Vesti -

Britanci pogledali srpske filmove, pa ostali zatečeni: "Trenutno se osećamo kao da smo mrtvi" VIDEO

Dvojica Britanaca pomno prate filmska i muzička dešavanja u Srbiji i ne prestaju da oduševljavaju Srbe svojim reakcijama, a sve objavljuju na Jutjubu. Odgledali su nedavno kultni film "Rane", a na red je došlo još jedno remek-delo iz Srbije - "Lepa sela lepo gore".

Izvor: Kurir/Mondo
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ljudi koji ih prate na Jutjubu predlažu im koje filmove da odgledaju i šta da odlušaju, a uz sve to, naučili su i neku reč srpskog, čime su dodatno oduševili.

"Danas imamo film 'Lepa sela lepo gore', tražili ste nam i jedva čekamo da odgledamo i da uživamo u filmu. Gledali smo 'Rane', gledali smo neki dokumentarni..." poručili su, pa na čistom srpskom rekli: "Idemo!".

Zaustavljali su se na nekim scenama koje su ih izbacile iz takta, u pozitivnom smislu, a na kraju nisu krili oduševljenje, pre svega glumom.

"Zaustavi! Film je fantastičan! I još jednom, gluma je vrhunska!"

"Ovaj lik je sposoban da nas stavi u poziciju da gledamo kroz oči glumca... Trenutno se osećam kao da sam mrtav! Iskreno, kao da sam mrtav!", rekao je jedan od njih nakon što su odgledali tek prvi deo filma.

"Znamo da ima puno strana jedne priče, da uvek postoji druga strana svega. Veoma je dobar film", poručili su na kraju.

"Mogu li da vam pošaljem flašu rakije iz Srbije? Voleo bih, samo napišite kako", "Pozdrav za vas, braćo! Posetite Srbiju uskoro", "Ćao, braćooo", "Napokon", "Kakve ljudine", "Ovo sam čekao od vas! Odlični ste"..., samo su neki od komentara na Jutjubu.

Pohvalili su i film "Rane", koji su prethodno odgledali.

"Ako ste čuli ovu muziku na kraju, pa ovo je šou, film je bolestan! Kakav obrt, ludilo, kako su dobro uradili priču i provozali nas kroz istoriju i doveli nas do velikog kraja i finala, ovo je ludo! Odličan film, ali i gluma, deset od deset. Zaista."

"Mogu da vidim kako je ovaj film tada bio legendaran... Kada je ovo izašlo, devedesetih? Da sam ga tada gledao kao klinac... Mi imamo filmove koje obožavamo, recimo 'Paid in full', e ovo je taj film za Srbe", rekao je jedan od njih, misleći na sličnu priču o mladiću koji pokreće kriminalnu "karijeru" u Harlemu.

"Nema šanse da ga ne gledaš. Voleo bih da znam gde su glumci iz ovog filma, baš bih voleo da to otkrijem. Pošaljite nam poruku. Preporučite nam još srpskih filmova, ovo je bilo neverovatno."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu