Vesti -

Srbija u korak sa svetom luksuza: Naša kompanija pozvana kao jedini predstavnik Adriatic regije

Najprestižniji "Luxury Business Summit" na svetu u organizaciji Financial Times-a, a pod pokroviteljstvom kraljevske porodice Grimaldi od Monaka, održan je u Monte Karlu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Smeštena u glamuroznoj kneževini na francuskoj rivijeri, Monaku, Financial Times Luxury Business konferencija obuhvatala je tri dana interaktivnih panela, debata i izlaganja vodećih predstavnika luksuznih kompanija koji su raspravljali o najnovijim promenama i trendovima u luksuznoj industriji.

Ove godine, srpska kompanija Luxury Integrated, specijalizovana za konsalting u sektoru luksuza i premium biznisa, imala je čast da bude pozvana kao jedini predstavnik Adriatic regije.

Foto: Promo
Foto: Promo

"Osnovni princip našeg tima je da pratimo i razumemo trendove i izazove luksuznog sektora koji se neprestano razvija, kako bismo bili u koraku sa svetom. Kroz direktan rad sa svetskim kreatorima politika u luksuznoj industriji, stičemo neprocenjivo znanje i stručnost koju možemo pružiti našim prestižnim klijentima kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou,’’ , istakla je Ivana Laković, direktorka kompanije Luxury Integrated.

Posebno zanimljiv panel bio je posvećen industriji satova, na kojem su učestvovali Frederic Arnault, izvršni direktor Tag Heuer-a i naslednik LVMH konglomerata, i Austen Chu, dvadesetšestogodišnji milioner koji je lansirao prvu platformu za preprodaju jedinstvenih kolekcionarskih luksuznih satova. Chu je istakao da čak 70% kupaca i kolekcionara luksuznih satova ima manje od 35 godina, a i on sam se našao na Forbes listi 30 under 30. Mlađe generacije preuzimaju tržište satova, kako u potrošnji, tako i u vođenju brendova. Zanimljiv trend je da mladi potrošači i dalje cene tradicionalne mehaničke satove, dok digitalna unapređenja smatraju više gadgetima nego luksuznim dobrima.

Foto: Promo
Foto: Promo

Diana Von Furstenberg, modna ikona i kreatorka čuvene Wrap haljine, svojom inspirativnom pričom o svom karijernom putu i romantičnim osvrtom na venčanje sa princom Egonom Von Fustenberg, podsetila nas je koliko je važno da žena privrednice veruje u sebe, prati svoje snove i bude samostalna.

Kraljevska porodica Grimaldi od Monaka je kao vrhunac događaja priredila gala večeru na obali mora. Princ Albert i princeza Charlene ugostili su više od 250 internacionalih predstavnika industrije u najvećoj sali sa pogledom na Azurnu obalu, pod otvorenim nebom i dekorisanom hiljadama crvenih ruža. Princ Albert se posebnom zdravicom zahvalio svim učesnicima na razmeni znanja i kreativnosti koja večito nadahnjuje svet luksuza i organizatorima što već treći put biraju Kneževinu kao domaćina svog okupljanja.

Ovaj jedinstven skup okupio je ne samo prestavnike najvećih svetskih brendova već i znamenite aukcionare umetnosti, kao što je Simon de Pury, trgovce dijamantima, dizajnere kraljevskih jahti i plovila, slavne ličnosti međunarodne scene, i još jednom potvrdio autentičnost glamura Azurne obale. Srbija će nastaviti da bude ravnopravni član najprestižnih manifesticija iz sveta biznisa i sigurno da ide u korak sa svetskim trendovima i kompanijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 155 idi na stranu