a tri puta nereseno, znaci u najmanju ruku tu su bili po kvalitetu..
    Pomenuto pravilo o penalima donelo je tada Zvezdi titulu (mozes to proveriti).
    Da se za nereseno dobijalo po bod svako, Zvezda ne bi bila prvak, vec Partizan.
    Ali nije to sad toliko bitno, ono sto je cinjenica jeste da je te sezone Zvezda jos uvek bila bas, bas jaka (Pancev, Jugovic, Mihajlovic jos su igrali)i nije imala srece, a mogla je za malo opet u finale u London.
    A zaista je i Partizan tad bio stvarno jak (Osim trener) i uzeo je takvoj Zvezdi Kup (manje bitno), ali na neki nacin i prvenstvo (ne i formalno, naravno, ali samo zbog pravila o penalima posle neresenog).
    A koliko je smesno to pravilo, zamislite mec gde bude rezultat 3-3 ili 2-2, puno golova, gledaoci zadovoljni i onda se pucaju penali i neko ostane sa 0 bodova.
    (srbija, 27. maj 2016 08:16)

    # Link komentara

  2. Stari dobri, vazda pošteni...
    (Dowla, 27. maj 2016 01:02)

    # Link komentara

  3. @igor Voleo bih da znam koje si godište (ja sam 1963.)... Uglavnom, sve što si naveo je netačno. Potcenjivati Zvezdine uspehe u tom periodu je zaista opskurno, jer Zvezda je tada stvarno vladala jugoslovenskim i evropskim fudbalom i to su tada priznali mnogi realni Grobari koji danas imaju 50+ godina. Znam da je to teško prihvatiti, jer naredne generacije bilo kog kluba sa ovih prostora neće doživeti takvu dominaciju. Ne shvatam, ali po tvojoj logici ni Milan ne bi dominirao u nekim ranim devedesetim, da nije bilo magle na Marakani... Svašta čovek ovde da pročita, nemojte da obmanjujete ove klince koji pamte samo period od 2006. Fudbal se ovde igrao mnogo pre toga i bio je dosta kvalitetniji. Živeli.
    (Vaki, 27. maj 2016 00:23)

    # Link komentara

  4. (Šu)ker. :D
    (ticroo, 27. maj 2016 00:03)

    # Link komentara

  5. Bosanac a ne iz bih. kad već pišete Makedonac hrvat crnogorac
     (roki, 26. maj 2016 23:31)

    # Link komentara

  6. Dosta zanimljivih komentara ali često navijački usmjerenih. Kako neko može osporavati jednog Džajića. Čovjek je u svoje vrime bio cijenjen i priznat ali i rezultatski uspješan, prvenstveno s reprezentacijom, u evropskim ali i svjetskim okvirima i to je svakom dobropoznato. U bivšoj državi većina navijača gledala je igrače po njihovoj igri a ne nacionalnoj pripadnosti. Primjerice jedno od najomiljenijih imena Hajduka iz 80-ih je Crnogorac Zoran Simović, inače iz Srbije. Također što je klub postizao bolje rezultate na preipadnost igrača manje se gledalo. Primjer košarkaša Jugoplastike, Ivanović, Sretenović, Savić ali nadasve trener Boža Maljković, ili vaterpolisti zg Mladosti i Partizana, a navest ću samo partizanovo dete Igora Milanovića. I još samo za Zvezdu iz tih godina, bili su odličan tim, u svjetskim okvirima, al su se dobro bili ekipirali i ostali članovi velike četvorke, sjetimo se samo Hajdukova kupa iz BG A također dobro znam da je Belodedić Hrvat iz Rumunije, iako ga svi ovde vode kao Srbina, mada samu nacionalnost bilo kog igrača smatram u igračkom i ljudskom smislu nevažnom.
    (Znam što govorim, 26. maj 2016 21:40)

    # Link komentara

  7. Crni Stevice o čemu ti to.Pa nećemo s vama da se jurimo valjda.Primili smo gol u Minhenu i više nisu sutnuli u okvir gola.Pa prodamo najboljeg igrača svih vremena Piksija i ladno osvojimo.Nesporno da su Dinamo i Partizan bili jaki ko crna zemlja a Hajduk za nijansu slabiji ali mi smo bili svet za sebe i realno je bilo da osvojimo tripletu kao Bajern74-76.
     (Zoki, 26. maj 2016 11:04)

    # Link komentara

  8. Dzaja je bio veliki igrac, ali istina je da nikada nije odigrao veliku utakmicu onako kako moze i ume. Mladji nek pitaju starije. Zvezda ne bi bila sampion evrope da nisu Partizanu otete dve titule 88 i 89 godine kada je Partizan poceo da pravi sampionski tim. Nakon te otimacine i kradje Dzaja je napravio sampionsku Zvezdu. Da li bi Zvezda dominirala Evropom narednih godina sto kaze Dzaja sigurno ne bi ni sa Sukerom i bez njega. U to vreme i Milan je vec imao fenomenalnu ekipu, Barsa je isto bila fenomenalna, Smpdorija je vec pregazila Zvezdu u Sofiji naredne godine.
    Ovo je prica samo za one koji nisu pratili fudbal u to vreme. Tada je bilo teze osvojiti kup UEF-a nego li Kup sampiona.
     (igor, 26. maj 2016 10:41)

    # Link komentara

  9. za Stevicu: Zvezda je u sezoni 91/92 mogla komotno da otrese pola lige, ali je i sa pola gasa bila Šampion iako je igrala evropu sve do maja i to bez utakmica u Srbiji.. to što je izgubila kup, je nebitno skroz.. pa i Timok je pre par godina izbacio Partizan u Kupu, pa nije bolji tim tada bio od Partizana, svakako! a kolko se sećam, te godine vam je Miha iz korne zavalio gol, mislim Panduroviću! čisto da vam pokažemo, da kad smo hteli, mogli smo da se igramo sa vama i ako ste imali talentovan tim, svakako.. ali i Hihon je mislio drugačije!
     (vlade, 26. maj 2016 10:06)

    # Link komentara

  10. dejo i suker u spicu, kakvo bi to ludilo bilo
     (nenad, 26. maj 2016 10:03)

    # Link komentara

  11. Bitno da smo mi FK Crvena zvezda Šampioni Evrope u fudbalu za 1991 godinu !!! sve ostalo je je nebitno,pa ji te 1992 godine bili smo na korak od drugog uzastopnog finala i Vemblija... otišla je Samdorija koja je na kraju bila prva u nađlšoj grupi "A" ...svi znamo kako se to finale završilo ... Ušati Pehar je u Ljutice Bogdana i šepuri se u Muzeju FK C.Zvezda ....
     (27x (rekord) šampioni države, 26. maj 2016 10:01)

