Vesti -

Slavna glumica otkrila da se odlučila na abortus zbog karijere: "Lekarima sam dala lažno ime"

Keri Vašington je tada imala oko 20 godina i bila je na početku svoje glumačke karijere

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: Shutterstock/lev radin
Foto: Shutterstock/lev radin

Američka glumica Keri Vašington prisetila se svoje odluke da abortira kada je bila u dvadesetim godinama i na početku karijere. U svojim memoarima "Thicker Than Water", koji će uskoro biti objavljeni, ona navodi da je ovaj svoj postupak namerno odlučila da tada zadrži u tajnosti kako bi zaštitila svoj rad i dalji napredak u karijeri.

Ona je ispričala da je nakon uloge u filmu "Save the Last Dance" iz 2001. godine zatrudnela potpuno neplanirano - što ju je i dovelo do odluke o abortusu. Priznala je da se stidela svoje odluke u to vreme, pogotovo što je svoje tinejdžerske godine provela edukujući ljude o seksualnom zdravlju.

Štaviše, Keri je rekla da je bila toliko skeptična da vesti o njenom pobačaju, ne dospeju u javnost, jer je smatrala da bi mogle direktno da utiču na njenu karijeru. Zbog toga je lekarima dala lažno ime kako bi zaštitila svoju privatnost.

"Samo ne želim da moj abortus bude na listi stvari kojih se stidim", rekla je za People.

"Veoma je važno govoriti istinu u ovom trenutku“

"Ova priča je imala toliko veze sa mojim razumevanjem sebe i sveta kako se moja karijera razvijala. Nalazimo se u tački kada je zaista važno da govorimo istinu o našim reproduktivnim izborima jer su nam neki od tih izbora oduzeti, nastavila je ona.

Takođe je priznala da je prilično oklevala da otkrije priču o svom pobačaju u svojim memoarima.

"U početku nisam bila sigurna kako se to uklapa u ovu priču mog života. Ali počela sam da osećam da mi je zaista važno da podelim“, dodala je.

Četrdesetšestogodišnja glumica je debitovala na filmu "Naša pesma" 2000. godine. Tokom narednih nekoliko godina ostvarila je uloge u filmovima kao što su Save the Last Dance i Bad Company. Postala je slavna kada je dobila glavnu ulogu u ABC drami Scandal, u kojoj je glumila od 2012. do 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 227 idi na stranu