Vesti -

Šokantan intervju Gizlejn Maksvel iz zatvora; uz osmeh rekla: "Nisam znala da je Epstin užasan"

Osuđena seksualna prestupnica Gizlejn Maksvel dala je intervju iz zatvora, u kom je izjavila da je njen bliski prijatelj Džefri Epstin nije izvršio samoubistvo u zatvoru, već da je "ubijen".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bivša starleta (61) služi 20-godišnju kaznu nakon što je osuđena za trgovinu belim robljem i privođenjem devojaka za prijatelja Epstina.

Milijarder pedofil pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu 2019. pre nego što je trebalo da počne suđenje po optužbama za seksualno zlostavljanje, a smrt se tretirala kao samoubistvo.

U svojoj diskusiji u emisiji, pod nazivom "Ghislaine Behind Bars", ona je govorila o nizu tema, uključujući Epstina i njihovog zajedničkog prijatelja, princa Endrua.

Govoreći o Džefriju Epstinu i njegovoj smrti, Maksvel je priznala: "Verujem da je ubijen. Bila sam šokirana. Onda sam se zapitala kako se to dogodilo? Jer, koliko sam ja pretpostavila, on bi se nagodio. Ali ja nisam bila u optužnici. nisam pominjana. Ja čak nisam bila ni jedan od zaverenika", rekla je ona voditelju.

"Iskreno, volela bih da ga nikada nisam upoznala…"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Gledajući sada unazad, verovatno bih volela da sam ostala u Engleskoj. Ali ako to ostavimo po strani, znaš da sam pokušala da odem i da započnem novi posao i nastavim dalje od kraja ’98, ’99. Dakle, volela bih da sam bila uspešnija u tome... Zato što sam bila bankarka i zato je trebalo da nastavim dalje", rekla je ona, priznavši da bi volela da nikada nije upoznala Epstina, te nastavila:

"Postojalo je vreme kada ne bih imala problema da upoznam ljude sa svojim prijateljima, sa njim. Zato što nisam znala (smeh) da je tako užasan. Mislim očigledno sada, gledajući unazad, naravno. Ali u to vreme, mislim da je imao mnogo prijatelja. Bio je prijateljski nastrojen sa skoro svima koje ste mogli zamisliti."

O radu u biblioteci zatvorskog prava sa drugim zatvorenicima i životu u zatvoru, Maksvel je rekla da se bude u 6 i da mogu da odu na doručak, koji se sastoji od žitarica i jednog komada voća.

"A onda morate da namestite krevet u vojnom stilu, tako da ništa ne štrči. Ako ne bude tako možete upasti u nevolje. Možete dobiti ono što se zove "pucanje". I onda u 7.30 idete na posao i za mene to znači da idem u advokatsku biblioteku, da pomognem ljudima, pa ako imaju pritvorenike ili naloge, ili pokušavaju da se žale na svoj slučaj ili... da vidimo da li pokušavaju da dobiju prevremeni otpust ili pitaju za prvi korak nazad ili kako se zasluge primenjuju na njihovo vreme", objasnila je.

Dodala je: "A ako imate sreće, u nekom trenutku tokom dana zovu Rekreaciju. Ako ste na poslu, propustite ga, a ako niste, možete da izađete oko sat vremena."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Maksvel je rekla da se nada da će žrtve njenog bivšeg prijatelja Džefrija Epstina "imati malo mira", ali je dodala da bi trebalo da isteraju svaki gnev zbog njegove smrti na "vlasti".

"Rekla bih da je Epstin umro, a [žrtve] treba da preuzmu svoje razočarenje i ljutnju na vlasti koje su to dozvolile", rekla je.

Tokom njenog sopstvenog suđenja 2021. godine, tužioci su opisali Maksvel i Epstajna kao "partnere u zločinu", pri čemu je starleta regrutovala mlade devojke za svog nekadašnjeg dečka.

Među ženama koje su tvrdile da ih je Maksvel trgovala belim robljem bila je i Virdžinija Đufre, koja je tvrdila da je bila primorana da ima seks sa princom Endrjuom kada je imala 17 godina.

Maksvel je rekla da je poznata fotografija na kojoj se vidi tinejdžer sa vojvodom od Jorka lažirana.

"Ne verujem da je to stvarno ni na trenutak, u stvari, sigurna sam da nije.’

Endru je takođe rekao da ne misli da je slika istinita, tvrdeći da on "nije od onih koji se grle" ili "iskazuju naklonost" u javnosti.

Gospođa Đufre, koja je ranije bila poznata kao Virdžinija Roberts, rekla je da je originalnu fotografiju dala FBI-ju 2011.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 131 idi na stranu