Vesti -

Otkriveni skandalozni detalji ponašanja seksualnog predatora Epstajna pre samoubistva

Rasvetljene poslednje nedelje osramoćenog biznismena.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli
Foto: EPA-EFE/New York State Division of Criminal Justice
Foto: EPA-EFE/New York State Division of Criminal Justice

"Nekoliko dana pre nego što je Džefri Epstajn počinio samoubistvo, bogati pedofil sedeo je šćućuren u uglu svoje zatvorske ćelije na Menhetnu, pokrivajući uši, izmučen i neispavan zbog neprekidnog šištanja pokvarene wc šolje."

Ovaj sažaljivi opis nekad moćnog finansijera rođenog u Bruklinu na tački psihičkog sloma otkriven je u nizu novih zatvorskih zapisa objavljenih u četvrtak. Ukupno 4.000 stranica dokumenata rasvetljavaju poslednje nedelje mučenja osramoćenog biznismena, njegov način razmišljanja i bizarno ponašanje koje je dovelo do njegove smrti. Takođe, donose priču o njegovoj seksualnoj istoriji i mogućoj vezi sa pedofilom, bivšim lekarom američkog gimnastičkog tima, Larija Nasara, zajedno sa besomučnom reakcijom službenika zatvora na njegovo samoubistvo.

Epstajn je bio optužen za zlostavljanje mnoštva maloletnih devojčica u Njujorku, Floridi i Američkim Devičanskim ostrvima, koristeći svoje bogatstvo i uticajne prijatelje kako bi decenijama izbegavao posledice. On je, prema tvrdnjama tužitelja, vodio razrađeni seksualni lanac, plaćajući ljudima da vrbuju maloletnice, uz pomoć svoje bivše ljubavnice Maksvel.

Dok je čekao federalno suđenje za seksualnu trgovinu ljudima na Menhetnu, seksualni prestupnik, čiji su moćni prijatelji bili princ Endrju, Donald Tramp i Bil Klinton, obesio se 2019. godine, što je pokrenulo niz teorija zavere.

Novi zapisi, do kojih je došao Associated Press, nude nova otkrića o jednom od najozloglašenijih američkih seksualnih prestupnika. Nedugo pre no što se obesio iza rešetaka, Epstajn je napisao pismo kolegi, visokoprofilnom pedofilu Nasaru, ali osramoćeni bivši lekar američkog gimnastičkog tima, prema zapisima, nikada nije dobio poruku. Epstajnovo neotvoreno pismo Nasaru, čija mu je pozicija u sportskoj medicini pomogla da ‘lovi‘ mlade sportistkinje, otkriveno je u poštanskom prostoru sada zatvorenog zatvora, nekoliko nedelja nakon njegovog samoubistva. Na njemu je iz nepoznatih razloga stavljen pečat "vratiti pošaljiocu".

"Činilo se da ga je poslao poštom i ono mu je vraćeno", rekao je istražitelj koji je pronašao pismo zatvorskom službeniku u mejlu, dodajući: "Nisam siguran da li da ga otvorim ili da ga nekome predamo?". Sama poruka nije bila među dokumentima koji su predani AP-u u zahtevu za evidenciju.

U početku se činilo da se dobro prilagodio životu iza rešetaka jer je tražio dopuštenje da vežba i prijavio se za košer plan prehrane. Ipak, sam eoptužbe dovele su ga u depresivno stanje.

Stavljen je pod poseban nadzor, a zatim na psihijatrijsko posmatranje. Zatvorski službenici su ubrzo zabiežili u dnevnike da su ga videli kako "sedi na ivici kreveta, izgubljen u mislima sa glavom naslonjenom na zid".

Noć pre smrti, Epstajn je otišao sa sastanka sa svojim advokatima kako bi obavio telefonski razgovor. Rekao je zatvorskom zaposleniku da zove majku, koja je u tom trenutku bila mrtva 15 godina, napisao je upravnik zatvorske jedinice u dopisu. Dana 10. avgusta 2019. Epstajn je bio mrtav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 182 idi na stranu