Novak Đoković

Beker: Kad se Federer i Nadal povuku…

Trener Novaka Đokovića Boris Beker rekao je da tenis neće biti jednako zanimljiv kao što je slučaj sada kada se Rodžer Federer i Rafael Nadal povuku.

JT Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Kad Federer osvoji slem, kao recimo protiv Soderlinga, onda je jedan i jedini, neponovljivi Svajcarac. Kad bi Nole to uradio, recimo protiv Ferera ( nije mi jasno kako taj mali pitbul jos nije uzeo bar jedan slem) onda bi bilo tuzno za tenis, jer nema Nadala i Federera. Svaki Noletov slem vredi puta 2, jer je morao da ga uzme od njih dvojce.
    (vlada, 18. jul 2015 11:26)

    # Link komentara

  2. Nadal i Federer su po ucinku dva najbolja igraca u istoriji tenisa. I igraju u isto vreme. Logicno da bi njihovo povlacenje za tenis bilo nenadoknadiv gubitak. Igraci takvog kalibra se retko radjaju. Novak je uspeo da dodje do prvog mesta, u njihovoj eri, sto je za svaku pohvalu, neverovatan uspeh. Ali nije uspeo ni da im pridje jos uvek po broju gren slem trofeja. Nadal ima 6, Federer cak 9 vise. Mogu njih dvojica da budu daleko od prave forme, ali i pored svega su dva najveca igraca u istoriji tenisa. Zato je dragoceno da sto duze budu na terenu, imaju gomilu navijaca koji prate tenis zbog njih.
     (Fed i Rafa, 23. jun 2015 18:25)

    # Link komentara

  3. @srecko Poenta je sto za tenis u globalu Novakovo povlacenje ne bi bilo toliki gubitak kao Nadalovo i Federerovo. Moze to da nam se ne svidja, ali je tako. Novak nije toliko atraktivan sponzorima, realno ni publici nije omiljen kao ova dvojica,zato se potencira sta ce biti ako se njih dvojica povuku. Za tenis to nikako ne bi valjalo.
     (prosto, 23. jun 2015 18:21)

    # Link komentara

  4. @Laguna Od pocetka 2012 do danas Novak je osvojio 4 gren slema. Isto toliko je i pored svih problema osvojio Rafa. Novak je prvi, ali tu nema nikakve ere. Nadal i Federer su tenis doveli uz rame fudbalu, podigli ga na najveci moguci nivo. Kad njih ne bude nece biti ni toliko interesovanja. ATP je u godini u kojoj je Nadal pauzirao zbog povrede belezio znacajan pad profita. Odsustvo Federera bilo bi jos gore. Njih dvojica su magnet za sponzore, navijace, tv publiku. Jasno ivde se navija za Novaka, ali realnost je da su ova dvojica najvece legende ove igre.
     (tenis, 23. jun 2015 18:18)

    # Link komentara

  5. s' obzirom koliko je nolo "popularan" medju publikom, i uz mareja koji je jos nepopularniji ima ovo nekog smisla.
     (rusofilj i patrijota, 23. jun 2015 16:28)

    # Link komentara

  6. Dobri,odlicni,prosecni,vrhunski teniseri su dolazili i odlazili,a taj sport je stalno u usponu...
    Kada ode "velika cetvorka" ko zna ko ce se pojaviti...
    Interesantno da svi pricaju kako je u njihovo vreme bila najzesca konkurencija,najbolji tenis se igrao,sve najbolje...
    A lepo Ivo Andric rece - Deda mi je pricao kako je u njegovoj mladosti bilo najbolje,tata je rekao ne,u mojoj mladosti je bilo najbolje vreme!Izgleda da to "najbolje" vreme nikada nije ni bilo,niti ce biti!
    (teniser, 23. jun 2015 14:26)

    # Link komentara

  7. Ne razumem zasto bi se Nadal povlacio?!? Pa nema on 33-34 godine kao Federer?
    Nadal je nepunu godinu dana stariji od Djokovica. To sto govori Beker je "wishfull thinking". Da se oni obojica povuku da njegov teniser ne bi imao jace protivnike. Lepo, Boga mi.
    (Kinez, 23. jun 2015 13:36)

    # Link komentara

  8. Jedan je Nole! Noletova era poćela već 2011! Rafina i rogerova era je završena 2010. Nikad oni više neću biti na prvom mjestu. NIKAD! Sedite, napravite Popcorn i uzivajte uz Noletove pobjede. To vazi i za susjede iz federacije i iz hrvatske koji ovdje daju komentare. To što je Novak DOMINANTAN, ne znaći da je konkurencija loša! A za sve mats villander botove, kojima teško pada što je Nole numero uno tenisa, Wimbledon biće 9. grand slam Noleta. Nadam se da će Saša Ozmo biti u Londonu kad poćne Wimbledon. Pozdrav iz REPUBLIKE SRPSKE. Iz glavnog grada Republike moje!
    (Laguna, 23. jun 2015 13:33)

    # Link komentara

  9. Beker zaboravlja tinejdžera Čilića koga tek čeka uzlet ...
     (Hoću 158 pluseva botova, 23. jun 2015 13:05)

    # Link komentara

  10. @plagijator,ako pratiš tenis ,znaš da su jedino tribine popunjene kad igra Federer,a zatim Nadal i Novak,dok su na ostalim mečevima nekog turnira t tribine poluprazna.Među mlađim teniserima nema onih koji svojom igrom obećavaju da će za godinu, dvije, postati teniseri čije mečeve treba svakako gledati i zato je Beker ovog puta u pravu.
    (realno, 23. jun 2015 12:51)

    # Link komentara

  11. Svako je sklon verovati da je vreme u kojem je on obitavao najbolje i da je u njemu bila najveca konkurencija. Ali opet cini mi se da pripadnici drugih generacija za ovu ipak najvise govore da je najbolja. U prilog tome, pogledajte u danasnjoj generaciji koliko je vrskunskih tenisera koji se nisu uspeli domoci GS titule, poput Ferera, Conge, Berdiha itd. Zaista mislim da bi ovi teniseri sa takvom igrom, ranije postizali vanredne rezultate i tako stavljani u red velikana ovog sporta rame uz rame sa danasnjom vodecom cetvorkom.
    Tako i teniska buducnost nece se moci porediti sa ovom, narocito ako znamo da ljudske fizicke i sve druge sposobnosti iz decenije u deceniju jacaju. Neoboriv dokaz za to su i obaranje rekorda u raznim sportovima.
    Na osnovu toga svakako mozemo zakljuciti da svaka nova generacija jeste bolja od predhodne, sve ukupno gledano. Naravno ima onih koji iskacu, poput danasnje cetvorke i zaista da bi za buducnost rekli da ce biti bolja od ove danas, nesto slicno treba i da se dogodi, ali da ce sveukupan tenis u buducnosti biti jos bolji i na jos visem nivou, u to ne sumnjam.
    Opet danas se dogadja nesto sto treba zabeleziti zlatnim slovima, sto nikad do sad nije, a to je da teniser broj dva izjavi da ne razmislja o prvom mestu, jer je ono suvise daleko. Sta onda ostaje ostatku armade da misli?
    Novak zaista ima potencijala da bude najbolji u istoriji, po broju titula tesko da ce biti, ali u nekim parametrima on to vec jeste.
    (Dott, 23. jun 2015 12:35)

    # Link komentara

  12. marej je odlican teniser. Ima 7 finala GS, desetak mastersa, puno polufinala GS, konstantno je medju 4, najmanje 6 godina. E sad jos nije na nivou rezultata noleta i rafe i fedexa. Ali uvek je tu.
     (pribil, 23. jun 2015 12:28)

    # Link komentara

  13. jedno pitanje van teme, Hoce li Ozmo biti na Wimbledonu? :)
     (nole, 23. jun 2015 11:31)

    # Link komentara

  14. Nikad mi nije bilo jasno cemu utrpavanje Mareja u tu veliku cetvorku. pa Sten ima sad isti broj GS titula kao Endi i niko zivi ga ne spominje ni da primirise tij tzv cetvorki
    (iggy, 23. jun 2015 10:55)

    # Link komentara

  15. (Nolobot no.251, 23. jun 2015 08:15)

    Кад пијеш лекић? Пре или после јела? Није добро да не водиш рачуна о терапији.
     (јутро, а већ лупеташ, 23. jun 2015 10:54)

    # Link komentara

  16. kako niko ne spominje Bornu??? hahahahah
     (misa024, 23. jun 2015 10:51)

    # Link komentara

  17. Uvukli se u sintetiku i Nole i Boris.
     (Rodzer, 23. jun 2015 10:01)

    # Link komentara

  18. ...Ne verujem da bi Novak pristao da ucestvuje u namestanju.
    @ (marko, 00:53)
    @ (pjer, 00:08)

    Nole se ne pita hoće li ili neće, voli li ili ne voli i sl.
    Jednostavno, ako hoće da bude tu gde jeste,
    mora da postupa po pravilima i odlukama.
    @ (Cvija, 01:43) je odlično i detaljnije objasnio.
    .
    (Joca 011, 23. jun 2015 09:50)

    # Link komentara

  19. Zasto se stlano o ovome govori, pa nije ni Novak djecarac od 20 godina, Nadal je stariji samo godinu dana od Noleta, teoretski ko garantuje da se Nole nece povuci pre Nadala.
    (srecko, 23. jun 2015 09:49)

    # Link komentara

  20. Mari je osvojio US open, ne AO,vidi se da bas pratite tenis,oba slema pobedom nad Novakom,Vavrinka isto postade igracina uglavnom zahvaljujuci Novaku jer je prvo i jedino s njim poceo igrati meceve u 5 setova dok se to na kraju ne obi Noletu o glavu! Bice novih gren slem sansi za mnoge jer Rafa i Rodzer su pri kraju,a Nole nije uvek motivisan ili se opusti ili ga publika iznervira, bilo bi bolje da se pojavi neki novi vanserijski igrac ali tesko.Mari je dosadan za tenis
    (sloboda, 23. jun 2015 09:46)

    # Link komentara

  21. Beker lupa gluposti~stizu mladi i dobri teniseri!Niko nije odjednom postao najbolji~bice tu borbe
     (mirka, 23. jun 2015 09:43)

    # Link komentara

  22. Endi Mari nikad nije osvojio AO, vec US Open...
    Ne pisite svasta i ne sirite neznanje o tenisu...
    (Dragan VG, 23. jun 2015 09:20)

    # Link komentara

  23. A Wawrinka, strah i trepet za Đokovića?
     (Marko, 23. jun 2015 09:04)

    # Link komentara

  24. Beker se malo zeza i loži... uspešno :D On je, inače, izjavio još pre nego je postao Noletov trener da je tenis dosadan ako se, s vremena na vreme, neko ne bocne...
    (Vladeta, 23. jun 2015 08:59)

    # Link komentara

  25. Pridružio im se Mari u dominaciji?! Osvojio jedan AO i jedan namešteni Vimbldon i vi njega svrstavate u grupu sa ove tri zveri?!
    (DJ Ape, 22. jun 2015 23:02)

    Bez obzira na glupost o "namestenom Wimbledonu", on zaista nema sta da trazi u tom drustvu. Ako moze on, moze i Wawrinka. A Wawrinka lepo i sam kaze da on nekoj "velikoj cetvorci" ili "velikoj petorci", niti pripada, niti zeli da pripadne. Zeli samo da ih mlati kad god mu se ukaze prilika. Sto on prilicno redovno i cini, zadnjih godina. A Murray... omakne mu se ponekad. (I sad ce mu Federer lepo izvuci usi, cim se prvi put sretnu, jer je za sebe rekako da je kalif odmah nakon Kalifa. Ima da ga naprasi kao Bornu sto je naprasio.)
    (ni klot, ni frket, 23. jun 2015 08:33)