    # Link komentara

  12. "Nijedna kompanija nije toliko izgubila zbog rata kao Zvezda"
    E moj Dzajo...a nekad si bio cool tip.
    Smanji malo intervjue,nije to vise za tebe.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mikele, 25. maj 2016 20:58)

    Pa prijatelju od Zvezde je zivelo 15% Beograda na neki nacin,od hotela,restorana,caffea plus masa usluznih sluzbi,taxisti,prevoznici,semankari,naplatne rampe itd,itd. Secam se radio sam obezbedjenje u firmi Sigurnost Vracar i bili smo i na tim tekmama Zvezde jos od 86te.Jedinasigurna kinta bila je od Zvezde. Direktor je govorio da kad treba za plate,ode do Zvezde,Cveleta,Dzaje da daju pozajmicu,cak tih 90tih godina ni poznate banke nisu placale na vreme a davile se u parama. A sama Zvezda bi sigurno harala 3-4 godina minimum. Po meni je cak veci uspeh i od Barija bilo sledece godine sezona 91/92 zbog sankcija kad smo igrali van Srbije. I da nije bilo Sofije,tj.Sampdorije i poraza,a vodili smo,plus bilo je mnogo povredjenih igraca, opet bi bili u finalu protiv Barselone. Zvezda je jedina mogla da uzme svakog igraca samo d aje htela. Nije se gomilalo nego 14-16 je igralo maximum. Pa Zvezdu Mijatovic nije interesovao jer nije im trebao pored Deje,Robija,Jugovica,Stosica,Mihajlovica.Najaci srednji red u istoriji Zvezde.
    (bilobiceopet, 26. maj 2016 09:52)

    # Link komentara

  13. Šta bi bilo,kad bi bilo???Večno pitanje,naprimer,da SU u Partizanu ostali Divac,Paspalj,Đorđević,Danilović,Pecarski,Savović,Grbović,Obradović i naravno Veliki Vujošević,Šta bi bilo?
     (Rade, 26. maj 2016 09:37)

    # Link komentara

  14. U sezoni 91/92, sezoni posle te titule, Zvezda je izgubila u finalu Kupa od Partizana, a prvenstvo je osvojila samo zahvaljujuci tadasnjem glupom pravilu da se pri neresenom rezultatu izvode penali, pa ko dobije u penalima uzima bod, ko izgubi nema bodova... u to vreme pobeda je donosila 2 boda... 1. Zvezda 23 pobede, 5(4) neresenih (u zagradi broj pobeda u penal seriji), 5 poraza 2. Partizan 21 pobeda, 10(4) neresenih, 2 poraza... da nije bilo tog glupog pravila, koje nije postojalo nigde u Evropi, Partizan bi imao 52 boda, Zvezda 51 bod... Tako da prakticno niste ni titulu mogli da odbranite , Kup ste izgubili, a o dominaciji u Evropi samo mozes da pricas price... Najveci gubitnik je Partizan, koji je tad imao Mijatovica , Jokanovica, Brnovica , Zahovica, a pre svega Ivicu Osima na klupi... i mi bi eto onda da nije bilo rata kupili Alena Boksica i Marija Stanica i bili bi dominantni u Evropi !
    (stevica, 25. maj 2016 18:20)
    Te godine ste ispali od Spanskog drugoligasa Hihona.
     (Pedja, 26. maj 2016 08:51)

    # Link komentara

  15. fadilj vokri,kurtim salja,bajro zupic,damir cakar,fahrudin omerovic,jusufi,dzevad prekazi,isa sadriu,miralem sulejmani itd...

    ps. a tek ciu i liu
    (kalcokera, 26. maj 2016 08:46)

    # Link komentara

  16. Sve u svemu, resenje je da se formira zajednicka liga zemalja bivse Jugoslavije. Takva liga bi iz godine u godinu bila sve jaca.
     (Pedja, 26. maj 2016 08:36)

    # Link komentara

  17. E da tada i par godina ranije, nije bilo neo četnika u Srbiji i na Severu možda bi i došao, ovako svi drugi su "krivi", samo Srbi nisu???
    (Alek, 25. maj 2016 15:00)

    To sto neoustasi Sukeru mozda nesto nije bilo po volji samo je kompliment, ali treba imati malo morala i inteligencije da bi se to prihvatilo i shvatilo. Ajde sada i ti lepo malo setaj ulicama i trgovima Mile Budaka, skupi Pavelicevih kuna, pa pravac poglavnikov grob kao Davor. Ko o cemu, Hrvat o istorijskoj istini i krivici...
     (my way, 26. maj 2016 08:27)

    # Link komentara

  18. @djedmedjed

    Prilicno tacan opis stanja u nasem fudbalu tada. Istini za volju, pored Zvezde i Dinama, Hajduk i Partizan su takodje nabavili dobra pojacanja i uz Velez i ostale, liga je bila nikad bolja. Sve u svemu, to je bilo vreme vrhunskih talenata, a fudbalski klubovi su podigli nivo profesionalizma, jer je ekonomska situacija u zemlji to konacno dozvolila. Ostalo je istorija.

    PS. Drago mi je da se jos neko seca Andreja Panadica - decko je bio veliki talenat, steta sto nije postao vrhunski igrac.
    (Bracun, 26. maj 2016 08:03)

    # Link komentara

  19. Dosta vise lagarija u stilu najbolji srpski fudbaler 20 veka. Pa u samoj Zvezdi ima vise fudbalera koji su bolji od njega da ne spominjem Partizan, Vojvodinu, BSK Jugoslaviju... Covek je bio samo dobro levo krilo i nista vise.
    (xxx, 26. maj 2016 07:53)

    # Link komentara

  20. moli se komentator Slobodan da kao veliki navijac Zvezde, a samim tim i najveci Srbin prokomentarise ovu vest. Hvala.
    (pa ja sam, 25. maj 2016 23:37)

    Nije Slobodan komentator ...
    Vidi decko ... U Zvezdi i dan danas igraju stranci, skoro u svakoj ekipi na Svetu igraju stranci ... Ovi momci koji "su trebali" a nisu igrali tada nisu bili stranci jer je bila zajednicka drzava ...
    Primetices da nikada nisam spomenuo Ivana Curkovica koji je i dan danas u Partizanu i bilo bi ruzno da to uradim, a i zasto bi ...
    Moras da razlikujes Hrvata od Ustase ...
    Bobek, Brozovic, Cajkovski ili trener Glazer su to bili, i ne samo oni i to je nesta vise od sporta ...
    Cinjenica je da se Partizan i Dinamo nastali od Gradjanskog koga je 44' kupio Maks Luburic a ovi igraci koji su bili njegovi, ti igraci su osnivaci Partizana i legende kluba ... To su igraci koji su igrali za Ustasku NDH i ekipu Gradjanskog koja je bila Ustaska a to su temelji danasnjeg Partizana ...
    Nisam ja kriv sto Partizan ne zeli ili ne moze da bude Srpska ekipa, podseticu te da je Partizan JSD koje je nastalo u Zagrebu od ekipe Gradjanskog ...
    Partizan danas moze staviti i dr. Vojislava Seselja da bude centarfor pa opet ce biti ono sto jeste ... JSD nastalo od Gradjanskog ...
    Mali Vrabac je promenio drzavljanstvo ali nije postao Orao ... Vrabac je Vrabac ...
    (Slobodan, 26. maj 2016 07:44)

