Vesti -

Zbog čega se Tina Tarner odrekla američkog državljanstva i živela u Švajcarskoj?

Legendarna Tina Tarner je preminula u 84. godini u svom domu u Švajcarskoj nakon duge i teške bolesti.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kraljica rokenrola je iza sebe ostavila nebrojeno mnogo hitova popularnih u celom svetu, a kako je zvanično objavljeno, Tina je preminula prirodnom smrću u snu.

Od velike zvezde se već dva dana opraštaju brojni prijatelji, kolege i svi oni koji su obožavali njenu muziku.

Zanimljivo je i mnogi se pitaju zašto je Tina živela u Švajcarskoj iako je Amerikanka, odnosno zašto se odrekla američkog državljanstva.

Ona je još sredinom devedesetih odredila Švajcarsku kao svoj novi dom, a nakon njene smrti je ponovo postao popularan isečak iz emisije kod Larija Kinga iz 1997. godine kada je govorila o razlozima napuštanja Amerike.

"Napustila sam Ameriku jer sam bila puno uspešnija u drugoj zemlji, i moj dečko je iz druge zemlje", rekla je tada Tina Tarner i zatim dodatno objasnila. "U suštini, Evropa je više volela i podržavala moju muziku", rekla je Tina Tarner.

"U Evropi sam velika kao Madona"

King je potom ustanovio kako je Tina Tarner i te kako velika zvezda i u Americi, a ona je na to odgovorila: "Ne baš tako velika kao Madona. U Evropi sam ja velika kao i Madona, a u nekim sam državama veća i od Rolingstonsa."

Isto tako, Tina Tarner je ovu tezu rekla i prilikom gostovanja u emisiji 60 minutes. "Niko u Americi ne zna da sam ja ovako uspešna u Evropi", izjavila je 1996. godine Tina Tarner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 155 idi na stranu