Vesti -

Kraljica izustila samo jednu reč nakon što joj se princ Endru poverio o Epstinu

Kraljica je na prepričavanje princa Endrua o svom prijateljstvu sa pedofilom Džefrijem Epstinom odgovorila jednom jedinom rečju, navodi se u novoj knjizi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za Njeno Veličanstvo se kaže da je "pažljivo slušala" verziju događaja vojvode od Jorka, pre nego što je jednostavno odgovorila: "Intrigantno".

Gils Brandret, porodični prijatelj kraljice i vojvode od Edinburga, opisao je ovaj susret u predstojećoj biografiji "Elizabeth: Intimate Portrait".

"Prvi put kada joj je dao potpuni prikaz cele sage pažljivo je slušala. Tada je kraljica, koja nikada nije rekla više nego što je bilo potrebno, odgovorila samo jednom rečju: "Intrigantno."", piše on.

Brandret, čija je biografija objavljena u Dejli Mejlu, ukazuje na Endrjuovo odavanje počasti njegovoj majci nakon njene smrti kao znak bliske veze koju su delili do samog kraja.

Vojvoda je napisao: "Mama, tvoju ljubav prema sinu, tvoje saosećanje, tvoju brigu, tvoje poverenje ću čuvati zauvek."

Takođe je pohvalio pokojnu monarhinju zbog njenog "beskonačnog znanja i mudrosti, bez granica ili ograničenja", dodajući: "Nedostajaće mi tvoji uvidi, saveti i humor".

Brandret piše da je "deo poruke koji je veoma želeo da mi ostali zapazimo bio onaj deo poruke gde je govorio o "poverenju" koje mu je kraljica ukazala".

Endru se povukao iz javnog života zbog prijateljstva sa milijarderom pedofilom Epstinom 2019. godine. Takođe je platio milione da reši građanski slučaj seksualnog napada na ženu za koju je tvrdio da nikada nije upoznao.

Virdžinija Đufre ga je tužila zbog navodnog seksualnog napada kada je imala 17 godina nakon što ju je Epstajn prodao. Endru je uvek oštro negirao te tvrdnje.

Pre pravne nagodbe, kraljica mu je oduzela sve počasne vojne titule, uključujući pukovnika Grenadirske garde.

Uprkos činjenici da je Njeno Veličanstvo "volelo svog dečaka" i "zadržalo "poverenje" u njega", Brendret piše da nije oklevala da "u suštini otpusti sopstvenog sina" kada je to postalo neophodno.

On citira višeg dvorjana koji je rekao: "Govorilo se mnogo gluposti o tome da niko nije u kontroli nad situacijom, ali kraljica je čvrsto preuzela stvari. Bila je potrebna akcija i kraljica je to preuzela na sebe."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 129 idi na stranu