Vesti -

Princ Hari izgubio sudski spor

Princ Hari izgubio je jutros spor na Visokom sudu protiv vlade povodom nivoa njegove bezbednosne zaštite kada se nalazi u Velikoj Britaniji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Vojvoda od Saseksa je pokušavao da poništi presudu kojom je njegov bezbednosni status smanjen nakon što je prestao da bude "aktivna kraljevska vlast", preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Njegovi advokati su tvrdili da je nepravedan način na koji je ta odluka doneta.

Britansko ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije saopštilo da se o bezbednosti princa Harija odlučuje od slučaja do slučaja. Još u decembru, kada je pokrenut spor, advokati Ministarstva unutrašnjih poslova rekli su Višem sudu da će princ Hari i dalje imati javno finansirano policijsko obezbeđenje, ali da će to biti "aranžmani po meri, posebno prilagođeni" princu, a ne kao neprekidno obezbeđenje za članove kraljevske porodice.

Presuda bi mogla da ima implikacije na buduće posete princa Harija Britaniji, jer je on ranije tvrdio da niži nivo bezbednosti otežava dovođenje članova njegove porodice u zemlju. Princ Hari živi u SAD sa suprugom Megan i njihovo dvoje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 235 idi na stranu