Vesti -

Još jedna zemlja počinje da kažnjava pripadnike LGBT zajednice

Belorusija je pripremila nacrt zakona kojim se kažnjava ''promovisanje netradicionalnih odnosa'', a koji se odnosi na LGBT odnose,

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Angyalosi Beata/Shutterstock
Foto: Angyalosi Beata/Shutterstock

Kako dalje prenosi Rojters, državni tužilac Belorusije Andrej Šved je pred poslanicima rekao da je pripremljen predlog zakona kojim se uspostavlja administrativna odgovornost za promovisanje ''nenormalnih odnosa, pedofilije i dobrovoljnog odbijanja da se imaju deca'', dodajući da je nacrt zakona u proceduri usvajanja.

Homoseksualnost je dekriminalizovana u Belorusiji 1994. godine, ali u toj zemlji nisu priznati istopolni brakovi i nisu dozvoljene Parade ponosa.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko javno je ismevao pripadnike LGBT populacije, nazivajući gej muškarce ''perverznjacima'' i ''krajnje odvratnim''.

Zakon o anti-gej propagandi usvojen je u Rusiji 2013. godine i prema njemu je zabranjeno javno izražavanje načina života pripadnika LGBT populacije. Prošlog decembra Vrhovni sud Rusije zabranio je ono što je nazvano "međunarodnim LGBT društvenim pokretom", označivši ga kao ekstremističku organizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 235 idi na stranu