    # Link komentara

  26. Ma ko je ovaj čovek da priča da neće biti zanimljivo kad se Federer i Nadala povuku?!A sveti srpski otac Nolo Đolo,najbolji teniser u istoriji zemlje,marsa i titana?Šta ćemo sa tim?Koga je briga za ovu dvojicu,naš Nolo Đolo ima više gren slemova i pobeda od njih,i dobio bi obojicu sa jednom rukom!!
    (Nolobot no.251, 23. jun 2015 08:15)

    # Link komentara

  27. Sta ce Novaku Beker, dodje mu kao PR, dajte pustite komentar iako vam se ne svidja, pokazite da je novinarstvo slobodno i nezavisno ili se varam?
     (Dragan, 23. jun 2015 08:00)

    # Link komentara

  28. Meni i dalje nije jasno kako je Mari uopste uspeo da uzme AO i Vimbldon?! I on definitivno nije ni blizu velike trojke.
     (ja, 23. jun 2015 07:57)

    # Link komentara

  29. pa samo je rekao istinu - novak neće imati konkurenciju, neće biti derbi mečeva
    (bomber, 23. jun 2015 07:55)

    # Link komentara

  30. Kad odu Federer i Nadal pokidace ih sve razjareni Dolgopolov!!!!
     (nikola, 23. jun 2015 07:45)

    # Link komentara

  31. Biće tenis interesantan onome koji voli tenis, a ne pojedine igrače! Kada No1.15e prestane da igra, ogroman broj Srba koji navija za No1.15e će se preorjentisati ne neki drugi sport, jer im je tenis drag isključivo kada igra No1.15 ... tada i samo tada!
    (plagijator, 23. jun 2015 07:37)

    # Link komentara

  32. Sta ce Novaku ovaj Beker, ponasa se kao PR
     (Dragan, 23. jun 2015 07:34)

    # Link komentara

  33. Ovde najvise komentarisu oni koji nisu znali ni osnovna pravila tenisa dok se nije pojavio Djokovic.
    (Brko, 23. jun 2015 07:25)

    # Link komentara

  34. Ovaj Boris opasan lik. Inteligentno ih zeza.
    (Dečko iz unutrasnjost, 23. jun 2015 07:24)

    # Link komentara

  35. Svima zdravlje i dobru sreću, ali neozbiljno je pričati KADA I ZAŠTO će se neko povući.

    Podsećam na Soderlinga, na nevolje Delpa...
    Ostavimo budućnost da dođe, živimo sadašnji trenutak.
    (Jednorog68, 23. jun 2015 06:51)

    # Link komentara

  36. ...dosadni ste sa rečenicom hejteri!!!
     (olo, 23. jun 2015 04:46)

    # Link komentara

  37. @vizar
    Roger nula od čovika?
    Ti njega osobno znaš ili si mu posudia neke pare pa nije vratia?
     (provokator, 23. jun 2015 04:15)

    # Link komentara

  38. S.a.
    Ja sam odrastao gledajuci Federera i Nadala i za mene su oni simbol tenisa. Djokovica cijenim i postujem jer se vidi da je covjek ni iz cega stigao do vrha, po izjavama da je odmeren i da razumije ono sto govori sa osecajem.. na stranu to sto ponekad opsuje ili se iznervira na terenu jer je covjek vruce glave tad.. Svejedno, Rafa i Rodzer kad odu, jedna era tenisa je zavrsena.
    S.a.
     (As-Salamu Alaikum, 23. jun 2015 03:19)

    # Link komentara

  39. @vizar
    E a reci mi kakav esspreso pije Roger? Ocigledno se druzite i znas kakav je kao osoba...
     (ludik, 23. jun 2015 02:12)