    # Link komentara

  21. Ne bi vladala, nego bila bi ko Baern. 3 polufinala za redom i porazi od Reala, Barse i Atletika.
     (Zoran, 26. maj 2016 07:31)

    # Link komentara

  22. I Diego i Vän Basten Nikki
     (Dejan, 26. maj 2016 07:11)

    # Link komentara

  23. @Kriger
    Сине Дуљај је Србин и то из Тополе!!! А ти ћеш увек бити мали калфа из Бечкерека

    @(Слава, 25. maj 2016 17:03)


    Matori i Izetbegovic je ranije dok je bilo Jugoslavije isticao za sebe da je Srbin, verovatno kao i ta vasa "legenda" Duljaj, inace su kalfe za te takve grobare, kao sto si ti, VKV radnici kojima ni segrti ne biste mogli da budete.
    (KRIGER, 26. maj 2016 06:38)

    # Link komentara

  24. Hvala čitaocu iz Hrvatske na sjajnom elaboratu i čak ni ja koji pratim Zvezdu pasionirano nemam šta da dodam.Ne mogu da verujem kako se Grobari pale na Dzajin intervju jer on samo hoće da kaže da je mogao da dovede koga poželi. Od svih igrača iz tadašnje zemlje u Zvezdi je imao mesta samo Robert Jarni.
     (Zoki, 26. maj 2016 05:16)

    # Link komentara

  25. Kad god bih potegao temu ko je bio bolji, Seki, Piksi, Dejo, Pizon, Vukas, ovaj onaj, moj stari bi kazao da su svi bili jako dobri, ali niko kao Dzaja!!! Bio je jedan i neponovljiv. Prosto najbolji.
    (Stari znalac, 26. maj 2016 01:41)

    # Link komentara

  26. Dzajica volimo i uspehe. Ali u tom ratu zrtve su u stvari oni koji su doziveli rat kao obican narod. Crvena Zvezda je po osnivanju dobila na tacnu formirane igrace pa se tad niko u Zvezdi nije protivio, pa tako ne treba ni oko ovoga.
    (klk, 26. maj 2016 01:02)

    # Link komentara

  27. Kakvih sve gluposti ima čovek da pročita u ovim komentarima. Od onih čiji je koji klub, do onih ko je za koji igrao. O nastanku svakog kluba imate na internetu, napredovala tehnologija. O kojim sastavima pričate kada govorite o klubovima? Koliko je Engleza u Arsenalu? A o Draganu Dzajiću ne vredi trošiti re#i. Najbolji jugoslovenski (srpski) fudbaler svih vremena, najbolji jugoslovenski (srpski) fudbalski funkcioner svih vremena - osvojio Kup evropskih šampiona, zar ne? O proneverenom novcu je rekao sud. Doviđenja ...
     (Mister NO, 26. maj 2016 00:55)

    # Link komentara

  28. Vidim da se javljaju neki koji o fudbalu pre rata znaju malo ili nimalo, pa tako nipodastavaju Dzajica! Ljudi, ne budite smesni! Dzajic je u jednom dugom preiodu bio strah i trepet za protivnicke bekove i golmane sirom sveta! On je bio istinski carobnjak sa loptom, takav je naprimer bio i Oleg Blohin, koji je jednom proglasen i najboljim evropskim igracem. Samo jos jedan igrac iz tadasnje Jugoslavije moze se meriti sa Dzajicem: Safet Susic. Protivnicki igraci jednostavno nisu imali resenje ni za jednog ni za drugog - Susic je mladji desetak godina, i u neku ruku je nasledio Dzajica na mestu najboljeg, najatraktivnijeg, najpopularnijeg. Jesu vece karijere napravili neki igraci 90-ih godina, kao i posle 2000.godine - ali, tad su se okolnosti apsolutno promenile, ti su igraci veliku karijeru pravili vani, odlazeci kad im je bilo tek 20, dok je u vreme Jugoslavije bilo dozvoljeno ici vani tek sa 27 godina. Da, i nakon odsluzenog vojnog roka. I, da, oni koji su igrali vani nisu mogli biti u reprezentaciji! U onih poslednjih cetvrt veka tadasnje Jugoslavije (od 1966-67 do 1992) svaki je tim imao odlicnu omladinsku skolu i istinske majstore. Jedan od takvih je bio npr. Brane Oblak, cudo od igraca, mogao je da trci od jutra do sutra i bez treninga, vezni igrac koji je bio svetska glasa. Pa jedan Bogicevic, nestasan van terena, pa cak i na terenu, umetnik sa loptom. I jos mnogo njih - a ipak su neprikosnoveno prvi bili prvo Dzajic, potom Susic. Pre njih Sekularac, genije, ali lenj.
    (Kome smeta Dzaja?, 26. maj 2016 00:46)

    # Link komentara

  29. KIZO! Sabarnadzovic... DIVAC ;) ps. ko se seca serije Slozna braca i ove sekvence
     (nidze, 26. maj 2016 00:29)

    # Link komentara

  30. @djedmedjed
    Petrovići su Srbi još od Njegoša a i ranije. A sve ostalo što si rekao znaju svi stariji navijači partizana ali teško je priznati da je komšija bolji. Za 45-6 godina igranja u velikoj državi partizan 11 a Zvezda 20 titula, plus igre u Evropi. Ogromna razlika u korist Zvezde. Dinamo je imao dobar tim, Hajduk standardno dobar, ne bi se partizan proslavio da je ostala juga možda još par titula maksimum uz svu pomoć vojske.
    (dejo majstore, 26. maj 2016 00:08)

    # Link komentara

  31. Dok su igrali Hrvati, Makedonci, Bosnjaci Zvezda je bila prvak Evrope. Kada su poceli sa "Zvezda Srbija nikad Jugoslavija" ne mogu ni da udju u evro kupove.
    (Koja, 25. maj 2016 23:19)

    A koji je to ''Bošnjak'' igrao za Zvezdu 1991., kad ta nacija postoji od 1993. ?
    (Zmaj Ognjeni Vuk, 26. maj 2016 00:00)

