Vesti -

Legendarni pevač se pojavio u uniformi nacista, policija pokrenula istragu VIDEO

Suosnivač Pink Flojda, pevač i basista Rodžer Voters, razbesneo je fanove tokom koncerta u Berlinu noseći uniformu skoro identičnu onoj koju su nosili nacistički SS oficiri tokom Drugog svetskog rata.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli

Naime, 79-godišnji Voters je nosio kontroverznu uniformu, pored toga što je imao crvenu traku oko ruke, a na kragni je imao ukrštene čekiće.

A upravo ukršteni čekići i uniforma bili su motiv koji je koristila fiktivna neonacistička organizacija u filmu "Pink Floid: The Wall" iz 1982. godine.

U originalnom filmu, glavni protagonista (glas mu daje Rodžer) poludi i počinje da vidi sebe kao fašističkog diktatora. Lik po imenu Pink nosi kostim sličan onom koji je Rodžer nosio na koncertu u Mercedes-Benc areni.

Svinja na naduvavanje sa logom izraelske kompanije za oružje, kao i Davidova zvezda visila je iznad gomile. Ogromni ekran takođe prikazuje imena mrtvih ljudi, poput Ane Frank pored novinara Al Džazire Abu Akleha, ubijenog dok je izveštavao o raciji izraelskih odbrambenih snaga u palestinskom kampu.

Policija istražuje

Berlinska policija saopštila je u petak da je otvorila istragu o podsticanju mržnje protiv Rodžera Votersa, jednog od osnivača rok grupe Pink Flojd, nakon što se na koncertu u Berlinu pojavio u uniformi sličnoj onoj nacističkog oficira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 155 idi na stranu