Vesti -

Amerikanac poginuo kada je sleteo s urušenog mosta,porodica tuži Gugl Maps

Porodica Amerikanca koji se utopio nakon što je sleteo s urušenog mosta, optužuje Gugl za njegovu smrt jer nije ažurirao svoje mape.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/PixieMe
Foto: Shutterstock/PixieMe

Porodica Filipa Paksona tuži kompaniju zbog njegove smrti, tvrdeći da Gugl zbog nemara nije naveo da se most urušio devet godina ranije, prenosi Gardijan.

Pakson je poginuo u septembru 2022. nakon što je pokušao da vozi preko mosta u Hikoriju u Severnoj Karolini. Portparol Gugla rekao je da kompanija razmatra optužbe. Slučaj je predat sudu u okrugu Vejk.

Pakson, otac dvoje dece, vozio je kući sa zabave za deveti rođendan svoje kćerke koja je održana kod prijatelja i bio je u njemu nepoznatom delu grada u trenutku smrti, navodi se u tužbi porodice. Njegova supruga je ranije odvezla njihove dve kćerke kući, a on je ostao da pomogne u čišćenju.

"Budući da nije poznavao lokalne puteve, oslonio se na Gugl Maps, očekujući da će ga sigurno uputiti do kuće", naveli su porodični advokati. U tužbi se takođe tuže tri lokalne firme koje su navodno bile dužne da održavaju most.

"Duboko saosećamo s porodicom Pakson", rekao je portparol Gugla za AP. "Naš cilj je da pružimo tačne informacije o rutama u kartama i razmatramo ovu tužbu", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 227 idi na stranu