    # Link komentara

  32. imao sam 6 godina, kada mi je Robi bio idol.. ko da je meni tada, bilo bitno dal je Hrvat ili šta već? bio je zver tada, današnji klinci nažalost neće imati još dugo, dugo sa takvim asom u domaćim klubovima da navijaju.. taj dribling u mestu, lucidnost, kratki pasovi koji imaju oči i perfidna završnica.. dal je stvarno nekoga normalnog tih godina bolelo uvo, ko je ko i odakle, kada tvoj tim trese Bayern usred Minhena? glupo je sada posle 25 godina bistriti politiku, kada nam je tada upriličena čast da budemo svedoci nečega što će se teško ponoviti ovde, ikada! bez obzira na boje i nacionalnost..
     (vlade, 25. maj 2016 23:58)

    # Link komentara

  33. moli se komentator Slobodan da kao veliki navijac Zvezde, a samim tim i najveci Srbin prokomentarise ovu vest. Hvala.
     (pa ja sam, 25. maj 2016 23:37)

    # Link komentara

  34. Dok su igrali Hrvati, Makedonci, Bosnjaci Zvezda je bila prvak Evrope. Kada su poceli sa "Zvezda Srbija nikad Jugoslavija" ne mogu ni da udju u evro kupove.
     (Koja, 25. maj 2016 23:19)

    # Link komentara

  35. kakav je mladi dragan džajić
     (milence, 25. maj 2016 23:11)

    # Link komentara

  36. Sto bi bilo, kad bi bilo ; ne zna se ! Kao Dinamovac znam samo jedno ; Zvezda je tih godina bila jedini tim u Europi protiv koje niti AC Milan nije unaprijed mogao potpisati prolaz. I to ne samo sezonu-dvije, nego u jednom duzem razdoblju. Zvezda je vec 1986 / 87 uz malo srece mogla osvojiti Kup Prvaka ( legendarna pobjeda protiv Reala 4:2 i poraz 0:2 u Madridu ). Pa onda ona magla i ponistena utakmica protiv Milana pri vodstvu od 1:0. Koliko je Zvezda tad bila jaka, govori i cinjenica da su prije sampionske sezone u kupu prvaka prodali najboljeg igraca Stojkovica, i unatoc tome su osvojili. Sto se Sukera tice, moze biti da su pregovarali; Dzajic je htio i Bobana ( za njega je nudio Mrkelu :-) ). No mislim da Suker ipak ne bi dosao, jer je i Dinamo gradio atomsku momcad ; tad su igrali Boban, Suker, Mladenovic, Ladic, Panadic, Person...a pred dolaskom su po nekim naznakama bili Jarni i Boksic iz Hajduka. Taj Dinamo je u sezoni 1989 / 90 bio jesenski prvak. Te sezone i sezonu poslije je iza Zvezde bio uvjerljivo drugi na tablici. Kad vec citam komentare o nacionalnosti bivsih igraca dolje, nek mi neko rece sto je Pizon Petrovic po nacionalnosti. Otac Vjekoslav i majka Ankica...bas nije tipicno srpski.
    (djedmedjed, 25. maj 2016 22:33)

    # Link komentara

  37. Dosta bre vise grobari. Zvezda je bio srpski klub jer ga je napravila srpska milicija i za nju su navijali samo Srbi iz svih krajeva Jugoslavije. Vi ste bili jsd i svi narodi i narodnosti su navijali za vas. Pogotovo narodnosti. Ako vam to smeta promenite klub. Ali prvo da naucite himnu
    (dejo majstore, 25. maj 2016 22:04)

    # Link komentara

  38. (frane, 25. maj 2016 20:57)

    Ardian Đokaj.
     (bobo mk, 25. maj 2016 22:02)

    # Link komentara

  39. Za sve koji kazu da ne znaju kako je zvezda smanjila dug, samo cu reci da je ovo sezone prihod bio oko 25 miliona
    9 od gazproma (uzeto unapred i za ovu sezonu)
    7 za grujica
    3 za rajka
    3 za jovanovica
    1m za luku jovica
    plus cifra od ostalih sponzira koja je milion9+7+3+3+1+1 to je 24 m evra
    malo li je
     (Vu, 25. maj 2016 21:56)

    # Link komentara

  40. Prema njegovim rečima, u Zvezdi se nikada nije gledala nacionalnost igraca, nego samo kvalitet, a AFP podseća da je šampionski trofej u Bariju doneo Makedonac Darko Pančev i da su igrali Hrvat Robert Prosinečki, Crnogorac Dejan Savićević, Refik Šabanadžović iz BiH, a Srbi kapiten Stevan Stojanović, Siniša MIhajlović, Vladimir Jugović, Dragiša Binić....

    E objasni ti to delijama koji uporno vrte zvezda srbija, nikad jugoslavija...dovoljno da se vidi inteligencija delija.
    (djole, 25. maj 2016 19:41)

    Prosinečki je polu-Srbin, Šabanadžović nije BH Musliman nego Musliman iz Crne Gore, Belodedić je Srbin iz Rumunije, dalje, što se tiče Savićevića, Crnogorci su Srbi. I konačno kad već gledate nacionalnost treba reći da je trener Ljupko Petrović takođe Srbin i da je kompletna uprava kluba 1991. bila srpska.
    (Zmaj Ognjeni Vuk, 25. maj 2016 21:21)

    # Link komentara

  41. Zvezda, Srbija, NEKAD Jugoslavija!
     (Dovla, 25. maj 2016 21:11)

    # Link komentara

  42. Refik Šabanadžović je iz CG, ne iz BiH!
     (Vlado, 25. maj 2016 21:08)

    # Link komentara

  43. "Nijedna kompanija nije toliko izgubila zbog rata kao Zvezda"
    E moj Dzajo...a nekad si bio cool tip.
    Smanji malo intervjue,nije to vise za tebe.
     (mikele, 25. maj 2016 20:58)

    # Link komentara

  44. Šta je ovo sa grobarima, kakvi Jokanovici, Zahovici. .Samo je Pedja imao mesta u Zvezdi,normalno na klupi za rezerve.U veznom redu Juga,Miha, Robi i Dejo nije mogao da udje niko.
     (Zoki, 25. maj 2016 20:57)

    # Link komentara

  45. nije se gledala nacionalnost ?
    nabrojte mi sve Albance koji su igrali za Zvezdu od 45.
    znate li koliko ? = 0
    nula....
    " nikad se nije gledala nacionalnost ???
    Deda mi doselio u BG 48, Srbija je moja zemlja, volim je više od sveg na svetu...
    al nemojte da lažete
     (frane, 25. maj 2016 20:57)

    # Link komentara

  46. Evropska titula je rak rana grobara.Srecom pa ne pibedise u Briselu.Ko bi danas bio ziv.

    Zvezda bi vladala.Sledece godine u prvoj ligi sampiona Zvezda svoju grupnu fazu igrala u Segedinu.Odlucujucu utakmicu za finale igrala protiv Sampdorije u Sofiji.Da nije bilo sankcija igralo bi se u Beogradu.

