Vesti -

Seks nije sport u Švedskoj: Ne postoji Evropsko prvenstvo

Mediji u regionu preneli su vest da se navodno u Švedskoj organizuje prvo Evropsko prvenstvo u seksu, odnosno da će tamo nastupiti navodno i 27-godišnja Hrvatica Marija Zadravec.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Shutterstock/Ground Picture
Foto: Shutterstock/Ground Picture

Međutim, kako nam je ukazao portal "Raskrinkavanje.ba", reč je o netačnoj informaciji.

Švedske vlasti i Švedski sportski savez su otklonili mogućnost organizacije Evropskog prvenstva u seksu, kao i priznavanje seksa kao sporta. Ana Setman iz Švedskog sportskog saveza kaže kako su informacije koje su se proširile medijima netačne.

"U pojedinim stranim medijima se šire pogrešne informacije o Švedskoj i švedskom sportu. Švedski sportski savez skreće pažnju na činjenicu da pojedini strani mediji šire vest kako je Seks federacija postala član Švedskog sportskog saveza. Odlučno to demantujem. To su lažne informacije kojima je cilj oštetiti švedski sport i Švedsku", poručili su iz Saveza.

Kako navodi "Dojče vele", cela priča oko navodnog prvenstva u seksu u Švedskoj krenula je kada je Dragan Bratić podneo zahtev vlastima u švedskoj, odnosno, sportskoj konfederaciji da seks bude uvršten u listu sportova.

Njegov zahtev je odbijen.

"Göteborgs-Posten", jedan od najvećih dnevnih listova na švedskom jeziku, pisao je da je Bratić vlasnik nekoliko striptiz klubova, te da je hteo da se seks klasifikuje kao sport.

On je u januaru ove godine podneo zahtev za članstvo u konfederaciji. Švedska sportska konfederacija potvrdila je za DW da postoji osoba koja je tvrdila da postoji seksualni savez i prijavila se za članstvo, ali je zahtev odbijen u maju.

"Švedska sportska konfederacija je skrenula pažnju na činjenicu da se u nekim međunarodnim medijima trenutno širi vest da je seksualni savez postao članica Švedske sportske konfederacije", navela je Setman.

"To je lažna informacija sa ciljem da se blati švedski sport i Švedska", dodala je ona.

Iz ovog se jasno vidi da je prethodna objavljena informcija neistinita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 155 idi na stranu