Vesti -

Razlog je prost: Ovaj grad je odlučio da zabrani korišćenje mobilnih telefona do srednje škole

Roditelji u irskom gradu Greystones udružili su se i doneli zajedničku odluku da ne dozvoljavaju svojoj deci da koriste pametne telefone sve do srednje škole.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Shutterstock/BearFotos
Foto: Shutterstock/BearFotos

Udruženja roditelja u osam osnovnih škola u Greystonesu usvojila su šifru zabrane korišćenja pametnih telefona kako bi predstavila jedinstveni model protiv dečijeg lobiranja.

“Ako niko od vaših vršnjaka ne koristi telefone, nećete se osećati odbačenim. Mnogo je lakše reći ne. Što duže možemo da sačuvamo njihovu nevinost, to bolje", rekla je Laura Bourne, jedna od majki.

Škole i roditelji u spomenutom gradu usvojili su inicijativu prošlog meseca zbog zabrinutosti da pametni telefoni prouzrokuju anksioznost i izlažu decu sadržaju za odrasle. To je redak primer da ceo grad zajednički deluje po tom pitanju.

Inicijativa podrazumeva da se deci uskrate pametni telefoni - kod kuće, u školi, svuda - dok ne pođu u srednju školu. Primena na svu decu u tom području će, nadaju se roditelji, obuzdati pritisak vršnjaka i ublažiti svaku ogorčenost zbog toga što je upravo ova novina i doneta, piše Guardian.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 182 idi na stranu