    Neki ovde pisu o igracima da li su srbi ili neke druge nacionalnosti.Vazna je Crvena Zvezda.Danas evropski timovi puni stranaca ali se titule pisu Realu, Barsi, Atletiku....

    Dzaja je imao viziju
     (kole zvezdas, 25. maj 2016 20:47)

    # Link komentara

  47. Kakve su ovce navijaci zvezde , 90% njih u komentarima forsira pricu kako su oni bili Srpski klub a predsednik im u naslovu kaze da je trebao jos i Suker da dodje...da ne pricam onda o omalovazavanju igraca drugih nacionalnosti koji su maltene i doneli titulu kojom se duvaju vec 30 godina - Belodedic , Najdoski , Sabanadzovic , Pancev , Savicevic , Prosinecki , Juric
    (...sta je sa obrazom, 25. maj 2016 20:37)

    # Link komentara

  48. ajde ti vrati one pare pa pricaj posle
     (peki, 25. maj 2016 20:27)

    # Link komentara

  49. Ova mu je najjaca izjava u zvezdi se nije gledala nacionalnost..ha ha.pricaj to deci mozda ce ti poverovati.
    (Kokolo, 25. maj 2016 20:03)

    # Link komentara

  50. A šta tek reči za Jugoplastiku?! Taj tim bi postao 10x prvak Evrope! Najlepša košarka ikada...
    (TiTo, 25. maj 2016 20:00)

    # Link komentara

  51. Dragana Dzajica da oslovljavam sa taste...
     (Ivaneee, 25. maj 2016 19:59)

    # Link komentara

  52. Prema njegovim rečima, u Zvezdi se nikada nije gledala nacionalnost igraca, nego samo kvalitet, a AFP podseća da je šampionski trofej u Bariju doneo Makedonac Darko Pančev i da su igrali Hrvat Robert Prosinečki, Crnogorac Dejan Savićević, Refik Šabanadžović iz BiH, a Srbi kapiten Stevan Stojanović, Siniša MIhajlović, Vladimir Jugović, Dragiša Binić....

    E objasni ti to delijama koji uporno vrte zvezda srbija, nikad jugoslavija...dovoljno da se vidi inteligencija delija.
    (djole, 25. maj 2016 19:41)

    # Link komentara

  53. Realno smo mogli da uzmemo još 2-3 titule. Da je odbranimo sigurno. Ali propade juga. Prodadoše je generali da se grobaaaari ne bi sekirali mnogo
    (delija iz fotelje, 25. maj 2016 19:07)

    # Link komentara

  54. Od igrača koji su počeli utakmicu u Bariju samo su trojica rođeni u Srbiji: Stojanović, Jugović i Binić. Od toga, Binić (selo Golubovac) i Jugović (selo Milutovac) su iz opštine Trstenik.
    (TS Lokalpatriota, 25. maj 2016 19:07)

    # Link komentara

  55. Uzeli smo Kup Šampiona i to je najvažnije na svetu. Kad Mesi ljubi ušatog tu piše RED STAR BELGRADE.
     (DedaMiloje, 25. maj 2016 18:56)

    # Link komentara

  56. Mislim da se Dzaja spocitao. Samo godinu ili dve pre toga, Partizan je debelo zagrizao, ali i tad se govorilo da je Suker "tezak" Hrvat i da od toga nema nista. Presao je u Dinamo, koji je takodje pravio sampionsku ekipu i nekako nema logike da ga proda (cetvorogodisnji ugovor) najzescem kandidatu.
    (Zvezda Cigani, stop Turskim konjanicima!, 25. maj 2016 18:51)

    # Link komentara

  57. Ako se vec prica o nacionalnosti zvezdinih igraca mora se reci da je Zvezda do finala kupa UEFA stigla samo sa Srbima i igracima iz Srbije.Krmpotic i Jurisic su bili Hrvati,ali Krmpota iz Backe Topole,Jure iz Subotice.Dzaja ima pravo,i sve Partizanove bebe se vajkaju eh da su imali tadasnju Zvezdinu upravu.Dzaju kao igraca cene najveci iz tog perioda-Pele,Krojf,Bekenbauer i Euzebio.
    (Bocko, 25. maj 2016 18:32)

    # Link komentara

  58. Bitno da smo postali Sampioni Evrope i podigli usati pehar,gde su pare mikioni maraka od cele te fantasticne generacije,nikada verovatnonnecemo saznati...
     (27x (rekord) šampioni države, 25. maj 2016 18:24)

    # Link komentara

  59. U sezoni 91/92, sezoni posle te titule, Zvezda je izgubila u finalu Kupa od Partizana, a prvenstvo je osvojila samo zahvaljujuci tadasnjem glupom pravilu da se pri neresenom rezultatu izvode penali, pa ko dobije u penalima uzima bod, ko izgubi nema bodova... u to vreme pobeda je donosila 2 boda... 1. Zvezda 23 pobede, 5(4) neresenih (u zagradi broj pobeda u penal seriji), 5 poraza 2. Partizan 21 pobeda, 10(4) neresenih, 2 poraza... da nije bilo tog glupog pravila, koje nije postojalo nigde u Evropi, Partizan bi imao 52 boda, Zvezda 51 bod... Tako da prakticno niste ni titulu mogli da odbranite , Kup ste izgubili, a o dominaciji u Evropi samo mozes da pricas price... Najveci gubitnik je Partizan, koji je tad imao Mijatovica , Jokanovica, Brnovica , Zahovica, a pre svega Ivicu Osima na klupi... i mi bi eto onda da nije bilo rata kupili Alena Boksica i Marija Stanica i bili bi dominantni u Evropi !
    (stevica, 25. maj 2016 18:20)

    # Link komentara

  60. šbb... kbb...
     (bikkojisedi, 25. maj 2016 18:09)

    # Link komentara

  61. Ш Б Б К Б Б
    (ДОН, 25. maj 2016 17:57)

    # Link komentara

  62. I Partizan bi bio sampion Evrope 66-te, da nisu rasprodali tim pre finala...
     (tribina JUG, 25. maj 2016 17:52)

    # Link komentara

  63. zvezda "SRBIJA" nikad Jugoslavija... Hahahaha
     (tribina JUG, 25. maj 2016 17:48)

    # Link komentara

  64. Koliko samo ima zlobe i zla u pojedincima koji komentarisu!
     (dex, 25. maj 2016 17:19)

    # Link komentara

  65. @Kriger
    Сине Дуљај је Србин и то из Тополе!!! А ти ћеш увек бити мали калфа из Бечкерека
     (Слава, 25. maj 2016 17:03)