    # Link komentara

  40. Sta je ovom coveku? Kao da je bunike jeo. Totalno je kontradiktoran. Za Nadala i Federera se slazem, tenis gubi, mnogo je to zanimljivije bilo kada su igrali bolje, narocito Nadal. Sva ona tenzija i uzbudjenje pred finale Novak-Rafa. Jos ako Novak dobije......sladje je tako kada su ljuta rivalsrva u pitanju. Ali isto tako i da se Novak povuce nastala bi velika praznina. Oni sto ga ne vole ne bi imali koga da hejtuju, i ne bi im bilo slatko kada njihov teniser osvoji titulu protiv nekog drugog. Tako da su sva trojica potrebni. Cak ni bez Endija ne mogu da zamislim ATP tur. Drugo, ako bi ostali samo Endi i Novak, tenis ne bi propao kao sto Beker kaze. Osetila bi se velika praznina, ali bi dosli i neki novu klinci koji bi pokusavali da ih ruse, narocito Novaka, pa bi mogli da ptedvidjaju i zanimaju se do mile volje. Zadnji deo izjave je tek komican. Pre neki dan rece da su igraci ustogljeni i da ne mogu da iskazuju emocije i svoj stav, a sad je obrnuto. Beker mi je bio super simpatican, ali u poslednje vreme ne zna gde udara. Ne bi me cudilo da ga Novak otpusti, narocito ako, DALEKO BILO, ne uzme ni jedan slem do kraja godine. Mada ja verujem da hoce.
     (v, 23. jun 2015 02:08)

    # Link komentara

  41. Vi koji pljujete Mareja trebalo bi da znate da on ima 7-finala izugbljena jos iza sebe kao 26-finala mastersa od koji ih je izgubio 16 a dobije 10...Tako da je mozda u senci njihovoj najvecih protivnika i ne moze se smatrati toliko velikom pretnjom ali covek je u vrhu dugo osim jedne godine kada je ispao iz 10 zbgo operacije ledja...Inace konstatan je ali glava je uvek sputavala da postigne malo vise uspeha kao Rodzer,Rafa i Novak..Stoga pripada vodecoj trojci i imajte malo postovanja prema njemu jer nijedan drugi teniser nema 2GS i 10 mastersa kao OLY zlato iz Londona i sva ta finala velikih turnira...
    (Donekle poznavalac tenisa, 23. jun 2015 01:48)

    # Link komentara

  42. Ne brini se Bekeru.

    Namestace se gubljenja meceva i finala kao sto se namesta u svim velikim sportovima koji vuku velike pare Formuli 1, Fudbalu ...

    Ipak je novac koji se tu vrti ogroman da bi poverovali da ce sve biti regularno i da ce se dozvoliti monotonost Djokoviceve dominacije.

    Setite se sta je bilo sa Sumaherom. Cim je postalo dosadno izmislisli su novog pobednika i sada ga menjaju na svkih 1-2 godine.
    (Cvija, 23. jun 2015 01:43)

    # Link komentara

  43. Nasal I Federer su se vec davno povukli, samo ne oficialno. Sada igraju samo ono honorarno I zbog obaveza prema sponzorima. Desert godina su harali pa koliko treba vise? Njih dvojicu organizatori turnira I dalje masno placaju samo da se pojave na turniru. ATP zbog nedostatka mladih talenata jedmostavno zbog kredibileta nemoze da dozvoli da im finala igraju Nisikori,Raonic,Vavrinka, Colic,Ferer...... Kao sto je to trenutno slucaj u zenskom tenisu. Djokovic I Marej Jesu odlicni igraci , Ali zbog pasivne I ziceraske igre nikad nece biti toliko atratkivni kao sto su to Nadal ili Federer, osim naravno nama.
    ($$$, 23. jun 2015 01:38)

    # Link komentara

  44. Realno postoji samo velika trojka to svi znaju. Fedex nece jos dugo otici bice kao Rasti jos bar 5/10 godina sigurno. Sto se tice Nadala oporavice se bik pa ce nazad Novak ce u naredne 3 godine biti favorit a da li ce stici prestici ili sta god to je apsolutno nebitno. Verujem da se svi zajedno povlace za jedno 8 godina. Nas Nole ipak nece da se mrcvari kao Fedex po turnirima u godinama kao sto nece ni bik sa Majorke.
     (Trener, 23. jun 2015 01:18)

    # Link komentara

  45. dj arpe - greska u koracima
     (muharem boljak, 23. jun 2015 01:07)

