Vesti -

Zašto je let za London odjednom otkazan?

Pilota je stjuardesa zbog nedoličnog ponašanja prijavila nadređenima, koji su hitno otkazali dvanaestočasovni let iz Johanesburga za London.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli
Foto: Shutterstock/YAKOBCHUK VIACHESLAV
Foto: Shutterstock/YAKOBCHUK VIACHESLAV

Britanski pilot ušmrkao je kokain sa golih grudi jedne žene tokom lude zabave u Južnoj Africi, a zatim je planirao da upravlja dupke punim avionom koji je trebalo da leti za London.

Sve ovo se desilo pre četiri nedelje. Naime, Majk Biton, oženjeni čovek i otac jednog deteta, imao je slobodnu noć u Johanesburgu nakon čega je trebalo da odleti za London kao kopilot.

Noć je proveo uživajući u alkoholu, drogi i ženskom društvu, čime se kasnije u porukama pohvalio svojoj prijateljici stjuardesi, piše The Sun.

"Bio sam veoma loš dečko“, napisao joj je između ostalog.

Pre nego što je sledećeg dana trebalo da poleti, stjuardesa ga je izdala i prijavila nadređenima koji su hitno otkazali 12-časovni let iz Johanesburga za London, koji je koštao avio kompaniju oko 100.000 funti.

Biton je suspendovan i sutradan se, kao putnik, vratio kući u London. Tamo je testiran na drogu, a kada je nalaz bio pozitivan, otpušten je.

Beton je u poruci stjuardesi rekao da je u jednom noćnom klubu sreo dvojicu meštana, Velšanku na odmoru i "mladu špansku pticu". Nakon nekoliko sati opijanja, grupa se preselila u hotelski bar i na kraju završila u stanu jednog od muškaraca iz kluba.

"Velšanka je odlučila da ja mogu da budem njen dečko, a Špankinja se uplela sa jednim od meštana koji joj je lizao grudi na kauču".

Devojke su potom plesale u toplesu, a onda je stigao i kokain, "pohvalio se" Biton.

"Negde sam izgubio košulju, a jedan od meštana mi je ponudio poslužavnik sa nekoliko redova kokaina. Onda smo raspravljali sa čijih bi grudi bilo najbolje da ga ušmrkamo, i tako sam ovu noć završio šmrkajući kokain sa grudi jedne devojke u Johanesburgu.'

Ostao sam kod Velšanke i satima se "zabavljao" sa njom (valjda je kokain tu odigrao svoju ulogu), nakon čega sam bio u tolikoj komi da nisam mogao da podignem glavu“, napisao je on.

Izvor iz British Airlinesa rekao je da je cela kompanija u šoku zbog ovog slučaja.

"Od svih loših ponašanja koja se dešavaju između letova, ovaj incident je najneverovatniji. Prvi oficiri su prošli rigoroznu obuku i znaju zakone napamet. Njihov glavni zadatak je da brinu o bezbednosti putnika', rekao je izvor.

"Ideja da se stjuardesi pošalje poruka o detaljima zabave ispunjene drogom koja se održavala između letova je neverovatno glupa“, dodao je on.

Kada je testiran na aerodromu Hitrou, u Bitonovom organizmu nije bilo alkohola, ali je droga bila prisutna.

"Biton više nikada neće leteti", rekao je izvor iz BA i dodao da putnici nikada nisu bili u opasnosti. Kompanija je potvrdila da pilot više ne radi za njih.

"Avio-kompanija mora odmah da nas upozori da li je neki pilot pio ili uzimao drogu pre nego što je ušao u avion“, saopštila je britanska uprava za civilno vazduhoplovstvo.

"U ovom slučaju, pilot je odmah suspendovan i zabranjeno mu je letenje. U većini slučajeva, pilot mora da prođe procenu sa specijalističkim medicinskim timom i, ako želi da se vrati letenju, prođe sveobuhvatan program rehabilitacije", saopštili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 227 idi na stranu