    # Link komentara

  66. Zna li neko kolika ce biti cena maline?
     (nik sloter, 25. maj 2016 16:54)

    # Link komentara

  67. Da nisi ti krao drugacije bi bilo!
     (Slina, 25. maj 2016 16:25)

    # Link komentara

  68. da je moja baba musko zvala bi se dusko.
     (miso, 25. maj 2016 16:05)

    # Link komentara

  69. Zvezda Srbija-nikad Jugoslavija, haha!
    (Vlado, 25. maj 2016 16:03)

    # Link komentara

  70. pa sami ste vristali "... nikad jugoslavija" na utakmicama, kao da ste prizivali zlo.
     (neutralni felsh, 25. maj 2016 15:59)

    # Link komentara

  71. E moj Dzajo,i ti si prolupao!?
     (Miki, 25. maj 2016 15:56)

    # Link komentara

  72. Covek koji zivi u devedesetim. Vrati pare abolirani,pusti sad Sukera.
    (MM, 25. maj 2016 15:54)

    # Link komentara

  73. dzajo aj oladi... da baba ima onu stvar bila bi deda...
     (milan, 25. maj 2016 15:53)

    # Link komentara

  74. Prvi dan po potpisu ugovora i Dejo i Pancev su otišli u vojsku.Da ga je Lončar pustio 20 minuta da igra prošli bi Milan ali je morao da bude pozadini baš to veče. Tih 20 minuta su odlučili da ne osvojimo titule 89 i 90 godine.92 nismo osvojili jer nismo igrali u BG nijednu utakmicu a falilo je i zrnce sreće. I Najdoski i Tanjga su imali kartone i Boskov je kao stari lisac stavio Kataneca u špic a Nedeljković i Vasilijevic nisu imali šansi da ga sačuvaju.
     (Zoki, 25. maj 2016 15:49)

    # Link komentara

  75. Da li to znači da stubu srpstva žali što nije mogao da angažuje Šuker. A ipak su hteli i još im je žao.
    (gdg, 25. maj 2016 15:39)

    # Link komentara

  76. Oba kluba su komunisticka,onaj vojni a najveci policijski.Nikada poslovali ekonomski,leglo kriminala od osnivanja.Vise su tu potrosene pare nego bilo gde u evropi.Svedok vremena!
     (Penzioner, 25. maj 2016 15:32)

    # Link komentara

  77. Budi srecan sto ste i taj jedan osvojili. Finale igrali protiv Marseja, koji je izbacen zbog namestanja u francuskoj ligi, engleskim i holandskim predstavnicima je bilo zabranjeno ucesce (Ajaksu i Liverpulu, do tada su imali 5 trofeja tog takmicenja), a igrace ste doveli zato sto ste neosnovano pre toga igrali Kup Sampiona na ledjima namestene titule.
    (opa poyy, 25. maj 2016 12:42)
    Šta bulazniš ???
    Pa ko je osvojio Kup kupova te godine ??? Pa Manchester United ( pobedio jednu Barselonu u finalu )! Zvezda je igrala za super kup sa njima , ali je igrana samo jedna utakmica i to u Engleskoj zbog rata.
    Zvezda je razmontirala United 8 sa sve Ferguson-om na klupi ), Savićević je pružio možda i najbolju partiju u zvezdinom dresu. Ali zbog povrede je morao da napusti utakmicu u drugom poluvremenu i Zvezda je nažalost izgubila 1-0!
    I pored toga ima i dalje fanatika koji ne žele da vide i čuju i da znaju za činjenice, već nikad ne mogu da prebole Zvezdine uspehe !
    (zoki falcon, 25. maj 2016 15:16)

    # Link komentara

  78. Uzeli bi bar još dve titule, prokleti rat.
     (Delije Čikago, 25. maj 2016 15:10)

    # Link komentara

  79. E da tada i par godina ranije, nije bilo neo četnika u Srbiji i na Severu možda bi i došao, ovako svi drugi su "krivi", samo Srbi nisu???
     (Alek, 25. maj 2016 15:00)

    # Link komentara

  80. abolirani
    (vesna je besna, 25. maj 2016 14:49)

    # Link komentara

  81. Pa kazem ja, Crvena Zvezda nije srpski vec jugoslovenski klub. Suker, Prosinecki (HRV), Pancev (MKD), Savicevic (CG).
    (Bokile, 25. maj 2016 13:14)

    U pravu si, još nam je faljio samo Fadilj, ali on je bio zauzet.
    (Sasa, 25. maj 2016 14:47)

    # Link komentara

  82. Boem,evo ti priča starijeg.Pored mnogih dobrih fudbalera Đajic je stvarno bio najbolji.Gledao sam Šekija i Miloša, sve ostale koje si nabrojao osim Štefa i Bajda pa verujem da bi i oni priznali.Sve partizanovce,grobara tada nije bilo,smatrali su da je on stvarno najbolji.Đajic je u derbijima briljirao,svi uspesi reprezentacije su vezani za njega.Najbolje levo krilo Evrope i Sveta skoro deset godina.Njegova igra je slična igri Anrijevim uz više ukrasa,rolovanje,filtriranje i slično.Pitajte Rašoviča tada jednog od najboljih odbrambeni igrača u Evropi,Kamača,Fogsa,Vilsona,italijaniskog beka koga selektor izvodi iz igre tako što je utrčao na teren i izgurao ga ljutito na očigled 90000 navijača. Njegovi golovi su antologijiski. Imao bi da ti pripovedam tri dana ali i ovo je dosta.
     (misko, 25. maj 2016 14:44)

    # Link komentara

  83. Pa da,to je taj veliki srpski klub. A onaj drugi jugoslovenski.
     (basketaš, 25. maj 2016 14:37)

    # Link komentara

  84. @Bolje bi bilo evo ja cu da ti objasnim,vrlo je jednostavno...tako sto na vlasti vise nisu neki Tadici,Marjanovici,Ruzici i Vucelici......jel ti sada malo jasnije?
     (oz, 25. maj 2016 14:35)

    # Link komentara

  85. Koliko su grobari iskompleksirani i isfrustrirani od Zvezde to je strašno. Mada kako i ne bi kad su bili 4.-5. klub Jugoslavije a Zvezda zvanično treći klub Evrope svih vremena u periodu do rata. Sa transferima koji bi se desili Zvezda bi imala još nekoliko titula prvaka Evrope i toga su svesni i grobari zato i kmeče. Zvezdi je država u vreme rata uzela SVE pare od transfera šampionske generacije što je tada bilo oko 40 miliona maraka! To je nešto za šta država neće moći nikad da se oduži Zvezdi. A sa druge strane partizanu premijer Marjanović poklonio zemljište za Zemunelo. Jednostavno nismo isti. Grobari pljuju legendu Džajića a juče su mogli da vide sve svoje legende u punom svetlu na onoj skupštini. Hvala ti bože što sam zvezdaš.
     (Zvezda ponos Srbije, 25. maj 2016 14:27)

