Vesti -

Poznati Hrvat pruža otpor – okačio zastavu Jugoslavije i zapretio: "Skinite mi se" FOTO

Jedan je muškarac u mestu Jakšić blizu Požege 29. novembra obesio zastavu bivše Jugoslavije, zbog čega je prijavljen policiji radi vređanja moralnih osećanja građana.

Izvor: Dnevno.hr
Podeli
Foto/Ilustracija: M.M./ATAImages
Foto/Ilustracija: M.M./ATAImages

Poznati književni kritičar i leksikograf Velimir Visković, inspirisan incidentom i epilogom istog, i sam se odlučio na akciju.

"Neki lik u Požegi okačio je zastavu 'nepostojeće države'. Pa ga je neko uzrujano prijavio da narušava moralna osećanja građana. Policija potom skinula zastavu, a liku će se suditi. Hm, kakva panika zbog komada platna?! Evo, ja ću tu istorijsku zastavu jugoslavenskih naroda (pa i hrvatskog) okačiti na svom zidu, ne toliko zbog jugonostalgije, već braneći slobodu govora i izražavanja, koja je elementarni postulat svake demokratije. Ako vređam vaša moralna osećanja, skinite mi se (s liste)!", napisao je Visković na svom Fejsbuk profilu uz fotografiju obešene zastave.

47-godišnjak koji je kod Požege istaknuo zastavu bivše Jugoslavije, na dan kada se u toj državi slavio Dan Republike, "zaradio" je optužni predlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 129 idi na stranu