    # Link komentara

  46. Pridružio im se Mari u dominaciji?! Osvojio jedan AO i jedan namešteni Vimbldon i vi njega svrstavate u grupu sa ove tri zveri?!
    (DJ Ape, 22. jun 2015 23:02)AO nije nikada osvojio,WB i US open.
    (hawkeye, 23. jun 2015 01:01)

    # Link komentara

  47. Da sve sto se desava na ovom svetu nije istina... da na ovom svetu sto bih naglasio... propaganda... da su Rodzer i Rafa najbolji u istoriji... nije istina!
     (Jumko, 23. jun 2015 01:01)

    # Link komentara

  48. " .. jedan namešteni Vimbldon .."
    (DJ Ape, 22. jun 2015 23:02)

    Ne verujem da bi Novak pristao da ucestvuje u namestanju .
     (marko, 23. jun 2015 00:53)

    # Link komentara

  49. Cekajte Del Potro da se potpuno vrati, onda pocinje sou ... :)
    (Viper, 23. jun 2015 00:51)

    # Link komentara

  50. A Novak nije u rangu s'njima, otkaz Bekeru!!!
    (Sasa, 22. jun 2015 23:11)

    Valjda se Novak pita a ne ti .
     (ljubisha, 23. jun 2015 00:50)

    # Link komentara

  51. Kako bi citaoci pisali o Bekeru da je on Rus ?
     (Zoran, 23. jun 2015 00:49)

    # Link komentara

  52. " ...mislim da Beker mnogo blebeće u zadnje vrijeme. Ne dopada mi se ni malo njegovo ponašanje i tačka. .."
    (vizar, 22. jun 2015 23:34)

    Da li ti se Beker nesto zamerio ?
     (rasha, 23. jun 2015 00:47)

    # Link komentara

  53. U pravu je Beker. Očigledno ga čeka šut karta od porodice Djurovic posle Vimbldon a.
     (bvg, 23. jun 2015 00:43)

    # Link komentara

  54. Tenis naravno neće biti isti bez Federera i Nadala ali ne verujem da će oni tako brzo da se povuku pogotovo Nadal koji je u ovom trenutku potpuno zdrav i samo godinu dana stariji od Novaka a izgleda se ni Federeru ne žuri nigde
    neka se zamisle svi ako vam je ova pomisao strašna zamislite kako bi bilo da pored Federera i Nadala nema ni Novaka Mareja pa Ferera Wavrinke....
    zamislite ovaj wimbldon bez nabrojanih taj scenario će se desiti kad tad.
     (Nebojša, 23. jun 2015 00:41)

    # Link komentara

  55. Pa realno bice dosadno jer ce Novak biti i bukvalno dominantan.
     (Lovac na botove, 23. jun 2015 00:21)

    # Link komentara

  56. Pridružio im se Mari u dominaciji?! Osvojio jedan AO i jedan namešteni Vimbldon i vi njega svrstavate u grupu sa ove tri zveri?!
    (DJ Ape, 22. jun 2015 23:02)

    Namesten Vimbldon?Prvo,Novak to nikad ne bi uradio,ali ako si ipak u pravu,onda je on sramota za sport...ali mislim da je samo bio nadigran taj dan
    (pjer, 23. jun 2015 00:08)

    # Link komentara

  57. Ja poštujem Nadala, Rodzera apsolutno ne jer je nula od čovjeka iako igra dobro tenis ali mislim da Beker mnogo blebeće u zadnje vrijeme. Ne dopada mi se ni malo njegovo ponašanje i tačka. Nole bi trebao da raskine saradnju sa njim pa neka uzdiše za Fodzerom kao tv voditelj
     (vizar, 22. jun 2015 23:34)

    # Link komentara

  58. Pravi odstupnicu za BBC, kakva velika cetvorka? Marej nime ni blizu velikoj trojci.
    (sasa jokic, 22. jun 2015 23:30)

