Vesti -

Komarci preplavili grad, vlasti strahuju od širenja bolesti VIDEO

Samo mesec dana otkako je popustila zadnja "invazija komaraca" na Buenos Ajres, glavni grad Argentine i njegova okolina ponovno su na udaru rojeva dosadnih krvopija, piše Buenos Aires Times.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli
Foto: Penyushkina/Shutterstock
Foto: Penyushkina/Shutterstock

Zbog tako velikog broja komaraca sve je više zabrinutih oko širenja Denga groznice u regiji, a lokalno stanovništvo sve se više poziva na fumigacije kako bi se uhvatilo u koštac sa širenjem vrste aedes albifasciatus, takođe poznate kao "poplavni komarci", koji su karakteristični za to područje.

Dolazak komaraca druga je takva najezda od početka godine. Stručnjaci upozoravaju da se očekuje da će rojevi trajati nekoliko nedelja, jer odrasli komarci imaju životni vek oko 20 dana. U slučaju dodatnih padavina, nevolja bi mogla i da se produži.

Pojavu ogromnog broja komara pokrenula je kiša. Jaki pljuskovi mogu uzrokovati poplave i lokve u kojima se komarci razmnožavaju.

Ogroman broj komaraca pokrenuo je neobične prizore pa su se čitavi oblaci dosadnih insekata nadvili nad delovima La Plate.

Pokrajinska vlada Buenos Ajresa objavila je ove nedelje da će nastaviti sa distribucijom besplatnih repelenata stanovnicima kako bi sprečila širenje denga groznice i drugih bolesti koje prenose komarci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 235 idi na stranu