Vesti -

Elton Džon želi da iskoreni AIDS do 2030. godine: "Izazvaću neke svoje prijatelje"

Britanski pevač Elton Džon rekao je da je moguće i izvodljivo iskoreniti AIDS do 2030., a njegova humanitarna organizacija pokrenula je novu inicijativu. Organizacija Eltona Džona za borbu protiv AIDS-a danas je pokrenula trogodišnji fond, vredan 125 miliona dolara, za borbu protiv sve veće stope zaraze HIV-om u ranjivim zajednicama.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Govoreći o Rocket Fundu za Good Morning America (GMA), Džon je rekao: "Imamo još posla, ali zato ovo pokrećem, stvarno želimo da okončamo situaciju s AIDS-om do 2030., mislimo da je to moguće i izvodljivo pa samo želimo da idemo dalje".

Fond će podržati pristup prevenciji i lečenju HIV-a za više od 1 milion ljudi, uključujući omogućavanje pristupa testovima, antiretrovirusnim terapijama i preventivnom lečenju HIV-a pre izlaganja (PrEP). Džon je takođe pokrenuo "Let Your Inner Elton Out", koji podstiče ljude da podignu svest o AIDS-u i HIV-u na društvenim mrežama spominjanjem 76-godišnje megazvezde.

Govorio i o svojoj turneji

"Poruka je, hajde, 'Let Your Inner Elton Out', hajde da prikupimo novac, završimo s ovim", rekao je. "Izazvaću neke svoje prijatelje... Izazvaću Em Džej Rodrigez, Nila Patrika Harisa i Džo Džo Sivu da vidim šta će smisliti", rekao je.

Svetski poznati pevač i tekstopisac takođe je govorio o svojoj turneji Farewell Yellow Brick Road. Džon je rekao: "Biće emotivno, ali ne razmišljam o tome. Samo sam koncentrisan na to da napravim sledeći najbolji nastup koji mogu."

Završni koncert trebalo bi da održi u Stokholmu, u Švedskoj, sledeći mesec. Dodao je: "Moji sinovi biće na završnom koncertu. Biće to sjajna prilika i ko zna kakav će to (biti) osećaj?". Prethodno je potvrdio da će ovo definitivno biti njegova poslednja turneja, napomenuvši da će do kraja održati gotovo 350 koncerata samo na ovoj turneji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 182 idi na stranu