    # Link komentara

  86. Zivis od uspomena mama
     (nikola, 25. maj 2016 14:24)

    # Link komentara

  87. Gde nadje čoveče da su pokojni Mance i Santrač bolji od Dzaje. Glupost veka.Svakako da nije najbolji jer su Piksi,Dejo i Bajdo Vukas za klasu bolji.Kao menadžer apsolutno najbolji u Evropi tih godina jer je bilo realno da osvojimo triplu krunu u periodu 88-92 a što nismo krivi su generali koji su Deja i Pančeva odmah poslali u JNA po potpisu ugovora,magla protiv Milana i sankcije.
     (Zoki, 25. maj 2016 14:04)

    # Link komentara

  88. @boom tras
    Mozda zato što je više puta igrao za tim evrope i tim sveta, i zato što je svojim golom uveo Jugoslaviju u finale EP, i zato što je jedan Pele govorio da je Dzajic najbolje levo krilo na svetu...
     (Mihajlović, 25. maj 2016 14:04)

    # Link komentara

  89. Kakva frustracija izbija iz crno belih devojcica, otimaca transparenata od hrabrog nadvoznjaka, pa vi treba da se ponosite jer ste komsija,doduse mali,ali ipak komsija velike Crvene Zvezde!!!
     (TEGI DEBELA STRIPTIZETA, 25. maj 2016 13:48)

    # Link komentara

  90. FK Crvena zvezda – pobednik Kupa evropskih klupskih šampiona 1990/1991 

    - golman Stojanović 
    - libero Belodedić 
    - štoper Najdoski 
    - desni bek Šabanadžović 
    - levi bek Marović 
    - half Jugović 
    - desna polutka Savićević 
    - leva polutka Prosinečki 
    - desno krilo Binić 
    - levo krilo Mihajlović 
    - centarfor Pančev 

    šef Petrović 
    tehniko Džajić 
    gensek Cvetković 

    Bari, stadion Sveti Nikola 29.5.1991. 
    FK Crvena zvezda (formacija 4-5-1) 

    1 Stojanović (kpn) 
    4 Šabanadžović – 5 Belodedić – 6 Najdoski – 3 Marović 
    11 Binić – 10 Savićević – 2 Jugović – 7 Prosinečki – 8 Mihajlović 
    9 Pančev
    (fudbalski ekspert, 25. maj 2016 13:14)

    Sav sam se naježijo i počeo da plačem čitajući svih ovih legendarni imena!
     (HanSolo, 25. maj 2016 13:43)

    # Link komentara

  91. Pa kazem ja, Crvena Zvezda nije srpski vec jugoslovenski klub. Suker, Prosinecki (HRV), Pancev (MKD), Savicevic (CG).
    @(Bokile, 25. maj 2016 13:14)

    Onda je i Sukeru keva iz Cacka, ipak je to stub srbstva.
    @(Vlado, 25. maj 2016 12:23)


    Pozdravili vas: Cakar, Njuhi, Duljaj i Vokri oce da se ponovo vide s vama na starom mestu kod neke dzamije u Zagrebu buuuahahahahahahahaha...
    (KRIGER, 25. maj 2016 13:36)

    # Link komentara

  92. Naravno da Zvezda nije bila obojena srpskom bojom.., to su nam dokazali i njeni predsenici Draza Markovic ( Ustav 1974), i visoki funkcioneri Kapicic, Bugarcic ( Goli otok), Krcun ( Draza). Imamo i elitu 90' (Sloba, Vuk, Seselj, Djindjic, Kostunjavi...) .Toliko su dobrog uradili nama Srbima da prosto covek pomisli, gde bi nam bio kraj da takvi nisu nikada postojali.

    CZ i Partizan ( nista manje) - najveca dva zla koje je stvorio Broz.
    (ime nebitno, 25. maj 2016 13:32)

    # Link komentara

  93. Može da se sažme otprilike ovako: jugoslovenska Zvezda je ona koja je imala najbolje jugoslovenske igrače i osvajala trofeje, domaće i strane. Srpska Zvezda je ona sa krš igračima, što namešta utakmice i titule i slavi Arkana i Uroša Mišića. Naravoučenije: čega god se (mi, Srbi) dohvatimo - upropastimo.
    (Vojvoda, 25. maj 2016 13:30)

    # Link komentara

  94. Neko nekad,neko nikad.
     (Aleksandar, 25. maj 2016 13:28)

    # Link komentara

  95. baba dobila..... bila bi deda. ajde bre.......i
     (otac makarije čudotvorac, 25. maj 2016 13:27)

    # Link komentara

  96. Ne znam da li bi ponovo bila prvak evrope, ali bi sigurno narednih par godina bila u vrhu evropskog klubskog fudbala.
    (Slix, 25. maj 2016 13:23)

    # Link komentara

  97. Uzeli bi najmanje jos 2 puta titulu Ls!steta.
     (Žarkovacki Grof, 25. maj 2016 13:20)

    # Link komentara

  98. Jao Delije, Delije.
    Dozvolili ste da Marakana ne nosi ime najboljeg fudbalera Jugoslavije svih vremena?
    (ZLOBEX, 25. maj 2016 13:19)

    # Link komentara

  99. Au smoriste sa ovim sta bi bilo kad bi bilo...bolje napravite intervju sa finansijskm magovima iz Kk i Fk Cz i da nam objasne kako to bez titule,evrope,sa besplatnim ulazom vratis dug od 12 mil evra za godinu dana a u medjuvremenu zivis ,funkcionises,dovodis gomilu igraca a prodas samo jednog...a o carobnjacima iz Kk bolje da ne pricam
    (Bolje bi bilo, 25. maj 2016 13:17)

    # Link komentara

  100. FK Crvena zvezda – pobednik Kupa evropskih klupskih šampiona 1990/1991

    - golman Stojanović
    - libero Belodedić
    - štoper Najdoski
    - desni bek Šabanadžović
    - levi bek Marović
    - half Jugović
    - desna polutka Savićević
    - leva polutka Prosinečki
    - desno krilo Binić
    - levo krilo Mihajlović
    - centarfor Pančev

    šef Petrović
    tehniko Džajić
    gensek Cvetković

    Bari, stadion Sveti Nikola 29.5.1991.
    FK Crvena zvezda (formacija 4-5-1)

    1 Stojanović (kpn)
    4 Šabanadžović – 5 Belodedić – 6 Najdoski – 3 Marović
    11 Binić – 10 Savićević – 2 Jugović – 7 Prosinečki – 8 Mihajlović
    9 Pančev
    (fudbalski ekspert, 25. maj 2016 13:14)

