Vesti -

Oglasio se zamenik gradonačelnika Splita: "Organizator napravio propust"

Koncert Željka Samardžića u Splitu bio je zabranjen odlukom odlukom direktora Park-šume Marka Pejnovića, međutim, gradske vlasti su to poništile zbog građana koji su se bunili, sa željom da na taj nastup održi.

Izvor: telegraf.rs
Podeli
Photo: Marija Mladjen/ATAImages
Photo: Marija Mladjen/ATAImages

Prema pisanju hrvatskih medija, gradske vlasti "peru ruke" od direktorove odluke ističući da je sve to "propust organizatora koncerta", te da će se, sve rešiti i da će se koncert koji je planiran za 19. avgust i održati na Sustipanu.

"Nova odluka o komunalnom redu nalaže da organizatori koncerata prvo moraju zatražiti od Grada Splita zaključak kojim se događaj proglašava manifestacijom, a ako je reč o koncertu i, zaključak o dopuštenom prekoračenju buke. U ovom slučaju organizator se nije obratio Gradu Splitu, pa mu Javna ustanova Park-šuma Marjan nije ni mogla izdati koncesijsko odobrenje. Zabrana direktora zato je logična"kazao je Bojan Ivošević, zamenik gradonačelnika Splita za pomenute medije, pa dodao:

Za lokalitete poput Peristila, koji je spomenik nulte kategorije, Sustipana, Meštrovićevih Crikvenica ili Meštrovićeve galerije u zaštićenom području prirode vrede stroža pravila, na takvim lokacijama ne mogu se održavati nikakvi "žešći" sadržaji. Kad se organizator obrati Gradu, dobiće potrebne dozvole, jer se ovaj konkretni izvođač može uklopiti u navedeni ambijent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu