Vesti -

Kralj Čarls III ne želi više da ćuti

Britanska kraljevska porodica je na skoro svaki skandal koji ih je zadesio indirektno ili direktno zbog Megan Markl i princa Harija, reagovala parolom "ćutanje je zlato".

Izvor: Žena.Blic.rs
Podeli
Foto: EPA/ OLIVIER HOSLET
Foto: EPA/ OLIVIER HOSLET

Međutim, izgleda da će na skandal zbog rasističkih optužbi izneti u knjizi Omida Skobija "Endgame" reagovati drugačije. U verziji na holandskom jeziku te knjige piše da su kralj Čarls III i Kejt Mildton komentarisali boju kože sina Megan Markl i princa Harija. Evo kakva kontrareakcija se očekuje.

Predstavnici Bakingemske palate sastaće se naredne ndeelje sa princom Vilijamom zbog razgovora o tome kako se nositi sa posledicama rasističkih optužbi u knjizi. Konačna odluka će se pažljivo razmatrati, piše Sunday Telegraph.

Britanski monarh kralj Čarls koji se vratio sa samita o ekologiji COP28, koji je održana nedavno u Dubaiju, veoma ozbiljno shvata ovaj skandal.

Kralj Čarls razgovaraće sa svojim višim savetnicima o skandalu, kao i sa članovima porodice kako bi se uzdigli iznad afere, navodi Mirror.

Očekuje se da će kralj danas biti u Sandrigemu, a da će zatim otići u London zbog službenih obaveza naredne nedelje, uključujući ceremoniju u Bakingemskoj palati i dobrotvorni koncert u Vestminsterskoj opatiji.

"Razgovori su vođeni i razgovora će biti nardne ndelje, ali neće biti takozvanih kriznih razgovora. Odluke će se donositi pažljivo, strpljivo i profesionalno, neće biti žurbe tokom vikenda", rekao je izvor.

Bakingemska palata istražuje ko je mogao da pročita pisma koja je Megan Markl razmenjivala sa Čarlsom, a u kojima se pominju sporna imena. Veruje se da niko blizak dvoru nije odavao te informacije ali i da je mali broj ljudi znao šta je pisalo na tim papirima.

Megan Makrl i princ Hari još nisu komentarisali skandal, piše Daily mail.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 223 idi na stranu