    # Link komentara

  101. Pa kazem ja, Crvena Zvezda nije srpski vec jugoslovenski klub. Suker, Prosinecki (HRV), Pancev (MKD), Savicevic (CG).
    (Bokile, 25. maj 2016 13:14)

    # Link komentara

  102. Da li je novinar spomenuo i činjenicu da je drug Džajić izvesno vreme proveo u zatvoru, i da je aboliran od strane stranke čiji je danas član?
     (KaleDobr, 25. maj 2016 13:11)

    # Link komentara

  103. Neko nekad, neko nikad.
     (dr Zoki, 25. maj 2016 13:11)

    # Link komentara

  104. Velika istina vratiće nam se to jednog dana, kada zaslužimo naravno, ovo zadnjih 20 godina kako se radi još ne zaslužujemo.
    (Zvezdaš onaj stari, 25. maj 2016 13:05)

    # Link komentara

  105. koja papricica za siroke narodne mase. prodali bi ste ih sve i udarali se nogama u dupe.kao sto i jeste. a kao sto ste rasprodali i genraciju koju je muslin vodio. zadnja cestita generacija koja je igrala na marakani. zbog toga je i otisao muslin.
    (lerma, 25. maj 2016 13:02)

    # Link komentara

  106. sta ti je kad novinar ima morala i postenja i ne zavisi od vodjinog sendvica...
    pravda za urosa arkan...ko zna
    paradoksalna crvena zvezda stub srpstva nikad jugoslavija :)
     (boki, 25. maj 2016 12:58)

    # Link komentara

  107. sinisa je izjavio da se ne osjeca kao srbin.
     (mis, 25. maj 2016 12:51)

    # Link komentara

  108. Dzajic ne moze nikada ni u prvih 15 u istoriji, a ne da ga nazivate najboljim. Po cemu? Ali ni po jednom parametru ne moze na vrh. Pored Bobeka, Vukasa, Velje Vasovica, Zebeca, Sekularca, Mitica, Pixija, Panceva, Mancea, Santraca I ostalih gromada, ovaj bi jedino mogao da pravi selfi sa njima I trci po vodu. Ljudi molim vas. Pustite marketinske gluposti I pitajte starije. Dzajic ne moze ni medju 5 u Zvezdi realno. Mnogo su vece face nosile taj dres.
     (BoomTras, 25. maj 2016 12:47)

    # Link komentara

  109. Uvek vas je vlast gurala, tih godina ste pokupovali sve sto valja u bivsoj jugi, ne sumnjam uopste da ste hteli i Sukera. Cak i kada je Partizan osvajao titule u nizu, nije imao generalnog sponzora, a vama su Tadic i Skundric doveli Gasprom. Ovo sad je vrhunac, ne vredi ni komentarisati.
     (navijac, 25. maj 2016 12:44)

    # Link komentara

  110. Kakva nebuloza, pa zvezda nije imala strance i u tom nekom periodu su krenuli veliki timovi da ulazu veliki novac, zvezda sa time svakako nije mogla da se nosi.
    (Nikki, 25. maj 2016 12:43)

    # Link komentara

  111. Uz svo uvažavanje za godine dotičnog priča gluposti ili su to snovi koje je imao...nego mene interesuje nešto drugo sfrj kako reče zvezdina legenda jel to država koji najSrbi ne priznaju i mrze je kako beše srbija nikad jugoslavija ali uredno titule osvojene u toj državi priznaju I BROJE pa posle recite da niste sektaši!!!!!!
    (kizai, 25. maj 2016 12:42)

    # Link komentara

  112. Budi srecan sto ste i taj jedan osvojili. Finale igrali protiv Marseja, koji je izbacen zbog namestanja u francuskoj ligi, engleskim i holandskim predstavnicima je bilo zabranjeno ucesce (Ajaksu i Liverpulu, do tada su imali 5 trofeja tog takmicenja), a igrace ste doveli zato sto ste neosnovano pre toga igrali Kup Sampiona na ledjima namestene titule.
    (opa poyy, 25. maj 2016 12:42)

    # Link komentara

  113. I sledeće godine smo odlično gurali u LS i ako smo igrali uvek u gostima. Šta bi bilo da smo igrali na Marakani? Odbranili bi titulu.
    (Kod, 25. maj 2016 12:41)

    # Link komentara

  114. Da je Austrougarska opstala Ferencvarosh bio bio par puta prvak evrope...
    (Chalgar, 25. maj 2016 12:40)

    # Link komentara

  115. Rat,CIA i KGB.. Svi se plasili da zvezdana ne zavlada svetom.
    (Cartman, 25. maj 2016 12:40)

    # Link komentara

  116. Sve je to lepo u priči ali ipak treba biti realan... I pored svog kvaliteta koji jedan tim poseduje, za osvajanje kupa/lige šampiona potrebno je i dosta sreće. Kao što je u Zvezdinom slučaju bio autogol protiv Bajerna ili penal rulet protiv Olimpika... Time ne kažem da trofej nije zasluže, već samo da je teško tvrditi šta bi bilo i da je tim ostao na okupu. Dovoljno je videti da još ni jedna ekipa od osnivanja lige šampiona nije odbranila titulu i pored stotina miliona koji se ulažu.
     (Mance, 25. maj 2016 12:40)

    # Link komentara

  117. @Vlado
    Leci se covece,dok ne bude kasno.
     (Dag Kristi, 25. maj 2016 12:36)

    # Link komentara

  118. klub aboliranih stupova srbstva.
    podignimo stupove!
    (zabela, 25. maj 2016 12:36)

    # Link komentara

  119. Suker Mateus i Boban.A ostali bi Pancev Jugović Mihajlović Prosinecki . Sila bato!
    (tubic, 25. maj 2016 12:36)

    # Link komentara

  120. Suker... To onaj sto ide da klanja Pavelicu na grob...
    (JPR23, 25. maj 2016 12:36)

    # Link komentara

  121. Zvezda je 92 bila nadomak finala i ako je igrala u inostranstvu, valjda to govori sve o jacini Zvezde tih godina..
     (Trance, 25. maj 2016 12:34)

    # Link komentara

  122. refik sabanadzovic je iz crne gore
     (gile, 25. maj 2016 12:33)

    # Link komentara

  123. Nisam ni sumnljao da ce frustrirani "vlado" prvi komentar da ostavi...
     (Koja, 25. maj 2016 12:29)

    # Link komentara

  124. Bunca, ne zna sta govori.
    (NN, 25. maj 2016 12:29)

    # Link komentara

  125. Tih godina smo imali tim za polu finale lige sampiona redovno.
    (eX, 25. maj 2016 12:27)

    # Link komentara

  126. Onda je i Sukeru keva iz Cacka, ipak je to stub srbstva.
    (Vlado, 25. maj 2016 12:23)

    # Link komentara