Vesti -

Trudnica umrla od sepse nakon što su lekari odbili da urade abortus

U svim medijima se pojavila vest o smrti 33-godišnje Poljakinje Dorote.

Izvor: hayat.ba
Podeli
Foto: zx6r92/depositphotos
Foto: zx6r92/depositphotos

Dorota je čekala svoje prvo dete, a u petom mesecu je otišla u bolnicu kada je shvatila da gubi plodovu vodu, te da će dobiti stručnu pomoć.

Međutim, nakon što je hospitalizovana, u toku noći se njeno stanje pogoršalo i ona je umrla od sepse.

Njena porodica je kratko rekla da je uzork smrti sepsa sa zastojem više organa, barem su im tako u bolnici rekli.

Za to vreme, bolnica je izdala zvanično saopštenje, izrazila saučešće porodici i dodala da je spremna za saradnju s vlastima kako bi se razjasnile potencijalno iznenadne okolnosti pod kojima je umrla.

Mnogi građani, ali i porodica premnule krive lekare i situaciju u zemlji za smrt nesrećne trudnice.

"Koliko još tragedija mora biti? Koliko ženskih života mora biti žrtvovano? Nije ni čudo što se žene boje da ostanu trudne u ovoj bolesnoj srednjovekovnoj zemlji", napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

“Ova smrt se nije trebala dogoditi”, “Bez teksta sam, životinje u prirodi imaju veće šanse preživljavanja prilikom porođaja nego žene u našim bolnicama”, “To je strašno, tri dana bez plodove vode? Šta su lekari čekali”… neki su od brojnih komentara ljudi koji su zgroženi ovakvim ponašanjem zdravstvenih vlasti.

Podsetimo, ranije je Poljska bila u centru pažnje nakon izglasavanja odluke o zabrani abortusa osim u slučajevima silovanja, incesta ili kada to ugrožava život majke. Tada su bili održavani i veliki protesti, ali je sud na kraju obrazložio kako je i nerođeno dete čovek, te da prema ustavu te zemlje, zaslužuje zaštitu prava na život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 155 idi na stranu