Vesti -

Nema dalje: Pijani turisti izmetom uništili trg i gologu*i se izležavali na rivi

Tokom prošlogodišnje turističke sezone nagledali smo se fotografija stranaca koji jutra nakon burnih noći dočekuju spavajući na plažama raznih letovališta, sa gomilom smeća oko sebe. Pored fotografija, bilo je bezbroj snimaka koji su verno prikazivali omladinu i njihovo stanje.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Strani gost je usred bela dana i pred mnoštvom građana i gostiju nasred kamenog trga u Hvaru skinuo pantalone i obavio veliku nuždu samo nekoliko metara od ulaza u Turističku zajednicu.

Brojna primorska turistička mesta za one bez kulture imaju postavljene ploče kojima se upozorava da se treba poštivati red i mir, ali građani retko kada mogu čuti da je iko od prekršitelja zaista i kažnjen. To znači da nsu zapravo propisi mrtvo slovo na papiru, što mnogi koriste.

Međutim, već na početku ovogodišnjeg juna vidljivo je da vlasti na svim nivoima i njima podređene službe nisu od prošle sezone izvukle nikakve zaključke, pa mnogi strahuju šta će biti do kraja leta.

Hvaranima se ovih dana nudi službena priča da je njihov grad sve manje destinacija samo za zabavu, a sve više odredište (kul)turizma, ali u praksi je sve to znatno drugačije. Javnim prostorom kruži snimak dve mlade turistkinje koje se seksualno zadovoljavaju na jednom od klupa nasred Rive.

Takve scene izazovu raznorazne reakcije, od "užasa i beskrupuloznosti gostiju", do "prodaje naše kulture i ponude za šaku evra". I u pravilu, čim se rasprava samo malo stišala, osvanuo je novi prizor razgolićenog para koji se u poslepodnevnim satima izležavao na travnjaku gradskog parka u Hvaru.

Sve se događalo u blizini podnog mozaika "Otisak prsta", posvećenog hvarskom izumitelju i ocu daktiloskopije Ivanu Vučetiću. Budući da je ona poznata po britkom jeziku, osvrnula se i na ovu situaciju:

"Centar Hvara. Gradski park. Iza ove guzič*tine i njeznoga pratitelja nazire se najlepši gradić Mediterana. Oni naravno veze nemaju gde su došli, valjaju se po hotelskim sobama, platili su da se mogu rugati svemu i svačemu. I nema nikoga ko će im reć da su zalutali i da će ih taj doživljaj sebeljublja i egzibicionizma koštati taman toliko da više nikome ne padne na pamet napraviti ovog lita ništa slično", napisala je.

Prolaznici kažu da se po peškirima videlo da se radi o gostima nekog od hotela "Sunčanog Hvara", a po naglasku bi mogli biti iz Londona. Kazne za takva ponašanja su propisane, ali gradska uprava navodno kuburi s komunalnim redarima, naveo je Jutarnji.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 182 idi na stranu