    # Link komentara

  59. kad se fedja i rafa povuku tenis je gotov. djoko i mari su dosadni na terenu i izvan njega.
     (mile bog i batina, 22. jun 2015 23:15)

    # Link komentara

  60. Rekli mu da spusti čarape pred slikanje.
     (Pilat, 22. jun 2015 23:14)

    # Link komentara

  61. A Novak nije u rangu s'njima, otkaz Bekeru!!!
     (Sasa, 22. jun 2015 23:11)

    # Link komentara

  62. Jos cemo uzivati u tenisu, a bogami kad se ovi povuku i Nole nema nista, kakav bre Kirjos i Kokinakis, jedino mozda B.Coric uradi nesto, tj. sigurno ce napraviti lepu karijeru...i ove price vise o velikoj cetvorci su smesne, Marej nikako ne ulazi u tu grupu, uz duzno postovanje, Marej ne moze da pridje Novaku, Rafi I Rodzeru!!!
    Od tenisera iz prvih deset, meni je mnogo zao sto Tomas Berdih nema grenslem, kad je jedan Vavrinka osvojio dva, i Cilic jedan, zao mi zbog njega, inace je izjavio da je svestan da mu vreme istice, Berdih svakako zasluzuje grenslem!
    (anica, 22. jun 2015 23:10)

    # Link komentara

  63. Ponovio sam nesto slicno u vise komentara.
    Kada ode `velika cetvorka(trojka)` kako-god ih zvali,ATP postaje danasnji WTA.
    Kada na turniru nema Serene,Mase ili Viktorije,bolje ne gledati meceve.
    Prvih sto na svetu jednako dobro prebacuju lopticu preko mreze do besvesti,trce levo-desno,kao u igricama.
    Izuzetak pravim,kada igraju nase teniserke i gledam,mada mi se u poslednje vreme ne svidja to sto vidim,ali,eto,navika.
    ATP ima jos uvek ponesto da ponudi.
    Rado gledam uz pomenute Australijance i atipicne igrace,kao sto su Kolsrajber,Dimitrov,Vavrinka,koji vole da se nadigravaju i `igraju` tenisa.
    Ostalo je vecinom kao na WTA,mada sam verovatno,nekog zanimljivog preskocio,ali nista bitno,izuzev mladjanog A.Rubljeva za kojeg sam siguran da ce postati no.1.!
    Nije jos ni punoletan,a vec igra vrhunski tenis,ali fizicki ne moze jos uvek da parira najboljima!
    (Mare,NS, 22. jun 2015 23:10)

    # Link komentara

  64. Ajde, sad vidit da ga krtikujete iako covek zna sta prica, naravno da nece biti isto bez njih dvojice, a vec sada nije toliko interesantno posto Novak nema konkurenciju, bljesnu sa vremena na vreme neki teniseri poput Vavrinke, ali nije to to. Navijam da se Nadal vrati u staru formu i da se ponovo radujemo pobedi Novaka nad njim, sada je to rutinski i ocekivano.
    (Cena, 22. jun 2015 23:02)

    # Link komentara

  65. Pridružio im se Mari u dominaciji?! Osvojio jedan AO i jedan namešteni Vimbldon i vi njega svrstavate u grupu sa ove tri zveri?!
    (DJ Ape, 22. jun 2015 23:02)

    # Link komentara

  66. sigurno je da tenis nece biti isto, to je normalno!
     (zmt, 22. jun 2015 22:59)

    # Link komentara

  67. Hoces da kazes da je slaba konkurencija??? Ma jok...
     (Jumko, 22. jun 2015 22:57)

    # Link komentara

  68. Ali, mislim da bi za sport bilo nemoguće da preživi samo sa Novakom Đokovićem i Endijem Marijem dve ili tri sezone. 
    Objasnio covek. Jednostavno morate prihvatiti ovo. Mozda nama u Srbiji nece, ali u svetu ce nastati ogromna praznina koju Novak i Endi jednostavno ne mogu popuniti. Zato uzivajmo dok jos mozemo a ne da hejtujemo non stop :)
     (Andre, 22. jun 2015 22:55)

    # Link komentara